Ми зібрали для вас найкращі рецепти по всьому інтернету: 10 простих і смачних салатів з редиски та інших овочів! Всі страви можна приготувати за 10-15 хвилин!
Зміст
- Простий салат з редискою і яйцем
- Салат з редиски з огірком, помідором і сиром Фета
- Салат з редискою, куркою і яйцем
- Салат з редиски з прошутто і перепелиними яйцями
- Салат з редиски, огірка і зеленого лука
- Салат з редису, огірка та капусти
- Салат з редиски з огірком і буряком
- Салат з редиски з кукурудзою і заправкою Ранч
- Салат з редиски з пекінської капустою
- Салат з редиски і зеленого горошку
- Редиска-по корейськи (відео)
- Салат з редискою і кукурудзою (відео)
Простий салат з редискою і яйцем
Всім знайомий рецепт, його готують один з перших при появі в продажу або на городі петрушки. На 4 порції салату вам потрібно:
- 300 гр. редиски.
- 4 яйця, зварених круто.
- 3-4 гілочки кропу.
- 3 ст.л. сметани.
- сіль на ваш смак.
Приготування:
1. Редиску потрібно помити і порізати на тонкі гуртки.
2. Перекласти в миску і додати дрібно порубаний кріп.
3. Дрібно посікти яйця, на кільця або півкільця, як вийде.
4. Додати яйця в миску, посолити і додати сметану.
5. Все добре перемішати і можна подавати салат з редиски з яйцем!
Салат з редиски з огірком, помідором і сиром Фета
На 2 порції цього чудесного весняно-літнього салату вам потрібно:
- 1 великий помідор.
- 1 довгий або 2 невеликих огірка.
- 3-4 середніх редиски.
- 1/2 пучка зеленої цибулі.
- 100 гр. сиру Фета.
- сіль, перець і оливкове масло.
- петрушка і кріп виключно на ваш смак
Приготування:
1. Нарізати овочі: огірки на четвертинки, редис можна порізати тонкими кружальцями, помідор на невеликі кубики. Зелену цибулю дрібно порубати.
2. Змішати всі овочі і зелень в салатник. Додати сир Фета, нарізаний кубиками.
3. Посолити, поперчити, полити оливковою олією і акуратно перемішати!
Такий салатик краще подавати відразу, поки овочі свіжі та хрусткі!
Варіацій у цього салату не злічити : можна додати будь-які салатні листя, солодкий червоний перець, червоний лук або селера, прикрасити маслинами або додати зварені круто курячі або перепелині яйця.
Салат з редискою, куркою і яйцем
На 2 порції вам знадобиться:
- 50 гр. салату ромен або інших салатних листя.
- 8 редисок.
- 1 копчена або смажена грудка.
- 4 яйця зварених круто.
- 2 -3 ст.л. майонезу
- жменю листя базиліки (якщо є).
Приготування:
1. Листя салату промити, просушити паперовим рушником і викласти на дно кожної тарілки.
2. Редис вимити і порізати на кружечки, посипати зверху листя салату.
3. У невеликій мисці змішати дрібно порізану курку з майонезом, по півпорції викласти зверху редиски. Посипати нарізаною базиліком і поперчити.
4. Яйця остудити після варіння, почистити і порізати на половинки або чверті. Акуратно викласти навколо курки. Салат з редискою, куркою і яйцем можна подавати.
Смачного!
Салат з редиски з прошутто і перепелиними яйцями
Чудова страва, підійде як для звичайного вечері, так і здивує ваших гостей.
На 3-4 порції знадобиться:
- 6 перепелиних яєць.
- 100 гр. тонко нарізаного прошутто (можна використовувати будь-яку іншу в’ялену шинку).
- 50 гр. руколи.
- 2-3 стріли зеленої цибулі
- 50 гр. салату радіччіо і крес-салату (або можна відразу купити салатний мікс в магазині).
- 1 авокадо.
- 8-10 редисок.
Приготування:
1. Перепелині яйця покласти в невелику каструльку, залити водою, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього і варити 3-4 хвилини. Після зняти каструльку з вогню і остудити яйця в холодній воді. Очистити від шкаралупи і порізати навпіл.
2. Розігріти духовку до 180 градусів, викласти на деко пергаментний папір, покласти на неї прошутто і поставити деко в духовку. Підсушити шинку в духовці по 3-5 хвилин з кожного боку.
3. Авокадо почистити і порізати на невеликі кубики. Редиску порізати на кружечки, зелена цибуля дрібно порубати.
4. Тепер зберемо наш салат: у велику миску викладаємо салатні листя, на них кладемо яйця, шинку, авокадо, зелений лук і редис. Все акуратно перемішати.
В якості заправки можна використовувати суміш соку лимон, 2-х ст.л. оливкового масла з травами.
Більше рецептів салатів:
- 7 рецептів весняних салатів
- Рецепти салатів з консервованою квасолею
- 5 легких салатів для фігури
Салат з редиски, огірка і зеленого лука
Для всіма улюбленого салату потрібно:
- 2 невеликих огірка або 1 довгий
- 1 пучок редиски.
