Рецепти

Грушевий пиріг — кращі рецепти з фото

Осінь — час збирати урожай, сади наповнені ароматними грушами. Що може бути смачніше, ніж грушевий пиріг з кухлем молока або теплого імбирного чаю. Як такий спекти — вибирати вам, 3 рецепта з докладними інструкціями і фото допоможуть приготувати його без зайвих проблем.

Зміст

  • Грушевий пиріг з карамельної заливкою
  • Грошовий пиріг з шоколадом
  • Грушевий пиріг в мультиварці
  • Перевернутий пиріг з грушею
  • Грушевий пиріг з рікоттою
  • Простий вегетаріанський рецепт
  • Яблучно-грушевий пиріг
  • пиріг з грушевим варенням
  • Миндально-грушевий пиріг
  • грушевий пиріг без яєць
  • Гарбузово -грушевий пиріг
  • Грушевий пиріг з безе
  • Грушевий пиріг із заварним кремом

Грушевий пиріг з карамельної заливкою

Як же обійти увагою пиріг з карамеллю? Цей десерт можна вважати класичним, так як поширений він практично по всій планеті. Готувати його на основі бісквітного коржа простіше простого. Інгредієнти:

  • 3 яйця.
  • 3 великих груші.
  • 150 гр. муки.
  • 120 гр. цукру.
  • 150 гр. вершкового масла.
  • 1 \ 2 ч. л. розпушувача для тіста.
  • 100 гр. цукрової пудри + сік з 1 \ 2 лимона + 2 ст.л. води (для карамелі).

Фото: finecooking.com

1. Насамперед потрібно приготувати карамель: змішати необхідні для неї інгредієнти, прогріти на малому вогні до проби на тонку нитку. Перемістити в форму для випічки.

2. Груші очистити і нарізати на красиві великі часточки, укласти широкої стороною вгору в карамель по колу, утворюючи подобу квітки.

3. Прогріти духовку до 190 градусів.

4. У чистому посуді збити яйця з цукром, додати борошно з розпушувачем і ретельно перемішати.

5. В кінці влити розтоплене масло, знову розмішати і вилити готове тісто на груші.

6. Помістити пиріг в духовку і випікати протягом 45 хвилин до готовності.

7. Ще гарячим його потрібно перевернути на блюдо для подачі, інакше карамель прилипне.

Калорійність становить 232 ккал на 100 грамовий шматочок, БЖУ = 3. 11. 31.


Грушевий пиріг з шоколадом

Грошовий пиріг за таким рецептом змусить переглянути свої смакові пристрасті, зробивши його фаворитом серед десертів. Він має середню калорійність 242 ккал, а БЖУ становить: 4,5 (Б), 13 (Ж), 26 (У).

Необхідні інгредієнти:

  • 4 яйця .
  • 3 груші.
  • 200 гр. чорного шоколаду.
  • по 80 гр. цукру і пшеничного борошна.
  • 60 гр. вершкового масла.
  • 1 п. розпушувача для тіста.
  • 1 \ 2 ч.л. ванільного цукру.

Фото: strongertogether.coop

1. Розігріти духовку до 190 градусів.

2. Груші нарізати кубиками середнього розміру.

3. Збити жовтки від яєць з цукром і ваніллю до однорідної маси, додати борошно і розпушувач. Вимішати до гладкості.

4. Розтопити шоколад на водяній бані, змішати з борошняної масою.

5. Додати шматочки фруктів і обережно перемішати.

6. В окремому посуді збити білки від яєць до стійкої піни і наточити їх до основного тесту, перемішуючи знизу вгору.

7. Отримане тісто вилити в силіконову форму, випікати протягом 20 хвилин, потім знизити вогонь до 180 і продовжити випічку ще 10-15 хвилин.


Грушевий пиріг в мультиварці

В мультіварочной машині виходять відмінні пироги з фруктами, особливо якщо використовується тісто на кефірі.

Енергетична цінність такого блюда невелика: 212 ккал на 100 грам. БЖУ становить: 3 (Б), 6 (Ж), 36,6 (У). Необхідні інгредієнти:

  • 3 яйця.
  • 170 гр. муки.
  • 4 великих груші.
  • 130 мл кефіру.
  • 250 гр. цукру.
  • 60 гр. кокосового масла (якщо немає, — використовуйте якісний маргарин).
  • 1 ч. л. без гірки розпушувача для тіста.
  • 1 ч.л. ванільного цукру.
  • 2 3 ст. л. цукрової пудри для посипання готового блюда.

