Рецепти

Скумбрія запечена в духовці — рецепти з фото

Скумбрія, запечена в духовці — один з найпростіших і смачних способів її приготування. Як приготувати смачно і швидко? 5 рецептів з фото і детальним описом допоможуть.

Зміст

  • Скумбрія фарширована лимоном в духовці з картоплею
  • Філе скумбрії з картоплею в духовці
  • Скумбрія в духовці з овочами
  • Скумбрія у фользі в духовці
  • Рецепт скумбрії фаршированої морквою

скумбрія фарширована лимоном в духовці з картоплею

На 4 порції цього смачного страви вам знадобиться:

  • 2 скумбрії середніх розмірів (розморозити і почистити)
  • оливкова олія
  • 1 лимон (порізати на 6 кілець)
  • зубчик часнику
  • картопля — близько 1 кг
  • розмарин, петрушка або інші трави
  • сіль, перець або інші приправи на ваш розсуд

Приготування:

1. Картоплю почистити і помити. Набрати в каструлю воду, додати сіль і поставити на вогонь. Викласти туди картоплю, відварити до готовності. Злити воду.

2. Поки картопля вариться, поставте духовку на розігрів до 200-220 градусів.

3. Тепер переходимо до скумбрії. На деко викладіть папір для запікання (можна взяти і фольгу). Рибу промажьте оливковою олією з двох сторін, посолити, приправити. Зафаршіровать скумбрію часточками лимона і травами.

4. Деко з фаршированої скумбрією відправляємо в духовку. Запікати близько 30 хвилин. Якщо скумбрія велика, то готуватися вона буде довше — близько 45 50 хвилин.

5. Поки риба запікається, перейдемо до картоплі. У сковороду налийте 2 ст. ложки оливкової олії і розігрійте на середньому вогні. Картопля наріжте часточками або половинками (в залежності від розміру картоплі) і викладіть на сковороду. Пару хвилин дайте підрум’янитися з одного боку, і перевертайте на іншу. Картоплю можна приправити свіжим розмарином. Знімайте з вогню.

6. До цього часу скумбрія повинна приготуватися. Дістаньте рибу з духовки. Викладіть на тарілку, поруч викладіть картоплю. Скумбрія запечена в духовці з картоплею готова!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Салати з селери - 7 рецептів

Філе скумбрії з картоплею в духовці

Блюдо досить просте, не вимагає тривалих приготувань, та й інгредієнтів для нього багато не потрібно , всього-то:

  • 4 філе скумбрії
  • 5-6 великих картоплин
  • пара невеликих цибулин, можна взяти червоний лук
  • пара лаврових листків
  • половина лимона
  • оливкова олія
  • сіль, перець і пряні трави на ваш смак

Процес приготування скумбрії в духовці:

1. Для початку поставимо духовку розігріватися до 200-220 градусів.

2. Беремо деко або форму в якій будемо готувати скумбрію. Змащуємо її добре оливковою олією. Нарізаємо очищену картоплю і цибулю половинками або четвертинками. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і ставимо в розігріту духовку запікатися на 25 хвилин, поки овочі не стануть золотистими.

3. Філе скумбрії змащуємо оливковою олією, солимо і викладаємо поверх овочів. Запікаємо в духовці близько 15 хвилин до готовності риби.

4. Перед тим як доставити перевірте чи готова риба і картопля. Дістаньте скумбрію з картоплею з духовки. І можна подавати. При подачі збризніть рибу соком лимона.


Скумбрія в духовці з овочами

Щоб смачно приготувати скумбрію не потрібно володіти навичками шеф-кухаря, достатньо мати хороші продукти в наявності. Для цього рецепта, як і для всіх попередніх відмінно підійде як заморожена, так і свіжа риба.

На дві-три порції вам знадобиться:

  • 1 скумбрія (не скупіться, можна взяти хорошу, велику рибку) або філе
  • 500-600 гр. картоплі
  • 400 гр. помідор черрі
  • 1 велику моркву
  • 2 маленькі цибулини
  • 1-2 червоний солодкий перед
  • сіль, перець і інші приправи (чебрець , розмарин) на ваш смак

до речі, для цього рецепта можна використовувати і овочеві мікси, яких зараз дуже багато в магазині, хоча свіжі овочі, безсумнівно, краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Приготування скумбрії з овочами в духовці:

1. Попередньо потрібно розігріти духовку до 220-230 градусів.
2. Лук і картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на половинки або четвертинки залежно від розмірів. Беремо деко або скляну форму, в якій будемо запікати овочі зі скумбрією. Наливаємо на дно трохи оливкового масла. Викладаємо картоплю і цибулю. Солимо і ставимо в духовку на хвилин 20.

