Традиційно рагу вважається блюдо на основі м’яса спочатку обсмаженого, а потім тушкованого в соусі з різних овочів. Нижче представлена відмінна добірка рецептів рагу з кабачків не тільки на основі м’яса, а й овочеві рецепти рагу з кабачками. Всі рецепти мають фото і покроковий опис процесу приготування, щоб готування таких смачних страв не складав для вас проблем.
Зміст
- Овочеве рагу з кабачків і помідорів
- Курка по-марокканські з рагу з кабачків і баклажанів
- Овочеве рагу з кабачків з м’ясом
- Овочеве рагу з кабачків, квасолі і капусти з сосисками
- Овочеве рагу з кабачками і картоплею
- Овочеве рагу з куркою і кабачками
- рагу в мультиварці
- Овочеве рагу з кабачками і грибами
- Овочеве рагу з кабачками і цвітною капустою
- рагу з гарбузом і кабачками
- Овочеве рагу з фаршем і кабачками
- Овочеве рагу з індичкою
- Овочеве рагу з кабачками і рисом
- Рагу з кабачками в горщику
- Рагу з кабачками і болгарським перцем
з кабачків також можна приготувати дуже смачні запіканки, оладки або запекти їх в духовці.
Овочеве рагу з кабачків і помідорів
На дві порції страви вам понад бится:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 середніх або великих цукіні, нарізані кубиками
- 2 зубчики часнику, роздавлені
- 2-3 помідори, нарізані кубиками
- Сіль, червоний перець, сушені трави на ваш смак.
1. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Викладіть кабачки і часник, і тушкуйте всю масу до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
2. Додайте нарізані помідори, і тушкуйте ще протягом 2-3 хвилин. Кабачкову масу потрібно приправити сіллю, перцем і приправами. Гасити до готовності кабачків.
3. Подавати таку рагу можна до м’яса, а також з рисом, пастою, макаронними виробами, посипавши рагу зверху тертим сиром, сиром Фета або свіжою зеленню.
Курка по-марокканські з рагу з кабачків і баклажанів
Якщо у вашому холодильнику завалявся кабачок, то саме час приготувати це дивовижне блюдо. Загальний час приготування — близько 1 години. Але воно того варте, смачне і ароматне блюдо з нотками літа і східних спецій. Для приготування вам знадобиться:
- 500-600 гр курячих стегон.
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка свіжомеленого перцю
- 1 маленький баклажан, нарізати кубиками
- 1 середній кабачок, нарізати кубиками
- 1 маленька цибулина, нарізана кубиками
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 1/4 склянки білого вина або води
- 2 помідори, нарізати кубиками
- 2 столові ложки каперсів, промити
- 1 чайна ложка цукру
- 2 столові ложки петрушки, подрібнити
1. На середньому вогні розігріваємо сковороду, наливаємо 2 ст. ложки оливкової олії. Курячі стегенця солимо і перчимо, можна додати приправи для курки на ваш смак. На розігріту сковороду викладаємо ніжки, прожарюємо курку до золотистої скоринки з кожного боку від 8 до 10 хвилин. Викладіть готові стегна на тарілку.
2. Далі, беремо каструлю або сковороду з високими стінками. Наливаємо трохи олії і ставимо на середній вогонь. Додаємо баклажани, потрібно гасити баклажани, помішуючи 5 хвилин. Після чого додати цукіні, цибуля і часник. Продовжуємо гасити протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
3. Далі, робимо максимальний вогонь і додаємо вино або воду (в залежності від того, що у вас є) в каструлю. Додаємо в каструлю нарізані помідори, каперси і цукор, все перемішуємо. У цю ж масу викладаємо курячі стегна. Тепер доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 35 до 40 хвилин або до готовності.
При подачі спочатку викладіть на тарілки рагу з кабачків з баклажанами, зверху покладіть стегенця і посипте все зеленню петрушки.
Овочеве рагу з кабачків з м’ясом
Інгредієнти:
- 400 гр яловичини
- 1/2 стакан води
- 1 банка томатної пасти
- 1 картопля, почистити і нарізати кубиками
- 1 кабачок невеликих розмірів
- 1 морквина , потерти на тертці
- Трохи сушеного часнику
- 1 маленька цибулинка, дрібно порізати
- Половина солодкого червоного перчика
- 50 гр. замороженого або свіжого зеленого горошку.
- Сіль, перець, приправа на ваш смак
1. Розігріваємо глибоку сковороду, наливаємо трохи олії і викладаємо туди порізану кубиками яловичину. Прожарюємо її за лічені хвилини 5. Спочатку додаємо до яловичини кабачки, кабачки почнуть давати воду, гасити хвилин 5.
