Рецепти

дієтичні десерти

Солодощі можна і потрібно включати в здоровий раціон. Цукор — постачальник речовин, необхідних для нормального функціонування організму. Як показує досвід реальних жінок, схуднення і підтримання ваги цілком сумісні з гастрономічними радощами.

Інформація про поживну цінність дієтичних солодощів і рецепти корисних страв допоможуть отримати задоволення від їжі без шкоди для фігури.

зміст

  • значення десертів в харчуванні
  • Корисні солодощі

    • Гіркий шоколад
    • Зефір і маршмеллоу
    • Мармелад і желе
    • Пастила
    • Йогурти і сирки з наповнювачами
    • Козінаки
    • Халва
    • Легке морозиво
    • Мед
    • Батончики-мюслі
    • Вівсяне печиво
    • Горіхова паста
    • Сухофрукти
    • Цукати
    • Фрукти
    • Ягоди
  • Як є низькокалорійні солодощі
  • Як їсти солодощі під час схуднення
  • Як їсти солодощі при підтримці ваги
  • Від яких солодощів відмовитися і чим їх замінити
  • Як вибрати десерт в магазині
  • Як вибрати десерт у кафе
  • Як будь-який рецепт зробити менш калорійним им
    • Чим замінити цукор
    • Чим замінити здобні борошно
    • Чим замінити жирні молочні продукти
    • Приготування правильного желе і мармеладу
  • Рецепти
    • Дієтичний крем для торта
    • Медово-апельсиновий соус
    • Сирні десерти
    • Яблучний десерт : чіпси з яблук
    • Десерти з желатином або агар-агаром
    • Дієтичний мигдальний пиріг
    • Пудинг в мультиварці
    • Млинці без борошна і цукру
    • Десерти в мікрохвильовці
    • Десерти з ягід: фітнес-батончик
    • Білковий десерт: смузі
    • Морквяно-банановий кекс
    • Йогуртові оладки з бананом і чорницею
    • Шоколадно-молочний пудинг
    • Пиріг з лимонно-кабачкової начинкою
    • Десерт з кавуна: фруктовий лід
    • Десерт з рікоттою: тірамісу
    • Домашній йогурт
    • Запечені груші в вині
    • Гречане печиво
  • Калорійність і БЖУ солодощів та десертів
  • Відгуки

значення десертів в пита ванні

Потреба організму в цукрі — не примха, але обґрунтоване явище. Глюкоза — «пальне», необхідне організму для здійснення розумової і фізичної діяльності. Речовина є природним цукром і присутній в їжі, багатої вуглеводами: овочах, фруктах, злаках.

Потрапляючи в організм, глюкоза підвищує рівень цукру в крові. Мозок реагує на сигнал про надходження «палива» і в результаті людина відчуває ситість.

Надлишок і недолік цукру в раціоні однаково небезпечний. Дефіцит глюкози знижує працездатність і може призвести до непритомності. Постійне зловживання солодощами загрожує відкладенням невитрачених «цукрових» калорій в зайвий жир і розвитком діабету.

Причина перенасичення глюкозою — велика кількість в раціоні продуктів з доданим цукром. Це кондитерські солодощі домашнього і промислового виробництва: шоколадні батончики, печиво, торти, цукерки.

Щоб уникнути проблем з вагою і здоров’ям, потрібно уважно ставитися до кількості цукрів в їжі і забезпечувати потребу в глюкозі за допомогою правильних продуктів.

Корисні солодощі

В торгових мережах представлений широкий асортимент здорових ласощів. Вони розрізняються по живильній цінності і складу і забезпечують організм не тільки глюкозою, але вітамінами і корисними елементами.

Гіркий шоколад

Здоровий продукт містить не менше 70% компонентів какао. Гіркий шоколад відрізняється від батончиків насиченим смаком і помірною кількістю цукру.

Фото: padhamhealthnews.org

Продукт «99% какао» принесе максимум користі. До терпкому смаку елітного шоколаду потрібно звикнути.

Масло какао-бобів — природне джерело антиоксидантів, що стимулюють обмін речовин і зміцнюють імунітет. Магній в гіркому шоколаді допомагає боротися з втомою і нервовими розладами.

Мінус — висока калорійність. Безпечна для фігури денна доза — 1/5 плитки (близько 20-25 г). Така порція дасть організму 140 ккал — достатня кількість для підтримки сил при денній нормі 1500 ккал.

Зефір і маршмеллоу

Повітряні солодощі схожі на вигляд, але розрізняються за складом.

Фото: www.amihaimcandies.com

Зефір, знайомий росіянам з часів СРСР, готується з збитою білково-цукрової суміші, фруктового пюре і желатину.

Маршмеллоу — специалитет англо-американської кухні. Він не містить яєчних білків і складається з цукрово-кукурудзяного розчину, збитого з желатином, і різних смакових добавок.

