Дієта Протасова на першій і другій тижня досить сильно обмежує по списку споживаних продуктів. Дієта дозволяє вживати в їжу тільки свіжі овочі, сир, сир, кефір, 1 варене яйце в день і трохи яблук. Як видно, список не найбагатша, а їсти хочеться, та й фантазії не завжди може вистачити придумати свою страву з такого невеликого списку продуктів.
Зміст
- Рецепти страв для дієти Протасова — 1 і 2 тиждень
- Рецепти страв для дієти Протасова — 3-5 тиждень
і щоб дієта не здавалося такою нудною і несмачною, нижче приведена добірка відмінних рецептів, які урізноманітнюють дієту Протасова на початковому етапі: салати, смузі, супи і навіть роли. Всі рецепти страв повністю підходять під дієту Кіма Протасова, дозволять швидко скинути непотрібні кілограми і не нудьгувати від несмачною їжі!
Рецепти страв для дієти Протасова — 1 і 2 тиждень
Домашній сир для дієти Протасова
Інгредієнти: для домашнього сиру потрібно взяти 1 літр молока 2,5%, 1 літр кефіру — 2,5%, 6 яєць, сіль за смаком і рубана зелень (кріп, наприклад ) на ваш розсуд, можна зелень і не додавати.
Приготування: в одну каструльку влити молоко і кефір і поставити на плиту. Яйця розбити в одну миску, не доводячи до кипіння суміш з молока і кефіру, влити помішуючи яйця, щоб вони не згорнулися. Далі вже можна доводити до кипіння кефіру молочну масу на невеликому вогні, рівно до того моменту, як почне відділятися сироватка. Знімаємо суміш з вогню, даємо трохи охолонути, хвилини 2-3 і засипаємо рубану зелень (якщо ви вирішили її додати). Після чого виливаємо отриману масу на друшляк, зверху накриваємо марлею в 2 шари, нехай сироватка потихеньку стікає. Всю масу перемістити в марлю і скрутити вузлом, щоб вся сироватка стекла. Знову відкинути на друшляк і накрити марлею, зверху покласти блюдце і на нього гніт, наприклад, чайник з водою або банку. Поставити все це в холодне місце або холодильник. Через кілька годиною можна вже їсти сирок, краще якщо він постоїть ніч.
Салат Свіжість
1 зелена редька, 1 стебло селери, 1 пучок свіжого кропу і петрушки і 3 столових ложки знежиреного кефіру для заправки.
Приготування: редьку почистити і натерти на тертці, краще за все дрібної. Селера порубати, покришити зелень, все інгредієнти змішати і заправити кефіром. Такий салатик має сечогінний ефект, що ще більше сприяє схудненню, краще його їсти в якості вечері.
Сирна піца (рецепт для дієти Протасова)
інгредієнти: для основи потрібно взяти пачку сиру, яйце, йогурт натуральний, сіль і 1/3 ч.л. соди. В якості начинки: помідори, перець, гірчицю (без цукру в складі), зелень, часник.
Приготування: всі інгредієнти для основи змішуємо (творог, яйце, йогурт, сіль і соду), виливаємо в форму і запікаємо в духовці. Начинку робимо так: натираємо помідори, дрібно ріжемо перці, можна змішати з гірчицею або йогуртом і таким соусом змастити готову основу. Таке блюдо відмінно підійде на 1-2 тижні дієти. На 3-5 тижні, коли вже можна додавати м’ясо, начинку можна робити і з м’ясом, і з морепродуктами.
Десерт «Кавова слабкість»
Інгредієнти: морква або яблуко, сир (краще всього підійде зерновий сир з вершками), кориця і ½ ч.л. розчинної кави.
Приготування: морква (або яблуко) очистити і зробити пюре за допомогою блендера, в отримане пюре додати сир, корицю, ванілін і кави. Все перемішуємо і все готово!
Салат з селерою
Інгредієнти: 1 морква, 1 яблуко, 250 гр. селери, 1 цибулина, йогурт, гірчиця і трохи соку лимона.
