Рецепти

Суп з кабачків — рецепти з фото

Коли хочеться легких у приготуванні і корисних для фігури супів, саме час згадати про супі з кабачків. Кабачкові супи ідеально підходять для літніх обідів, їх можна їсти гарячими або холодними. Сьогоднішня добірка присвячена саме їм, все рецепти мають докладний опис і фото, так що приготувати їх не складе великих труднощів.

Зміст

  • Кабачковий суп з плавленим сиром
  • суп з кабачків з куркою
  • Кабачковий суп з баклажанами
  • суп-пюре з кабачків і цвітної капусти
  • Овочевий суп
  • простий рецепт супу-пюре
  • Кабачковий суп з кукурудзою
  • Крем-суп з сирих кабачків
  • суп з кабачків з гарбузом
  • суп з кабачків з фрикадельками
  • Кабачковий суп з квасолею
  • суп з кабачків з вермішеллю
  • Томатний суп з кабачками
  • суп з кабачків з сочевицею

Кабачковий суп з плавленим сиром

Саме такий варіант приготування супу з кабачків в Європі вважають класичним, додаючи в нього сир-якого роду. Плавлені сирки — це бюджетний варіант, але хіба не європейці майстра економії без шкоди в якості? Для приготування супу потрібно використовувати такі пропорції продуктів:

  • 2 кабачка загальною вагою 500-600 гр ..
  • 2 плавлених сирка (близько 180 гр.).
  • 1 цибулина.
  • 1 ст. л. оливкового масла.
  • 1 ч. л. чорного перцю.
  • сіль за смаком.

Фото: recipetineats.com

1. Нашатковану дрібно цибулю обсмажити до прозорості в олії, це зручно робити в сотейнику, щоб потім в ньому продовжити приготування супу.

2. Кабачки нарізати половинками гуртків товщиною 1 см.

3. Помістити нарізку до цибулі і помішуючи, смажити 5-7 хвилин на середньому вогні.

4. Далі залити кабачки бульйоном або водою так, щоб рідина була врівень з овочами, і варити протягом 20 хвилин.

5. За кілька хвилин до закінчення додати сіль і перець.

6. Ще гарячим пюрировать вміст каструлі блендером.

7. Плавлений сир порізати на маленькі шматочки, помістити в суп-пюре і прогріти на малому вогні не доводячи до кипіння протягом 5-10 хвилин. Обов’язково помішувати, щоб сир повністю розплавився.

8. Зазвичай таке блюдо подають з маленькими сухариками, насипаючи їх прямо в тарілку безпосередньо перед подачею на стіл.

Калорійність становить 48 ккал на стограмову порцію, БЖУ: 2 (Б). 1,6 (Ж). 6,4 (У).


Суп з кабачків з куркою

Коли банальні перші страви приїлися, можна приготувати незвичайний суп з кабачків в азіатському стилі, використовуючи незвичайне на перший погляд поєднання продуктів.

Калорійність такого супу всього 110 ккал (для 100 грам), а БЖУ в цифрах: 13,8 (Б). 5 (Ж). 2,6 (У). Інгредієнти:

  • 2 курячих грудки.
  • 1 довгий, але тонкий кабачок.
  • 2 ріпчасті цибулини (можна шалот).
  • 200 мл кокосового молока.
  • 2 зубки часнику.
  • 3 ст. л. оливкової або кунжутного масла.
  • 1 ч. л. приправи каррі.
  • 1 невеликий пучок петрушки.
  • 1 ч. л. солі.

Фото: femmesdaujourdhui.be

1. М’ясо нарізати невеликими шматочками, цибулю — тонкими півкільцями.

2. У 2 ложках олії пасерувати цибулю до прозорості додати подрібнений часник і м’ясо. Обсмажити до легкого зміни кольору, зажарювати не потрібно.

3. Залишити кілька листочків коріандру для прикраси, а решту нарізати невеликими смужками, залити молоком, додати прянощі і сіль, варити на повільному вогні 10 хвилин, а потім перетворити все в пюре за допомогою блендера.

4. Додати обсмажену курку і прогріти все на малому вогні ще 10 хвилин.

