Рецепти

Фаршировані баклажани в духовці

Баклажани — не тільки смачний, але і дієтичний продукт, в 100 гр. міститься всього 28 Ккал. Баклажани і страви з них незамінна річ, для тих хто хоче схуднути або просто харчуватися правильно. З них можна приготувати безліч смачних і корисних страв: рулетики з баклажанів, човники з баклажанів або зробити страви з баклажани в духовці, про що є окремі добірки рецептів з фото. Ця ж стаття буде присвячена збірці кращих і смачних рецептів фаршированих баклажанів в духовці.

Зміст

  • Фаршировані фаршем баклажани запечені в духовці
  • Рецепт баклажанів фаршированих з овочами в духовці
  • фаршировані баклажани по-турецьки, запечені в духовці
  • баклажани фаршировані грибами в духовці
  • баклажани, фаршировані морквою і часником, запечені в духовці
  • Баклажани, фаршировані сиром, запечені в духовці
  • Баклажани, фаршировані зеленню, запечені в духовці
  • Баклажани, фаршировані куркою, запечені в духовці
  • фаршировані баклажани, цілком запечені в духовці
  • баклажани, фаршировані сиром, запечені в духовці

Корисні поради! Як правильно вибрати баклажани.

Основною проблемою може стати гірчинка. Але залежить вона не від великої кількості насіння або типу баклажанів, а від свіжості, гіркотою володіють тільки перезрілі плоди. При виборі обов’язково потрібно їх помацати, плоди повинні бути важкими і твердими на дотик. Шкірочка повинна бути гладенькою, тьмяна шкірка говорить про те, що баклажан може бути гірким. Також перевірте чашечки (зелене листя на кінці плода), вони повинні бути свіжими і зеленими. Якщо ці листя сухі і мають коричневий колір, то такі овочі брати не варто.

Округлі баклажани, як правило, соковитіше і підходять для запікання в духовці. Довгі і тонкі більше підходять для смаження.

Зберігати баклажани можна протягом 5 днів в холодильнику.

Фаршировані фаршем баклажани запечені в духовці

Для приготування 4 порцій вам знадобиться:

  • 2 середніх білих або фіолетових баклажана.
  • 200 гр курячого фаршу (фарш можна замінити на яловичий або будь-який інший).
  • 1 невелика цибулина, почистити і дрібно порізати.
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 2 середніх помідора, порізати кубиками.
  • свіжий або сушений базилік.
  • сіль і перець за смаком.
  • 70-80 гр сиру пармезан або будь-якого іншого на ваш смак, натерти на тертці.
  • 4 столові ложки томатної пасти

Приготування:

1. Перед початком приготування поставте розігріватися духовку на 200 градусів. Також поставте велику каструлю з водою грітися і доведіть до кипіння.

2. Після чого беремо баклажани, відрізаємо хвостики з обох сторін і розрізаємо вздовж, щоб вийшло дві половинки-човники (як на фото).

3. За допомогою ложки з баклажанів потрібно дістати серцевину, але не перестарайтеся, товщина стінок повинна залишитися 0,5 см хоча б. Таким чином, у вас вийдуть гарні човники (як на фото). Серцевину не викидаємо, а дрібно ріжемо, пізніше вона нам знадобиться.

4. Отримані баклажанні човники кладемо в киплячу воду на 3 хвилини. Баклажани будуть спливати в каструльці, так що варто їх, притримуючи ложкою, занурювати під воду, щоб вони проварюють повністю. Потім овочі за допомогою шумівки або ложки дістати і викласти на паперові рушники.

5. Тепер переходимо до приготування фаршу. Ставимо на вогонь розігріватися сковороду, на ній пасеруємо 2 хвилини цибулю з часником, потім до них домішувати курячий фарш, готуємо його хвилин 5-7, потім додаємо порізану дрібно серцевину баклажанів, смажимо все ще 2-3 хвилини. Після чого додаємо порізані кубиками помідори, сіль і спеції і готуємо ще 2-3 хвилини. Зніміть сковороду з вогню.