Маршмеллоу — модний декоративний елемент для тортів і напоїв. Фото подібних блюд — прикраса кулінарних блогів. До речі, можете почитати про калорійність різного виду кави.

Фото: www.snupps.com

Дієтичне перевага ніжних десертів — мінімум жирів і помірна калорійність. Желатин збагачений вітамінами B-групи і корисний для м’язів, суглобів і сухожиль, забезпечуючи їх еластичність і відновлення після травм.

Недоліки — високий вміст додаткового цукру і наявність синтетичних «покращувачів». Безпечна денна норма — 1 штука на добу. У «чистої» зефірке або маршмеллоу без шоколадної глазурі і барвників міститься 160 ккал.

Мармелад і желе

Фото: www.archanaskitchen.com

Жувальні цукерки і десерти з пружною прозорою текстурою виробляються з фруктово-ягідного пюре, з’єднаного з цукром і желатином.

В дієтичної низькокалорійної кулінарії желатин замінюється агар-агаром — загустителем рослинного походження з мінімальною харчовою цінністю .

Переваги мармеладу і желе для тих, що худнуть ласунів — відсутність жирів і наявність пектину. Цей компонент входить до складу фруктово-ягідної маси і являє собою натуральні волокна. Пектин сприяє очищенню організму від шлаків і активізує травлення.

Шкода желе і мармеладу пов’язаний з алергічними реакціями на харчові барвники та ароматизатори. Безпечна денна норма — близько 50 г жувальних мармеладок або 200 г желейного десерту. У таких працях міститься по 150 кКал.

Пастила

Її відмінності від зефіру і мармеладу — відсутність желирующих загусники. Пастила присутній в російській кухні протягом кількох століть. Це підсушена суміш з подрібнених ягід або фруктів, поєднана з медом або цукровим сиропом.

Фото: ivona.bigmir.net

Пастілки не містять жирів і зберігають корисні властивості фруктово-ягідного пюре: вітаміни і натуральні волокна, що стимулюють травлення. Російська класика — яблучна пастила.

Продукт радує низькою калорійністю, але включає багато натурального фруктового цукру і додаткових підсолоджувачів. Варто обмежитися 50 г пастилок на день (це 145 ккал).

Йогурти і сирки з наповнювачами

Кисломолочні продукти вгамують легкий голод і задовольнять потребу побалувати себе солодким. Асортимент смаків широкий — від фруктових наповнювачів до варіацій на тему крем-брюле, тірамісу і Пинаколада.

Фото: www.thisisinsider.com

Сир і йогурт — джерела молочного білка і кальцію. Вони допомагають зміцнити кістки і позитивно впливають на травлення. Йогурт, додатково збагачений комплексами корисних бактерій, підтримає мікрофлору кишечника. Стаття про те, що приготувати з сиру тут.

Найбільш корисний йогурт або сир з вмістом жиру 2-2,5%. «Нульові» аналоги містять мінімум калорій, але багато додаткового цукру і ароматизаторів. Кальцій належить до жиророзчинних елементів. Поступово в організм з «нульовою» їжі, він не засвоїться.

Недолік солодкої молочки — наявність штучних загусників, ароматизаторів і барвників. Смак фруктів і ягід досягається промисловим шляхом і не несе користі натуральних плодів. Для поживного перекусу достатньо 1 порціонної баночки йогурту або сиру масою 200 г — це не більше 180 кКал.

Козінаки

Фото: www.olivetomato.com

Східний вишукування є цілісні горіхи або насіння, склеєні в плитки за допомогою меду, патоки або цукрового сиропу. Найпоширеніший і бюджетний варіант — соняшниковий козинаки. Існують також аналоги з кунжуту, фундука, арахісу і волоських горіхів, іноді доповнюються родзинками і курагою.

Гість зі сходу багатий вітаміном E, рослинними оліями і природними жирними кислотами. Поживність і тверда текстура козинаки дозволяють розтягнути задоволення від його дегустації і насититися невеликим шматочком.

Недоліки — висока калорійність і небезпека для зубів. Безпечний спосіб вживання козинаки — пару раз в тиждень, в підталому розм’якшеному вигляді. Для одного разу достатньо 25 г — це 130 ккал.

Халва

Східна солодкість з багатовіковою історією, яка зберігає попит в наші дні. Це однорідна маса з перетертих насіння і горіхів з цукром.

Фото: www.leaf.tv

Поширені види халви і чим вони корисні:

  • З насіння кунжуту — хороша завдяки наявності кальцію і цинку.
  • Соняшникова халва містить вітаміни P-групи, рослинні масла і багато заліза.
  • Арахисовая — джерело білка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Салати на Новий рік 2015 - рецепти з фото

Слабкі сторони халви — висока жирність і калорійність. Надлишок загрожує набором ваги і розладом травлення . У тиждень рекомендується вживати 2 шматочки халви. Маса кожного — до 30 м В такий порції присутні близько 150 кКал.