5. Кабачки нарізати на тонкі слайси, обсмажити в маслі, що залишилося і додати в суп.

6. Обережно перемішати і подавати гарячим.


Кабачковий суп з баклажанами

Ви пробували поєднання кабачка з баклажаном в супі? Це щось неймовірне, так як смак супу постійно змінюється завдяки нейтральності смаку цих овочів. Додаючи кожен раз нове поєднання прянощів, можна отримати абсолютно різні смаки в одній страві.

Калорійність готового блюда становить 64 ккал, БЖУ: 1,1 (Б). 3,2 (Ж). 7,5 (У).

Для приготування супу на 4 персони необхідно використовувати такі пропорції:

  • по 1 баклажан і кабачок.
  • 2 картоплини середнього розміру.
  • 1 зубок часнику.
  • 2 ст. л. оливкового масла.
  • 1 \ 2 ч. л. солі.
  • 1 ч. л. прянощів на свій смак.
  • кілька листочків базиліка для прикраси готового блюда.

Фото: vivasaninfo.co.uk

Дуже зручно готувати такий суп в мультиварці — швидко, просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рагу з овочів - рецепти з фото

1. Нарізаємо овочі на скибочки товщиною 1 см (не забудьте очистити картоплю).

2. У чаші мультиварки розігріти масло, помістити туди подрібнений часник і прянощі, а через 30 секунд додаємо всі овочі.

3. Встановлюємо режим «Гасіння» на 15 хвилин і чекаємо.

4. Після того, як необхідний час закінчиться, доливаємо 2 ст. води і продовжуємо процес ще 15 хвилин.

5. Далі вміст мультиварки перетворюємо в апетитний суп-пюре з допомогою блендера. Якщо для когось такий суп здасться занадто прісним, то в кінці приготування можна додати 100 мл вершків, але не забувайте, що калорійність супу зміниться.


Суп-пюре з кабачків і цвітної капусти

Приголомшливо легкий в приготуванні і ситний суп з кабачків, цвітної капусти і картоплі, який додасть бархатистість і кремову консистенцію. Для приготування вам знадобиться:

  • 1 середній кабачок-цукіні.
  • 2 склянки суцвіть цвітної капусти.
  • 2 зубчики часнику.
  • 1 цибулина.
  • 2 невеликі картоплини.
  • 1 літр води або курячого бульйону.
  • сіль, пере і ваші улюблені приправи за смаком.
  • трохи оливкового масла.

Приготування:

1. Цибулю і часник порубати, капусту порізати на суцвіття, кабачок порізати на дольки товщиною не більше 1 см, картоплю почистити і порізати кубиками.

2. Беремо невелику каструлю або сотейник з ручкою, цибулю і часник злегка обсмажуємо 2 хвилини. Після чого додаємо решту овочів, заливаємо все бульйоном і даємо закипіти.

3. Довести до кипіння, посолити, додати улюблені приправи і варити поки всі овочі не стануть м’якими (вийде близько 15 хвилин).

4. Коли овочі все готові, беремо блендер і збиваємо до консистенції пюре. Зручніше за все буде збивати прямо в каструлі за допомогою погружного блендера. Якщо консистенція Вам здасться густий, то можна додати трохи води.

5. Якщо суп встиг охолонути, підігріваємо його на середньому вогні. І можна відразу подавати.

Суп-пюре з кабачків з цвітною капустою і картоплею готовий!

Овочевий суп

На 6 порцій цього барвистого і смачного супу знадобиться :

  • 1 цибулина, почистити і дрібно порізати.
  • 3 зубчики часнику, дрібно порізати.
  • 3 стебла селери, порізати на дольки не більше 1 см.
  • 2 моркви, почистити і порізати на кружечки.
  • 1 кабачок середніх розмірів, краще взяти цукіні.
  • 1 великий картопля або 2-3 невеликих.
  • 1 склянку свіжого або замороженого горошку.
  • 1,5 літра овочевого бульйону або звичайної води.
  • 1 стакан томатної пасти.
  • чебрець, орегано і будь-які ваші улюблені трави.
  • сіль, і перець на ваш смак.