6. Половину томатної пасти виливаємо на дно форми, в якій плануєте запікати фаршировані баклажани в духовці. Зверху томатної пасти викладаємо човники, солимо, перчимо. Наповнюємо кожен човник фаршем, зверху поливаємо 1 чайною ложкою томатної пасти і посипаємо тертим сиром. Після чого форму накриваємо фольгою і ставимо її в духовку запікатися на 30 хвилин до готовності. Готово! Приємного апетиту!


Рецепт баклажанів фаршированих з овочами в духовці

Цей рецепт розрахований на 4 персони. Для приготування вам знадобиться:

  • 2 баклажана середніх розмірів.
  • 2 столові ложки оливкової олії.
  • 1 велика цибулина, дрібно порізана.
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізаного.
  • 12 помідорів чері, розрізаних на половинки.
  • 50 гр зелених оливок без кісточок, порізати.
  • жменю листя базиліка, нарізані.
  • 125 гр сиру моцарелла, розривається на маленькі шматочки, можна взяти будь-який інший сир.
  • жменю свіжих білих хлібних крихт або панірувальних сухарів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вода з лимоном для схуднення

Процес приготування:

1. Для початку розігрійте духовку до 220C. Баклажани наріжте вздовж, залишаючи стебло недоторканими. За допомогою ложки або ножа потрібно видалити серцевину, так щоб товщина стінки залишилася 0,5-1 см, таким чином у вас вийдуть човники. Пензликом змастіть баклажани маслом, трохи посипте приправами. Накрийте фольгою і запікайте в духовці протягом 20 хвилин. М’якоть дрібно порізати і відкласти в сторону.

2. Поки човники запікаються в духовці, можете зайнятися приготуванням фаршу. Розігрійте сковороду, налийте трохи олії. У сковороду викладіть цибулю і пасеруйте його до золотистого кольору хвилини 2-3. Потім додайте нарізану м’якоть і помішуючи готуйте ще хвилин 3. Далі додаємо в сковороду дрібно нарізаний часник і помідори, помішуючи, готуйте ще протягом 3 хвилин більше. Після чого додайте сіль, спеції, базилік і сир.

3. Коли човники стануть м’якими, дістаньте їх з духовки і зменшіть вогонь до 200 С. Наповніть човники з баклажанів фаршем, посипте сухарями і ще сиром. Запікати фаршировані баклажани з овочами потрібно протягом 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться. Подавати таку страву запечене в духовці можна з зеленим салатом.


Фаршировані баклажани по-турецьки, запечені в духовці

Схожий рецепт є в турецької кухні, хоча вважається, що він більш пряний, але менш калорійний — 60 ккал на 100 грам. Інгредієнти:

  • 250 гр. курячого фаршу.
  • 2 великих баклажана.
  • 1 цибулина.
  • 2 великих помідора.
  • 1-2 зубки часнику.
  • по 1 ч. л. меленої паприки і кайенского перцю.
  • 1 ст. л. томатної пасти.
  • 1 болгарський перець.
  • 2 ст. л. соняшникової олії.

Фото: compassandfork.com

1. Розрізані вздовж баклажани запекти в духовці протягом 15 хвилин, поклавши їх на деко зрізом вгору.

2. У сковороді на олії підсмажити дрібно шінкованной цибулю, додати солодкий перець, нарізаний маленькими кубиками і часник.

3. Коли перець стане м’якше, додати 1 помідор, нарізаний дрібно і томат пасту.

4. У процесі гасіння приправити спеціями, посолити.

5. Через 5-7 хвилин плиту вимкнути, а до овочів додати м’якоть баклажанів, яку слід вийняти ложкою, не пошкодивши бортики.

6. Начинку перемішати, наповнити нею баклажани і поверх кожного розкласти скибочки свіжого помідора.

7. Запекти в духовці протягом 20 хвилин. Часто таке блюдо при подачі поливають соусом дзадзікі і подають з рисом, кускус.


Баклажани фаршировані грибами в духовці

Для приготування 2 порцій вам знадобиться:

  • 1 баклажан.
  • 250 гр нарізаних печериць.
  • 2-3 скибочки сиру.
  • 1 маленька цибулина, дрібно порізати.
  • 2 зубчики часнику, дрібно порізати.
  • сіль і перець за смаком
  • 4 ст. ложки рікотти або іншого м’якого сиру, або можна замінити його густою сметаною.