- пучок зеленої цибулі, дрібно порубати.
- 50 мл. сметани.
- сіль на ваш смак
Приготування:
1. Нарізаємо огірок тонкими часточками, редис кружальцями. Зелену цибулю дрібно порубати.
2. Викласти всі овочі і зелень в невелику миску, додати сметану і сіль. І все добре перемішати.
Салат з редису, огірка та капусти
Простий і свіжий рецепт. На 4-5 порцій потрібно:
- 2 невеликих огірка.
- 1/2 пучка редиски.
- 1,5 склянки нарізаної капусти.
- полпучка кропу, дрібно порубати.
- сіль на ваш смак.
Для заправки:
- можна використовувати оливкова олія.
- і додати 1 ч.л. винного оцту
Приготування:
1. Нарізати огірки на половинки кружечків, редиску — кружальцями, капусту нашаткувати.
2. Всі інгредієнти викласти в миску або велику тарілку, додати заправку і перемішати.
Салат з редиски з огірком і буряком
На 4-6 порцій вам знадобиться:
- 2 великі або 3 середні буряка.
- 8-10 середніх редисок.
- 1 невеликий огірок.
- жменя волоських горіхів для прикраси.
- сіль і перець на ваш смак
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкового масла.
- 1,5 ст.л. білого винного оцту.
- сік половинки лимона
- приправи (будь-які ваші улюблені для салатів)
Приготування:
1. Буряк потрібно попередньо відварити. Очистити і порізати соломкою.
2. Огірок і редис нарізати соломкою. Овочі викласти в салатницю.
3. Змішати в невеликій мисці інгредієнти для заправки і полити їй салат.
Рада! Таке блюдо краще подавати відразу, коли овочі ще свіжі і хрусткі.
Салат з редиски з кукурудзою і заправкою Ранч
На 2-3 порції вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 1/2 авокадо, почистити і дістати кісточку.
- 1 банка консервованої кукурудзи.
- 200-300 гр. салату Айсберг (це 1/2 невеликої головки) або будь-якого іншого.
- 6-7 редисок, порізати кружальцями.
- 1 ч.л. соку лимона або лайма.
- заправка для салату Ранч.
Приготування:
1. Салатні листя промити, просушити і порвати руками або порізати на шматочки по 2-3 см.
2. Авокадо порізати тонкими часточками.
3. Викласти салатні листя, порізану редиску, авокадо і кукурудзу в миску і перемішати.
4. Розкласти по тарілках. Полити заправкою Ранч (як її готувати, дивіться за посиланням).
Рада! Для любителів м’яса: в салат можна додати шматочки смаженої на грилі або запеченої в духовці курячої грудки.
салат з редиски з пекінською капустою
Відмінний освіжаючий салат, для тих хто любить смачно поїсти, але стежить за своєю фігурою. Готуємо 4-6 порцій:
- 300 гр Пекінської капусти.
- 2 апельсина, почистити від шкірки.
- 8-10 редисок, помити і порізати на чверті.
- 2 ст.л. апельсинового соку.
- 4 ст.л. соняшникової олії.
- сіль, перець на ваш смак.
Приготування:
1. Пекінську капусту порізати на тонкі бруски. Викласти в салатник, додати в нього редис.
2. Апельсин розділити на часточки, з яких зняти білу шкірку. Або можна апельсин не розділяти на дольки, а ножем акуратно їх вирізати. Викласти їх також в салатник і перемішати акуратно салат.
3. Приготувати заправку з соку апельсина, олії, солі і перцю. Полити салат заправкою і можна подавати!
Салат з редиски і зеленого горошку
Чудовий салатик до молодого відварного картоплі. На 4 порції потрібно підготувати:
- 15-20 невеликих редисок.
- 300-400 гр. листя салату (Айсберг, Латук або будь-який інший).
- 5-7 невеликих стріл зеленої цибулі.
- 4 ст.л. свіжого або замороженого зеленого горошку.
- 2 ст.л. сметани.
- м’яти, кріп або петрушка для прикраси.
Приготування:
1. Редиску промити і порізати на четвертини, листя салату порвати руками на невеликі шматки, зелену цибулю порізати.
2. Все перекладіть в миску. Горошок, якщо він заморожений, потрібно відварити, остудити і додати в салат.
3. Заправити салат сметаною, посолити на ваш смак і прикрасити зеленню! Салат з редиски і зеленого горошку готовий!
Смачного!
Редиска-по корейськи (відео)
Дієтичний веганські рецепт
Салат з редискою і кукурудзою (відео)
Інгредієнти:
- редис — 250 г
- листя салату — 100 г
- кукурудза консервована — 1 банка (340 г)
- цибуля зелена — 1 пучок
- петрушка — 1 пучок
- сіль
- перець чорний мелений
- оцет яблучний — 1/2 ст. л.
- масло рослинне нерафінована — 2 ст. л.
P.S. Є коментарі, поради або ваші власні рецепти. Діліться вашими думками в коментарях до статті!)