Щоб запобігти прилипання пирога на дно мультиварки (що іноді трапляється), необхідно вирізати з пергаменту коло відповідним діаметром, рясно змастити його олією з двох сторін і укласти на дно. Зверху щільно розташувати скибочки груш, очищені від шкіри.

Фото: recipes.sainsburys.co.uk

1. В окремому посуді змішати збиті яйця з цукром і ваніллю, розтопленої масло і кефір.

2. Борошно з’єднати з розпушувачем і наточити до основної маси, збиваючи блендером на низьких оборотах.

3. Вилити тісто зверху на груші, закрити кришку мультиварки і встановити режим «Випічка» на 60 хвилин.

4. По закінченню терміну перевірити готовність сірником, при необхідності додати час ще на 10 хвилин.

5. Готовий грушевий пиріг вийняти з чаші, видалити папір і рясно присипати випічку цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як проходить лікування грибка нігтів оцтом - поради і рецепти

Перевернутий пиріг з грушею

Вам знадобляться:

  • 1 пачка вершкового масла
  • 1/2 склянки нарізаних волоських горіхів
  • 1/2 склянки коричневого цукру, можна і білого
  • 2 великих груші, очищені і нарізані
  • 1 яйце
  • 1,5 склянки борошна
  • 3/4 чайної ложки кориці
  • 3/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 склянки теплої води

Процес приготування:

1. Поки духовка розігрівається до 200 градусів, розтопіть в каструльці 1/2 пачки вершкового масла. Візьміть форму для випікання, вилийте масло на дно, зверху посипте 1/4 склянки цукру і горіхами. Груші поріжте і викладіть зверху, як на фото.

2. У великій мисці змішайте 1/2 пачки розм’якшеного вершкового масла і цукор. Додайте яйце. Окремо змішайте борошно, мускатний горіх, корицю, сіль і розпушувач. Додайте цю масу до маслу разом з теплою водою. Все ретельно перемішайте. Отримане тісто вилийте акуратно на груші.

3. Випікайте протягом 35-40 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки, якщо виходить без проблем і чиста, значить випічка готова. Після того, як дістанете пиріг з духовки, дайте йому охолонути хвилин 10 перед подачею.


Грушевий пиріг з рікоттою

Вам знадобляться для тіста:

  • 2 яєчний жовтка
  • 3/4 склянки цукру
  • пачка маргарину (його краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб став м’яким)
  • 3 ст .ложкі молока
  • 2 склянки борошна
  • ванілін і кориця на смак

Для начинки:

  • 200 гр сиру Рікотта
  • 1/5 склянки цукру
  • 1 яйце
  • ванілін
  • 2 невеликих груші (можна взяти як свіжі, так і консервовані, з консервованими пиріг буде соковитіше).

Процес приготування:

1. Включаємо духовку заздалегідь, вона повинна розігрітися до 180-200 градусів.

2. Розм’якшує маргарин виделкою, додаємо цукор, жовтки, молоко і сіль. Все добре перемішуємо.

3. Додаємо борошно. Змішувати можна не тільки міксером, але і виделкою або навіть руками.

4. У вас повинно вийти щільне тісто.

5. Беремо форму для випічки. Металеву або скляну потрібно обмазати маслом і присипати борошном, силіконову ж просто змастити. Від тесту потрібно відокремити 1/4 частина, вона стане в нагоді для прикраси. Решта розподіліть по формі, найкраще це робити руками. Тісто потрібно трохи проколоти виделкою, як на фото.

6. Тепер готуємо начинку. Змішуємо сир Рікотта з цукром і ваніліном, додаємо 1 яйце.

7. Виливаємо начинку в форму для випікання.

8. У неї викладаємо часточки груші.

9. Тепер готуємо прикраса. Качалкою розгортаємо залишився шматочок тіста, розрізаємо на тонкі смужки і викладаємо їх зверху хрест-навхрест.

