Категорії: Дiети

білкова дієта

Щоб позбавитися від зайвої баласту і підтримувати фігуру в нормальному стані необхідно вживати амінокислоти. Це сильна структура білка, яка має вигляд довгого ланцюжка. В процесі травлення цей ланцюжок розщеплюється на поодинокі амінокислоти, які кров активно всмоктує.

Переваривание їжі є тривалим і напруженим процесом, під час якого білок сприяє вгамування голоду і зміцнює м’язи, забезпечує обмінні процеси. Тому часто застосовується білкова дієта для схуднення.

Зміст

  • Суть і протипоказання
  • Як вибирати м’ясо для білкової дієти
  • Особливості харчування
    • Роль білка
    • Основні правила білкових дієт
    • Протеїн і протеїнові батончики
    • Основний обмін речовин — що це?!
    • Які напої можна пити
    • Дозволені продукти для білкової дієти
    • Заборонені продукти для білкової дієти
    • Правила приготування і вживання білкової їжі
  • Меню білкової дієти
    • Меню на 5 днів
    • Меню на тиждень (7 днів)
    • Меню на 10-14 днів
  • Плюси і мінуси білкової дієти
  • Різновиди дієт
  • Правила виходу з білкової дієти:
  • Відео- відгуки та результати схудлих

Суть і протипоказання

Ідеальними для білкової дієти можуть стати страви з дієтичної індички і курки, телятини і кролятини, морської риби, м’ясо якої біле, тунця, горбуша і, лосося. Не варто забувати про нежирному сирі, знежиреному молоці і йогурті, яєчних білках. Хоча організм нагодований білковою їжею, але йому не вистачає вуглеводів. Тому він починає голодувати і спустошувати приховані вуглеводні запаси, справно виводячи воду. Але для синтезу глюкози знищуються запаси білка в м’язах, після чого починає розщеплюватися жир в підшкірній клітковині і також виводитися. Підвищений вміст протеїнів в білковій дієті може компенсувати в м’язах витрата білків. Тому тиждень на білковій дієті дозволить позбутися зайвих — 3-5 кг ваги.

Меню білкової дієти більше підійде м’ясоїдам з активним способом життя: чоловікам, спортсменам і культуриста (на етапі так званої сушки), в меншій мірі — жінкам. Ця методика паралельно з фізичними вправами збільшує (зберігає) м’язову масу і розщеплює жир за сприяння мінімальної кількості вуглеводів. Дієтою можуть скористатися вагітні і народили жінки, які набрали велику вагу і люди, які страждають ожирінням.

Не рекомендується білкову дієту з переважанням м’яса:

  • Солодкоїжкам, оскільки тяга до солодкого зведе всі старання до нуля, вага повернеться і збільшиться.
  • людям у віці.
  • Дуже огрядним людям і з наявністю захворювань системи травлення : хронічного панкреатиту, коліту, дисбактеріозу, синдрому роздратованої кишки, а також порушень функції нирок.
  • При гіпертонії, посиленому тонусі кровоносних судин (підвищеному АТ), так як аміни м’яса цьому сприяють.
  • При наявності подагри, оскільки вона розвивається від великого вмісту в м’ясі пуринових підстав і нуклеїнових кислот, що частіше буває у людей похилого віку.

Як вибирати м’ясо для білкової дієти

Вибираючи м’ясні промислові вироби і напівфабрикати, копченості, варто звернути увагу на їх хімічний склад і розділяти смачні від корисних продуктів. У будь-якій ковбасі більше жиру, ніж в м’ясі. Його просто не видно в варених ковбасах і сосисках, де міститься жиру до 30%. А в нежирних сортах м’яса — його всього 10%.

Копчені м’ясні вироби на смак пікантні, ніжні, смачні і ароматні, але всі вони токсичні і не підходять для дієти. Більшість любителів м’ясної дієти готують для себе бутерброди, калорійність яких становить близько 400 ккал . Якщо ніяк не можна обійтися без ковбасних виробів, то потрібно їх вживати з гарніром з овочів для нейтралізації токсичних речовин, а не з хлібом. Це є також особливістю білкової дієти. Ще з давніх-давен люди їли м’ясо, приготоване на багатті, і заїдали овочами, корінням і травами якраз для нейтралізації продуктів розпаду білка і виведення їх з організму.

