Індійський морський рис, в народі частіше називають — рисовий гриб, (zoogloea — зооглея). Корисні властивості рисового гриба відомі багатьом.
Відгуки людей свідчать, що він лікує безліч різних захворювань і значно полегшує стан хронічно хворих людей. Такої ж думки і вчені.
Сама назва, заморського гостя говорить про те, що завезений він був з Індії, а зовні нагадує слизові желеподібні, напівпрозорі крупинки, схожі на рис.
Це морський організм, якщо його так можна назвати, складається з колонії бактерій, що відносяться до роду zoogloea — зооглея, що мають слизові капсули і виділяють слиз.
Зміст статті
зооглея має пристосувальний характер. Завдяки своїй желеподібної консистенції вона поглинає поживні речовини, необхідні для життя бактерій, з навколишнього середовища. Складається зооглея з азотистих з’єднань і полісахаридів.
Найбільш популярні види зооглею: індійський морський рис, чайний гриб, кефірний тибетський гриб. Чайний рисовий гриб здатний з цукру синтезувати органічні кислоти і вітаміни і ферменти.
Кислоти й ферменти при уксусно — кислому бродінні утворюють цілий ряд корисних кислот і ряд продуктів, що робить цей напій унікальним. До складу напою входять лимонна, фосфорна, молочна, оцтова, яблучна, глюконова кислоти.
З усіх перерахованих вище кислот, важливу роль в настої рисового гриба, займає фосфорна. В організмі людини вона перетворюється в пировиноградную, яка в свою чергу, переходить в вуглекислоту і оцтовий альдегід.
Вчені ще в 20 столітті довели поживність і корисність цього напою і радили його застосовувати щодня, а клінічні дослідження довели його нешкідливість. Корисні властивості морського рису дивні. Читаючи газети і журнали я зустрічала чимало відгуків і підтверджень про здатність чайного рису морського виліковувати різні недуги, від простих, до хронічних.
Напій прекрасно тонізує, знімає втому, підвищується працездатність і поліпшується самопочуття, відновлюючи обмін речовин в організмі , він омолоджує його.
Настій знижує кров’яний тиск, зміцнює серцевий м’яз, це справжній серцевий цілитель.
Благотворно впливає на артрити, артрози, радикуліти, розчиняючи відкладення солей в суглобах, значно полегшує стан хворих.
Знижує цукор в крові, допомагає при ендокринних порушеннях, розсіяному склерозі і навіть уповільнює зростання ракових клітин.
Він покращує травлення і підвищує імунітет, від чого виникає захисний блок від інфекційних захворювань.
Настій рисового гриба вбиває хвороботворні організми, мікроби і віруси, служить хорошою підтримкою організму людини в період масових захворювань верхньо — дихальної системи: гр іппе, тонзиліти, бронхітах …
Знімає запальні процеси при простудних захворюваннях органів дихання, звільняє слизові проходи при нежиті.
Відзначено і антиоксидантні властивості настою, в народі його часто використовують для профілактики ракових захворювань .
Дивно, але гриб усуває причини захворювань більш ніж 100 хвороб, а значить, він значно впливає на збільшення тривалості життя.
Крім усього перерахованого, настій гриба, просто приємний напій, що нагадує квас, з кисло — солодким смаком, який добре втамовує спрагу.
Щоб приготувати 1 літр настою індійського рису, потрібно 4 столові ложки зооглея, 2-3 столові ложки цукру (це залежить від смаку кожного), вода і сухофрукти. Воду використовують сиру, що не кип’ячену.
Ідеальним варіантом буде колодязна або джерельна вода, при неможливості використовувати таку воду, просто профільтруйте водопровідну. Цукор необхідно розчинити у воді і вже після цього опустити в воду зооглею, якщо цукор розчинився не повністю, він може порушити консистенцію зооглея, утворюються своєрідні опіки та частина бактерій гине.
Для фортеці і поліпшення смаку і корисності, в воду додатково кладуть 5 — 6 родзинок, попередньо промитих. Замість родзинок можна використовувати будь-які сушені ягоди: курагу, чорнослив, інжир. Я якось додавала брусницю, від неї настій підфарбовується, набуваючи красивий колір.
Через день-два, залежно від кімнатної температури, коли кинуті ягоди заграють, настій морського рису слід процідити через марлю або дрібне ситечко і злити його в окрему ємність для застосування.
рис-зооглею добре промити свіжою водою і заново зробити з нього закладку нової порції. У нову закладку не кладіть використаний родзинки, беріть свіжий.
Злитий напій зберігайте в холодильнику, бажано, не більше 48 годин. Надлишки зооглея, теж можна зберігати в воді, в холодильнику до 5 діб. Без води він швидко гине.
П’ють настій три рази на день, до їди за 15-20 хвилин, по 100 — 150 мл. Можна пити і між прийомами їжі.
Лікувальна дія настою проявляється, якщо щодня приймати не менше 300 мл. напротязі місяця. Щоб відчути значні зміни в стані здоров’я, настій необхідно пити не менше року.
Зустрічається і таке тлумачення про лікування морським рисом, що оздоровлення у кожної людини йде по-різному, одному досить 2-3 місяців, щоб відчути значне поліпшення свого стану, а іншому потрібно кілька років.
останнім часом настій гриба все частіше стали використовувати, як засіб по догляду за шкірою. Зволоження і протирання шкіри настоєм не тільки тонізує і освіжає, але і добре очищає шкіру. Очищення шкіри відбувається за рахунок корисних кислот, що містяться в настої.
Настій рисового гриба можна порівняти з натуральним лосьйоном для шкіри, причому без шкідливих добавок і спиртів, який відновлює pH шкіри.
Настій застосовують в якості ополіскувача для волосся, він добре зміцнює волосся, зупиняє випадання, активізує заснули волосяні цибулини або при виготовленні домашніх масок для обличчя.
Застосовувати настій чайного рисового гриба необхідно з великою обережністю хворим на цукровий діабет і людям, які мають знижений кров’яний тиск.
В будь-якому випадку, якщо ви вирішили зміцнити своє здоров’я, використовуючи рисовий гриб, але у вас є серйозні хронічні захворювання, порадьтеся з лікарем .
Бажаю вам міцного здоров’я!
За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…
Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…
Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…
На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…
Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…
Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…