Консервована квасоля не менш корисний продукт, ніж свіжа, так як при консервації зберігається до 80% корисних речовин. Таку квасолю дуже зручно використовувати для приготування різних салатів. Підбірка з 7 смачних і корисних салатів з консервованою квасолею допоможе смачно і здорОво поїсти.
І якщо цих рецептом Вам здасться мало, весняні салати і добірка легких салатів точно допоможе визначитися з вибором.
зміст
- Салат з консервованої квасолею, руколою і сиром Фета
- Салат з квасолею, редькою і буряком
- Рецепт салату з консервованої квасолі і тунця
- Салат з квасолею, червоним перцем і авокадо
- Салат з консервованої квасолі і шпинату
- Салат з макаронів і червоної консервованої квасолі
Салат з консервованої квасолею, руколою і сиром Фета
Для приготування цього чудового салату вам потрібно:
- 100 гр руколи.
- 1/2 банки консервованої квасолі.
- 10 помідорів чері.
- 100 гр сиру фета.
- оливкова олія для заправки
Готувати цей салат легко і просто, він відмінно підійде для легкого обіду або вечері:
1. Рукколу промити і просушити за допомогою паперових рушників. Викласти руколу в блюдо, в якому будете подавати.
2. З консервованої квасолі злити воду і викласти зверху руколи.
3. Порізати сир фета і укласти його на боби. Після чого прикрасити половинками помідор черрі.
4. За кінець скропити оливковою олію і блюдо можна подавати.
Салат з квасолею, редькою і буряком
На дві порції вам потрібно підготувати:
- 100 гр. руколи.
- 1/2 банки консервованої квасолі.
- помідори черрі — 10 шт.
- 1 буряк невеликих розмірів свіжа
- 2 / 3 склянки тертої редьки
Приготування:
1. Рукколу як і в попередньому рецепті вимити і просушити. Викласти в блюдо.
2. Натерти буряк і редьку натерти і викласти на рукколу.
3. Зверху покласти консервовані боби і прикрасити половинками черрі.
4. Додати трохи оливкового масла і можна подавати!
Рецепт салату з консервованої квасолі і тунця
На приготування салату потрібно близько 20 хвилин. На 2-3 порції знадобиться:
- 1 консерва тунця, можна взяти лосось або будь-яку рибну консерву.
- 200 гр. стручкової квасолі (замороженої або свіжої).
- 1/2 банки білої і 1/2 банки червоної консервованої квасолі.
- 200 гр. огірків (це або 1-2 невеликих парникових огірків, або 1/2 довгого огірка).
- 10-12 помідор черрі
- трохи зеленої цибулі
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкового масла.
- 2 ст.л. лимонного соку.
- 2 ч.л. зернистої гірчиці
Приготування:
1. Тунець або лосось потрібно очистити від шкірки і кісток, і виделкою подрібнити на шматочки. Викласти в миску для салату.
2. Стручкову квасолю відварити в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин. Після злити воду і дати охолонути, можна остудити просто холодною водою, просушити. Потім можна додати в салатницю.
3. З консервованої квасолі злити воду і викласти в салатник.
4. Огірок порізати на півкільця по 0,5 см, помідори черрі порізати навпіл, цибулю покришити. Все це викласти в миску для салату.
5. Після можна підготувати заправку. Заправкою краще поливати перед подачею.
Салат з квасолею, червоним перцем і авокадо
Для цього рецепта вам потрібно взяти:
- банку кукурудзи.
- банку консервованої червоної квасолі.
- 2 червоних солодких перцю
- пучок кінзи (так як кінза — зелень на любителя, то можна замінити тим, що ви більше любите, наприклад, рукколу, петрушку, листя шпинату і т.д)
- 1 стигле авокадо.
- для заправки — сік одного лимона, оливкова олія
Приготування:
1. Солодкий перець нарізаємо. Викладаємо в миску для салату.
2. З кукурудзи і квасолі зливаємо воду і викладаємо в салатник.
3. Нарізаємо кінзу або іншу зелень, яку ви вибрали. Можна і зовсім не використовувати її.
4. Готуємо заправку. І перед самою подачею нарізаємо авокадо невеликими кубиками (краще нарізати авокадо перед подачею, інакше воно може потемніти).
5. Все добре перемішуємо і готово!
Салат з консервованої квасолі і шпинату
На дві порції вам потрібно буде:
- 2-3 яйця.
- 150 гр. свіжого листя шпинату (цілком можна замінити на будь-який інший вид салатної зелені).
- 2 томата.
- 1/2 банки консервованої квасолі.
- приправи на ваш смак
1. Яйця відварити в підсоленій воді, остудити і порізати на 4 часточки.
2. Шпинат промити і просушити, викласти в тарілку для салату.
3. З бобів злити воду і викласти в миску до шпинату.
4. Помідори порізати кубиками і також викласти в миску. Все перемішати. При подачі салат прикрасити часточками яйц.
Салат з макаронів і червоної консервованої квасолі
Це дуже незвичайний салат, і не потрібно боятися, що він може зашкодить фігурі. Макарони не так шкідливі, як може здатися на перший погляд, про що, до речі, свідчить середземноморська дієта. Головне вибирати вироби з твердих сортів пшениці і, звичайно ж, не зловживати кількістю страви.
Для салату потрібно підготувати:
- 100 гр. макаронів (можна взяти ріжки або будь-які ваші улюблені).
- 1-2 помідори, нарізати їх кубиками.
- 1/2 червоного солодкого перцю — нарізати кубиками.
- 1/2 червоної цибулі — дрібно нарізати (можна цибулю прибрати, для тих хто його не любить).
- 1 банку консервованої квасолі.
- 1 зубчик часнику (на ваш смак).
Для салатного заправлення:
- 3-4 ст.л. майонезу (краще всього низькокалорійного)
- сік одного лимона.
- 2 ст.л. оливкового масла.
- перець і ваші улюблені приправи
Приготування:
1. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності. Злити на друшляк і промити під холодною водою.
2. Всі нарізані овочі викласти в миску, з квасолі злити рідину і також викласти в миску.
3. У невеликій мисці приготувати заправку з усіх інгредієнтів зі списку для заправки. Все перемішати.
4. Заправити салат, додати макарони до овочів і все добре перемішати. Салат можна трохи остудити в холодильнику перед подачею.
Якщо Вам є чим поділитися — не соромтеся, залишайте свої коментарі!