Легке морозиво

2 різновиди річного страви:

  • «Фруктовий лід».
  • Молочне морозиво на йогуртовій основі.

Фото: www.weedemandreap.com

«Фруктовий лід» хороший мінімальної калорійністю і відсутністю жирів. Йогуртове морозиво більш поживно, зате містить кальцій і молочний білок.

В дешевому морозиві часто присутній «замінник молочного жиру» — пальмова олія. Компонент скорочує калорійність і вартість виробництва, але погіршує смак. Користь і шкода рослинних жирів залишається предметом для суперечок.

Мінуси покупного морозива — присутність синтетичних консервантів і смакових добавок. Оптимальна порція з поживну цінність 150 кКал важить не більше 150 м

Мед

Продукт бджільництва багатий антиоксидантами. Мед позитивно впливає на імунітет і роботу шлунка. Він різниться відтінками, смаку і кількістю цінних компонентів.

Чим темніше колір, тим більше антиоксидантів.

Фото: paisefilhos.uol.com.br

Вживання меду вимагає самоконтролю під час схуднення і при дотриманні здорового режиму. Це висококалорійний продукт і сильний алерген. Лікарі і дієтологи рекомендують з’їдати в день 1 чайну ложку меду. Це 40 кКал.

Батончики-мюслі

Фото: www.eatingwell.com

Злакові снеки — корисна альтернатива шоколадним батончикам . Мюслі робляться з натуральних пластівців (вівсяних, пшеничних, рисових) з додаванням фруктів, ягід і горіхів. У форматі батончика вони стають зручним варіантом перекусу.

Злаки — джерело рослинного протеїну, складних вуглеводів і клітковини . Пластівці допомагають заповнити енергетичні ресурси і надовго забезпечують відчуття ситості.

Надлишок цукру — головна причина для невдоволення мюслі-батончиками. У деяких випадках солодкість посилюється завдяки глазуровані покриттю і шоколадним включень.

Пара снеків в тиждень — достатня доза. 1 порційний батончик важить близько 25 г і включає 90 кКал.

Вівсяне печиво

Фото: www.savoryspiceshop.com

Овес і продукти його переробки — джерело клітковини, рослинних білків і амінокислот.

Злакове печиво має помірно солодким смаком і забезпечує тривале насичення. Основний недолік — висока калорійність. В 1 штуці — 60-70 кКал. В добу розумно обмежитися 1-2 печивом.

Горіхова паста

Популярний компонент здорових сніданків і енергетичних перекусів. Арахісова паста — найбільш поширений варіант. Рідше зустрічаються пасти з мигдалю, фундука та кеш’ю. Почитайте про користь і шкоду мигдалю і арахісу.

Фото: www.independent.co.uk
Горіхи мають високу поживну цінність. Це джерело рослинного білка і ненасичених жирних кислот, що нормалізують рівень холестерину в крові.

Правильна горіхова паста складається з 1 інгредієнта — подрібнених горіхів. Шоколадні намазки з рослинними жирами не підходять для здорового харчування.

Горіхова паста — один з лідерів по калорійності серед здорової їжі. Горіхи при надмірному вживанні небезпечні набором маси і алергічними реакціями. Щоб уникнути проблем з вагою і здоров’ям, в день потрібно з’їдати не більше 1 чайної ложки пасти (70-80 ккал).

Сухофрукти

Фото: smartlifebites.com

Курага, чорнослив і родзинки відрізняються від свіжих плодів більш високою концентрацією корисних елементів. Чим хороші поширені види сухих фруктів:

  • Фініки — лідери за змістом харчових волокон, що стимулюють травлення. Залізо і магній допомагають позбутися від недокрів’я і підвищеної стомлюваності. Більш докладно про користь і шкоду фініків.
  • Курага — джерело кількох комплексів вітамінів (B і P), каротину і калію. Сухофрукт гарні для здоров’я серцево-судинної системи, шкіри та нігтів.
  • Чорнослив цінний присутністю натуральних волокон (клітковини і пектину) і калію. Він активізує обмін речовин, нормалізує кров’яний тиск і роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Ізюм — постачальник глюкози з насиченим смаком. Велика кількість вітамінів B-групи роблять його союзником в боротьбі з розладами сну і дратівливістю.

Негативна сторона — висока калорійність і велика кількість глюкози.

Надлишок сухофруктів в раціоні загрожує проблемами з травленням: здуттям живота і підвищеним газоутворенням.

Щоб уберегти себе від дискомфорту і зайвої ваги, в день рекомендується з’їдати до 5 штук кураги або фініків. Інший варіант — 25 г родзинок. Харчова цінність обох варіантів не превишат 150 кКал.