Особливості харчування

Існує кілька варіантів білкової дієти, деякі з них передбачають 3-х разове харчування в день, інші — за дробове і багаторазове харчування. При дробовому харчуванні встановлюють 2-3 часові періоди між прийняттям їжі. Порції повинні бути маленькими, а продукти — містити багато протеїну. Страви готують з пісного м’яса і риби, морепродуктів, сиру і сиру тофу, яєць (бажано без жовтка) і молочних продуктів. Допускається споживання невеликого відсотка продуктів зі складними (повільними) вуглеводами: овочів і фруктів (кавуново-білкова дієта), різних круп, бобових і макаронів з цільнозерновий борошна.

Рекомендуємо прочитати:
Дієта П’єра Дюка — правила, опис всіх стадій і результати
Дієта Аткінса — всі секрети

Роль білка

Білок, він же протеїн — один з 3-х основних компонентів, які необхідні організму для існування. Він бере участь у всіх процесах життєдіяльності. Білки бувають 2-х видів: рослинні і тваринні. Тваринний білок більш цінний. Він містить незамінні елементи і засвоюється організмом на 92% 98%. Білок рослинного походження містить тільки протеїн і засвоюється на 60% 80%, але в ньому немає небезпечних жирів тваринного походження.

Для людей на дієті дуже важливо грамотно скласти свій раціон, щоб він був збалансованим. Оптимальним буде раціон, що складається з 60% тварин і 40% рослинних білків.

Основні функції білка:

  • Будівельна: білок є будівельним матеріалом для клітин організму.
  • Гормональна: відповідає за синтез гормонів.
  • Каталитическая: прискорює перебіг хімічних реакцій, що проходять в організмі.
  • Рухова: є джерелом енергії організму.
  • Транспортна: забезпечує доставку поживних речовин до всіх систем.
  • Захисна: покращує імунітет, бореться з інфекціями.

Основні правила білкових дієт

  • Для виключення зневоднення, за 20-30 хвилин п’ють звичайну воду або негазовану мінеральну, в добу — 1-2 л води.
  • Загальна кількість калорій має бути не менше 1200, щоб підтримати здоров’я організму.
  • Потрібно дотримуватися одного і того ж ритму харчування, в один і той же час, не допускаючи послаблення або відступу.
  • Вечеря повинна бути до 18 часо в або за 4 години до сну.
  • Бажано харчуватися 3-5 разів на день, невеликими порціями, їсти повільно, без поспіху.
  • Чи не нехтувати фізичними навантаженнями для збереження м’язової маси і усунення — жирової.
  • Краще дотримуватися дієти у відпустці або на канікулах
  • Приймайте вітаміни і полівітамінні комплекси з кальцієм.

Протеїн і протеїнові батончики

Відмінним джерелом білка може бути протеїн. Він відмінно підходить для тих, у кого немає часу приготувати їжі на повноцінний прийом їжі: досить розвести кілька мірних ложечок в воді або молоці (в молоці смачніше, але калорийнее) і випити. Купити його можна в спортивному магазині або онлайн (наприклад в iHerb).

«Їж і худни» рекомендує

Сироватковий білок Tera’s Whey

В упаковці 340 г першокласного білка зі смаком «ваніль-бурбон». 21 г білка і 110 ккал на 28 г протеїну (2 мірних ложечки). Смачний, без ГМО, без глютену. Більше 30 відгуків і рейтинг 5 * на iHerb. Розвести дві мірні ложки в 170-240 мл води або молока і змішати в пляшці-шейкері або в блендері.