Приготування: Селера помити і натерти на тертці, додати солі і полити соком лимона, що він почав давати сік. Після цього трьом на тертці яблуко і моркву. Далі цибулю — щоб прибрати його гіркоту, його ріжемо дрібно і заливаємо окропом на пару хвилин. Після чого всі інгредієнти змішуємо. Для заправки змішуємо йогурт з гірчицею і додаємо в салат. Все готово!
Холодник на кефірі
Інгредієнти: 1 буряк середня або велика (буряк можна брати як відварну, так і свіжу), 1 яйце , 1 огірок, кефір 0,5-1 л. (Знежирений або 1%), зелена цибуля і зелень за смаком.
Приготування: Буряк чистимо і тремо на тертку, викладаємо в каструлю і заливаємо кефіром, все перемішуємо. Якщо холодник здався густуватим, можна розбавити водою. При подачі холодник в тарілку натерти огірок, яйце і порізати зелену цибулю. Смачно і корисно!
Омлет «Зелений» зі шпинатом:
Інгредієнти: для омлету знадобиться шпинат (підійде як свіжий, так і заморожений, тільки його потрібно заздалегідь розморозити). 2-3 яйця (готуємо на 2-3 порції), спеції за смаком.
Приготування: шпинат перемішати з яйцем, додати спеції і трохи солі. Готувати його можна в мікрохвильовці — тоді ставте на 5-6 хвилин. Або можна готувати на сковороді або запікати його в духовці, тоді він підніметься і буде пишним.
Салат з омлетом — супер смачний!
Інгредієнти: 1 яйце, 2-3 ложки молока або натурального йогурту, 2 помідори, 2 перцю, можна замість перців брати огірки або салат, зелень.
Приготування: для омлету беремо яйце і змішуємо його з молоком або натуральний йогуртом (2-3 столові ложки), отриману суміш виливаємо на сковороду і обсмажуємо. Як омлет приготується, дати йому охолонути і розрізати на кубики. Овочі дрібно нарізаємо і викладаємо в миску, туди ж додаємо омлет, спеції і в якості заправки беремо пару ложок натурального йогурту. Перемішуємо оп-ля, салат готовий!
«Зелений» коктейль
Для підбадьорливого і корисного коктейлю знадобиться зелень (будь-яка на ваш смак — петрушка, кріп, кінза), 1 огірок, селера і 1 стакан кефіру знежиреного або натурального йогурту. Всі інгредієнти збиваємо за допомогою блендера і отримуємо масу задоволення. Коктейль підходить як для сніданку, так і для легкої вечері.
Салат «Шопський» для дієти Протасова
Інгредієнти: 1 огірок, 1 червоний болгарський перчик, 1 цибулина, 4-5 ст.ложек зернового сиру, спеції на ваш смак.
Приготування: Огурчик і перець нарізаємо кубиками, цибулину дрібно нарізати, все змішуємо, туди ж додаємо сир зерновий і спеції і перемішуємо. Готово!
Кефірна окрошка
Інгредієнти: 1 літр кефіру / кисляку / натурального йогурту, 1-2 огірка, 7-8 редисок, зелена цибуля , кріп, спеції за смаком.
Приготування: огірки, редис, зелена цибуля і кріп порізати і змішати. У тарілки розкласти суміш овочів і зелені і залити кефіром. Якщо кефір у вас густоват, то попередньо його можна розбавити водою. Додати спеції. Приємного апетиту!
Роли для Протасові дієти
Такі роли порадують всіх любителів суші. Замість рису беремо знежирений сир. Викладаємо на норі, в якості начинки можна використовувати моркву, перець, огірок, редис, в загальному, все, що душа забажає. Звертаємо роли і нарізаємо і отримуємо відмінні смачні і корисні роли.
Яблучний смузі
Смачний і корисний смузі, для нього знадобиться 300 мл. молока, ряжанки або кефіру, 1 яблуко без шкірки, все це викладаємо в блендер і збиваємо. В отриманий смузі можна додати трохи кориці, а також замість яблука використовувати моркву.
