Легка і здорова їжа — незаперечна твердження, коли мова йде про супі з брокколі. Брокколі багата на вітамін С, А, залізом, вітамінами К і комплексом вітамінів B, цинком, фосфором і іншими корисними речовинами. У перерахунку на 100 калорій брокколі містить білка більше, ніж яловичина, а значить вживання брокколі підходить і тим, хто намагається схуднути або активно займається спортом.
Зміст
- Суп-пюре з броколі
- Суп-пюре з брокколі з куркою
Чи любите супи-пюре? Ще кілька рецептів:
- грибний суп-пюре
- суп-пюре з гарбуза
- суп-пюре з цвітної капусти
Всі рецепти забезпечені докладним описом і фото, так що приготувати суп-пюре з брокколі вам не складе труднощів.
суп-пюре з брокколі
Легкий і швидкий рецепт , який сподобається як дітям, так і дорослим, які віддають перевагу легку їжу.
на 8 порцій вам знадобиться:
- 1 цибулина білого або червоного лука (на ваш розсуд), дрібно нарізати;
- 1,5-2 літра курячого бульйону або води;
- 1 кг броколі — можна взяти як свіжі суцвіття так і заморожені;
- 1-2 склянки молока будь-якої жирності;
- сіль і перець і приправи за смаком;
- 30-40 гр сиру твердих сортів — для прикраси супу при подачі;
- 1 столова ложка свіжого лимонного соку (опціонально, він підсилює смак і колір страви).
Калорійність супу: в 1-ій порції 69 ккал (4 м жиру, 7 м вуглеводів , 4 г. білка)
Загальний час приготування: 45 хвилин.
Приготування:
1. Беремо сковороду, ставимо її на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ній цибулю. Обсмажувати хвилини 3, поки цибуля не стане золотистим.
2. Поки цибуля обсмажується, беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду або бульйон і ставимо на вогонь. Коли цибуля обсмажився, викладаємо його в каструлю.
3. Нарізаємо брокколі на суцвіття по 4-5 см.
4. У каструлю викладаємо брокколі, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до низького і варимо хвилин 15-20 до готовності брокколі.
5. Як тільки брокколі приготується, вимикаємо вогонь. Даємо супу трохи охолонути і за допомогою блендера подрібнюємо суп в пюре.
6. Після чого ставимо вийшов суп-пюре на маленький вогонь. Додаємо молоко (кількість зазвичай залежить від того, який густоти ви хочете отримати готову страву). Довести суп до легкого кипіння. Вимкнути вогонь.
7. Суп-пюре з брокколі готовий! При подачі зверху в тарілку натріть трохи сиру, можна посипати сухариками.
Суп-пюре з брокколі з куркою
Для приготування супу-пюре вам знадобиться:
- 1,5 кг броколі
- 1 куряча грудка
- 1 морква
- 2 невеликі картоплини
- 1 цибулина
- 1 склянка вершків
- корінь селери за бажанням
- сіль, перець за смаком
1. Готуємо інгредієнти, все моє і чистимо.
2. Беремо велику каструлю, наливаємо близько 2 літрів води. Ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Викладаємо в воду моркву і корінь селери (якщо ви вирішили його використовувати). Варити хвилин 10-15.
3. Потім нарізаємо картоплю невеликими кубиками і викладаємо їх в каструлю. Варимо хвилин 5.
4. Тепер переходимо до курки. Нарізаємо її шматками по 5-6 см. Викладаємо її в каструлю і варимо хвилин 15.
5. Брокколі моєму, відокремлюємо суцвіття.
6. Додаємо брокколі в каструлю, варити потрібно хвилин 10 при слабкому кипінні води. Всі інгредієнти в супі повинні бути готові.
7. Знімаємо каструлю з вогню. За допомогою блендера перемелює всю масу в пюре. Додаємо сіль, перець і спеції на ваш смак. Все добре перемішуємо.
8. Як тільки суп став однорідною масою, ставимо каструлю на слабкий вогонь. Додаємо вершки і підігріваємо, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння.
9. Суп-пюре з брокколі з куркою готовий! При подачі можна прикрасити готову страву тертим сиром, сухариками або зеленню петрушки.
P.S. Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.