Подивитися на iHerb

Якщо хочете, щоб протеїну вистачило надовго, рекомендуємо велику порцію від відомого виробника Optimum Nutrition

Вибір редакції «Їж і худни»

100% сироватковий протеїн Optimum Nutrition, 2.27 кг

номер 1 і номер 3 в категорії сироваткових і білкових сумішей. 100% протеїн із сироватки. 24 г білка і 120 ккал на мірну ложечку 30 гр. Більше 8000 відгуків і рейтинг 4.6 / 5 * на iHerb. Ідеальний для приготування коктейлів. 74 порції в упаковці 2.27 кг — вистачить на місяці. На iHerb варто відсотків на 30-40, ніж в магазині, навіть з урахуванням вартості доставки. Рекомендуємо смак «Подвійний шоколад» або «Банановий крем». Розвести 1 мірну ложку в 170-240 мл води або молока можете просто розмішати ложкою — розчиняється ідеально.

Подивитися на iHerb

Основний обмін речовин — що це?!

Зазвичай утримується білкова дієта 7 днів, або 10-14 днів. При повній відмові від вуглеводів може виникнути отруєння кетоновими тілами — кетоз, оскільки важкі продукти білків розпадаються на амінокислоти, порушується травлення. Тому вживається кілька вуглеводів, а також витрачаються власні ресурси. Калорійність раціону на добу планують, що залежить від ваги людини.

Показник основного обміну речовин необхідно вирахувати для кожного індивідуально, оскільки з його допомогою вибирають кількість їжі для забезпечення бадьорості і витрачання жирових відкладень.

До цифрі основного обміну додають 400-800 ккал / добу при систематичних тренуваннях, 200-300 ккал / добу — при пасивному способі життя.

Розраховується особистий основний обмін речовин за формулою:

  • Ділимо свою вагу (кг) на 0,454.
  • Множимо отримане число на 0,409.
  • Множимо результат на 24 і отримуємо основний обмін речовин (ккал / добу), тобто, його швидкість.

Усереднене значення дає формула основного обміну речовин :

Жінкам = 0,9 х маса (кг) х 24

Чоловікам = 1,0 х маса (кг) х 24

Розраховують добові енерговитрати на основний обмін, з огляду на вагу, ріст і вік по формулою Харріса-Бенедикта :

Чоловікам : 66 + (13,7 · вага) + (5 · зростання / см) — (6,8 · вік).

Жінкам: 655 + (9 , 6 · вага) + (1,8 ріст / см) — (4,7 · вік).

Які напої можна пити

Якщо дотримується білкова дієта на тиждень, 10 днів або 2 тижні, крім чаю, кави без цукру, потрібно пити рідини: негазовану мінеральну, звичайну фільтровану воду, настої на травах, фіточаї, кислі і кисло -сладкіе соки, наприклад, томатний, яблучний, з селери.

Виключаються алкогольні напої, пиво, солодкі соки, наприклад, банановий або виноградний. Під час дотримання дієти навантаження на нирки, печінку і шлунок зростає і знижується опірність організму. Тому алкоголь може блокувати вироблення пепсину — харчового ферменту, який бере участь у розщепленні тваринного білка, загальмувати схуднення і викликати нетравлення шлунка. Білкова дієта не підходить для людей із захворюваннями печінки. В цьому випадку краще дотримуватися дієти при захворюваннях печінки.

Дозволені продукти для білкової дієти

  • Пісне м’ясо: яловичина і баранина, ягня і курка, індичка, гусак і качка (без жиру).
  • Риба і морепродукти.
  • Субпродукти, включаючи яловичу печінку, мова, нирки, курячі потрошки, індички, качки і гуски: печінку, пупки і сердечка.
  • Овочі, включаючи огірки, помідори і капусту, зелень, перці болгарські, кабачки і баклажан.
  • Знежирені молочні продукти, включаючи йогурт, кефір, молоко і сир в поєднанні з фруктами несолодкими.
  • Сири твердих і м’яких сортів.
  • Яєчний білок (варений або запечений).
  • Рослинна олія (в невеликих дозах 4 ст. л. / сут.), бажано оливкова.
  • Сухофрукти, кислі і кисло-солодкі фрукти і ягоди.
  • Крупи, як добавка в супи (цільні злаки).
  • Дієта дозволяє вживання круп (рис, гречку, вівсянку) — 4-6 ст.л. в день, але їх можна їсти тільки до 2-ї години дня.

Таблиця дозволених продуктів

При складанні раціону вибирайте продукти багаті білком і одночасно з найменшим вмістом жирів і вуглеводів.