Приготування:

1. Беремо для початку каструлю, в якій будемо варити суп. Ставимо її на середній вогонь, наливаємо масло і обсмажуємо в ньому цибулю, моркву, часник і морква близько 3-4 хвилин.

2. Потім додаємо порізаний на четвертинки кабачок, кубики картоплі, горошок. Всі заливаємо бульйоном або водою і додаємо томатну пасту і добре перемішуємо. Приправити сіллю і перцем і довести до кипіння і варити близько 30-40 хвилин до готовності овочів на малому вогні.

3. У процесі варіння додати приправи і пряні трави, а також додати сіль на ваш смак.

Овочевий суп з кабачками готовий!

Простий рецепт супу-пюре

просто і смачний суп-пюре буде відмінним варіантом річного обіду. Його можна їсти як гарячим, так і холодним.

На 4-6 порцій вам знадобиться:

  • 2 кабачка по 800-900 гр. вагою.
  • 1 цибулина.
  • 1 ст.л. орегано.
  • 3 склянки бульйону або води.
  • 1/2 склянки 20% вершків.
  • сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

1. У кабачків відрізаємо кінчики і нарізаємо на кружечки.

2. Цибулю нарізаємо. Беремо каструлю, наливаємо масло і обсмажуємо цибулю (2-3 хвилини) з додаванням сухого орегано.

3. У цю ж каструлю до цибулі викладаємо нарізані кабачки, трохи солимо їх. І даємо їм потомитися хвилин 10.

4. Потім додаємо 3 склянки води або бульйону, закриваємо кришкою і варимо близько 15 хвилин на середньому вогні.

5. Поле того як кабачки зварилися, беремо ручний блендер і з його допомогою збиваємо суп в пюре до потрібної вам консистенції. Хтось любить м’яке легке пюре, а хтось залишає пюре зі шматочками овочів, тут все на ваш розсуд.

6. В кінці додаємо вершки, сіль і перець. І підігріваємо додатково на невеликому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Оладки з гарбуза: рецепти з фото

Тепер можна подавати! Простий суп-пюре з кабачків готовий!

Кабачковий суп з кукурудзою

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 цибулина.
  • 1 середній кабачок цукіні.
  • банка кукурудзи.
  • 2 склянки води або бульйону.
  • 1 стакан молока.
  • 20 гр сиру твердих сортів для подачі.
  • сіль, перець і улюблені приправи за смаком.

Приготування:

1. Цибулю чистимо і нарізаємо. Беремо каструлю, ставимо на середній вогонь, додаємо 1 с.л. масла і обсмажуємо цибулю, злегка посолити.

2. Кабачки нарізаємо кубиками або четвертинками, як вам зручно. У каструлю викладаємо кабачки, кукурудзу і заливаємо все водою. Варимо поки кабачки не стануть м’якими, близько 15-20 хвилин.

3. Додаємо молоко і доводимо суп до кипіння. Вимикаємо і можна подавати суп на стіл.

В кожну тарілку супу зверху додаємо трохи тертого сиру. Приємного апетиту!

Крем-суп з сирих кабачків

Такий варіант нічим не гірше, ніж суп з огірків. Так що беріть цей рецепт собі на озброєння. Для приготування Вам знадобиться:

  • 1 невеликий кабачок цукіні, нарізати.
  • 1 склянку свіжого шпинату.
  • трохи петрушки.
  • 1 ст.л. соку лимона.
  • 1 склянки води.
  • сіль за смаком.

Приготувати такий супчик дуже просто і швидко:

1. Завантажуємо всі інгредієнти в блендер і збиваємо до однорідної консистенції. І холодний суп з кабачків готовий!

2. Якщо ви віддаєте перевагу теплий суп, то можете підігріти його в каструлі. І можна подавати з насінням кунжуту, соняшнику або гарбуза.

Корисно знати! Холодний суп можна зберігати в холодильнику до 3 днів, а якщо заморозити — то до 3 місяців.


Суп з кабачків з гарбузом

легкий суп в якості вечері легко приготувати, маючи всього два овоча і набір хороших приправ. У мінусі зайві кілограми, а в плюсі ​​- гарний настрій і приплив енергії.