Як приготувати:

1. Попередньо потрібно розігріти духовку до 180 С. Баклажан розрізати уздовж навпіл і вирізати м’якоть ложкою, залишаючи оболонку 0,5 см. М’якоть дрібно нарізати і відкласти.

2. На вогонь ставимо розігріватися сковороду, наливаємо масло, висипаємо в підігріте масло цибулю і часник і пасеруємо 2-3 хвилини. Після чого додати в сковороду нарізані м’якоть баклажана і гриби і готувати ще протягом 5 хвилин. Додати сир Рікотта, сіль і перець і добре перемішати.

3. У човники викласти масу з грибів, зверху — скибочки сиру.

4. Запікати в духовці протягом 30 хвилин до готовності баклажанів. Готово!


Баклажани, фаршировані морквою і часником, запечені в духовці

Вегетаріанські рецепти — найбільш затребувані серед ПП, так як вони мають дуже низьку калорійність. У цьому рецепті, наприклад, всього 76 калорій на 100 грамову порцію, а БЖУ в цифрах: 4. 4,5. 4,6. Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 4 коротких, але широких баклажана.
  • по 2 моркви, цибулини і помідора.
  • 1 \ 2 ч. л. сушених італійських або прованських трав.
  • 4 зубчики часнику.
  • 170 гр. твердого сиру.
  • сіль за смаковими уподобаннями.
  • 2 ст. л. олії.

Фото: vegbyte.com

1. Розрізати баклажани уздовж, рясно посолити і залишити на 40 хвилин, потім ретельно промити і злегка віджати зайву рідину.

2. Ножем або ложкою вийняти частину м’якоті, нарубати її дрібно і обсмажити на олії разом з цибулею.

3. Коли овочі стануть м’якше, додати моркву, натерту на крупній тертці, а ще через 5-8 хвилин — помідори дрібними кубиками.

4. Гасити овочі на середньому вогні ще 10 хвилин, приправити прянощами і сіллю, в кінці додати подрібнений часник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Літні салати - рецепти з фото

5. Готової начинкою наповнити човники з баклажанів, рясно посипати тертим сиром і запекти в духовці протягом 30-40 хвилин, використовуючи температурний режим в 200 градусів.


Баклажани, фаршировані сиром, запечені в духовці

Простий рецепт баклажанів з сиром, актуальний, коли немає часу на довгий приготування вечері. Інгредієнтів небагато:

  • 100 гр. м’якого вершкового сиру.
  • 2 баклажана.
  • 4 ст. л. густої сметани.
  • 15 гр. вершкового масла.
  • 2 цибулини.
  • 2 ч. л. оливкового масла.
  • дві щіпки чорного перцю.

1.Разрезать баклажани уздовж, полити зріз оливковою олією і запекти в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Фото: wellplated.com

2. Ложкою обережно вийняти м’якоть, не пошкодивши форму.

3. Змішати подрібнену м’якоть баклажана з перцем, часником і дуже дрібно нарізаною цибулею.

4. Додати сметану і половину порції сиру.

5. Нафарширувати часточки баклажанів, посипати залишками сиру і запекти в духовці до рум’яної скоринки.

Калорійність страви 90 ккал, БЖУ: 2 (Б). 6,7 (Ж). 5,2 (У).


Баклажани, фаршировані зеленню, запечені в духовці

Цей варіант для тих, хто любить використовувати багато пряних трав в процесі приготування, а також вважає за краще низькокалорійну їжу. Тут всього 79 ккал, БЖУ = 4 (Б). 3,5 (Ж). 8,2 (У).

На 2 порції будуть потрібні такі пропорції продуктів:

  • 4 невеликих баклажана з широким краєм.
  • 50 гр. панірувальних сухарів.
  • 100 мл молока.
  • 80-100 гр. м’якого сиру.
  • велика щіпка мускатного горіха.
  • суміш свіжих трав: петрушка, майоран, базилік, шавлія, орегано.
  • 1 ст. л. олії.

Фото: foodal.com

1. Розрізати баклажани уздовж, бланшувати в підсоленій воді 5-7 хвилин, а потім відкинути на друшляк і злегка промокнути паперовим рушником.