10. Випікати 45 хвилин до легкого золотистого кольору, потім дати охолонути.


Простий вегетаріанський рецепт

Цей пиріг вегетаріанський, так як в процесі приготування не використовуються яйця і молоко. Такий рецепт підходить для веганів і людей, які виключили дані продукти зі свого раціону. І, звичайно, такий варіант незамінний, якщо у вашому холодильнику просто немає яєць, а смачного дуже захотілося.

Вам знадобляться:

  • 3 стиглі груші
  • 170 грам борошна — пшеничного або житнього
  • 60 гр мигдального порошку (його зробити дуже просто — потрібно в кавомолці змолоти ядра мигдалю)
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 150 гр. цукор (білий або коричневий)
  • ванілін і кориця на смак
  • пачка маргарину

Приготування:

1. Перед приготуванням включіть її (вона повинна розігрітися до 170 °) і підготуйте форму для випічки. Якщо у вас деко або скляна форма, то на них краще викласти пергаментний папір і змастити маслом. Якщо ж силіконова, просто змастіть дно маслом.

2. Беремо невелику каструлю, розтоплюємо в ній маргарин на слабкому вогні, після чого знімаємо.

3. В розтоплений маргарин додаємо цукор і все перемішуємо.

4. Туди ж кладемо борошно, мигдальний порошок, соду з розпушувачем, корицю і ванілін. Ретельно перемішуємо. Тісто має вийти досить густе, але не сухе. Якщо воно сухувато, можна додати трохи соєвого молока.

5. Чистимо і нарізаємо груші. Дві штуки нарізаємо дрібними кубиками, одну залишаємо для прикраси.

6. Перемішуємо тісто з нарізаними грушами.

7. Частину, що залишилася грушу нарізаємо скибочками, як на фото, для прикраси.

8. Виливаємо тісто в форму. Зверху викладаємо скибочки у вигляді сонечка. Зверху посипаємо корицею.

9. Ставимо в духовку, випікаємо протягом 45 хвилин до готовності, перевіряємо, щоб зубочистка з пирога виходила чистої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієта Протасова - рецепти

10. Перед подачею потрібно дати випічці охолонути до кімнатної температури. Грушевий пиріг готовий!


Яблучно-грушевий пиріг

Просту випічку на основі листкового тіста можна приготувати за 40 хвилин, тобто коли гості «вже на порозі». Головне, щоб в морозилці був шматок замороженого тіста і трохи фруктів для начинки. Беремо такі пропорції:

  • 300 гр. листкового тіста.
  • 2 яблука.
  • 3 груші середнього розміру.
  • по 50 гр. вершкового масла і цукрового піску.
  • щіпка ванілі або кориці (на свій смак).

Фото: femmeactuelle.fr

1. Листкове тісто для пирога такого типу можна використовувати як дріжджове, так і прісне. Розморожуємо його, розгортаємо до товщини в 2-3 мм і викладаємо у форму (краще роз’ємну). Обов’язково потрібно сформувати бортики для начинки висотою не менше 3 см. Проколоти тісто виделкою в декількох місцях, щоб не надулося.

2. Груші і яблука очищаємо від серцевини, шкірку видаляємо за бажанням — це не обов’язково.

3. Ріжемо фрукти на невеликі кубики і викладаємо на тісто, посипаємо цукром з корицею, а потім зверху викладаємо маленькі шматочки масла, розподіляючи їх рівномірно по всій площі пирога.

4. Випікаємо пиріг в духовці при 180 градусах протягом 30 40 хвилин.

Калорійність готового пирога 180 ккал на 100 грам, БЖУ = 2 (Б), 9,5 (Ж), 22 (У).


пиріг з грушевим варенням

Смачний пиріг за півгодини — це реально! Для цього беремо готове тісто, грушеве повидло і трохи фантазії. Пропорції складових:

  • 300 гр. готового тіста на свій смак (дріжджове листкове, пісочне).
  • 1,5 ст. густого повидла з груш.
  • 1 яйце.
  • 2 ст. л. цукрової пудри для посипання готового пирога.

1. Попередньо розморожені тісто ділимо на два рівних пласта, розгортаємо по діаметру форми (з невеликим запасом в пару см).

2. Викладаємо одну частину в форму, покриваємо повидлом.