Цукати

Зацукровані фрукти — здоровий замінник цукерок і льодяників. Цукати — зручний швидкий перекус, який можна взяти з собою в дорогу або на роботу.

Фото: thelatinkitchen.com

Такий аналог цукерок виробляється з цедри апельсинів, м’якоті дині, гарбуза, ананасів, папайї , і інших плодів. У зацукрованих шматочках зберігаються вітамінні комплекси свіжих фруктів.

Противники цукатів не люблять їх за нудотність. Фруктові снеки промислового виробництва доповнюються штучними барвниками та ароматизаторами. Різкий запах або неприродний відтінок цукатів — привід відмовитися від дегустації.

Чи схвалюєте дієтологами порція фруктів в сиропі важить 40 г і включає 132 кКал.

Фрукти

Краща альтернатива промисловим вкусняшки. Секрет користі фруктів — відсутність додаткових підсолоджувачів і велика кількість клітковини. Природні волокна уповільнюють засвоєння вуглеводів і надовго забезпечують відчуття ситості. Клітковина не засвоюється, але вбирає шкідливі шлаки і прискорює їх виведення з органів шлунково-кишкового тракту.

Фото: www.marieclaire.fr

Кращі фрукти для зниження і підтримки ваги: ​​

  • Яблука — лідери за кількістю клітковини. Фрукт також багатий залізом. Більш докладно про користь і шкоду яблук.
  • Ананас насичений вітаміном C і містить речовину бромелайн, яке стимулює спалювання жирів.
  • Грейпфрут — цитрус з гіркуватим смаком багатий антиоксидантами і мікроелементами, що забезпечують відчуття насичення і поліпшують обмін речовин.

Грейпфрут принесе користь в дієті для схуднення, якщо не посипати його цукром. До речі, існує ціла грейпфрутова дієта за допомогою якої можливо схуднути, прочитайте більш докладно про дієту в цій статті.

Банани і виноград слід вживати в помірних кількостях. Обидва фрукта рясніють глюкозою і калоріями. Для поживного перекусу достатньо 1 банана (130 ккал). Більш легкий варіант 10 виноградин, які принесуть вдвічі менше калорій. У яблуці середнього розміру — 48-50 кКал. Рекомендуємо почитати статтю про бананової дієті.

Ягоди

Вишня, журавлина, чорниця, ожина — природні постачальники вітамінів і клітковини. Їх дієтичні переваги — низький вміст цукрів і калорій.

Фото: www.onetv.ca

Кавун містить багато калію і легко засвоюється. Водяниста м’якоть допомагає природному виведенню шлаків і не загрожує відчуттям важкості в шлунку. Читайте про користь і шкоду кавуна.

Найбільшу користь принесуть ягоди, з’їдені в свіжому вигляді. Після заморозки і теплової обробки вони позбавляються більшості вітамінів.

Як є низькокалорійні солодощі

Здорова їжа залишається джерелом калорій, і зловживання нею призведе до збільшення ваги. Щоб цього не сталося, необхідно слідувати 2 ключовим заповідей правильного харчування:

  • Час для десертів — не пізніш 12.00. До полудня обмін речовин працює найактивніше. Калорії будуть витрачені і не осядуть на тілі у вигляді жирових запасів.
  • Солодощі не можна їсти натщесерце. Цукор, будучи простим вуглеводом, моментально засвоїться і викличе різкий напад голоду незабаром після їжі.

Розумне рішення — балувати себе десертом після повноцінної білкової їжі: яєць, молочних продуктів. Протеїнові страви наситять організм і відіб’ють бажання заповнити дефіцит «палива» за рахунок цукру. Оптимальний спосіб поєднати задоволення з користю — з’їсти сир або натуральний йогурт, доповнивши його ягодами, фруктами або ложкою меду.

Як їсти солодощі під час схуднення

При зниженні ваги потрібно контролювати енергетичну цінність їжі. Дефіцит калорій в раціоні змусить організм черпати ресурси з жирових запасів і прискорить розставання із зайвими кг і см.

Під час схуднення солодощі можна включати в меню не частіше 1-2 разів на тиждень. Кількість порцій — мінімальне: 1 квадратик гіркого шоколаду (близько 10 г), жменю ягід або 1 яблуко до обіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієтичні рецепти для схуднення

Як їсти солодощі при підтримці ваги

Збереження форми також передбачає увагу до поживності раціону: середня денна норма для жінок становить 1500-1800 кКал.

Солодкі страви можна дозволити собі до 3-4 разів на тиждень. Фруктами або ягодами можна підтримати сили між прийомами їжі.

Продукти з доданим цукром і високим вмістом вуглеводів (більше 40 г на 100 г продукту) вживаються в кількості до 30-40 г. Для порційних товарів це означає 1 2 зефіркі або печива.

