Категорії: Продукти

Арахісова паста: користь і шкода

Арахисовая паста — дивовижна їжа. Гурмани люблять її за насичений горіховий смак, прихильники здорового харчування — за натуральність і велика кількість вітамінів. І ті, й інші мають рацію. При правильному вживанні частування з арахісу позитивно позначається на фігурі. У чому полягають корисні властивості пасти і як її можна їсти?

Зміст

  • Смак і походження
  • Калорійність і поживний склад
  • Користь
  • Шкода
    • Чого не повинно бути в правильній пасті з арахісу
    • Протипоказання
  • Як вибрати якісну пасту
  • Норма споживання в день
  • Види пасти
  • що таке: ідеї та рецепти
    • Протеїнові оладки
    • Шоколадні цукерки з бананово-арахісової начинкою
    • Енергетичні батончики з гранола
  • рецепт пасти в домашніх умовах
    • Класичний рецепт з 1 продукту
    • з маслом і медом
    • з сиропом
    • з какао
    • з корицею
    • «Тропічна» з кокосовою стружкою
  • Відгуки про виробників і марках

Смак і походження

Класичний варіант страви готується з єдиного інгредієнта. Це ретельно подрібнені ядра смаженого арахісу.

В сучасних рецептурах горіхи доповнюються рослинним маслом, солодкими і солоними приправами. Традиційна версія теж зберігає популярність.

Фото: abeautifulmess.com

За консистенцією продукт помірно рідкий і маслянистий, з дрібними крупинками горіхів. Смак злегка в’яже рот і подобається шанувальникам традиційного смаженого арахісу. У холодильнику маса стає більш твердою, а при кімнатній температурі розм’якшується.

В пасту не додають вода. Рідка консистенція — заслуга арахісового масла, яке виділяється при подрібненні ядер.

Паста з арахісу асоціюється з американським способом життя. Рецептура дійсно народилася в США і активно пропагувалася з кінця XIX в. Паста рекламувалася як ситна їжа для сімейних сніданків. У цей ролі вона і завоювала любов жителів США, а потім і решти людства. Класика жанру, знайома по голлівудських фільмах, — бутерброди на підсмажених грінках.

Фото: www.foodnetwork.com

Ще його часто їдять з ложки (але в такому випадку воно «в’яже» в роті, вже повірте).

Бред Пітт їсть арахісове масло у фільмі «Знайомтеся, Джо Блек»

Арахіс — недорогий продукт, який по живильній цінності не поступається м’ясу. Він збагатив раціон середнього американця цінних білком і заслужив загальну повагу. 24 січня американці відзначають День арахісової пасти, а 13 вересня вшановується сам горіх.

Калорійність і поживний склад

Арахисовая паста — цінний компонент ПП-раціону. Її дієтичні переваги — велика кількість білка, помірна кількість вуглеводів і 0% холестерину.

Скільки калорій міститься в горіховій пасті, залежить від конкретної рецептури. Добавки можуть змінити енергетичну цінність як в більшу, так і в меншу сторону. Середні значення калорійності і БЖУ для 100 г класичної пасти з 1 інгредієнта:
Енергетична цінність — 588 ккал

  • Білки — 25 г
  • Жири — 50 г
  • Вуглеводи — 20 г

Цінні властивості арахісової пасти для здорового харчування визначаються її мінеральним складом. Вона містить такі корисні елементи:

  • Поліненасичені жирні кислоти — до 40% складу пасти.
  • Природні антиоксиданти.
  • Клітковина — нерозчинні харчові волокна.
  • Легкозасвоюваний рослинний білок (протеїн). У 100 р пасти міститься приблизно 1/3 денної норми для дорослої людини.

Добова потреба в білку розраховується з формули: 1 г протеїну на 1 кг маси тіла.

  • Вітаміни Е, PP, група B.
  • Мікроелементи: магній, калій, залізо, цинк і кальцій.

Користь

Горіхова паста допомагає підтримувати стабільну вагу, хороша під час схуднення і при наборі м’язової маси. Які позитивні наслідки від її регулярного вживання:

  • Велика кількість білка — плюс для спортсменів, які нарощують м’язи. Протеїн — основний будівельний матеріал для м’язів.
  • Клітковина покращує травлення і сприяє виведенню шлаків і шкідливого холестерину.
  • Перевага для тих, що худнуть — наявність ненасичених жирних кислот . Вони прискорюють обмін речовин. В результаті харчові калорії не осідають на боках, а перетворюються в енергію. Завдяки ненасиченим кислотам власні жирові запаси активніше витрачаються організмом і залишають тіло швидше.