Енергетична цінність страви 35 ккал на 100 грам. БЖУ: 1,1 (Б). 1 (Ж). 5,6 (У). Список продуктів:

  • 3 кабачка.
  • 400 гр. гарбуза без насіння і шкіри.
  • 100 мл вершків.
  • 1 великий зубок часнику.
  • 1 \ 2 ч. л. сушеного орегано або коріандру.
  • 1 \ 2 ч .л. солі.

Фото: femmeactuelle.fr

1. Овочі порізати на невеликі шматочки, додати цибулю півкільцями і часник, подрібнений в пресі.

2. Помістити все в каструлю, залити водою так, щоб тільки покрило овочі, варити на середньому вогні протягом 20 хвилин.

3. Далі відкинути овочі на друшляк, але бульйон залишити для подальшого використання, за допомогою блендера перетворити їх в пюре.

4. Додати вершки і прянощі, сіль.

5. Далі долити води, надаючи необхідну густоту.

6. Прогріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння і подати, присипавши невеликою кількістю зелені.


Суп з кабачків з фрикадельками

Італійський суп з кабачків з фрикадельками без м’яса, запеченими в духовці — приготуйтеся до страви вищої кухні! Незважаючи ка гадану складність, суп дуже простий у приготуванні і дуже смачний відразу після приготування. Необхідні інгредієнти:

  • 2 кабачка (якщо невеликі розміром, то три).
  • 2 цибулини.
  • 50 мл вершків.
  • 100 гр. тофу (можна копчений або з прянощами).
  • 2 ст. л. оливкового масла.
  • 80 гр. кукурудзяної муки.
  • по 1 \ 2 ч. л. кмину, куркуми і чорного перцю.
  • 1 великий зубок часнику.
  • сіль за смаковими уподобаннями.

Фото: lecridelacourgette.com

1. Один кабачок, 1 цибуля і часник подрібнити за допомогою блендера, додати тофу, оливкова олія і кукурудзяну муку.

2. Ще раз перемішати блендером, з отриманого фаршу сформувати невеликі фрикадельки, викласти їх на деко, застелене фольгою, яку змащуємо маслом. Запекти в духовці протягом 25 хвилин.

3. Що залишився кабачок з цибулею нарізати кільцями товщиною 1-1,5 см, залити водою (щоб покрила овочі) і варити 15 хвилин.

4. Далі вміст каструлі перетворити в пюре, додати вершки, сіль і готові фрикадельки. Кип’ятити не потрібно! Також рекомендується повторно страва не розігрівати, краще приготувати стільки, щоб з’їсти за один раз.

Готову страву має енергетичну цінність 76 ккал, БЖУ в цифрах: 2. 3, 01. 9,8.


Кабачковий суп з квасолею

Веселий зелений суп-пюре припаде до душі всім любителям яскравих відтінків в їжі і низьких калорій. Його основа — всього два зелених овоча, що дають блюду низьку калорійність — 48 ккал на 100 грам супу, а також цікавий відтінок. Пропорції інгредієнтів для двох порцій:

  • 100 гр. зеленої стручкової квасолі (свіжа або заморожена).
  • 200 гр. кабачків.
  • 2 бульйонні кубики (за бажанням).
  • 1 \ 2 ч.л. коріандру.
  • 1 \ 4 мускатного горіха.
  • 100 мл вершків або 50 гр. тертого сиру (на свій вибір).
  • жменю листя петрушки.
  • сіль і чорний перець за смаковими уподобаннями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пісні супи - рецепти з фото

Фото: lovingitvegan. com

1. Стручки квасолі нарізати на кубики довжиною 2 см, кабачки так само.

2. скласти все в каструлю, залити водою, на 2 см нижче шару овочів і поставити на плиту.

3. Варити протягом 15 хвилин, а потім зцідити воду в чашку (залишити її для розведення супу), а овочі пюрировать за допомогою блендера.

4. Додати прянощі, подрібнені бульйонні кубики, сіль і молочний продукт на свій вибір. Не рекомендується додавати відразу сир і вершки — калорійність страви суттєво збільшиться.

5. Знову перемішати масу і долити воду, що залишилася від варіння в кількості, необхідній для бажаної густоти.