Продукт Білки, г жири, г Вуглеводи, г Калорії, ккал Молочні продукти

Йогурт 1.5% 4,3 1,5 8,4 65 Кефір 0% 2,8 0 3,8 29 Молоко козяче сире 3,1 4,2 4,7 71 Молоко знежирене 2, 1 0,1 4,5 30 Кисляк 3,2% 2,9 3,2 4,0 57 Ряжанка 2,5% 2,9 2,5 4,1 53 Сир нежирний 18,2 0,6 1,8 89

М’ясо

Баранина 16,2 15,3 0 201 Яловичина 18,7 12,6 0 191 Конина 20,3 7,1 0 149 Кролик 20,6 12,8 0 197 Телятина 19,9 1,1 0 91 Індичка 21,1 12,3 0,6 192 Курка 20,4 8,6 0,8 161 Курчата 18,5 7,9 0,5 159

Овочі і зелень

Баклажани 0,6 0,1 7,5 22 Боби 6,1 0,1 8,1 59 Горошок зелений 5,4 0,2 13,6 75 Кабачки 0,8 0,3 5,9 30 Капуста білокачанна 1,9 0 5,7 31 Капуста червонокачанна 1,9 0 6,3 34 Капуста цвітна 2,7 0 5,2 30 Цибуля зелена (перо) 1,4 0 4,2 21 Цибуля порей 3,2 0 7,1 38 Цибуля ріпчаста 1,6 0 9,3 41 Морква 1,3 0,1 6,3 29 Огірки 0,7 0 3,1 15 Перець солодкий 1,2 0 4,8 24 Петрушка (зелень) 3,8 0 8 45 Редис 1,5 0 4,2 22 Салат 1,6 0 2,1 15 Буряк 1,7 0 10,5 46 Томати 0,7 0 4,1 19 часник 6,6 0 21,1 103 Шпинат 2,5 0 2,6 22 Щавель 1,6 0 5,5 29

Горіхи та сухофрукти

Арахіс 26,2 45,3 9 , 9 555 Волоський горіх 13,5 61,5 10,6 662 Ізюм кишмиш 2,5 0 71,4 285 Кешью 25,8 54,3 13,3 647 Курага 5,7 0 65,3 270 Мигдаль 18,3 57 , 9 13,4 643 Насіння соняшнику 20,9 52,5 5,4 582 Урюк 5,3 0 67,9 279 Фініки 2,5 0,4 69,6 277 Фісташки 20 50,5 7,3 555 Чорнослив 2, 7 0 65,3 262 Яблука сушені 3,1 0 68,3 275

Риба і морепродукти

Горбуша 21,2 7,1 0 151 Кальмар 18,2 0,2 ​​0 77 Камбала 16 2,5 0 86 Карась 17,5 1,6 0 84 Короп 16 3,5 0 95 Краснопірка 18,5 3,1 0 106 Креветка 18 0,9 0 85 Крижана 15,6 1,3 0 76 Лящ 17,2 4,2 0 109 Минтай 15,7 0,6 0 67 окунь морський 17,4 5,5 0 123 окунь річковий 18,3 0,7 0 80 Восьминіг 18,5 0 0 74 Плотва 18,5 0,4 0 108 Раки 20,3 1,2 1,1 96 Салака 17, 1 5,8 0 124 Сом 16,7 8,4 0 141 Судак 19 0,7 0 81 Тріска 17,7 0,5 0 76 Тунець 21,7 1,3 0 95 Форель 19,6 2,1 0 99 Хек 16,4 2,3 0 84 Щука 18,2 0,8 0 83

Фрукти і ягоди

Абрикоси 0,7 0 10,1 44 Ананас 0,3 0 11,9 49 апельсин 0,8 0 8,6 38 Вишня 0,9 0 11,1 46 Грейпфрут 0,8 0 7,5 37 Груша 0,5 0 10,6 41 Лохина 1,1 0 7,4 35 Диня 0,8 0,3 7,3 34 Інжир 0,9 0 13,7 57 Ківі 1 0,7 9,7 46 Полуниця 0,6 0,4 7 30 Малина 0, 7 0 9,2 43 Мандарин 0,9 0 8,8 39 Персики 0,9 0 10,1 42 Слива 0,8 0 9,7 41 Чорниця 1,2 0 8,8 41 Яблука 0,5 0 11,4 48