Натуральні жирні кислоти корисні для здоров’я судин, улучают роботу мозку і збільшують міцність кісток і сухожиль.

  • Вітаміни групи B і магній з цинком підвищують працездатність і позитивно впливають на стан нервової системи.
  • Рослинні масла уповільнюють старіння і забезпечують еластичність шкіри.
  • Антиоксиданти підсилюють імунітет.
  • Висока поживність арахісової пасти — додатковий плюс для тих, хто дотримується дієти або підтримує її результати. Щільна білкова їжа насичує надовго, позбавляючи від бажання перекушувати протягом дня.

Шкода

Негативні моменти теж присутні. Причому шкода може принести як неякісний товар, так і продукт з ідеально натуральним складом. Небезпеки пов’язані зі специфікою основного інгредієнта — арахісу.

  • Висока енергетична цінність. 100 г арахісової маси (близько 615 ккал) по калорійності рівні ½ денної норми для жінок (1400- 1500 ккал). Надмірне захоплення горіховим ласощами призведе до набору ваги.

Жири становлять понад 50% складу арахісу. Саме вони відповідають за високу калорійність.

  • Аллергенность. Непереносимість арахісу — часте явище. Воно може носити вроджений характер і розвинутися при зловживанні горіховою їжею.
  • Навантаження на нирки. Надлишок білкової їжі небезпечний для органів виводить системи.
  • Шкідливі штучні добавки. Синтетичні «поліпшувачі» провокують розвиток онкологічних і серцево-осудістих захворювань.

Подивіться відео в якому розповідають про користь і шкоду арахісової пасти.

Чого не повинно бути в правильній пасті з арахісу

Консерванти, ароматизатори і стабілізатори додаються до деяких намазки промислового виробництва. Завдяки штучним добавкам підприємці економлять на якісній сировині. «Хімія» покращує смакові властивості низькосортного продукту і збільшує термін його придатності. Споживачі ж ризикують власним здоров’ям.

Грамотний покупець уважно читає список інгредієнтів перед покупкою. Які інгредієнти не повинні бути присутніми в хорошій пасті з арахісу:

  • Гідрогенізовані масла — консервант. Для людини добавка небезпечна зашлаковиваніе судин і погано позначається на роботі мозку.
  • Пальмова олія забезпечує однорідну консистенцію речовини. Потрапляючи в організм, неякісна сировина провокує ракові і серцево-судинні захворювань.
  • Кукурудзяний сироп — підсолоджувач, дешевий замінник цукру і консервант. Його негативна риса — надмірний вміст фруктози, яка моментально засвоюється і перетворюється в зайвий жир.

Протипоказання

Категорична заборона на вживання також продиктований мінеральним складом горіхів. Кого не можна нею пригощати?

  • Дітей віком до 3 років. Причина — можливість алергічних реакцій.
  • Людей, які страждають від хвороб шлунково-кишкового тракту. Природні волокна, якими багатий арахіс, дратують слизову оболонку травних органів. Вживання горіхів в будь-якому вигляді призведе до загострення запальних процесів.

Чи можна їсти пасту вагітним жінкам? Медики рекомендують відмовитися від неї після 4 місяці виношування. Арахіс в раціоні майбутньої матері небезпечний розвитком алергії у немовляти. Детальніше про харчування для вагітних жінок.

Як вибрати якісну пасту

Правильний продукт володіє рівною структурою без грудок.

Відшаровування масла на поверхні — нормальне явище і ознака натурального складу.

Колір — кремовий. Відтінки різняться в залежності від рецептури. Якщо горіхи подрібнені разом зі шкіркою, маса буде темніше.

Паста з медом і олією — світла. Продукт з какао за кольором нагадує темний шоколад.

Фото: www.cookinglight.com

Наша редакція спробувала багато варіантів і ми зупинилися на наступному варіанті американського виробництва:

Рекомедуем і вам його спробувати. Якщо ви купували якісь інші варіанти в магазині і вам сподобалися, напишіть в коментарях, які саме.

«Їж і худни» рекомендує

Спред з арахісового масла Peanut Butter Co., Crunch Time

В баночці 454 г відмінною хрусткою пасти. Хрустка — значить з шматочками арахісу, діти це просто обожнюють. Густа, в міру солодка і солона. Оцінка 4.6 і 3779 відгуків на iHerb і товар №1 в цій категорії. Дегустували самі і це найкраще, що ми змогли знайти.

Подивитися на iHerb

Норма споживання в день

Користь і шкода для фігури залежать від з’їденого кількості пасти. Денна норма співвідноситься з метою дієтичного раціону — це може бути підтримання ваги, схуднення або набір м’язової маси.