Фото: domesticgothess.com

3. Другу частину оформляємо фігурними ножами, роблячи розрізи, дірочки або візерунки.

4. Обережно перемещаем цей пласт на повидло, защепляем краю щільно і змащуємо верх збитим яйцем.

5. Випікаємо до готовності при температурі 200 градусів, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.

Калорійність такого пирога буде змінюватися в залежності від типу тесту, саме калорійний — це варіант з пісочним: 301 ккал на 100 грам випічки.


Миндально-грушевий пиріг

Дуже цікавий рецепт грушевого пирога використовують в Бельгії і на сході Франції: тісто для нього не замішується традиційним способом, так як інгредієнти викладаються шарами в форму. Що потрібно:

  • 90 гр. вершкового масла.
  • 120 гр. молочного печива (Ювілейне, До чаю).
  • 100 гр. білого шоколаду.
  • 70 гр. мигдальної муки.
  • 200 гр. згущеного молока.
  • 2 груші.
  • 50 гр. мигдальних пластівців.

Фото: taste.com.au

1. Подрібнити печиво в крихту, змішати з маслом і викласти масу на дно рознімної форми, щільно утрамбовувавши і формуючи невеликі бортики.

2. Зверху рівномірним шаром розподілити тертий шоколад, далі миндальную борошно і шматочки груш без шкірки.

3. Поверх фруктів вилити згущене молоко, посипати мигдалем і помістити форму з пирогом в духовку на 40 хвилин, встановивши температурний режим 190 градусів.

4. Перед нарізкою такий пиріг необхідно повністю охолодити.

Енергетична цінність десерту вище середнього: 322 ккал. БЖУ: 5,2. 19,4. 33,7.


Грушевий пиріг без яєць

Найпростіший пиріг з грушами можна приготувати з пісочного тіста без яєць — дуже актуально в дні поста і для веганів.

Калорійність 249 ккал на 100 грам. БЖУ: 2,4 (Б), 12,6 (Ж), 32,7 (У). Інгредієнтів небагато:

  • 300 гр. муки.
  • 150 грам кокосового масла (якщо пост не важливий, можна взяти вершкове).
  • 100 мл води.
  • пучку солі.
  • 1 ст. л.сахара.
  • 4-5 груш побільше.
  • 4 ст. л. цукрової пудри.

Фото: butteredsideupblog.com

1. Борошно рубаємо з маслом до дрібної крихти, додаємо сіль, 2 ст. л. цукрової пудри і крижану воду.

2. Замішуємо тісто, формуючи кулю, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо в холод на годину або два. Якщо при замісі виявиться, що води недостатньо — додайте ще трохи, тільки не місите довго — пісочне тісто цього не любить.

3. Груші очистити від шкірки і серцевини, порізати на дольки, помістити в сотейник і залити 1 \ 2 склянки води, змішаної з цукром. Проварити до першого розм’якшення фруктів, не допускаючи порушення шматочків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суп з кабачків - рецепти з фото

4. Тісто розділити на 2 частини, залишивши трохи для оформлення. Більшу частину розкачати в тонкий шар, викласти їм дно форми, зробити бортики, проколоти в декількох місцях.

5. Зверху викласти груші, а час, що залишився тісто розкачати і нарізати смужками, викласти поверх пирога, формуючи сітку.

6. Присипаємо зверху залишками цукрової пудри і поміщаємо в духову шафу на півгодини, встановивши температурний режим 200 градусів.

Якщо за цей час пиріг не зарум’яниться (зважаючи на особливості духовки), можна залишити його там ще на 10 хвилин.


Гарбузово-грушевий пиріг

Тісто на основі гарбуза для грушевого пирога — це цікава ідея! Пропорції прості:

  • 500 гр. гарбузового пюре (подрібнити овоч блендером).
  • 3 груші.
  • 120 гр. цукру.
  • 3 яйця.
  • 250 гр. муки.
  • 100 гр. густої сметани.
  • пакетик розпушувача для тіста.

Фото: italianfoodforever.com

1. Змішати всі інгредієнти за допомогою блендера, додати груші, порізані середніми шматочками і вилити тісто в силіконову форму.

2. Випікати протягом 30-40 хвилин в духовці при температурі 200-210 градусів.

