Категорії: Рецепти

Рагу з овочів — рецепти з фото

Літньо-осінній період саме час для овочевих рагу, ринки і прилавки магазинів ломляться від кількості і різноманітності свіжих овочів. а як приємно зібрати невеликий урожай зі своєї дачі і приготувати щось смачне … м-м-м-… Сьогоднішня добірка допоможе вам приготувати смачні рагу з овочів, смачні і прості рецепти допоможуть нагодувати всю сім’ю.

Зміст

  • рагу з овочів
  • Овочеве рагу з баклажанами і кабачками
  • Овочеве рагу з капустою і квасолею
  • рагу з овочів з м’ясом

Рагу з овочів

Цей рецепт простий у приготуванні, а інгредієнти знайдуться у кожної господині. На 4-6 порцій вам знадобиться:

  • 1 цибулина — почистити і порізати.
  • 1 зубчик часнику — дрібно порубати.
  • 1 великий кабачок 0 порізати на кубики 2 см.
  • 2-3 середніх моркви — почистити і порізати на кубики.
  • 3-4 помідори — нарізати.
  • 200 мл води або овочевого бульйону.
  • 3 ст.л. томатної пасти / кетчупа.
  • сіль, перець і ваші улюблені спеції за смаком.

Приготування:

1. Для початку візьмемо глибоку сковороду або звичайну каструлю, розігріємо її і зліг приспустимо цибулю і часник.

2. Потім додаємо моркву, нарізані помідори, кабачок, заливаємо все водою і не забуваємо додати томатну пасту. Гарненько все перемішуємо, солимо перчимо і тушкуємо до готовності близько 40 хвилин.

3. Рагу з овочів готово! Подавати його можна з м’ясом або з картопляним пюре.

Корисно! Подібний рецепт можна приготувати і в мультиварці. Просто закладіть в чашу для мультиварки всі інгредієнти, виставте програму «Гасіння» і встановіть час приготування 40 хвилин.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

Секрет цього рагу полягає в тому, що спочатку овочі гасяться близько 10-15 хвилин, а потім запікаються у власному соку в духовці ще близько 30-40 хвилин. На 6 порцій вам знадобиться:

  • 2 баклажана.
  • 2 невеликих цукіні.
  • 1/2 червоного солодкого перцю.
  • 1/2 жовтого солодкого перцю.
  • 5-6 помідор.
  • 4-5 зубчиків часнику.
  • 1 цибулина.
  • свіжий чебрець, лавровий лист.
  • сіль, перець і ваші улюблені приправи.

Примітка! можна взяти найм’якші помідори для приготування, так як ніякої бульйон або вода не використовуються в рецепті, такі помідори при гасінні якраз створять ту саму рідину для гасіння.

приготування:

1. Миємо й нарізаємо овочі. Цікавий момент в приготуванні цієї страви, що всі овочі потрібно нарізати досить великими однаковими скибочками 2-3 см, тільки цибулю і часник потрібно дрібно нарізати. І зараз же ставимо розігріватися духовку до 180 градусів.

2. Беремо глибоку сковороду, можна взяти сковороду-вок, якщо немає ні того ні іншого, то підійде звичайна каструля. На дно наливаємо масло, розігріваємо і злегка обсмажуємо цибулю і часник, давши їм стати золотистими.

3. Потім викладаємо інші овочі, зверху посипаємо чебрецем, викладаємо лавровий лист. Солимо, перчимо і акуратно все перемішуємо. Даємо згасити овочів близько 10-15 хвилин.

4. Після чого викладаємо овочі в форму для запікання, змащену оливковою олією. Ставимо в духовку форму з напівготових овочевим рагу і запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах до готовності всіх овочів.

Овочеве рагу з кабачками і баклажанами готово! Подавати потрібно теплим з білим м’ясом або рибою.

Овочеве рагу з капустою і квасолею

Для приготування цього рагу вам потрібно:

  • 1 велика цибулина , дрібно порубати.
  • 3 стебла селери, порізати на шматочки.
  • 2-3 зубчики часнику, подрібнити.
  • 1/2 маленької головки капусти, тонко нарубати .
  • 2 моркви, почистити і порізати.
  • 3 картоплини, порізати кубиками.
  • 3 помідори, порізати кубиками.
  • 1 склянки квасолі / 1 банки консервованої квасолі.
  • 0,5 літра води або бульйону.
  • лавровий лист.
  • 1 ч.л. чебрецю.
  • сіль, перець

Примітка! Якщо для приготування ви будете використовувати звичайну квасоля замість консервованої, то заздалегідь ( краще на ніч) залийте її кип’яченою водою, інакше доведеться дуже довго гасити овочі.

1. Беремо глибоку сковороду або каструлю, наливаємо трохи олії і поступово викладаємо туди овочі: на початку цибулю і часник, потім моркву, капусту, селеру, помідори і під кінець викладаємо боби.

2. Поступово все помішувати, додаємо сіль і спеції, наливаємо бульйон або воду і тушкуємо близько 30-35 хвилин до готовності овочів.

3. Коли рагу буде готове, дати охолонути хвилин 10 і можна подавати.

Рагу з овочів з м’ясом

Для приготування Вам знадобиться:

  • 4 морквини, почистити і порізати на шматочки.
  • 4 стебла селери, порізати на скибочки 2-3 см.
  • 1 цибулина, порізати.
  • 3 зубчики часнику, дрібно порубати.
  • 500-600 гр. картоплі, відмінно підійде молода картопля.
  • 0,5-0,7 кг яловичини.
  • 2 склянки бульйону або кип’яченої води.
  • 2 ст.л. муки.
  • 1 стакан сухого червоного вина (якщо ви не любитель вина або його немає, то можна готувати без нього).
  • сіль, перець, лавровий лист і ваші улюблені спеції і трави .

Приготування:

1. Овочі помити, почистити і порізати.

2. Нарізаємо яловичину на шматочки 5-6 см, посолити і поперчити. І обсипаємо м’ясо борошном (як на фото).

3. Беремо сковороду або сотейник, розігріваємо на середньому вогні, додаємо трохи олії і починаємо обсмажувати яловичину. Потрібно щоб всі шматочки стали коричневими з усіх боків, це займе близько 10 хвилин. Після викладаємо м’ясо з сковороди.

4. Потім обсмажуємо в цій сковороді овочі: морква, селера і цибулю близько 3 хвилин. Додаємо часник і картоплю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

5. Тепер повертаємо до овочів м’ясо, заливаємо вином, додаємо бульйон, спеції і лавровий лист. І всю цю красу залишаємо гаситися на 40 хвилин, після часу перевіряємо готовність м’яса. Якщо воно м’яке, можна вимикати, якщо немає, то потрібно дати ще 10 хвилин потомитися.

Дайте рагу трохи охолонути і можна подавати!

Останні статті

Постійний (довгий) сухий кашель

За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…

4 месяца тому назад

Мукалтін від сухого чи вологого кашлю?

Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…

4 месяца тому назад

ГЕРХ: лікування народними засобами

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…

4 месяца тому назад

Як заспокоїти сухий кашель

На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…

4 месяца тому назад

Причини сухого кашлю у дитини без температури

Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…

4 месяца тому назад

Трахеобронхіт

Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…

4 месяца тому назад