Яйця

Яйце куряче 12,7 11,1 0,6 153 Яйце перепелине 11,9 13,3 0,8 170 Яйце страусине 12,4 11,5 0,8 118 яйце качине 13,5 14,1 0,2 176

Заборонені продукти для білкової дієти

  • Свинина, сало, жири: яловичий, свинячий, масло вершкове.
  • копчене і м’ясо в консервах, м’ясні вироби: ковбаса (варена і жирна копчена), сосиски і сардельки.
  • жирна риба, включаючи палтус.
  • Жирні молочні продукти і сири.
  • Солодощі, випічку, торти і тістечка, цукерки, цукор, шоколад.
  • Солодкі фрукти і соки.
  • Картопля, хліб, булки.
  • майонез, оцет, велика кількість соусу з сіллю, багато рослинного масла.
  • Алкоголь

Перші страви потрібно такж е готувати без картоплі, наприклад: рибну юшку, окрошку, суп овочевий. З других страв можна приготувати, наприклад, овочі з фореллю, овочі з креветками на шпажках, рибу: на грилі, у вигляді парових котлет, запечену з сиром. Для любителів птиці підійде запечена качка чи курка з яблуками, на грилі або тушковане філе з соком журавлини. Гурмани можуть побалувати себе запеченої і з часником яловичиною, тушкованою з чорносливом бараниною або яловичиною з баклажанами.

Правила приготування і вживання білкової їжі

Для того щоб зробити дієтичну їжу смачною зовсім не обов’язково використовувати готові соуси, сіль, смакові добавки.

  • Салати. Для заправки не обов’язково використовувати готові соуси. Замініть майонез лимонним соком або соєвим соусом. Для заправки можна використовувати кефір або натуральний йогурт.
  • Овочі. При приготуванні овочевих рагу додайте спеції. Трохи меленого імбиру, каррі або орегано. Використовуйте спеції в малих кількостях — пряність повинна підкреслювати смак овочів, а не замінювати його.
  • М’ясо. Відварене і варене м’ясо має досить специфічний смак. При варінні додайте спеції, лавровий лист, запашний горошок, часник. При запіканні обмажте його гірчицею з медом.
  • Фрукти, ягоди. Головне правило тут — ретельне миття. Вживати фрукти бажано сирими.
  • Напої. Вибір напоїв, які не заважають худнути — величезний. Свіжовичавлені соки, морси, компоти, чай і кава. Не додавайте в них цукор і не купуйте готові!

Меню білкової дієти

Меню на 5 днів

Головний принцип дієти на 5 днів — повна відмова від вуглеводів і жирів. Вибирайте продукти з найбільшим вмістом білка. Прийом їжі розподіліть на 6 раз, останній за 3 години до сну. Меню складіть таким чином:
Перший сніданок Білок: 2 відварених яйця / омлет / сир Другий сніданок Фрукти, ягоди: велике яблуко / грейпфрут / апельсин Обід Білок 200 гр .: відварне м’ясо / парова котлета + овочевий гарнір Полудень Фрукти, ягоди: велике яблуко / грейпфрут / апельсин Вечеря Білок 200 гр. : Риба відварна / парова + овочевий гарнір Друга вечеря Фрукти, ягоди: велике яблуко / грейпфрут / апельсин

Меню на тиждень (7 днів)