Для розрахунку калорійності необхідно знати, скільки грамів в чайній ложці пасти і її столовому аналогу:
Кількість продукту, г Енергетична цінність, ккал Чайна ложка 10-12 74 Столова ложка 35 217

Денна норма калорійності в умовах підтримки ваги — 1400-1500 ккал для жінок і близько 1800-2000 ккал для чоловіків.

Горіхову пасту рекомендується вживати в першій половині дня. В цей час обмін речовин найбільш активний, так що жирна і калорійна їжа додасть сил і не відкладеться у вигляді зайвих кг.

Норми вживання в залежності від цілей раціону:

При схудненні необхідно створити дефіцит калорій і знизити кількість жирів. 1 чайна ложка — допустима кількість в період харчових обмежень. Помірна доза ненасичених жирних кислот прискорить спалювання власних запасів.

Варіант енергетичного перекусу для тих, що худнуть — яблуко в супроводі горіхового ласощі.

При підтримці ваги дозволена порція співвідноситься з калорійністю решти раціону. Середня доза — 1-1,5 столових ложки (близько 300 ккал).

Набір м’язової маси — привід збагатити раціон білковою їжею. Спортсмени можуть з’їдати до 3 ложок в день. Перевищення цієї кількості загрожує ожирінням і алергією.

Види пасти

Класична рецептура деяким гурманам здається нудною і прісної. Для любителів яскравих смаків створені арахісові маси з добавками. Всі вони розрізняються по 2 критеріям:

  • Консистенція.
  • Відтінки смаку.

За консистенцією паста буває кремовою і хрусткою. Перший вид має гладку однорідною текстурою. У хрусткою різновиди присутні великі шматочки арахісу. Консистенція іноді вказується на етикетці: кремова — creamy і хрустка — chunky або crunchy.

Фото: www.meijer.com

За смаком паста буває солодкою, солоної і навіть пікантною. Все залежить від конкретних добавок. З чого можна вибрати:

  • Класична (натуральна) — оригінальна рецептура з 1 компонента.
  • З сіллю і цукром — адаптований варіант, більш ніжний на смак і консистенції.
  • з какао — дієтична заміна солодкої «Нутеллою». Зустрічається з гірким і білим шоколадом.
  • З ягодами журавлини або брусниці — хороша високим вмістом антиоксидантів.
  • З медом. Він повністю замінює цукор.
  • з сухофруктами. Ізюм або курага додають солодощі і вітамінів.
  • «Тропічна» паста — з кокосовою стружкою.
  • Протеїнова — відноситься до спортивного харчування і підходить для цілеспрямованого нарощування мускулатури. Тут все, чим корисна класична паста, поєднується з додатковим протеїном.
  • З корицею — сподобається любителям кондитерських ароматів.
  • З кленовим сиропом — насичено солодкий варіант, що прийшов з північноамериканської кухні.
  • з часником і прянощами — пікантна закуска.

Пропонуємо переглянути відео від програми «Жити здорово!», де розкажуть про склад, користь і шкоду арахісової пасти, а також як вибрати, як зберігати і як приготувати пасту.

що таке: ідеї та рецепти

Арахисовая паста налічує десятки способів вживання. 3 основні сфери застосування:

  • Сніданки.
  • Перекуси.
  • Солодкі десерти.

Під час сніданку горіхова намазки замінює вершкове масло або солодкий джем. З чим вона поєднується?

  • Сирники і запіканки.
  • Млинці та оладки.
  • Вівсяна каша.
  • Підсмажені тости або цільнозерновий хліб.

Ідеальний сніданок спортсмена — сир і арахісова паста. Обидва компоненти — лідери за вмістом білка. Рослинна олія з арахісу поліпшить засвоєння кальцію, який є жиророзчинних елементом.

Такий перекус підтримає сили на роботі або в школі і допоможе зміцнити м’язи після занять фітнесом. Варіантів кілька:

  • Свіжі фрукти та овочі: яблука, перець, огірки.
  • Злакові хлібці.
  • Сухе печиво. «Сендвіч» з 2 крекерів, прослоенних арахісової пастою, — ідея компанії «Орео». Американське ласощі легко відтворити в домашніх умовах. Такий варіант здорового полудня сподобається навіть дітям.

Найбільш вдала комбінація: несолодка арахісова паста з бананом.

Фото: www.kendrickdisch.com

В дієтичної випічці і десертах горіхова маса витісняє варене згущене молоко або жирні вершки. Вона додається в начинку для тістечок і цукерок ручної роботи. Правильні солодощі до смаку і аромату не поступаються батончикам «Снікерс».