Пропонуємо переглянути відео від фітнес- тренера Дмитра Глєбова, він розповідає як їсти солодощі і не товстіти.

від яких солодощів відмовитися і чим їх замінити

Шкідлива їжа не приносить організму нічого, крім зайвих кг. Кожному забороненого плоду можна знайти здорову альтернативу:
Що прибрати? Чим замінити?

  • Молочний та білий шоколад,
  • Солодкі батончики

Гіркий шоколад Шоколадні батончики

  • Мюслі,
  • Халва,
  • Козінаки

Цукерки

  • Фрукти і ягоди,
  • Цукати і сухофрукти,
  • Зефір, мармелад пастила

Вершкове морозиво

  • Низькокалорійне морозиво,
  • Охолоджений йогурт і сир

Випічка зі здобного тіста

  • Вівсяне печиво

Орехово-шоколадна паста Горіхова паста без цукру

Як вибрати десерт в магазині

в супермаркеті можна оцінити дієтичні переваги товару перед покупкою. На що звертати увагу:

  • Склад. Наявність «замінників» натуральної сировини і гомогенізують масел видають неякісний і небезпечний для здоров’я продукт. Цукор на першому місці в списку компонентів — ознака марною їжі. Вона принесе зайві калорії, але не поліпшить ні фігуру, ні самопочуття.
  • Відомості про енергетичну цінність. Не варто купувати товар, довірившись зображень струнких дівчат на упаковці і написів «фітнес», «легкий» і т.п. Якщо калорійність корисного ласощі не вписується в особистий режим харчування, то продукт не підійде.
  • Супутні компоненти. Глазуроване покриття батончиків і зефіру, цукрова обсипання мармеладу непомітно, але суттєво підвищують калорійність.

Фруктоза замінює цукор в солодкої продукції для діабетиків. Вона не впливає на рівень глюкози в крові, але швидко перетворюється в жир. Тому дієтична халва, печиво і козинаки «на фруктозі» не є безпечною альтернативою звичайним солодощів.

Як вибрати десерт у кафе

В ресторані навряд чи вдасться пізнати енергетичну цінність пунктів меню, але вибрати безпечне блюдо можна:

  • Найлегші десерти — сорбети і желе з фруктами і ягодами.
  • Більш поживні солодощі зі списку дозволених ласощів приготовлені на основі молока. Підійдуть муси, підданого, чизкейки. Ці страви гарні відсутністю (або мінімальною кількістю) здобного тіста.

Фото: www.kraftrecipes.com

Пункти меню, від яких потрібно відмовитися худне і підтримує вагу:

  • Кремові бісквітні тістечка.
  • Пшенична випічка.
  • Пиріжки та пончики, обсмажені у фритюрі.
  • Солодкі топпинги : згущене молоко, соуси і сиропи.

Як будь-який рецепт зробити менш калорійним

Переваги домашньої кухні — натуральність і можливість експериментувати з інгредієнтами. При бажанні улюблені рецептури можна пристосувати до вимог здорового меню.

У більшості рецептів солодощів, пирогів і іншої випічки, які ви можете знайти в журналах та інтернеті, зазначено неймовірну кількість цукру. Найчастіше, це може бути 1-2 склянки цукру, та ще в рецепті, в якому ще є шоколад, наприклад. Просто зменшите кількість цукру рази в 2 (в деяких рецептах можна і в 3), замініть солодкий молочний шоколад на гіркий. Ви вже помітно знизити калорійність.

Чим замінити цукор

Сьогодні існують натуральні і синтетичні підсолоджувачі, розраховані на прихильників низькокалорійного раціону. Вони розрізняються по інтенсивності і відтінків смаку. Гідність натуральних підсолоджувачів — наявність корисних мікроелементів та вітамінів. Мінус — розвиток залежності в разі надмірного споживання.

Штучні солодкі мають нульовий енергетичною цінністю. Їх єдина здатність — надавати їжі оптимальний смак.

Лідери сучасного ринку підсолоджувачів:

  • Патока — натуральний рідкий інгредієнт . За походженням це залишковий продукт переробки цукрового очерету. Патока рясніє вітамінами B-групи і залізом. Поживність 1 чайної ложки — близько 23 кКал.

У продажу є декілька різновидів патоки. Чим світліше її колір, тим солодший смак.

  • Стевія — оброблений екстракт листя однойменної рослини. Речовина продається в рідкому або сухому гранульованому вигляді. Калорії і глюкоза відсутні. Рекомендуємо почитати статтю про користь і шкоду стевії.
  • Кокосовий цукор — сухий зневоднений екстракт деревного соку пальми. Він надходить на прилавки магазинів в натуральному вигляді. Кокосовий цукор існує самостійним відтінком смаку і насичений кальцієм і цинком. Калорійність 1 чайної ложки — 28 кКал.
  • Мед — вітчизняна альтернатива екзотичним цукрозамінникам. Для нього характерний м’який смак і висока енергетична цінність: 40 ккал на 1 чайну ложку.
  • Кленовий сироп — популярний інгредієнт англійських і американських страв.