2. Потім, до яловичини додаємо картопля, терту моркву, кабачок, цибулю, червоний перець, сушені часник, сіль приправи і заливаємо все сумішшю томатної пасти і води. Доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо все на повільному вогні протягом 45 хвилин, періодично помішуючи.
3. Зелений горошок — єдиний інгредієнт, який ми не використали. Його потрібно ошпарити в окропі протягом 7-10 хвилин, поки він не стане м’яким. При подачі основного блюда, додати його в рагу. Вихід: 2 порції.
Овочеве рагу з кабачків, квасолі і капусти з сосисками
Цей рецепт овочевого рагу з кабачками є дуже популярним, включає в себе найпростіші продукти і швидкий в приготуванні. Для нього вам знадобиться:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 невелика цибулина, почистити і дрібно нарізати
- 300-400 гр. курячих ковбасок або сосисок, можна взяти курку або інше м’ясо.
- 1 кабачок невеликих розмірів, порізати кубиками
- 3 зубчики часнику, очищених і подрібнених
- 1/2 склянки води
- 1 банка квасоля білої або червоної на ваш смак. Можна взяти звичайну квасоля, але тоді її краще вимочувати ніч попередньо в гарячій воді
- 1 помідор, нарізаний кубиками
- Сіль, мелений перець, спеції
- 400 гр. капусти білокачанної, дрібно порізати.
1. Для приготування рагу краще взяти каструлю або сковороду з високими бортиками. Розігріваємо її на середньому вогні і додаємо масло. На сковороду викладаємо цибулю і ковбасу і смажимо протягом 4 хвилин, поки ковбаса не є золотистою скоринкою і цибуля стане прозорою.
2. Додавайте кабачки і часник і готуйте ще 2 хвилини, часто помішуючи. Після чого додайте воду, квасоля, помідори, сіль і перець. Все добре перемішайте. Додайте капусту зверху всієї маси, можна не перемішувати, так як сковорода і так буде повною до країв. Закрийте всі кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин, поки всі інгредієнти не дадуть сік і трохи протушатся. Зніміть кришку, перемішати капусту в рагу. Гасіть до готовності всіх овочів.
Модифікація цього рагу: додати замість сосисок м’ясо, наприклад, курку, порізану кубиками, тільки спочатку смажити не 4, а хвилин 10 до золотистої скоринки.
Смачного!
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Ця страва вважається одним з класичних: як тільки з’являється перший урожай молодих кабачків — все господині обов’язково його готують. Не залишимо без його і ми.
Необхідні інгредієнти:
- по 300 грам картоплі і кабачків.
- 1-2 великих цибулини.
- 3 моркви.
- 30-50 грам вершкового масла.
- 2 зубки часнику.
- 3-4 ст. л. рослинного масла.
- 1 ч. л. насіння гірчиці.
- по 1 \ 3 ч. л. меленого кмину і чорного перцю.
- сіль за смаком.
1. Очищену картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру, кабачки такими ж шматочками. Морква краще нарізати кубиками поменше, але занадто НЕ дробити. Ріпчасту цибулю очищуємо і шаткуємо тонкими півкільцями, а часник пропускаємо через прес.
2. У каструлю поміщаємо картоплю, кабачки і моркву, заливаємо гарячою водою, злегка покривши овочі, і ставимо на плиту. Проварюємо протягом 10 хвилин, а потім зливаємо залишки води.
3. На другий конфорці потрібно прогріти в сковороді вершкове масло, змішане з рослинним. Коли воно почне видавати приємний запах, поміщаємо в нього цибулю і обсмажуємо до розм’якшення, в процесі додаємо часник, сіль і прянощі.
4. Додаємо склянку теплої води (можна ту, в якій варилися овочі), добре перемішуємо і заливаємо цією масою овочі в каструлі.
5. Тушкуємо до готовності картоплі на малому вогні, періодично помішуючи.
Фото: chowhound.com
Овочеве рагу з куркою і кабачками
Якщо ж хочеться ситнішого рагу з м’ясом, то варіант з куркою буде в самий раз. Використовувати краще філе, адже є овочеве рагу з кісточками не дуже приємно.
Перелік продуктів:
- 2 кабачка.
- 1 велика морква.
- 500 грам курячого філе, порізаного невеликими кубиками.
- 1 ріпчаста цибулина.
- 3 4 картоплини середнього розміру.