2. Ложкою вибрати частину м’якоті, дрібно порубати і піджати на пісному маслі, змішати разом з травами.

3. Сухарі замочити в молоці і з’єднати із зеленню, додати мускатний горіх, сіль і при бажанні — чорний перець.

4. Отриманою масою наповнити половинки баклажанів, але не дуже щільно, так як при термообробці начинка трохи збільшиться в розмірах.

5. Посипаємо зверху тертим сиром і поміщаємо в духову шафу, попередньо прогрітий до 190 градусів. Запікаємо баклажани протягом 20 хвилин.


Баклажани, фаршировані куркою, запечені в духовці

Цікавий рецепт фаршированих баклажанів прибув з Італії, де вміють поєднувати овочі з ніжною курячою грудкою. Для того, щоб приготувати 2 порції, необхідно взяти такі пропорції:

  • 2 широких баклажана.
  • 250 гр. курячого філе.
  • 1 цибулина.
  • 1 ст. томатного соку з м’якоттю.
  • 2 зубки часнику.
  • 150 гр. твердого сиру.
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю (або крупи дрібного помелу).
  • жменю зелені базиліка, нарізаного дрібно.
  • 1 ст. л. кленового сиропу.
  • 2 ст. л. олії.
  • 1 \ 2 ч. л. чорного перцю, сіль за смаком.

Фото: troisfoisparjour.com

1. Розрізати баклажани уздовж і всередині по м’якоті зробити кілька наколів ножем.

2. Змастити олією, покласти зрізом вниз на деко і запекти в протягом 30 хвилин.

3. У прогрітій сковороді на олії підсмажити цибулю до прозорості, додати часник, дрібно нарізане куряче м’ясо і протушкувати 5-8 хвилин.

4. Потім влити томатний сік, додати базилік і сироп, тушкувати 20 хвилин на малому вогні.

5. У готових баклажанів видалити м’якуш всередині, використовуючи ложку, змішати її з м’ясом.

6. Додати до м’ясної маси кукурудзяний крохмаль, ретельно перемішати і протушкувати ще 5 хвилин.

7. Отриманою начинкою нафарширувати човники з баклажанів, посипати сиром і запекти в духовці ще 10 15 хвилин.

Калорійність становить 118 ккал на 100 грам. БЖУ = 8,9 (Б). 5,4 (Ж). 8,2 (У).


Фаршировані баклажани, цілком запечені в духовці

Ще одне цікаве приготування баклажанів в духовці припаде до смаку вегетаріанцям, адже начинка для овочів не містить м’яса.

Енергетична цінність — всього 59 ккал. БЖУ: 3,5 (Б). 3,3 (Ж). 3,4 (У).

Інгредієнти:

  • 5 великих печериць.
  • 2 широких баклажана.
  • 400 гр . свіжих помідорів, подрібнених в пюре.
  • 1 ріпчаста цибуля.
  • 1-2 зубки часнику.
  • 60 гр. сиру Пармезан.
  • 1 яєчний білок (сирої).
  • 2 ст.


    Аліекспресс — це торгова площадка, яка привертає мам кількістю дитячого одягу і порівняльною доступністю цін. Одна складність — нумерація і визначення розмірів. Продавці вказують розміри одягу і взуття відповідно до своєї сітці, часто незвичним нам чином. Крім того, визначити розмір без примірки лише за номером досить складно. Але якщо пристосуватися і розібратися з таблицями, можна купити цікаві дитячі речі за ціною до 2-х разів нижче, ніж пропонована магазинами.
    Можливість замовляти товари в Китаї через інтернет стала справжньою знахідкою для молодих мам. Якщо постаратися, можна знайти товари високої якості за приємною ціною
    Зміст

    • 1. Правила, які допоможуть визначити розмір одягу
    • 2. Маленькі хитрощі в підборі розміру
    • 3. Вибираємо правильно дитячу взуття
    • 4. Підбираємо розмір взуття
    • 5. Відео по темі статті
    • 6. Питання читачів і відповіді експерта

    Правила, які допоможуть визначити розмір одягу

    На майданчику Аліекспресс продавці, як правило, використовують кілька основних типорозмірів — формуючи замовлення , це потрібно враховувати. Для дитячого одягу прийнято два стандарти:

    • за віком (в віковому діапазоні від 0 до 2-х років).
    • розміри США (в віковому діапазоні від 2-х до 15 років).