3. Пиріг можна подавати до столу ще теплим, злегка посипати зверху корицею.

Калорійність дуже низька: всього 150 ккал на 100 грам готового пирога. БЖУ: 3,7. 4. 25.


Грушевий пиріг з безе

Пиріг з безе відрізняється особливою ніжністю, властивої французької кухні, тому обов’язково спробуйте приготувати по цим рецептом. Енергетична цінність 173 калорії, БЖУ = 3,3. 7,8. 23.

Необхідні пропорції продуктів:

  • 300 гр. замороженого тіста (пісочне або листкове бездріжджове).
  • 3-4 груші.
  • по 150 мл молока і вершків.
  • 2 яйця + 2 яєчних білка.
  • 50 гр. цукру.
  • 100 гр. цукрової пудри + ванілін.

Фото: istockphoto.com

1. Готове размороженное тісто розкачати по діаметру форми, залишивши трохи для бортів, викласти їм форму, ретельно притискаючи до стінок.

2. Груші очистити і нарізати красивими скибочками, викласти по тесту у вигляді симетричного малюнка.

3. В окремому посуді змішати вершки і молоко, додати жовтки з цукром.

4. Отриману суміш вилити на груші і поставити пиріг в попередньо розігріту духовку (180 градусів).

5. Випікати до першого рум’янцю (близько 40 хвилин).

6. Решта 4 білки збити в міцну піну з ваніллю. Поступово підсипаючи цукрову пудру.

7. Отримане безе викласти красивими завитками на зарум’яниться пиріг і продовжити термообробку ще 3-5 хвилин при температурі 220 градусів.

8. Перед тим як розрізати пиріг з безе необхідно повністю охолодити.


Грушевий пиріг із заварним кремом

Якщо ви пробували французькі Тарту з заварним кремом та фруктами — ви їх ніколи не забудете. За їх мотивами можна приготувати грушевий пиріг, додатково покривши його меренгою. Для цього використовуємо такі продукти:

  • 3 яйця + 250 мл молока + 50 гр. цукрової пудри + 20 гр. кукурудзяного крохмалю для заварного крему.
  • 5 груш.
  • 1 лайм.
  • 1 лимон.
  • 300 гр. готового пісочного тіста.
  • 30 гр. вершкового масла.
  • 4 білка + 100 гр. цукрової пудри для меренги.

1. Заздалегідь слід приготувати заварний крем: змішати яйця, крохмаль і цукрову пудру, додати трохи молока і ретельно розтерти. Влити залишок молока, розмішати і поставити на водяну баню нагріватися. Обов’язково помішувати вінчиком! Коли маса загусне, зняти її з вогню і в уже охолоджений до кімнатної температури, додати сік одного лайма.

2. Тісто розкачати, викласти у форму, залишивши борти не менше 3 см, проколоти в декількох місцях.

Фото: instructables.com

3. Запекти в духовці при 190 градусах до легкого рум’янцю.

4. Викласти на нього готовий заварний крем.

5. Груші очистити, розрізати на 4-6 часточок і викласти в масло, розтоплене на сковороді.

Фото: instructables.com

6. Протушкувати на сильному вогні до зміни кольору і потім викласти часточки фруктів на крем, злегка натискаючи, щоб наполовину їх втопити в ньому.

7. Повернути пиріг в духовку і продовжити випічку ще 15-20 хвилин, далі розташувати на ньому збиті білки і знову запекти при 250 градусах не більше 5 хвилин.

8. Дати пирогу охолонути і потім розрізати на порційні шматочки.

Калорійність становить 160 ккал, а БЖУ в цифрах: 3,4. 6,3. 22.

Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.

Схожі статті

Скумбрія запечена в духовці — рецепти з фото

elena elena

Сирна запіканка в мультиварці — рецепти з фото

elena elena

Каша з гарбуза: 5 кращих рецептів з фото

Coolio

Гарячі бутерброди — рецепти з фото

Murcia

Грибний суп-пюре — рецепт з фото

Lamaxima

Дієтична куряча грудка — рецепти з фото

Alex

Котлети з сочевиці — рецепти з фото

Maxim

дієтичні десерти

Axel

Швидкі страви з кабачків

Sasha

Залишити коментар