- по 1 \ 2 ч . л. коріандру і чорного перцю.
- 1. 2 лаврових листки.
- 4 — 5 ст. л. рослинного масла.
- сіль за смаковими уподобаннями.
1. Насамперед обсмажуємо шматочки м’яса в 2 ст. л. масла до ніжно-рум’яної скоринки, а потім складаємо в каструлю.
Фото: girlwiththeironcast.com
2. В ту ж сковороду поміщаємо картоплю, нарізану на дольки, і також підсмажуємо до легкого зміни кольору. Відправляємо до м’яса.
3. Кабачки нарізаємо півкільцями товщиною в 0,5 см, морква також і відправляємо підготовлені овочі в загальну каструлю.
4. Додати в сковороду залишки масла і обсмажити на ньому шінкованной дрібно цибулю, коли він злегка зарум’яниться, заливаємо його 0,5 склянки води, додаємо прянощі і сіль, а потім викладаємо до інших овочів.
5. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і додати ще 1 — 1,5 склянки гарячої води (можна використовувати м’ясний бульйон) і тушкувати на повільному вогні до готовності. Зазвичай на це йде не більше 40 хвилин.
Якщо філе ви все-таки вважаєте за краще, наприклад, стегенця, то цей відеорецепт для вас:
Рагу в мультиварці
Якщо серед кухонного начиння є мультіварочная машина, то чому б не приготувати рагу з кабачками в ній? Завдяки особливому режиму нагрівання продуктів в мультиварці, овочі виходять ніжними, а саме блюдо більш дієтичним, так як витрачається набагато менше масла.
Список необхідних продуктів виглядає так:
- по 2 кабачка, баклажана і цибулі.
- 1 морква.
- 3 помідори середнього розміру.
- 2 ст. л. рослинного масла.
- 1 \ 2 ч. л. запашного перцю.
- сіль за смаком.
1. Баклажани очищаємо від шкіри і нарізаємо на кубики шириною 2 см, злегка присипаємо сіллю і відставляємо в сторону.
2. Кабачки нарізати такими ж шматочками, моркву — напів-кружечками, а цибулю тонкими смужками.
3. Помідори обдати окропом, потім занурити в холодну воду і ножем зняти шкірку, роблячи надріз навхрест.
Фото: meatsandsausages.com
Один помідор нарізаємо скибочками, а решта невеликими кубиками.
4. Встановити в мультиварці режим «Жарка», вилити в чашу масло і помістити туди цибулю з морквою. Обсмажити протягом декількох хвилин до розм’якшення.
5. Потім викласти шарами овочі в такому порядку: баклажани, половина помідорів кубиками, кабачки і знову помідори, потім присипати сіллю і перцем і покрити зверху скибочками помідора. Перемішувати не потрібно.
6. Міняємо режим мультиварки, переключившись на «Гасіння», таймер встановлюємо на 40 хвилин. Після закінчення часу приготування обережно перемішуємо ложкою вміст мультиварки і Томім ще 20 хвилин в режимі «Підігрів».
Фото: recipe4living.com
Овочеве рагу з кабачками і грибами
Якщо хочеться чогось дійсно низькокалорійного, але надовго вгамовує голод, можна приготувати рагу, замінивши в ньому картопля на гриби. Мінімум крохмалю, максимум білка — що може бути краще для здорового харчування, особливо якщо врахувати, що страва готується всього півгодини.
Необхідні продукти:
- 2 кабачка.
- 1 великий зубок часнику.
- 8-10 печериць середнього розміру.
- невеликий пучок петрушки.
- 3-4 ст. л. оливкового масла.
- по щедрою щіпці чорного перцю і солі.
Готується блюдо гранично просто:
1. кабачки і гриби нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді в маслі протягом 5 хвилин, використовуючи сильний вогонь.
2. Далі зменшити вогонь до малого, додати подрібнений часник і перець, протушкувати ще 5 хвилин, а потім ще стільки ж, посолити овочі і закривши кришкою посуд.
3. Далі спробувати рагу: якщо його ступінь готовності задовільна — плиту вимикаємо і даємо настоятися протягом ще п’яти хвилин, а потім подаємо, щедро присипавши рубаною петрушкою.
Фото: marmiton.org
Якщо у вас немає навіть 30 хв, подивіться, як можна прискорити приготування за допомогою мультиварки:
Овочеве рагу з кабачками і цвітною капустою
Ще один варіант овочевого соте можна приготувати як в мультиварці, так і просто на плиті — в будь-якому випадку цей рецепт заслуговує на увагу. Для тих, хто дотримується дієтичного і вегетаріанського харчування він буде вельми корисний.
