Приготування сніданку під незвичною назвою — лінива вівсянка в банку, може бути не просто легким і приємним, але ще корисним для здоров’я. Всього лише за кілька хвилин ви можете приготувати вівсяну кашу на будь-який смак і кожному члену сім’ї індивідуально. Рецепт цей просто дивовижний, судіть самі.
Ця каша з oвсянкі. Але вона не вариться традиційним шляхом, ймовірно тому вона і лeнівая. Вівсяні пластівці просто замочують на ніч в молоці, йогурті з різними смачними добавочку з фруктів, спецій, солодощів.
Крупа відрізняється низькою калорійністю містить багато фосфору, зміцнює зуби, нігті, кістки, а також йоду, життєво необхідного щитовидній залозі.
Зміст статті
в її складі містяться складні вуглеводи, які дуже повільно перетравлюються в організмі. Це важливо в процесі схуднення. Адже вони надають відчуття ситості. Поступове засвоєння підкріплює організм енергією. Читайте повнішу інформацію про вівсянку.
Злакова культура наповнена клітковиною, протеїнами, корисними для побудови і зміцнення м’язової тканини. У складі більше 12 г білків і понад 60 г вуглеводів на 100 г продукту. Тому його рекомендують включати в раціон людям які займаються спортом, або важкою фізичною роботою.
А ось жири майже відсутні, їх тільки близько 6 г, тому набрати вагу з такою кількістю неможливо.
Це корисний сніданок для здоров’я, оскільки в ньому міститься білок, клітковина, кальцій, зовсім малий вміст цукру.
Крім усього, крупа приносить величезну користь, як оздоровлюючий продукт. Її рекомендують частіше їсти людям із захворюваннями:
Це блюдо можна дістати з холодильника не тільки на сніданок, а й в будь-яке інше час і використовувати в якості перекусу на роботі, в інституті, школі.
Порція ледачою oвсянкі ідеально розрахована на одну людину, для втамування голоду.
Добре підходить тим людям, які не люблять їсти гаряче. Цю страву можна готувати в будь-який час року.
Рецепт настільки універсальний, незважаючи на свою простоту приготування, дозволяє створювати численні варіації, з використанням різних інгредієнтів. Все залежить від вашої фантазії і смаку.
Для приготування лeнівой oвсянкі в банку необхідні:
в пластівці додається молоко, цукор, йогурт, ягоди або фрукти (докладніше дивіться нижче в рецептах).
Банку закривається і кілька разів струшується для рівномірного перемішування, закрити кришкою і помістити в холодильник на ніч.
Ягоди і фрукти можна додавати вранці, плюсом до вечірньої порції. Для цього використовують запечену гарбуз, фруктовий наповнювач, свіже або печене яблуко, хурму, грушу, сливи, персики, ківі, будь-які лісові та садові ягоди або просто варення.
Рецептів створено безліч. Якщо брати молочну основу, в неї можна додавати кефір, йогурт, ряжанку, рослинне молоко.
З метою поліпшення смакових якостей продукту, підсипають порошок імбиру, або шматочки свіжого кореня, корицю, какао-порошок, ваніль, мускатний горіх, гвоздику.
Для схуднення зернові пластівці заливають водою або відварами трав, свіжими соками. Для підсолоджування беруть сухофрукти, замінники цукру, арахісову пасту, мед, сиропи.
Ледача вівсянка може зберігатися в холодильнику 2-3 дні. Вівсяні пластівці насичують в себе молоко, сік фруктів, йогурт і стають ніжними, м’якими і надзвичайно смачними.
Щоб ще більше додати ефект корисності незвичайного сніданку, в нього додають: насіння Чіа і льону, горіхи кедрові, волоські, кешью, насіння соняшнику.
Пропонується для вас кілька рецептів корисного сніданку для здоров’я. Може бути, щось ви виберете для себе, а може використовуючи базовий рецепт, створите свій.
Корисним сніданком з баночки без готування, буде oвсянка з молоком і йогуртом. Вона заряджає енергією на весь день. Це не тільки корисно, але й смачно. Кількість інгредієнтів розраховується виходячи з обсягу баночки, в якій готується сніданок.
Що необхідно:
Як готувати:
В баночку засипати пластівці. Додати молоко, йогурт, корицю. Закрити кришкою, струснути, для перемішування. Поставити на ніч в холодильник. Вранці додати шматочки порізаного банана, змішати з вмістом банки.
Поєднання кефіру і банана підсилюють свої корисні властивості, під впливом какао порошку і насіння Чіа.