    В першому випадку потрібно бути дуже уважним, розуміючи, що дітки різні, конкретна дитина може бути крупніше або менше середньостатистичної норми. Орієнтуватися тільки на вік не можна. Досвідчена матуся знає, якщо її дитина не вписується в стандартний віковий діапазон розмірів, і наскільки велика ця різниця.

    В будь-якому випадку виробник високого рівня постачає свій товар описом із зазначенням додаткових розмірів (довжина рукава або довжина брюк, розмір ворота або обхват грудної клітини, зростання і т.п.), або докладної таблицею із зазначенням крім росто-вікових даних іншої інформації, яка здатна допомогти з вибором.

    У другому випадку, коли використовуються розміри США, хороший виробник також надає докладну сітку розмірів. Маркування в цьому випадку має буквено-цифровий код. Наприклад, 2Т, 3Т, 4Т і т.п. Латинське «Т», є прив’язкою до віку і охоплює діапазон від 2 до 5 років. Тобто 2Т — речі для дитини 2 років, 3Т — одяг для 3-х річного малюка. До 6-ти річного віку дитини маркування по буквено-цифрового принципом (2Т, 3Т і т.д.) зустрічатися вже не буде і доведеться орієнтуватися лише на таблицю з параметрами виробів.
    Для зручності підбору можна використовувати розмірну сітку Аліекспресс, яка дасть достатньо інформації про параметри товару і допоможе порівняти їх із загальноприйнятими іноземними розмірами
    Торговий майданчик Аліекспресс дозволяє продавати і купувати товар лотами. У цьому випадку вказівки на розміри можуть бути відсутніми, буде надана лише можливість вибору забарвлення або малюнка.

    Маленькі хитрощі в підборі розміру

    Розміри дитячих речей на майданчику Аліекспресс базуються на китайських стандартах, які відрізняються від європейських. Російський розмір безумовно не відповідає розміру вироби з Китаю. Такі речі прийнято називати «маломірними». Це означає, що таблицю з розмірами потрібно вивчати уважно. Також можна ознайомитися з відгуками клієнтів, які вже набували річ. Відгуки публікуються внизу сторінки.

    Розмірна сітка виробників, в тому числі з Китаю, не є стандартною для всіх продавців. Тому якщо мама замовляла дитячі речі в одного продавця і добре розбирається в його розмірній сітці, це не означає, що знання можна застосувати до таблиці розмірів іншого виробника.

    Якщо матуся важко підібрати одяг по зазначеній виробником таблиці, можна написати лист з проханням про уточнення показників зростання, довжини виробу і т.п., а також запросити фотографії «живого» товару. Якщо продавець зацікавлений в просуванні своїх виробів, він швидко відреагує.

    Час доставки товару на територію Росії становить від 15 до 60 днів. Це залежить від суми замовлення і ряду інших моментів. Орієнтуватися краще на останню цифру. Виходячи з цього, не варто купувати речі «впритул». Дитина може за цей час підрости. Потрібно також врахувати зміну сезону (замовляючи дитячу річ навесні ви її отримаєте в лету).
    Варто пам’ятати, що Аліекспресс — не продавець, а лише торгова площадка. Це означає, що отримувати інформацію про конкретну речі потрібно саме у ту людину, яка займається її продажем. Якщо матуся володіє англійською, вона може написати повідомлення і задати всі її питання

    Вибираємо правильно дитячу взуття

    Проблема вибору взуття, особливо дитячої, актуальна навіть коли її можна приміряти. Проблема вибору взуття

Схожі статті

Грибний суп-пюре — рецепт з фото

Lamaxima

Баклажани в духовці: покрокові рецепти з фото

Maria

Що приготувати з гарбуза

Bobby

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Легкі салати — рецепти з фото

Lamaxima

дієтичні десерти

Axel

Гарбуз запечена в духовці: 15 найкращих рецептів

Pasha

Цукіні запечені в духовці

Pasha

Залишити коментар