Рецепти

Куряча грудка в духовці — 5 рецептів з фото

Що може бути простіше, ніж приготувати курячу грудку. І адже дійсно все просто, але, коли всі рецепти перепробувані, хочеться внести трохи різноманітності. 5 смачних рецептів курячої грудки в духовці допоможуть в цьому. Детальний опис з фото дозволить приготувати філе смачно, без особливих проблем і з мінімальними витратами часу.

Зміст

  • Курячі грудки з лимоном в духовці
  • Куряча грудка в томатній пасті
  • куряча грудка в медово-гірчичному соусі в духовці
  • Фарширована куряча грудка в духовці
  • Дієтична куряча грудка в духовці

Курячі грудки з лимоном в духовці

з цим рецептом смачний і ароматний вечерю вам забезпечений. А процес приготування такої страви не займе багато часу. Вам знадобиться:

  • 2-3 курячі грудки (кількість беріть в розрахунку 1 грудка на людину)
  • оливкова олія
  • 5 зубчиків часнику
  • 1/3 склянки курячого бульйону (можна замінити водою або апельсиновим соком)
  • 1 лимон
  • цедра з цього ж лимона
  • і сік лимона
  • чебрець або інші пряні трави або приправи, які у вас є

Приготування:

1. Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Часник потрібно почистити і дрібно порізати. Беремо сковороду, наливаємо оливкову олію, розігріваємо на середньому вогні і додаємо подрібнений часник. Постійно помішуючи, підсмажуємо часник протягом 1-2 хвилин. Будьте уважні, не спаліть часник!

3. Часник викладаємо на дно форми, в якій будемо запікати курячу грудку. Після чого додаємо курячий бульйон, цедру лимона, сік одного лимона і приправи. Все добре перемішуємо, виходить своєрідний маринад, в якому буде готується курка.

4. Курячі грудки потрібно обмити, посолити, обмазати з обох сторін спеціями на ваш смак і викласти у форму для запікання. Навколо викласти порізаний дольками лимон і гілочки чебрецю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Скумбрія запечена в духовці - рецепти з фото

5. Помістити форму в духовку і запікати протягом 30-40 хвилин, періодично поливаючи курку маринадом з форми, так вона буде більш соковитою. Через півгодини перевірити готовність, при розрізі сік з курки повинен бути чистим. Дістати форму з духовки і дати 5 хвилин постояти. Після чого курячу грудку можна подавати!


Куряча грудка в томатній пасті

Цей рецепт курячих грудок також готується в духовці. На нього буде потрібно більше часу, ніж в попередньому рецепті, тому як попередньо курку потрібно замаринувати. Рецепт розрахований на 3-4 порції, для нього потрібно:

  • 3 курячих грудки
  • 1/2 склянки томатної пасти
  • 2-3 ст. ложки кетчупу
  • спеції і сіль за смаком

До речі, для цього рецепта можна використовувати не тільки томатну пасту, але і томатний сік, а якщо немає і його, то можна взяти кетчуп і розбавити його декількома ложками води (тільки не беріть дуже гострий).

Готуємо курячу грудку в духовці:

1. У миску викладаємо курку, зверху поливаємо томатною пастою, кетчупом і посипаємо спеціями. Добре перемішуємо, так щоб всі шматки були покриті маринадом. І ставимо в холодильник маринуватися мінімум на 40 хвилин, можна залишити на кілька годин і навіть на ніч. Можна маринувати курку в тій же формі, в якій збираєтеся готувати (як і зроблено в рецепті).

2. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 180 градусів.

3. Якщо ви маринували курку в іншій мисці, то беремо форму, змащуємо її оливковою олією. Викладаємо туди грудку і зверху поливаємо маринадом. Накриваємо форму кришкою або фольгою.

4. Ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Через півгодини зніміть кришку / фольгу з форми і запікайте ще 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Грибний суп-пюре - рецепт з фото

5. Куряча грудка в томатній пасті в духовці готова! Подавати таку страву можна з відвареним рисом або легким салатом.


