Нетрадиційне лікування

Натуральний яблучний сік — заряд бадьорості і енергії

Яблучний сік вважається одним з улюблених чарівних напоїв. Отримують його з фруктів, які вирощуються майже повсюдно. Але зате, який фрукт. Яблуко має найціннішими властивостями. У всі часи йому приписували молодильні дію. Про цей фрукт складалися казки і складалися легенди, його оспівували у віршах і піснях.

Користь і шкода яблучного соку

Яблука розрізняються по своїй сортової приналежності, по екологічному клімату, в якому вони ростуть, за технологією збору і зберігання. Все це впливає на їх смакові якості, смак яблук надають органічні кислоти, цукор і дубильні речовини. Аромат же їх залежить від присутності ефірних масел.

Натуральний сік містять стільки корисних вітамінів, мікроелементів і поживних речовин, що їх можна порівняти з цілющою комори. У них присутня майже вся періодична система хімічних елементів Менделєєва.

Хімічний склад яблучного соку

Хімічний склад яблучного соку різноманітний. У ньому присутні вуглеводи (до 10 г) і органічні кислоти (0,5 г). У легкозасвоюваній для організму формі, крохмаль, жири, білки, харчові волокна.

Зміст статті

  1. Користь і шкода яблучного соку
  2. Хімічний склад яблучного соку
  3. Користь яблучного соку для організму безцінна
  4. Корисні і молодильні властивості
  5. Можлива шкода і протипоказання соку

А який вітамінний склад! В чудовому напої 2 мг / на 100 г аскорбінової кислоти, вітамін РР (0,1 мг), майже всі вітаміни групи В (від 2 — 8 мг), Е — (0,1 мг), Н — (0,3 мкг ). Необхідно пам’ятати, що при консервації і порушення технології зберігання, частина вітамінів руйнується, тому для оздоровлення організму краще пити свіжовичавлений сік.

Величезна кількість макро- і мікроелементів містить сік яблук:

  • калій (120 мг),
  • мідь і алюміній (по 110 мг),
  • фосфор і кальцій (по 7 мг),
  • натрій, сірка, магній (4-6 мг),
  • хлор і йод (до 2 мг),
  • залізо (1,4 мг),
  • 0,15 мг — цинку,
  • 0,047 мг — марганцю,
  • по 245 мкг — молібдену і бору,
  • 63 мкг — рубідію,
  • 17 мкг нікелю,
  • 8 мкг — фтору,
  • по 4 мкг хрому і ванадію,
  • 1 мкг — кобальту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ароматерапія або лікування ефірними маслами, створеними природою

Зміст такої величезної кількості хімічних речовин в напої, знаходиться в гармонійному природному поєднанні. Це дозволяє їм добре і в повному складі засвоюватися організмом, надаючи на нього цілющий вплив.

Користь яблучного соку для організму безцінна

☻ Вченими неодноразово була доведена користь натурального соку яблук при:

  • захворюваннях печінки,
  • кишечника,
  • шлунка,
  • нирок і сечового міхура.

Добре діє на перистальтику кишечника. Регулярне пиття соку рекомендовано хворим на гастрит зі зниженою кислотністю, причому яблука вибирати кислих сортів.

☻ Корисний напій для регулювання роботи центральної нервової системи і клітин мозку. Благотворно впливає на пам’ять, надає безсумнівну допомогу людям з хворобою Альцгеймера.

☻ У соку міститься речовина пектин, необхідне для регулювання обміну речовин в організмі, зниження рівня поганого холестерину, нормалізації периферичного кровообігу.

☻ Він має антиоксидантні властивості, протистоїть атаці вільних радикалів, які несприятливо впливають на роботу мозку, розвиваючи в організмі стреси і синдром хронічної втоми. Зміцнює серце і судини. Захищає клітини мозку від втоми і судини мозку від склерозу. Для цього, необхідно випивати до 300 грамів свіжого соку щодня.

☻ Позитивно впливає на відновлення втрачених життєвих сил організму, після важких хвороб, фізичних навантажень, психологічної напруги і стресів. Величезну роль в цьому відіграють органічні кислоти соку, моно- і дисахариди.

☻ Корисний він при залізодефіцитної анемії. Як відомо гемоглобін крові, який доставляє клітинам організму кисень, має особливість знижуватися, що призводить до розвитку захворювання анемія. Покрити дефіцит, що утворився заліза в організмі можна свіжим напоєм, також він виручить і при розвиваються авітамінозах.

