Тушкована капуста — просто і смачний гарнір, який можна приготувати за лічені хвилини. Вона буде відмінною прикрасою як для запеченої курки в буденний вечерю, так і для сьомги в святковий обід.
Зміст
Це одне з улюблених страв багатьох господинь. На 4 порції цього чудового блюда знадобиться:
Як приготувати:
1. Для початку капусту потрібно порізати тонкими скибочками. Перекладіть її в велику миску, додайте 1/2 чайної ложки солі і перемішайте. Капустка можна пом’яти додатково руками і залишити її на хвилин 30, так вона стане м’якшою. Якщо вам потрібно приготувати страву якнайшвидше, то можете перейти до другого пункту, відразу як поріже качан.
2. Тепер потрібно нарізати цибулю і натерти моркву на тертці.
3. Беремо сковороду (вона повинна бути досить глибокою), наливаємо 2 ст.л. масла і розігріваємо на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю і терту моркву протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли овочі обсмажити, додати 2 столові ложки сметани, перемішати і викласти все в миску з капустою.
4. Тепер займемося м’ясом. Його потрібно нарізати на кубики по 3-4 см.
5. Беремо ту ж сковороду, додаємо масло, викладаємо м’ясо і обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні, щоб не залишилося рожевих або червоних місць. Викладаємо м’ясо в миску до капусти.
6. Всю цю масу тепер можна посолити, поперчити і додати кетчуп. І перемішати.
7. Тепер беремо глибоку сковороду або каструлю. На дно наливаємо трохи олії, підігріваємо на середньому вогні. Викладаємо з миски всю масу.
8. Накриваємо все кришкою і тушкуємо 35-40 хвилин, помішуючи кожні хвилин 10. Через 20 хвилин готування вогонь потрібно трохи зменшити. При бажанні можна додати трохи води або бульйону.
Тушкована капуста з м’ясом готова! Приємного апетиту!
Для цього рецепта вам знадобиться:
Для приготування цього рецепту краще відразу запастися великою каструлею або сковородою з високими бортами.
1 . Для початку чистимо овочі і нарізаємо: капусту нарізаємо на 8 великих часточок. Так, всі звикли, що капусту просто дрібно шаткують, ви можете зробити і так. Але така нарізка надає якусь оригінальність зовнішнього вигляду страви. Моркву чистимо і нарізаємо як на фото, картопля чистимо і нарізаємо на чотири частини. Якщо у вас молода картопля, то чистити немає необхідності.
2. Беремо каструлю і глибоку сковороду, качатницю також відмінно підійде, ставимо на середній вогонь, наливаємо туди масло і викладаємо часточки капусти. Потрібно трохи обсмажити часточки з обох сторін по 5-6 хвилин з кожного боку.
3. Потім додаємо картоплю і моркву.
4. У каструлю налийте 2 склянки бульйону або води. Посоліть, додайте спеції. Накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
5. Через 15 хвилин, перевірте протушкувати чи капуста, якщо так, то потрібно обережно дістати часточки. Решта овочі залиште варитися ще на 10 хвилин до готовності картоплі.
6. Як тільки овочі готові, можна додати свіжу зелень і подавати.
Цей гарнір з тушкованої капусти з картоплею чудовою підійде до будь-якого м’яса.
На 2-3 порції вам знадобиться:
Приготування:
1. Підготовчі роботи — беремо цибулю-порей, відрізаємо корінець, темно-зелену частину викидаємо. Нарізаємо цибулю уздовж навпіл. Добре промиваємо під холодною водою, щоб змити бруд і пісок. Після чого нарізати кожну половину тонкими півкільцями.
2. Капусту потрібно дрібно нашаткувати. Шинку порізати на невеликі шматочки по 2-3 см.
3. У великій каструлі або глибокій сковороді нагріваємо оливкова масло на середньому вогні. Коли масло прогріється, зменшуємо вогонь і додаємо цибулю-порей, морква, обсмажуємо її протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо часник і продовжуємо обсмажувати ще 1 хвилину. Після закидаємо в сковороду шинку і готуємо ще 2-3 хвилини.
4. Викладаємо в сковороду капусту, відразу ж додаємо бульйон, чебрець, сіль і спеції. Все акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 7-10 до готовності.
Тушкована капуста з шинкою готова. Приємного апетиту!
Цей рецепт простий, швидкий і смачний, ідеально підійде для повсякденного вечері, коли лінь довго готувати, а їсти хочеться все одно.
Для приготування цього рецепту вам знадобиться (на 4-5 порцій):
Приготування тушкованої капусти з сосискою:
1. Для початку беремо сковороду, наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ній порізані сосиски протягом 2-3 хвилин. Потім додаємо порізану зелену цибулю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
2. Після чого додаємо дрібно порізаний часник і готуємо ще близько 2 хвилин.
3. Тепер додаємо овочі. Картоплю треба попередньо нарізати на кубики близько 3 см, а капусту нарізати. Овочі викладаємо в сковороду зверху сосисок, додаємо бульйон, сіль, спеції. Перемішуємо і накриваємо кришкою.
4. Готувати потрібно протягом 25 хвилин до готовності картоплі, періодично помішуючи.
5. Тушкована капуста з сосисками і картоплею готова!
За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…
Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…
Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…
На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…
Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…
Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…