6. Потім прогріти суп на повільному вогні протягом 5-8 хвилин і подати до столу, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.


Суп з кабачків з вермішеллю

Дієтичний суп з вермішеллю легко приготувати на основі курячого бульйону, надавши йому необхідну ситість, адже не завжди овочеві супи вгамують надовго. Для цього будуть потрібні такі продукти:

  • 1 кабачок.
  • 1 \ 2 солодкого перцю.
  • 200 гр. курячого філе.
  • 150 гр. тонкої вермішелі.
  • жменю листя зеленого базиліка.
  • 1 \ 2 ч. л. чорного перцю і стільки ж орегано.
  • сіль за смаком.

Фото: thewholecook.com

1. М’ясо, перець і кабачок нарізати невеликими кубиками, залити літром бульйону або води і варити протягом 20 хвилин, потім додати прянощі і сіль, вермішель.

2. Продовжити термообробку ще не більше трьох хвилин, додати дрібно нарізаний базилік, перемішати і вимкнути вогонь.

3. Дати супу настоятися протягом 5 хвилин і подавати.

Енергетична цінність готового супу становить 56 ккал. БЖУ: 5 (Б). 1 (Ж). 7,4 (У).


Томатний суп з кабачками

Ще один варіант приготування легкого супу-пюре з мінімумом калорій (всього 49 ккал на 100 грам) заснований на поєднанні всім доступних овочів, приправлених прянощами для гостроти смаку.

Інгредієнти:

  • 3 невеликих кабачка.
  • 2 помідора.
  • 1 велика цибулина.
  • 80 мл вершків.
  • 2 ст. л. олії.
  • по щіпці коріандру і чорного перцю.
  • сіль і трохи свіжого кропу для подачі.

Фото: mahadweik.com

1.Мелко нарізати цибулю і обсмажити в олії до прозорості, додати кабачки, нарізані кубиками і продовжити термообробку. Обов’язково періодично помішувати.

2. Через 5-7 хвилин додаємо помідори кубиками, прянощі і сіль.

3. Тушкуємо ще п’ять хвилин, а потім заливаємо овочі водою (можна бульйоном) так, щоб рідина наполовину прикрила овочі.

4. Варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин, а потім перетворюємо все в суп-пюре з допомогою блендера, в кінці додаємо вершки.

5. Прогріваємо готовий суп, не доводячи до кипіння, і подаємо на стіл, посипавши зеленню кропу.

6. Можна додати жменю часниковий сухариків або зелені щоб підкреслити смак страви.


Суп з кабачків з сочевицею

Для тих, хто дотримується веганскої типу харчування, можна запропонувати рецепт без використання продуктів тваринництва. При цьому він готується в мультіварочной машині, що істотно скоротить час перебування на кухні. Для приготування супу на 4 персони будуть потрібні такі пропорції:

  • 150 гр. червоної сочевиці.
  • 650 гр. кабачків.
  • 2 цибулини.
  • 2 ст. л. олії.
  • 1-2 зубки часнику.
  • 2 ч. л. суміші прованських або італійських трав.
  • сіль за смаком.

Фото: foodfrommichelleskitchen.com

1. Встановити на мультиварці режим «Гасіння», обсмажити в ній цибулю на маслі, додати часник з прянощами, сіль і кабачки, нарізані невеликими кубиками.

2. Всипати суху сочевицю, влити літр бульйону і встановити таймер на 45 хвилин.

3. Після закінчення процесу варіння, суп можна пюрировать блендером, але він цілком смачний і так.

Калорійність такого супу з кабачків становить 91 ккал на стограмову порція. БЖУ в цифрах: 4. 2,4. 12,1.

Схожі статті

Салат з авокадо і креветок — 3 простих рецепта з фото

Alfonso

Рулетики з кабачків — рецепти з фото

Maria

Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Megusta

Дієтичне вівсяне печиво

Maxim

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Сьомга в духовці — 5 смачних рецептів з фото

Marina

Рагу з кабачків: рецепти з фото

Coolio

Що можна приготувати з сиру швидко і смачно

Dmitry

Закуски на Новий рік

Axel

Залишити коментар