Складіть свій раціон таким чином , що б його добова калорійність не перевищувала 1000 ккал. Розподіліть їх на 5 прийомів їжі таким чином, щоб останній був за 3-4 години до сну. За тиждень ви зможете скинути 5-7 кг.
День Прийом їжі Меню на день 1 день Сніданок Омлет з 3-х білків
1 стакан кефіру (низької жирності)
чай або кава без цукру Пізній сніданок 1 склянка кефіру або йогурту (без добавок) Обід 100 гр. вареної курки зі спеціями і зеленню Полудень 1 яблуко або апельсин Вечеря 100-150 гр. запеченої риби з зеленню та спеціями.
1 склянка знежиреного кефіру 2 день Сніданок 2 яйця, варених в круту,
1 помідор,
1 цільнозерновий хлібець Пізній сніданок 1 склянка кефіру або йогурту (без добавок) обід 100 гр. м’яса приготованого на пару,
салат з помідорів і перцю — 100 гр. Полудень 1 яблуко або апельсин Вечеря 100 гр. рибної консерви (можна тунець або сардинеллу),
100-150 гр. салату зі свіжої капусти і огірка,
1 стакан кефіру (жирність до 5%) 3 день Сніданок Вівсяна каша з жменею горіхів або сухофруктів.

Чай або кава Пізній сніданок Бутерброд з цільнозернового хлібця і сиру низької жирності Обід 100 гр курячої грудки,
1/3 склянки бурого рису,
салат з помідорів і перцю — 100-150 гр. Полудень 1 фрукт, будь-хто, крім бананів Вечеря 100 гр. Риби приготовленої на пару,
1 стакан вареної квасолі,
1 стакан кефіру або йогурту 4 день Сніданок 150 гр сиру знежиреного,
Зелений чай Пізній сніданок жменю горіхів — не більше 30 гр. Обід Курячий бульйон з овочами та курячою грудкою.
1 цільнозерновий хлібець Полудень 1 яблуко або апельсин Вечеря Запечена в духовці риба або м’ясо.

Салат зі свіжих овочів — капусти, помідорів і червоного перцю. 5 день Сніданок Салат з помідорів і листя салату, приправлений лимонним соком Пізній сніданок 1 склянка кефіру або йогурту (без добавок) Обід Крем-суп з броколі, з шматочками курячої грудки.
1 цільнозерновий хлібець Полудень 5 шт. будь-яких сухофруктів Вечеря Салат з капусти і зеленого горошку.

Грудка запечена під сиром і помідорами (сир твердих сортів) 6 день Сніданок Омлет з 2-х яєць і нежирної шинки.

Чай або кава, все без цукру. Пізній сніданок 1 фрукт, будь-хто, крім бананів Обід 100 гр. риби приготовленої на пару,
1/3 склянки відвареного рису. 1 помідор Полудень 1 стакан кефіру або йогурту (без добавок) Вечеря Рагу з овочів і м’яса — не більше 200 гр.

Кефір або йогурт 7 день Сніданок 150 гр. сиру знежиреного з курагою,
Зелений чай Пізній сніданок жменю горіхів — не більше 30 гр. Обід 1/3 склянки гречки (її краще не варити, а заливати окропом і залишати на ніч) і риба або м’ясо на вибір Полудень 1 апельсин Вечеря 150 гр м’яса з лимоном і травами запеченого в духовці. Сік половинки лимона і пріпарави для м’яса змішати, маринувати м’ясо від 1 до 4 годин. Після запікати в духовці 25-30 хвилин

Меню на 10-14 днів

Продукти в меню можна сміливо замінювати рівноцінними з таблиці дозволених, а запропоновані страви — на аналогічні по калорійності і складу. Головне дотримуватися правил: харчуватися дрібно 5-6 разів на день, пити не менше 2 літрів рідини в день, не вживати заборонені продукти.
Сніданки

  • омлет з 2 яєць
  • 200 г знежиреного сиру / сирна запіканка
  • вівсянка / пшенка на воді

Другі сніданки

  • яблуко або груша
  • фруктовий салат
  • овочевий салат

Обіди

  • рибні котлети 2 шт + 100 г вареної квасолі
  • 200 г вареної курки + гарнір з крупи
  • 200 г відвареної кролятини + салат з томатів

Полудень

  • 100 г знежиреного йогурту
  • грейпфрут або помело
  • жменю кедрових горіхів

Вечері

  • 200 г запеченої / відвареної риби + овочевий гарнір
  • 200 г відвареної телятини + салат з капусти
  • тефтелі з філе птиці + варена сочевиця 200 г

список дозволених продуктів настільки про різноманітний, що розробити для себе докладне меню білкової дієти не складе труднощів, є де «розгулятися» фантазії. Поетапне дотримання білкової дієти дозволить поступово і результативно виходити з дієти.