Фото: health.clevelandclinic.org

Це деревний сік зі специфічним смаком. Сироп збагачений цинком і магнієм, але небезпечний для тих, що худнуть: на 1 чайну ложку припадає 53 кКал.

Кленовий сироп при бажанні можна замінити квітковим медом.

  • Сахарин — один з піонерів на ринку штучних замінників цукру. Він випускається у вигляді порошку і пігулок. Речовина не рекомендовано до щоденного застосування.
  • Сукралоза — сучасний синтетичний аналог цукру. Вона продається в формі сухого порошку. Сукралоза може піддаватися помірною тепловій обробці.

Існує думка, що постійне вживання сахарину загрожує розвитком онкологічних захворювань сечостатевої системи.

Сусідство синтетичного цукрозамінника з алюмінієвої кухонним посудом в умовах високих температур (понад 130 ° C) призводить до вироблення небезпечних для організму речовин.

Чим замінити здобні борошно

Пшениця — не єдине джерело для кондитерської сировини. Здобна борошно має кілька здорових аналогів:

  • Гречана мука багата рослинними білками і антиоксидантами. Завдяки великій кількості клітковини, вона допомагає вивести шлаки і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Найбільш вдалі «гречані» рецептури — печиво і млинці, які відрізняються легкої і пишною консистенцією.
  • Вівсяна мука містить натуральні волокна, вітамін B і багато заліза. Це джерело складних вуглеводів і основа для правильних млинчиків і бісквітів.

В рецептах здорового харчування використовується не тільки борошно, а й цілісні геркулесових пластівці.

З них готуються різноманітні варіанти дієтичного вівсяного печива на будь-який смак і рівень кулінарної майстерності. Пропонуємо приготувати по смачним і корисним рецептами дієтичне вівсяне печиво.

  • Мигдальний борошно — це ретельно подрібнені горіхи. Продукт не містить глютену і зберігає корисні властивості цілісних ядер. Мигдаль насичений жирними кислотами і вітаміном E. Горіхова кондитерська продукція має характерний ароматом і довго зберігає свіжість. Борошно з мигдалю — ключовий інгредієнт французьких тістечок «макаронів».

Фото: www.1001consejos.com

  • Овочі, фрукти та ягоди частково замінюють борошняні інгредієнти. Популярні компоненти — гарбуз, морква, банани, журавлина. Вони насичують страви вітамінами і надають їжі новий відтінок смаку. Дієтичні рецептури з овочами і фруктами різноманітні. Наприклад, асортимент здорових страв з гарбуза є повноцінне меню.

Чим замінити жирні молочні продукти

Вдала легка альтернатива традиційним компонентам повинна містити менше калорій, але володіти схожою консистенцією з «оригіналом». Наприклад:

  • Молоко, розбавлене водою, і кефір 1% жирності підійдуть для дієтичної випічки.
  • Сир і йогурт пониженою та нульовою жирності замінять вершки і сметану в кремі для низькокалорійного торта.
  • Рикотта — легка альтернатива вершковому сиру типу маскарпоне. Заміна дозволить скоротити енергетичну цінність десерту в 2,5 рази.
  • Кокосове масло, молоко і вершки здатні замінити аналогічні продукти тваринного походження. Переваги рослинних продуктів — гіпоалергенність, відсутність холестерину і велика кількість кальцію. Масло і молоко кокоса позитивно впливають на травлення і роботу печінки.

Фото: home.bt.com

Молочний жир — повноправний компонент здорового раціону. Він забезпечує нормальний обмін речовин і покращує засвоєння корисних речовин, на зразок кальцію і цинку. Не варто відмовлятися від молочки з нормальною жирністю заради стрункої фігури. Оптимальний спосіб зробити треті страви більш легкими і здоровими — знизити кількість цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Швидкі страви з кабачків

Приготування правильного желе і мармеладу

Агар-агар — желирующий компонент рослинного походження. Його отримують шляхом переробки морських рослин.

Фото: draxe.com

Агар має низьку поживну цінність (близько 25 кКал на 100 г), насичений кальцієм і натуральними волокнами і стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту.

Замінник желатину продається в магазинах у вигляді сухої суміші. Він позбавлений смаку і запаху, при кулінарній обробці переймає характеристики інших компонентів желе і мармеладу: фруктів, соку, джему.

Нагрівання рідини — обов’язковий пункт при використанні агару в кулінарії: у холодній воді він не розчиниться.