Салат з руколою
Для салату на дві персони знадобиться: рукола (50 гр.), 2 варені яйця, невеликий огірок, помідори черрі і зерновий сир. Рукколу помити і обсушити, викласти в миску, яйця і огірок порізати, черрі розрізати навпіл і додати до рукола, додати зерна сиру і перемішати. Смачного!
Рецепти страв для дієти Протасова — 3-5 тиждень
Після того, як ви з гідністю харчувалися два тижні сирими овочами і кисло-молочними продуктами, прийшла третя тиждень, яка дозволяє вже їсти м’ясо і рибу — до 300 гр. на добу. Рибу і м’ясо можна їсти в будь-якому вигляді — тушковане, варене, на пару, гриль, смажене, але не забуваємо про свіжі овочі, сир, кефір, йогурт, яблука і воду. До речі любителям кисломолочних продуктів буде цікаво дізнатися, яких результатів можна досягти на кефірної дієті. Якщо ви задалися питанням, що з’їсти, щоб не відійти від дієти і продовжити худнути, то нижче ви знайдете добірку страв для дієти Протасова.
Салат з курки і моркви:
Інгредієнти: для салату знадобиться ¼ відвареної курячої грудки, 2 морквини, 1 яйце зварене круто, 3-4 ложки натурального йогурту і ¼ гірчиці для заправки.
Приготування: грудку нарізати кубиками, яйця нарізати, моркву (сиру) натерти на дрібній тертці. Для заправки салату змішуємо гірчицю і натуральний йогурт, можна додати трохи солі і спецій. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо. Приємного апетиту!
Курочка в кефірі (рецепт спеціально для дієти Протасова):
Інгредієнти: Для приготування цієї чудової курочки знадобиться куряча грудка — 500 700 гр., півлітра кефіру (природно нежирного), сіль і приправи на ваш смак.
Приготування: філе помити і порізати, можна порізати кубиками, можна зробити щось схоже на відбивні, в загальному тут справа за вами. Порізану курку викласти в миску, посолити, додати спецій і залити все кефіром, щоб курочка була повністю в кефірі. Перемішати і поставити маринуватися на 2 години. Лучці готувати в силіконової або вогнетривкої формочке, викласти курку і додати трохи маринаду. Запікати до готовності в духовці, розігрітій до 180-200 градусів хвилин 40 — годину.
Салат з овочами і фореллю:
Інгредієнти: готуємо на 2-3 порції, знадобиться 250 гр. слабосоленої форелі або сьомги, редис — 8-10 шт., 1 огірок, 1 болгарський перець, яблуко і в якості заправки натуральний йогурт, сіль і спеції на ваш розсуд.
Приготування: всі інгредієнти нарізаємо соломкою, рибу можна порізати невеликими кубиками, все викладаємо в миску, заправляємо йогуртом і перемішуємо. Салатик готовий!
Рибне суфле в духовці:
Інгредієнти: риба (свіже філе рибки, яке у вас є), молоко, 1 яйце, спеції і сіль на ваш смак.
Приготування: Нарізаємо рибу, викладаємо в невелику формочку для духовки. Яйце збиваємо з молоком (не жирний), додаємо сіль і спеції, заливаємо молоком рибу. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, готується суфле хвилин 20-30. Таке блюдо можна готувати як в невеликій формочке порційно, так і у вигляді пирога у великій формі. Якщо вибираєте останній варіант, то кількість яєць збільшуєте на стільки, на скільки людина готуєте.
Салат з морепродуктами:
Інгредієнти: 1 болгарський червоний перець , листя салату айсберг або звичайного салату, 1 варене круто яйце, 200 гр. очищених креветок, помідори (звичайні або черрі). Для заправки знадобиться йогурт або кефір (низької жирності).
Приготування: Креветки відварити в злегка підсоленій воді і поставити охолоджуватися. У цей час нарізати перець, порвати листя салату, порізати яйце і помідори. Все викласти в миску, додати до овочів креветки, додати йогурт і спеції, перемішати. Смачний салат для дієти Протасова готовий!
