Здорова їжа

Каші з роздробленої крупи — ліки від недуг

на плиту. Готуємо 15 хвилин). Солодкий чай. Тушковані кабачки (кабачки (120г) ріжемо кубиками, висипаємо на розігріту сковорідку з олією (10г). Додаємо 10г цибулі, 25г моркви. Тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. Перед подачею можна посипати зеленню). Стакан молока.

Як нагодувати погано їсти дитині

Іноді малишіотказиваются їсти навіть улюблені страви. Це може бути пов’язано зі многіміфакторамі. Однак, незважаючи на це є кілька дієвих методу.

Поради батькам:

  1. Не кричіть або не лайте дитину. Найкраще, уявити прийом їжі у вигляді гри. Розставте іграшки, почніть годувати їх. Хваліть за те, що вони добре їдять. У маленьких діток ця рада спрацьовує часто.
  2. Солодощі — заохочення за хороший апетит. Не можна збивати апетит солодким.
  3. Зробіть блюдо красивим, щоб дитина тягнулася сам подивитися і спробувати.

Приклад меню при запорах

Вознікновеніезапоров у малюків , не завжди є наслідком захворювання. Часто даннийнедуг зустрічається у здорових дітей.

Запори у здоровихдетей, як правило, зустрічаються в літній період. Вся справа в підвищеному обменежідкості в організмі. Активні ігри, інтенсивне дихання, спекотна погода виводятбольшое кількість рідини з організму. Як наслідок цього, появляетсянерегулярний стілець.

Однак, даннуюнепріятность можна скоротити до мінімуму. Дотримуючись певної нормі харчування, атакож споживаючи достатню кількість рідини про запорах можна буде забути.

Приклад правильного харчування при запорах
Сніданок обід Полудень Вечеря Вівсяні мюслі з молоком і ягодами. Куряча локшина (відварюємо 200г курки, знімаємо накип. Після приготування курки, м’ясо витягуємо, а бульйон проціджуємо. Додаємо в киплячий бульйон 10г цибулі, 25г моркви тертої на середній терці. Як закипить засипаємо локшину (80г). Час приготування — 50 хвилин). Тертий банан з яблуком. Тушкована капуста (200г капусти дрібно ріжемо, викладаємо в казан з рослинним маслом (10г). Через 20 хвилин додаємо 10г цибулі, 20г моркви. Якщо необхідно, то додаємо кип’ячену воду. Тушкуємо до повної готовності). Стакан кефіру. Терта морква (90г) з рослинним маслом (5г) і огірками. Сливове варення з чаєм без цукру. Чай без цукру.
Для нормальногостула, в щоденний раціон слід включити наступні продукти:

  • Капуста (будь-який вид).
  • Фрукти, ягоди. При запорі, їх следуеткушать з шкіркою. Саме в ній знаходяться вітаміни, які допомагають травленню.
  • Йогурти. Тут головне стежити засроком придатності.
  • Висівковий хліб.
  • Всі види овочів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У чому користь і шкода льняної муки

Дотримання режімапітанія, а також необхідних калорій — важливий фактор нормального зростання іформірованія малюка. Витративши трохи часу, в результаті ви увідітездорового, життєрадісного дитини.

Джерело: https://foto-recipes.ru/dlya-detej/retsepty-dlya-detej-ot 2-do 3-let / menyu -na-nedelyu-dlya-rebenka 2-3-let.html

Меню дитини в 2 роки з рецептами


Автор меню: Наталя Дік — лікар-педіатр. Закінчила Челябінську медичну академію, клінічну інтернатуру і ординатуру, спеціальність педіатрія. За фахом працювала з 2007 року, з 2005-2008 р зав.аллергоотделеніем ГКБ №1 м Челябінська, з 2008 р фахівець з клінічних досліджень лікарських препаратів. Захоплюється кулінарією і практикує систему Меню тижні в повсякденному житті.
До двох років більшість малюків здатні самостійно їсти багато продуктів і страви, відпадає необхідність перемелювати їжу в блендері або розминати виделкою. Радіючи таким змінам, деяким батькам хочеться дати малюкові спробувати більше нових страв.

Деякі ж, навпаки, побоюються вводити щось нове, і вони не поспішають переводити його на загальний стіл. І в тому і в іншому підході є частка здорового глузду. Хоч травна система дворічного малюка вже значно більш зріла в порівнянні з однорічним, тим не менш, вона ще недостатньо зміцніла.

Тому перехід на дорослу їжу повинен бути поступовим .

Наведене нижче зразкове меню на тиждень підходить не тільки для харчування дитини в два роки, але і для всієї родини.

Не варто переживати, якщо в якийсь із днів дитина не з’їв все приготовані вами страви.
Наші уявлення про те, скільки повинен з’їдати дворічний малюк, часто відрізняються від дійсності в бік завищення. До того ж, у дітей можуть бути свої особливості і переваги. Все нове краще пропонувати невеликими порціями.

Часто малюки обережно пробують незнайомі чи інакше приготовані продукти, але якщо запропонувати їм це ж блюдо наступного разу — можуть нормальної роботи серця необхідний калій, якого багато в Пшонка. Вона сприяє виведенню токсинів з організму, оновленню крові, розщеплює жири, лікує печінку, оздоровлює підшлункову залозу. Ще більше цікавої інформації про цю дивовижну крупі ви можете дізнатися в статті: Користь пшенки у відновленні здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рисовий гриб, корисні властивості

А тепер, як приготувати пшоняну кашу для лікування:

Стакан промитого і підсушеного пшона прогрійте на сковороді, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Як тільки трохи крупа зарум’яниться, її необхідно охолодити. З підсмаженої крупи варіть щоранку кашу, дотримуючись пропорції, одна-третя склянки пшона і дві-треті склянки води.

Каша гречана для лікування анемії:

зберегти здоров’я допоможе всім знайома гречка. Вона містить в собі високоцінні і добре засвоюються білки.

Вітамінів групи В, метіоніну і лізину в ній міститься набагато більше, ніж в інших злаках. А значна кількість заліза в гречці, дозволяє дієтологів рекомендувати її як ліки для лікування анемії. Фолієва кислота стимулює кровотворення. підвищує опірність організму до різних захворювань. При виборі крупи, віддавайте перевагу несмаженої гречці, вона відрізняється за кольором, маючи блідо-жовту забарвлення. Коричнева крупа, після високотемпературної обробки в процесі зберігання втрачає свої цілющі якості.

А ще, ви можете почитати про дивовижну крупі, яка містить в своєму складі природний антибіотик і яку при інфекційних захворюваннях рекомендують їсти щодня, оскільки вона справляється і з шкідливими мікроорганізмами і з грибками і допомагає відновити здоров’я.

У наш час важко бути абсолютно здоровою людиною, але проводячи лікування кашами з злакових культур, ви наповніть свій організм вітамінами, мікро і макроелементами, силою і енергією. Включайте в свій раціон натуральні рослинні продукти.

Дбайте про здоров’я свого організму!

Схожі статті

Користь знежиреного сиру для організму і прихований шкоду

elena elena

Як соєве молоко впливає на здоров’я людини?

elena elena

У яких продуктах міститься селен

elena elena

Горіх фундук: сила-силенна різноманітних корисних властивостей.

elena elena

Стиглий банан замість таблетки

elena elena

Китайський спосіб заварювання зеленого чаю

elena elena

Лінива вівсянка в банку для схуднення — рецепти швидкого сніданку без готування

elena elena

Пророщені зерна пшениці — здоров’я на довгі роки

elena elena

Журавлиною лікують хвороби…

elena elena

Залишити коментар