Рецепти

Ідеї для домашніх десертів різноманітні і підходять для кулінарів будь-якого рівня підготовки.

Найпростіші рецепти на кшталт сиру з фруктами і кексів в мікрохвильовці дозволяють отримати 1 порцію за 5 хвилин. Більш складні страви з запіканням в духовці доречні під час святкового чаювання.

В плані калорійності найлегші солодощі — фруктовий лід і яблучні чіпси. Ситні блюда з горіхами замінять перекус або сніданок.

Дієтичний крем для торта

Базовий варіант низькокалорійної молочної начинки підійде для тортів і кексів.
Кількість порцій 8 кексів тривалість приготування 20-25 хвилин Рівень складності 2 з 5 Енергетична цінність ккал на 100 г 126 Б / Ж / У 13/5/2
Продукти:

  • Сир знежирений — 400 г.
  • Молоко коров’яче 3,2% жирності 200 г.
  • Лимонний сік — 1 чайна ложка
  • Цукрозамінник — за смаком.

Процес приготування:

  • сир викласти в миску і за допомогою блендера перетворити його в гладку масу без грудок.
  • у оброблений сир влити молоко і перемішати інгредієнти до однорідної консистенції.
  • Ввести в крем сік лимона і підсолоджувач. Збити масу до отримання пружної консистенції крему.

Медово-апельсиновий соус

Підливка — прикраса і спосіб урізноманітнити смак йогуртів, оладок, запіканок і млинців. Низькокалорійний топпинг можна приготувати самостійно.

Фото: barefeetinthekitchen.com
Кількість порцій 10 Тривалість приготування 40 хвилин Рівень складності 3 з 5 Енергетична цінність кКал на 100 г 46 Б / Ж / У 0,5 / 0,1 / 12
Продукти:

  • Апельсин з цедрою — 1 шт.
  • Крохмаль — 1 столова ложка.
  • Вода — 1 склянка.
  • Лимон — половина 1 шт.
  • Мед квітковий — 1 столова ложка.
  • Фрукти ретельно вимити й обсушити рушником. Сік апельсина віджати, цедру зняти і не викидати.
  • Воду поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • У окріп засипати цедру апельсина. Продовжувати варіння протягом 5 хвилин.
  • Вичавити сік з половини лимона і змішати його з медом. Розчин додати в окріп з цедрою, вимкнути вогонь і остудити.
  • Половину цитрусової рідини перемішати з крохмалем і додати її до решти маси. Розчин поставити на вогонь і готувати до загустіння.
  • У фіналі ввести сік апельсина і добре перемішати для отримання однорідної соусу.

Сирні десерти

Сир — легка і високобілкова їжа. З нього можна приготувати запіканку, морозиво або начинку для торта. Ось 3 відмінних рецепта сирної запіканки в мультиварці.

Блинчатий торт з сирно-кокосовим кремом

Фото: www .hummingbirdhigh.com

Холодний листковий пиріг без здобної борошна і цукру. Бісквітні коржі замінені на тонкі вівсяні млинці. Мед надає торту солодкість і насичує його антиоксидантами.
Кількість порцій 8 Тривалість приготування 40 хвилин + 2 години для охолодження Рівень складності 4 з 5 Енергетична цінність ккал на 1 порцію 115 Б / Ж / У 10/3/14
Інгредієнти для коржів:

  • Яйця курячі — 4 шт.
  • Кефір 1% жирності — 300 мл.
  • Борошно вівсяне — 1 стакан.

Продукти для крему:

  • Сир 0% жирності — 360 г.
  • Мед — 20 г.
  • Банани — 2 шт.
  • Кокосова стружка (1 ст. л.).
  • Для прикраси — будь-які свіжі ягоди.

спосіб приготування:

  • Яйця збити блендером.
  • у процесі збивання додати в яєчну масу кефір і борошно.
  • Продовжувати працювати блендером до отримання гладкої консистенції тесту .
  • Розігріти сковороду і змастити її маслом.
  • Випікати тонкі млинці з тіста. Тісто потрібно перевертати при появі бульбашок на поверхні.
  • Приготувати крем: в мисці з’єднати сир, мед, нарізані банани і стружку кокоса. Всі компоненти збити з блендером.
  • Скласти торт: Кожен млинець рівномірно змастити сирно-банановим кремом.
  • Залишок начинки розподілити по поверхні торта.
  • Прибрати пиріг в холодильник на 2 години. Перед подачею на стіл торт можна прикрасити свіжими ягодами.

Сирно-ягідне морозиво

Фото: www.abbeyskitchen.com

Простий і швидкий рецепт з двох інгредієнтів. Морозиво з ягодами містить мінімум жиру і вуглеводів.
Кількість порцій 2 Тривалість приготування 5 хвилин Рівень складності 1 і 5 Енергетична цінність ккал на 1 порцію 190 Б / Ж / У 19/1 / 0,5
Інгредієнти:

  • М’який сир 0% жирності — 2/3 ст.
  • Будь-які заморожені ягоди без цукру — 1 ст.
  • Для прикраси — листочки м’яти, свіжі ягоди.