☻ Завдяки своїм корисним властивостям, може служити захистом від впливу на організм випромінювань побутових електричних приладів, особливо комп’ютера, мікрохвильовки, мобільних телефонів . Є прекрасним засобом профілактики в боротьбі з респіраторними і інфекційними захворюваннями, якщо приймати його регулярно, а не від випадку, до випадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як жовтий колір відбивається на здоров'ї і настрої людини

Корисні і молодильні властивості

Корисні властивості яблук зберігаються і в яблучному соку. Дієтологи і медики підтверджують, що постійне вживання натурального яблучного соку очищає організм від токсинів і шлаків, приводить до норми кислотно-лужний баланс організму, нормалізує кров’яний тиск.

Напій підсилює роботу кровотворних органів і секреторну функцію підшлункової залози, шлунка і печінки, протистоїть відкладенню солей і поганого холестерину в судинах, нормалізує кислотно-лужний баланс, підвищує імунітет, поліпшує стан шкіри і волосся.

Його з успіхом застосовують при лікуванні кардіологічних захворювань, в гастролога і імунології.

Має жовчогінну та сечогінну властивостями, сприяє розчиненню каменів у нирках і жовчному міхурі. Сік зелених сортів яблук рекомендується застосовувати хворим на цукровий діабет.

Це кращий продукт для розвантажувальних днів і монодієт. Напій відрізняється низькою калорійність, всього близько 50 калорій на 100 г соку. Але застосовувати всі потрібно в міру.

Не менш корисними в народі вважаються журавлинні напої, адже журавлина містить і антибактеріальні і знезаражувальні властивості.

Цілющі властивості яблучного соку додають і містяться в ньому ферменти ензими — білкові молекули, що прискорюють хімічні реакції в організмі, без яких життя людини неможливе.

Якщо ми вживаємо продукти багаті змістом ферментів, ми бережемо свої власні, а які надійшли ззовні ферменти, в тому числі і ензим, організм спрямовує на латання різних «дірок» в органах і клітинах.

Наприклад, на очищення печінки, зміцнення імунітету, омолодження клітин. Споживаючи продукти, багаті ферментами людина відчуває бадьорість і енергію.

Чим відрізняється смажений горіх від НЕ смаженого, або запечене яблуко від свіжого? Наявністю ферментів. Якщо ви посадите смажений і свіжий горіх в землю, смажений просто згниє, а свіжий проросте і дасть енергію життя величезного дерева. Людина, споживаючи їжу, багату ферментами, отримує додаткову порцію життєвої енергії, а значить і молодості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як позбутися від кашлю народними засобами - 33 ефективних рецепта

Тому смажений горіх і печене яблуко, при відсутності власних ферментів, змушують організм витрачати внутрішні запаси. При цьому клітинам доводиться посилено працювати. Вони відчувають перевантаження, що веде до старіння. При нестачі ферментів в організмі посилюються процеси накопичення відходів, отрут, шлаків і всі разом вони провокують хвороби і старять організм.

Можлива шкода і протипоказання соку

Беручи яблучний сік, в організмі запускається механізм саморегуляції, природного очищення і самозцілення. Сік бідний пектинами і флавоноїдами, в ньому відсутні грубі волокна, які перешкоджають всмоктуванню простих вуглеводів, але зате багатий цукрами і глюкозою.

При застосуванні напою необхідно знати міру, оскільки велика кількість випитого соку може спровокувати діабет, серцеві захворювання . Викид інсуліну при споживанні соку збільшується, що тягне за собою підвищення апетиту, що необхідно враховувати людям, схильним до швидкого набрання ваги.

Необхідно пам’ятати, що гіпоглікемічний індекс у соку яблук майже в 2 рази вище, ніж у цільного фрукта. При таких проблемах зі здоров’ям, краще з’їсти яблуко, ніж випити склянку соку.

Яблучна кислота, яка входить до складу соку яблук, агресивно впливає на зубну емаль і слизову оболонку ротової порожнини і шлунково-кишкового тракту. Це може викликати негативні наслідки. Тим, хто страждає виразковою хворобою, сік яблук, так само протипоказаний, оскільки він підвищує кислотність, може викликати печію.

Читайте: Про користь яблук для здоров’я

Схожі статті

Білковий дефіцит викликає розлад всього організму

elena elena

Вплив оранжевого кольору на здоров’я

elena elena

Як червоний колір відбивається на здоров’я людини

elena elena

Адаптогени: тонізуючі засоби, подаровані природою

elena elena

Як позбутися від печії в домашніх умовах, застосовуючи народні засоби

elena elena

Кольоротерапія, як метод оздоровлення

elena elena

Дихання по Стрельникової робить здоровим не тільки тіло, а й душу

elena elena

Як імбир з лимоном і медом застосовувати для зміцнення здоров’я

elena elena

Лікування звуками, звукотерапія на варті здоров’я

elena elena

Залишити коментар