Інгредієнти:
- по 1 шт .: помідор, кабачок, цибулина і морква.
- 3 картоплини середнього розміру.
- 1 \ 4 качана цвітної капусти (можна замінити на брокколі).
- 4 ст. л. густої сметани.
- по 1 \ 2 ч. л. коріандру і запашного перцю.
- 2 ст. л. соняшникової олії.
- щіпка меленого мускатного горіха.
- 1 ч. л. солі.
Фото: yummyodds.com
1. Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо в маслі разом з тертої на крупній тертці морквою, додаємо нарізану полукружкамі кабачок, а через 5 хвилин обсмажування — картопля скибочками.
2. Через 5 хвилин перемещаем вміст сковороди в каструлю, додаємо туди кольорову капусту, розділену на невеликі суцвіття.
3. На сковороді в залишках олії обсмажити помідор, нарізаний кубиками і змішаний з прянощами і сіллю.
4. Потім вливаємо туди сметану і неповна склянка теплої води, ретельно перемішуємо і виливаємо отриманий соус до овочів в каструлю.
5. Гасити на середньому вогні протягом 20 30 хвилин, періодично помішуючи і подаємо, присипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Рагу з гарбузом і кабачками
Любителі гарбуза також можуть приготувати рагу з кабачків, додавши свій улюблений овоч. Для цього рецепта використовуються такі пропорції:
- по 300 грам гарбуза і кабачків.
- по 1 шт. морква, болгарський перець і ріпчаста цибулина.
- 3 ст. л. соняшникової олії.
- 1 ч. л. прованських трав.
- 2 лаврові листки.
- кілька гілочок зелені кропу.
- сіль за смаком.
Готуємо рагу за стандартною схемою:
1. обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо перець соломкою або шматочками — як вам більше подобається.
2. Викласти їх в каструлю, а на сковороді продовжити обсмажування: кабачки з гарбузом, нарізані кубиками, кружечками або напів-кружечками — в залежності від розмірів плодів.
Фото: fruitofadventure.com
3 . Коли вони злегка підрум’яняться. Відправляємо їх в загальну каструлю, присипаємо прянощами і тушкуємо на середньому вогні до готовності.
4. За п’ять хвилин до закінчення процесу додаємо сіль і дрібно нарізаний кріп. За бажанням можна також посипати готову страву тертим сиром.
Фото: kosmopic.pw
Таке рагу можна не тільки приготувати на вечерю, а й заготовити на зиму! Рецепт дивіться у відео:
Овочеве рагу з фаршем і кабачками
Просте рагу з м’ясним фаршем можна приготувати з додаванням томатної пасти: швидко, ситно і доступно. Для приготування потрібні лише:
- 1 кабачок середнього розміру.
- 350 грам м’ясного фаршу.
- 2 червоних цибулини.
- 1 ст. л. з гіркою томатної пасти.
- по щіпці мускатного горіха і коріандру.
- 1 ч. л. суміші каррі.
- 2 ст. л. олії.
З приготуванням впорається навіть дитина:
1. обсмажуємо шинковану півкільцями цибулю, додаємо фарш і прянощі, а коли він зарум’яниться, туди ж відправляємо нарізані кубиками або півкільцями кабачки .
Фото: ifoodreal.com
2. Через п’ять хвилин додаємо томат-пасту і 1 \ 2 склянки теплої води. Солимо до смаку і тушкуємо не більше 15 хвилин.
Овочеве рагу з індичкою
За схожим принципом можна приготувати рагу з більш вишуканому рецептом. Для цього візьмемо:
- 3 невеликих кабачка.
- 500 грам грудки індички.
- 5 помідорів середнього розміру.
- 1 болгарський перець (краще червоного кольору).
- 1 цибуля.
- 1 \ 2 ч. л. паприки (можна використовувати копчену, надавши страві більш насичений смак).
- щіпка чорного перцю.
- 3 ст. л. олії.
Фото: eatwell101.com
1. М’ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити в олії разом з цибулею до золотистого відтінку, додати прянощі.
2. Кабачки нарізати кубиками, помідори також і потім додати всі до м’яса. Туди ж відправити перець, порізаний на тонкі смужки.
3. Посолити, прикрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до готовності. Зазвичай на це йде не більше 40 хвилин, але якщо ви помітите, що рідини мало, то слід додати трохи теплої води і добре протушкувати.