Які рецепти страв можна освоїти в домашніх умовах?

Протеїнові оладки

Для приготування підходить хрустка паста з шматочками горіхів. Оладки можна подати до сніданку.

Фото: livingsweetmoments.com

Кількість порцій 5 (1 порція — 2 оладки ) Час приготування 15-20 хв Калорійність 1 порції 350 Білки 12 Жири 11 Вуглеводи 49
Що потрібно:

  • Борошно — 1,5 склянки.
  • Цукровий пісок — 6 столових ложок.
  • Розпушувач тіста — 2 чайні ложки.
  • Сіль — ¼ чайної ложки.
  • Молоко 1% жирності — 1 ¼ склянки.
  • Хрумка арахісова паста — ¼ склянки
  • Рослинна олія — ​​1 столова ложка.
  • Ванілін — ½ чайної ложки.
  • Яйця курячі — 2 великі шт.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в суху глибоку чашу і злегка збити .
  2. У іншу миску просіяти борошно і розрівняти її ножем.
  3. Додати до борошна цукор, розпушувач і сіль, все добре перемішати.
  4. Додати до сухим компонентів з молоко, збиті яйця, пасту, масло і ванілін. Перемішати тісто до отримання однорідної консистенції.
  5. Сковороду змастити маслом і розігріти.
  6. Обсмажувати оладки з кожного боку до появи пухирців на поверхні тесту. 1 млинець — близько ¼ склянки суміші.
  7. Протеїнові оладки можна полити медом, джемом або сиропом.

Шоколадні цукерки з бананово-арахісової начинкою

Фото: avirtualvegan.com

Солодощі багаті калієм і антиоксидантами. Подрібнені горіхи в комбінації з гірким шоколадом і бананом створюють ідеальний баланс солоного і солодкого смаку з легкою гіркуватістю.

Для цукерок можна використовувати міні-форми для кексів-маффинов.

К -у порцій Близько 12 шт. Час приготування 30 хв Калорійність 1 порції 120 Білки 3 Жири 8 Вуглеводи 9
Інгредієнти:

  • Банан — 1шт.
  • Шоколад 70% какао — 170 г.
  • Горіхова паста — 3 столові ложки.

Як зробити:

  1. Розтопити шоколад на водяній бані, помішуючи, до повного розм’якшення.
  2. Банан дрібно нарізати. За допомогою блендера ретельно перемішати фрукт з пастою.
  3. На дно маленьких форм додати трохи розтопленого шоколаду.
  4. Поверх шару шоколаду викласти бананово-горіхову начинку і залити какао-продуктом.
  5. Поставить заготовки в холодильник для застигання (приблизно на 30 хв).
  6. Готові цукерки можна злегка посипати великою морською сіллю.

Енергетичні батончики з гранола

Снеки багаті рослинним білком, клітковиною і калієм. Батончики готуються з 3 компонентів і не містять додаткового цукру.

Фото: minimalistbaker.com

Кількість порцій 8 Час приготування 30 хв + (час для охолодження) Калорійність 1 порції 214 Білки 7 Жири 9 Вуглеводи 31
Що потрібно:

  • Фініки — 30-32 шт.
  • Класична кремова паста з арахісу — ½ склянки.
  • Вівсяні пластівці — ½ склянки.

Як приготувати:

  1. фініки для розм’якшення потримати в теплій воді протягом 10-12 хвилин і потім обсушити.
  2. Покласти фініки в чашу блендера і подрібнювати, поки маса не перетвориться в клейкий кульку . Якщо залишаються великі частки, можна розрізати їх ножем.
  3. Додати до фінікам пасту і пластівці. Продовжувати подрібнення, поки суміш не досягне однорідної текстури. В процесі необхідно зупинятися і соскребать клейку масу зі стінок блендера.
  4. Викласти масу в прямокутне блюдо з невисокими бортиками і розрівняти її зверху. Поставити заготовку в морозильник для застигання.
  5. Охолоджену масу нарізати на 8-10 батончиків.
  6. Солодощі зберігаються в холодильнику протягом 2 тижнів. У морозильній шафі маса зберігає свіжість до 2 місяців.

Пропонуємо переглянути відео з 3 різними рецептами гранола.

Рецепт пасти в домашніх умовах

Пасту можна не тільки купити, але і зробити самостійно. Єдина вимога — наявність блендера на кухні.

Фото: sallysbakingaddiction.com

Для приготування береться смажений арахіс. Можна купити сирий продукт і підрум’янити його будинку — в духовці або на сковороді. Готові смажені горішки з сіллю теж підійдуть.