Салат з тунцем і авокадо:
Інгредієнти: 1 авокадо, листя салату айсберг (3-4 шт) , замість нього можна взяти рукколу, банку консервованого тунця, помідори черрі (шт 6-8), спеції. Ці інгредієнти на кілька порцій 2-3 порції.
Приготування: авокадо почистити, відокремити від кісточки і порізати кубиками по 2 см, салат порвати на шматочки 5-6 см, помідори порізати навпіл. Тунець дістати з банки і розім’яти його вилкою, тим самим забравши з нього центральну кістку. Всі інгредієнти викласти в миску і перемішати, додати спеції. Можна зробити заправку із соку лимона і 1 ч.л. оливкової олії. Приємного апетиту!
Січені курячі котлети:
Інгредієнти: 0,5-1 кг курячої грудки, в залежності від того скільки котлеток вам треба, з 1 кг виходить 12-13 котлеток, 1-2 яйця, зелень, 2-3 зубчики часнику, спеції на ваш смак.
Приготування: курячу грудку нарізаємо кубиками невеликими, вбиваємо в курку яйця, додаємо спеції, порізані часник, зелень, солимо і все перемішуємо. Формуємо котлетки. Готувати можна кількома способами: можна посмажити на сковороді, але кількості масло повинно бути мінімальним, або можна випікати такі котлетки в духовці (розігріти до 180 градусів і запікати хвилин 20). Смачно і незвично!
Риба в духовці:
В даному блюді важливіше маринад і соус в якому риба готується. Кілька варіантів маринаду на ваш вибір: рибу можна маринувати в соєвому соусі з гірчицею. можна в лимонному соці з тієї ж гірчицею і всякими смачними приправами. в кефіру імбирним маринаді (просто натерти імбир і змастити курочку і залити кефіром) з цим же соусом її можна запікати. Якщо маринувати рибку для вас справу болісне, а їсти хочеться все більше, то її можна смачно приготувати, виклавши на деко в фользі і змастити: гірчицею змішаної з лимонним соком. або взяти сир з часником, змішати і намазати їм рибу. або можна запікати рибу з зеленню: рукола, кріп і приправи.
Салат Цезар (рецепт страви для дієти Протасова):
Інгредієнти: салат айсберг, можна взяти салатну суміш, помідори черрі (8-10 шт), яйця на ваш розсуд (можна взяти перепелині), філе курячої грудки — грам 300-400, натуральний йогурт без наповнювачів для заправки, приправи і трохи масла для смаження курочки.
Приготування: Спочатку розбираємося з грудкою, її потрібно помити, змастити спеціями і сіллю і замаринувати в кефірі або йогурті мінімум на 40 хвилин, а краще на ніч. Після того як курка замаринувалася, відмити її від маринаду і обсмажити на сковороді з кожного боку по 4-5 хвилин до золотистої скоринки. Після доготувати її в духовці (на 180 градусах) у фользі. Після того як курочка приготуватися, остудити її і нарізати на кубики або соломкою і перекласти в миску. Салат нарвати шматками, помідори черрі нарізати навпіл або на чверті, якщо ви ще взяли яйця, то їх відчинити і теж порізати. Все викласти в миску до курки і все полити йогуртом і перемішати. Готово!
Рибні кекси:
Приготування таких рибних котлеток дуже просте, беремо рибу нежирних сортів, нарізаємо на шматочки, додаємо сіль і приправи. Додати до риби нарізану зелень кропу, вбити сире яйце і 130 гр. сирної Активії з низьким відсотком. Отриману масу перемішати і розлити по формах, можна використовувати форми для кексів. Готувати в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 15-20.
Десерт Легкий:
Для такого легкого десерту потрібно взяти яблуко, потерти його і залити натуральний йогуртом, можна додати трохи кориці і ваніліну. Насолоджуйтесь дієтою!
Якщо Вам є чим поділитися: своїми рецептами і результатами дієти — не соромтеся, залишайте свої коментарі!