Куряча грудка в медово-гірчичному соусі в духовці

Легко, швидко і смачно — ідеальне поєднання для буденної їжі. Куряча грудка в медово-гірчичному соусі якраз такий рецепт. Кілька інгредієнтів, трохи часу на підготовку і близько півгодини приготування в духовці і на виході отримуєте смачний і ситний вечеря або обід.
Приготувати таку страву легко і швидко. Воно буде ідеальним варіантом не тільки для звичайного сімейного вечері, але і підійде для святкового столу.


Фарширована куряча грудка в духовці

Такі рулети стануть чудовою альтернативою вечері або обіду , при цьому блюдо виглядає оригінально і смак анітрохи не розчарує. Для приготування вам знадобиться:

  • 3 курячі грудки.
  • 6 шматочків шинки
  • сир твердих сортів
  • 1 помідор, якщо у вас знайдуться в’ялені, то це ідеальний варіант, якщо немає, свіжі теж підійдуть
  • листя базиліка або інший зелені
  • оливкова олія
  • сіль і перець

Приготування:

1. Перед тим як приступити до фарширування курочки, поставте духовку розігріватися на 180 градусів.

2. Курячі грудки потрібно промити. Кожну потрібно розрізати навпіл як на фото, таким чином, у вас вийде 6 тонких скибочок грудки. Кожен шматочок посолити і поперчити з двох сторін.

3. На кожну скибочку покласти 1 шматок шинки, зверху пару паличок сиру (якщо сир у вас прямокутним бруском просто наріжте його соломкою, як на фото. Якщо нарізати соломкою не виходить, можна просто натерти на крупній тертці). Між скибочками сиру покласти помідори, їх теж потрібно нарізати соломкою. В такому випадку в’ялені помідори ідеальний варіант, але і свіжі теж підійдуть. Не робіть скибочки помідорів і сиру дуже товстими, так як грудку ще потрібно буде звернути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Закуски на Новий рік

4. Грудку загортаємо в рулети, скріпити рулет краще за допомогою зубочистки. Беремо деко, викладаємо на нього фольгу або можна просто взяти форму керамічну або скляну, змастити масло і викласти на деко / форму.

5. Запікати фаршировану курячу грудку протягом 30 хвилин до готовності. Подавати її можна з рисом або листовим салатом.


Дієтична куряча грудка в духовці

Ця курочка для тих, хто шукає рецепт для дієтичного харчування. Здається, що курячу грудку складно зіпсувати, але можливо! Якщо неправильно її запекти, вона буде сухою і несмачною, а за допомогою цього рецепта ви дізнаєтеся як зберегти її соковитість і ніжність.

Для приготування знадобиться:

  • 3 курячі грудки
  • оливкова олія
  • сіль, перець або інші спеції (орегано, куркума, в загальному, все, що знайдете)
  • пергаментний папір або фольга
  • форма для запікання

1. Розігріваємо духовку до 160-180 градусів.

2. Тепер потрібно підготувати грудку. Її потрібно обмити, трохи просушити, посолити з двох сторін і додати приправ.

3. Форму для запікання змастити оливковою олією і викласти грудку на дно форми. Накрити форму фольгою або пергаментним папером.

Весь секрет соковитою дієтичної курячої грудки полягає якраз в тому, що пергамент захищає м’ясо від висихання, зберігає вологу і соковитість.

4. Поставити форму в духовку і запікати протягом 30-40 хвилин до готовності.

Схожі статті

Дієтичні салати — 9 кращих рецептів з фото

Tanya

Заправки для салатів — 15 смачних рецептів

Serega

Салати з селери — 7 рецептів

Maria

Що приготувати з гарбуза

Bobby

Рагу з овочів — рецепти з фото

Alfonso

Вода з лимоном для схуднення

Marina

Гарбуз запечена в духовці: 15 найкращих рецептів

Pasha

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Грибний суп-пюре — рецепт з фото

Lamaxima

Залишити коментар