Як готувати:

  • З’єднати сир і ягоди в чаші. Перемішати за допомогою блендера до отримання пюреобразной консистенції.
  • Розкласти морозиво по порційних вазочках, прикрасити м’ятою і свіжими ягодами.

Яблучний десерт: чіпси з яблук

Снеки — самий бюджетний і простий рецепт десерту. У сезон врожаю легка солодка закуска, зроблена з вітчизняних фруктів, буде найбільш доступною і екологічною.

Фото: www.theironyou.com

Щоб чіпси вийшли хрусткими, яблука потрібно нарізати на тонкі скибочки. Для цього рекомендується використовувати тонкий ніж.

Кількість порцій Близько 8 Тривалість приготування Близько 120 хвилин Рівень складності 2 і 5 Енергетична цінність ккал на 1 порцію 55 Б / Ж / У 0/0/18
Компоненти :

  • Яблука — 3 штуки середнього розміру.
  • Цукровий пісок — ⅓ ст.
  • Порошок кориці — приблизно 1 ст.л.

Приготування:

  • Духовку розігріти до 105 ° C. Деко застелити папером для випікання.
  • У мисці переміщати цукровий пісок і корицю.
  • Яблука нарізати тонкими скибочками. Серцевину з зернами можна видалити.
  • Нарізані фрукти розкласти на листі, застеленому папером. Половину цукрово-коричної суміші висипати на яблука.
  • Запікати в духовці на середньому вогні протягом 1 години. Потім вийняти деко, перевернути скибочки і висипати на них залишок цукрово-коричного порошку. Продовжити запікання ще 60 хвилин.
  • Вийняти деко з чіпсами з духовки і дати ласощів повністю охолонути.

Пропонуємо переглянути відео від Катерини Соколовської, яка покаже наочно як зробити такі чіпси.

Десерти з желатином або агар-агаром

Популярні рецептури з желатином — желе і мармелад з додаванням соку, фруктів, кави і какао. Скоротити калорійність можна, якщо замінити желатин агаром.

Фруктово-ягідний мармелад

Цукерки, улюблені багатьма дітьми і дорослими, можна приготувати в домашніх умовах. Використання різноманітних соків і джемів дозволяє експериментувати з кольорами і смаками.

Фото: www.feastingonfruit.com
Кількість порцій Близько 50 штук Тривалість приготування 10 хвилин готування + 2, 5 для застигання в холодильнику Рівень складності 2 з 5 Енергетична цінність ккал на 100 г 46 Б / Ж / у 0,5 / 0,3 / 10
Інгредієнти:

  • Фруктовий або ягідний сік (апельсиновий, вишневий та ін.) — 1 стакан.
  • Джем — ¼ склянки.
  • Порошок агар-агар — 1,5 чайної ложки.

Як приготувати:

  • У мисці з’єднати сік, джем і порошок агару. Перемішувати блендером до отримання однорідної консистенції без грудок. Після завершення процесу залишити суміш в спокої на 5 хвилин.
  • Поставити посуд з сумішшю на плиту і довести до кипіння при середньому вогні. Варити протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
  • Зняти миску з вогню і перелити мармеладную суміш в неглибокий контейнер або фігурні формочки. Прибрати заготовки в холодильник на 2-3 години.
  • Готовий мармелад вийняти з формочок / нарізати на квадратики.

Домашні жувальні цукерки можна зберігати в холодильнику на протягом 10 днів.

Різнокольорове тропічне желе

Комбінації різнокольорових компонентів дозволяють отримати не тільки смачну, але яскраву і оригінальну їжу. Для оранжево-білого желе ми беремо манго і кокосове молоко.

Фото: www.cookclickndevour.com
Кількість порцій 6 Тривалість приготування 70 хвилин Рівень складності 4 і 5 Енергетична цінність кКал на 1 порцію 212 Б / Ж / У 0,5 / 0,5 / 20
Інгредієнти:

Для оранжевого шару:

  • Манго — 3 невеликих шт.
  • <

Схожі статті

Тушкована капуста — рецепти з фото

Maria

Сирна запіканка в мультиварці — рецепти з фото

elena elena

Суп-пюре з брокколі — рецепти з фото

Andrey

Дієта Протасова — рецепти

Maria

Оладки з гарбуза: рецепти з фото

Axel

Оладки з кабачків — 11 кращих рецептів з фото

Scooby

Баклажани в духовці: покрокові рецепти з фото

Maria

Річкова форель в духовці

Tanya

Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Megusta

Залишити коментар