3. Поки картопля запікається, помідори миємо, чистимо моркву, нарізаємо її скибочками, перець також нарізаємо великою соломкою. Овочі змішуємо в одній мисці, скроплюємо оливковою олією, трохи солимо і перемішуємо.

4. Після 20 хвилин дістаємо форму з духовки. Овочі з миски викладаємо у форму до картоплі і цибулі, все добре перемішуємо. Скумбрію підсолити, всередину її можна покласти скибочку лимона і гілочку чебрецю. Викласти скумбрію зверху овочів і відправляємо форму назад в духовку на 20 хвилин. Час приготування повністю залежить від розміру і товщини риби, тому може зайняти і 30 хвилин. Риба буде готова, коли м’якоть легко відшаровується і не буде прозорою при розрізанні.


Скумбрія у фользі в духовці

Це дуже цікавий і смачний рецепт, тому що риба буде пекти «на подушці» з лука і яблук, це додасть приємний аромат і смак. Ніколи не пробували? Прийшов самий час.

Для приготування скумбрії в фользі на подушці з яблук вам знадобиться на 2 порції:

  • 2 скумбрії середніх розмірів
  • 1 цибулина
  • 1 яблуко
  • 2-3 лаврових листки
  • горошини чорного перцю
  • 2 ч.л. вершкового масла
  • фольга

Приготування:

1. Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Цибулю почистити і порізати кільцями, яблуко також порізати великими кільцями або часточками. Отримана кількість розділити на дві порції. І викласти на фольгу на початку кільця цибулі, потім часточки яблука (як на фото).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієта Протасова - рецепти

3. Рибу потрібно помити, просушити паперовим рушником. Посолити зовні і всередині, приправити і акуратно викласти на «подушку» з яблук і цибулі. У черевце кожної риби покласти 1 ч. Л. вершкового масла, поруч викласти лавровий лист.

4. Акуратно загорнути рибу і відправити в духовку на хвилин 25-30 до готовності.

5. Дістати рибу з духовки. Акуратно розгорнути, можна подавати прямо у фользі або викласти на початку яблука, потім зверху покласти скумбрію. Готово!


Рецепт скумбрії фаршированої морквою

Це один з найсмачніших рецептів, хоча б тому, що взятий у мами. Морква надає приємний солодкуватий смак скумбрії, і вбирає в себе трохи соку від неї. Загалом, цей рецепт точно варто спробувати.

Готуємо з розрахунку 1 риба на 1 особу:

  • 1 скумбрія
  • 1-2 моркви (в цьому рецепті моркви мало не буває, чим більше тим краще)
  • невелика цибулина
  • лимон
  • сіль, перець і приправи на ваш смак

Готуємо інгредієнти

1. Для початку розігріваємо духовку до 200-200 градусів.

2. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Лук також потрібно почистити і нарізати. Перемішуємо цибулю з морквою.

3. Скумбрію потрібно промити, посолити всередині і зовні і нафарширувати морквою (моркви не шкодуйте). Фаршировану рибу викладаємо на фольгу або в форму для запікання. Якщо у вас залишилася морква, можете покласти її зверху або збоку риби. І зверху покласти пару часточок лимона.

4. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин. Час готовності риби буде залежати від її розмірів і товщини: чим більше, тим довше буде готуватися.

5. Дістаньте рибу з духовки. Фарширована морквою скумбрія готова!

Схожі статті

Оладки з кабачків — 11 кращих рецептів з фото

Scooby

Коктейлі для схуднення

Lamaxima

Баклажани в духовці: покрокові рецепти з фото

Maria

Вода з лимоном для схуднення

Marina

Літні салати — рецепти з фото

Lamaxima

Салат з авокадо і креветок — 3 простих рецепта з фото

Alfonso

дієтичні млинці

Dmitry

Овочеве рагу з баклажанами

elena elena

Дієтичне вівсяне печиво

Maxim

Залишити коментар