Буде потрібно:
Приготування:
Змішати в склянці кефір з какао-порошком і насінням Чіа (або насінням маку). Якщо є бажання, можна додати трохи меду. Банан почистити і порізати кружальцями. Укласти шматочки банана на дно банки. Зверху засипати пластівцями і залити шоколадно-дієти сумішшю. Поставити баночки в холодильник на ніч.
Для приготування знадобляться звичайні вівсяні пластівці. Напівфабрикати швидкого приготування не підійдуть. Горіхи, банан, насіння льону допоможуть збагатити і без того корисний сніданок цінними активними речовинами.
Інгредієнти:
Як готувати:
Кількість інгредієнтів розраховане на 2 порції. На дно банки насипати 3 ст. ложки пластівців. Додати насіння льону. Налити ряжанки, насипати ложку горіха і порізаного шматочками банана. Закрити кришкою і поставити на ніч у холодильник.
Це гарний мікс шарами з бананового пюре, какао-порошку, арахісового масла. Всі інгредієнти добре поєднуються один з одним.
Що потрібно:
Як зробити:
Молоко змішати з вівсяними пластівцями. Банан перетворити в пюре, наточити до нього порошок какао. Можна укласти складові міксу в банку шарами, що виглядає дуже красиво. Шар пластівців з молоком, шар бананового пюре з какао. Зверху покласти ложечку масла арахісового і прибрати на ніч у холодильник.
Не всі люди люблять сніданок в холодному вигляді. Вирішити цю проблему допоможе мікрохвильовка. Ставте oвсянку прямо в баночці і розігрівайте. Тільки не забудьте зняти кришку.
Які ємності для приготування краще використовувати: пластикові або скляні? Сніданок в пластикових контейнерах зручно брати з собою на роботу. Вибирайте самі. Що вам здається більш прийнятним.
Засипте пластівці в банку, налийте молоко і йогурт, додайте джем і мед. Закривши кришкою, добре струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
Відкривши кришку, додайте шматочки мандарина, легко перемішайте ложкою, закрийте і залиште в холодильнику на кілька годин, можна на ніч. Вранці можна їсти сніданок для здоров’я, їдять його охолодженим. Каша з апельсином і мандарином може зберігатися до 2 днів.
Засипте oвсянку в банку, налийте молоко і йогурт, додайте какао-порошок і мед. Закривши кришкою, добре струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
Відкривши кришку, додайте шматочки нарізаного банана, легко перемішайте ложкою, закрийте і залиште в холодильнику на кілька годин, можна на ніч. Вранці можна їсти сніданок для здоров’я, їдять його охолодженим. Каша з какао і бананом може зберігатися до 2 днів.
Залийте молоком oвсянку в банку, додайте йогурт корицю і мед. Закривши кришкою, добре струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
Відкривши кришку, додайте яблучне пюре і шматочки нарізаного яблука, легко перемішайте ложкою, закрийте і залиште в холодильнику на кілька годин, можна на ніч. вранці можна їсти сніданок для здоров’я, їдять його охолодженим. Каша з корицею і яблуком може зберігатися до 2 днів.
Налийте кокосове молоко, додайте пластівці і йогурт, мед і ванілін. Закривши кришкою, добре струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
Відкривши кришку, додайте шматочки нарізаної вишні, шоколадну крихту (бажано гіркий шоколад), легко перемішайте ложкою, закрийте і залиште в холодильнику на кілька годин, можна на ніч. Вранці можна їсти сніданок для здоров’я, їдять його охолодженим. Каша з вишнею та шоколадом може зберігатися до 3 днів.
У банку змішайте кокосове або звичайне молоко з йогуртом, додайте пластівці, какао порошок і розчинний кави (1/2 чайної ложечки кави розчиніть в столовій ложці гарячої води). Закривши кришкою, добре струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
Закрийте і залиште в холодильнику на кілька годин, можна на ніч. Вранці можна їсти сніданок для здоров’я, їдять його охолодженим. Каша з какао і кави може зберігатися до 3 днів. Корисний сніданок для здоров’я готовий. Кому не подобається охолоджена oвсянка, можуть її підігріти в мікрохвильовій печі.
Про користь сніданку для здоров’я, бадьорості і гарного самопочуття знають вже всі. Що ж робити, якщо у вас зовсім не вистачає часу на приготування. Вихід є … Можна все зробити з вечора, причому без термообробки …
Ледача вівсянка готується швидко. І при цьому, їжа смачна, корисна для здоров’я і схуднення. Можна відразу зробити заготовку на кілька днів. Знаючи, що вона в холодильнику зберігається до 3-х днів, досить два рази в тиждень витратити вечірній час на приготування смачного сніданку.
Будьте здорові, шановні читачі!
За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…
Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…
Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…
На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…
Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…
Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…