Овочеве рагу з кабачками і рисом
Ситне рагу припаде до душі тим, хто вважає за краще овочеві страви поєднувати з м’ясом або крупами. В даному випадку всі ці продукти ідеально поєднуються в рагу з овочами, рисом і м’ясним фаршем.
Інгредієнти для приготування:
- 900 грам кабачків.
- 300 грам м’ясного фаршу.
- 100 грам рису.
- 1 велика цибулина.
- 50 грам сметани.
- 2 3 ст. л. олії.
- 1 ч. л. прованських трав.
- сіль за смаком.
1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо в маслі до першого зміни кольору.
2. Додаємо фарш, прянощі і продовжуємо термообробку, періодично помішуючи.
3. Коли маса зарум’яниться, додаємо до неї кабачки, нарізані невеликими кубиками, солимо.
Фото: lowcarbyum.com
4. Додаємо рис.
5. Залити теплою водою так, щоб тільки покрило рагу на два пальці вище і злегка перемішати.
6. Гасити на середньому вогні протягом 30 хвилин, потім додати сметану, протушкувати ще 2 3 хвилини і подавати до столу в гарячому вигляді.
А в цьому відеорецепти ви знайдете вегетаріанський варіант рису з овочами:
рагу з кабачками в горщику
Дивовижне рагу по-французьки можна приготувати в горщиках, додавши до звичайних кабачків унікальний коренеплід — ріпу. Блюдо виглядає дуже апетитно за рахунок соусу на основі вершків, який є візитною карткою французької кухні. Будуть потрібні такі інгредієнти:
- 2 кабачка.
- 500 грам картоплі.
- 1 ріпа (якщо діаметр коренеплоду менше 10 см, тоді краще взяти дві).
- 3 — 4 моркви.
- 1 цибулина.
- 300 грам бульйону.
- 1 ч. л. картопляного крохмалю для згущення соусу.
- 150 грам вершків.
- 1 ст. л. готової гірчиці.
- 1 \ 2 ч. л. запашного перцю.
- 4 ст. л. рослинного масла.
- 1 ч. л. солі.
1. У широкій сковороді (дуже зручно використовувати вок) прогріваємо масло, додаємо нарізану півкільцями цибулю. Коли він стане м’яким, додаємо моркву, нарізану кружальцями завтовшки 0,5 см, і продовжуємо термообробку.
Фото: cookingwithcurls.com
2. Через три — п’ять хвилин відправляємо туди ж нарізані кабачки, картопля кубиками і ріпу, очищену від шкіри. Прожарити до появи легкого рум’янцю, а потім розкласти в порційні горщики.
3. Залити рагу бульйоном, розподіляючи його порівну між горщиками, і помістити їх в духовку. Встановити температурний режим в 220 градусів і запекти в протягом 30 хвилин.
4. В окремому посуді змішати вершки з прянощами, сіллю і гірчицею, ретельно вимішати.
5. Заливаємо цей соус в горщики, злегка перемішавши вміст ложкою. Повернути їх в духовку ще на 15 20 хвилин.
6. Зазвичай подають таке рагу з половинкою круто звареного яйця, поклавши його зверху в горщик.
Для любителів приготування страв в духовці ще один рецепт овочевого рагу в горщику:
Рагу з кабачками і болгарським перцем
Ще один вегетаріанський рецепт овочевого рагу можна приготувати з великою кількістю солодкого перцю, використовуючи плоди різного кольору, що додасть страві яскравий вигляд.
Інгредієнти:
- по 1 штуці солодкого перцю червоного, жовтого і зеленого кольору.
- 2 кабачка.
- 1 велика цибулина.
- 2-3 помідора .
- 150 грам зеленої стручкової квасолі.
- 2 ст. л. рослинного масла.
- 1 \ 2 ч. л. коріандру і стільки ж меленого орегано.
Фото: allrecipes.com
1. Перець і цибулю нарізати тонкими смужками, кабачки — скибочками, а помідор — кубиками (якщо ви віддаєте перевагу помідори черрі, їх можна розрізати навпіл).
2. Стручки квасолі розрізати на 2 3 частини. У сковороді вок обсмажити відразу цибулю, потім додати весь перець. А через 5 хвилин кабачки.
3. Далі додати прянощі і ще через п’ять хвилин обсмажування додаємо стручкову квасолю з помідорами.
4. Ретельно перемішуємо овочі і солимо за смаком. При бажанні можна додати гострого перцю. Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і протушкувати 20 хвилин.
Таке овочеве рагу виходить дуже яскравим, апетитним і неймовірно смачним.
P.S. Свої рецепти, відгуки і поради можете залишати в коментарях!