Плюси і мінуси білкової дієти

Плюси білкової дієти:

  • Стрімкі темпи схуднення.
  • Стійке утримання отриманого результату завдяки можливості дотримуватися здорового харчування після виходу з дієти.
  • Можливість вживати різноманітні продукти, що виключає почуття голоду і негативний вплив на психіку.
  • Тривають дієти максимум 2 тижні один раз на рік.

Мінуси білкових дієт:

  • Незбалансованість: посилене надходження білка, що виводить з організму мікроелементи і кальцій, необхідні для кісткової системи організму. Це підвищує крихкість кісток, розшаровує нігті, знижує здорову силу волосся.
  • Низький вміст вуглеводів, в результаті чого може з’являтися сонливість, слабкість і дратівливість.
  • Навантаження на нирки, печінку і шлунково-кишкового тракту, що призводить до втрати рідини і зневоднення, втрати життєвих сил і апатії.

Максимальний термін білкової дієти — 14 днів! Не частіше ніж 1 раз на рік

Різновиди дієт

Існує кілька видів дієт на білках. Самим популярними з них є дієта Аткінса і дієта Дюка. Обидві дієти зарекомендували себе за рахунок хороших результатів у тих, що худнуть.

Дієта Дюка одна з найпопулярніших не тільки в Росії, ця методика Ділан упор на зниження вуглеводів до мінімуму, тільки білки, а для поліпшення травлення і очищення організму в харчування включаються висівки. Методика тривала, містить повноцінних 4 етапи, які мають індивідуальну довжину, але результати вже на етапі Атаки будуть радувати — мінус 3-5 кг за 5 днів. Наступні етапи дозволять вводити вуглеводи в раціон, при цьому продовжувати худнути.

В дієті Аткінса м’ясо і риба врівноважується за кількістю з овочами і фруктами, а вуглеводів організм отримує набагато менше, при цьому білки і жири вживаються без обмеження. Сама дієта має 4 етапи різної тривалості, але вже за перші 2 тижні скинути до 3-5 кг.

Правила виходу з білкової дієти:

Якщо ви закінчили дієту і раді цифри не вагах, це не означає, що на наступний день ви починаєте їсти все що хочете. Такими темпами кіло повернутися назад. Щоб скинуті таким трудом кілограми не повернулися, з білкової дієти потрібно виходити поступово .

Щоб закріпити результат, потрібно привчити себе пити чай і кава без цукру , їсти якомога менше солодкого і мучного і не варто захоплюватися жирною їжею. Привчіть себе випивати перед сніданком випивати стакан води, а снідати вівсяною кашею або нежирним сиром. На обід відмінно підійдуть нежирні супи, а рибу або м’ясо можна запікати, готувати на пару, на грилі, але тільки не смажити в олії. Їжте овочі в будь-яких видах, крім смаження. Перший час так само утримайтеся від картоплі, в ньому багато крохмалю. Поступово вводите звичні продукти в раціон свого харчування. Не забувайте є 3-5 разів на день невеликими порціями , так шлунку буде простіше працювати.

Якщо підходити до дотримання білкової дієти творчо і з хорошим настроєм, займатися спортом, плаванням, частіше бувати на лоні природи, відвідувати масажні кабінети, СПА-салони, сауни, доглядати за своїм тілом, шкірою, продовжувати здорове харчування — ефект від схуднення принесе користь, надовго збережеться. Людина буде почувати себе молодшим і здоровим.

Відео-відгуки і результати схудлих

Останні статті

Постійний (довгий) сухий кашель

За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…

3 месяца тому назад

Мукалтін від сухого чи вологого кашлю?

Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…

3 месяца тому назад

ГЕРХ: лікування народними засобами

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…

3 месяца тому назад

Як заспокоїти сухий кашель

На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…

3 месяца тому назад

Причини сухого кашлю у дитини без температури

Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…

3 месяца тому назад

Трахеобронхіт

Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…

3 месяца тому назад