На користь приготування індички є два факти: по-перше, індичка дієтичний продукт, має смачне і легке м’ясо, а по-друге, скоро Різдво. Саме індичка запечена в духовці є одним з традиційних елементів різдвяного столу. Звичайно, її готувати не обов’язково тільки в Різдво, і побалувати себе можна в звичайний день, але зазвичай індичка все-таки асоціюється зі святами.
Перш ніж готувати індичку, потрібно правильно її вибрати. Правильно обрана індичка перший крок до смачного страви:
Для приготування індички знадобиться:
Для масла з травами потрібно:
Приготування індички в духовці:
1. Для початку індичку потрібно добре промити. Обмийте її водою, потім натріть сіллю і ще раз добре промийте як зовні, так і зсередини. Індичка добре вимита, якщо вода від неї чиста. Після чого просушіть її трохи паперовими рушниками.
2. Тепер потрібно приготувати масло з травами. Для цього змішуємо масло, трави, сіль, перець і цедру одного лимона.
3. Переходимо до начинки для індички. Наповнювати ми її будемо луків і цитрусовими. Тому цибулю чистимо, розрізаємо на четвертини, апельсини і лимон також розрізаємо на великі часточки.
4. Тепер можна фарширувати індичку. Для початку покладіть індичку на деко або форму, в якій будете запікати індичку. Закладаємо упереміш цибулю, часник і цитрусові. Природно кількостей начинки буде залежати від розміру індички. АЛЕ, важливо, щоб начинка розташовувалася всередині індички не надто щільно, щоб повітря могло циркулювати в ній.
5. Ніжки потрібно перев’язати хрест навхрест (як на фото).
6. Якщо крильця стирчать, то можна підкласти їх під тушку індички.
7. Зверху індичку потрібно обмазати готовим маслом з травами. Посолити і поперчити.
8. Готувати індичку потрібно в попередньо розігрітій до 160-180 градусів духовці. Не варто запікати індичку на високих температурах, так вона буде сухуватою. 160 градусів досить оптимальна температура, при якій індичка висохне і добре прожариться.
На дно духовки можна поставити металеву тарілку або чашку з водою.
Що стосується часу, то готувати її доведеться довго . 3-5 кілограмова індичка готується протягом 3 годин. Через 2 години після того як поставили індичку в духовку, накрийте її фольгою, щоб її шкірка не підгоріла.
9. Після 3 годин, можна перевірити готовність, сік з індички повинен йти світлий, чистий. Після чого можна доставити індичку. 20 хвилин дайте їй охолонути, перш ніж різати.
10. Чудова святкова і дуже смачна індичка в духовці готова!
P.S. Сподобався рецепт або хочете поділитися своїм? Залишайте коментарі та діліться статтею в соцмережах!
За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…
Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…
Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…
На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…
Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…
Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…