Переваги домашньої кулінарії — 100% натуральний склад страв і економічність. Якщо зіставити, скільки коштує сирий арахіс і паста з нього, легко оцінити вигоду самостійної готування.

Для порівняння: в магазинах «хатинка» банку готового продукту масою 150 г обійдеться в 125 руб. і дорожче. Така ж кількість сирого арахісу коштує 55 руб.

Правила зберігання домашньої пасти єдині для всіх рецептур. Маса поміщається в банку з кришкою і ставиться в холодильник. Там вона зберігає свіжість протягом 1,5 місяця.

Класичний рецепт з 1 продукту

Фото: www.cookingclassy.com

Інгредієнт:

  • сирі або обсмажені ядра арахісу.

Арахіс рекомендується очистити від лушпиння. Шкірочка може додати страві небажану гіркоту.

Приготування:

  1. Якщо беруться сирі горіхи, їх необхідно обсмажити. Для цього ядра розкладаються на деку рівним шаром і ставляться в духову шафу. Арахіс підрум’янюється при t = 200 ° C протягом 10 хв. Про готовність скаже легкий запах смажених горіхів.
  2. Обсмажені чисті горіхи перекласти в блендер і почати подрібнення. Залежно від потужності техніки робота займе від 7 до 15 хв. Процес потрібно переривати і зчищати горіхову масу зі стінок чаші.
  3. Добре подрібнений арахіс виділить масло і прийме пастообразную консистенцію.
  4. Готову страву переміщати і перекласти в банку для зберігання.

з маслом і медом

Варіант, максимально схожий на кремову горіхову намазку з супермаркету. Мед і масло надають страві помірно солодкий смак і ніжну текстуру.

Фото: hungrybynature.com

Кількість меду і рослинного масла можна регулювати залежно від особистих переваг.

Що потрібно:

  • Підсолений смажений арахіс — 200 г.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — ​​2-2,5 ст. л.

Приготування:

  1. Помістити в блендер ядра арахісу і мед. Подрібнювати все протягом 1,5 хвилин.
  2. Додати в чашу блендера рослинне масло і продовжити перемішування протягом 2-3 хвилин.
  3. Якщо структура дуже щільна, варто додати ще трохи олії і перемішувати блендером 30-60 секунд.

Пропонуємо переглянути відео рецепт арахісової пасти з медом і сіллю.

з сиропом

Ідея для ласунів і всіх, хто бажає познайомитися американською кухнею ближче.

Фото: cookieandkate.com

Буде потрібно:

  • Сирі горіхи — 200 г.
  • Кленовий сироп — 1 ст. л. (Можна регулювати кількість).

Процес готування:

  1. Ядра горіхів підрум’янити в духовці протягом 10 хвилин і очистити.
  2. Помістити арахіс в блендер і подрібнювати до консистенції пасти.
  3. Додати до маси сироп і знову добре перемішати блендером.

З какао

Домашня горіхова намазки з какао — здоровий аналог «Нутеллою» без шкідливих рослинних жирів у складі.

Інгредієнти:

  • Сирі горіхи — 200 г.
  • Горький шоколад — 20 г.
  • Цукор або його замінники — за бажанням.

Як зробити :

  1. Арахіс викласти на деко і обсмажувати в духовці протягом 8-10 хв. Потім ядра очистити від шкірки.
  2. Шоколад розтопити на водяній бані.
  3. Подрібнити смажені горіхи блендером до стану однорідної маси (протягом 5-15 хвилин).
  4. влити в чашу блендера розтоплений шоколад і добре все перемішати.

Відео рецепт арахісової пасти з шоколадом.

з корицею

Паста з кондитерської спецією дуже смачно пахне і вдало поєднує солонуватий відтінок горішків і солодкість меду.

Фото: www.bigbearswife.com

Потрібно:

  • Обсмажений солоний арахіс — 500 г.
  • Порошок кориці — 5 г.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — ​​8-9 ст. л.

Як готувати:

  1. Ядра горіхів скласти в чашу блендера і подрібнити.
  2. до арахісової маси додати інші продукти і перемішати все блендером до однорідної структури.

«Тропічна» з кокосовою стружкою

Перевага готового ласощі — апетитний аромат. Кокосово-арахісова маса — самостійне частування і інгредієнт для корисного кондитерського крему.

Фото: www.tasteslovely.com

Що потрібно:

  • Сирі горіхи — 520 г.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Розм’якшене вершкове масло — 40 г.
  • Кокосова стружка — 50 -60 г
  • Цукровий пісок — 3 ½ ст. л.
  • Рослинна олія — ​​7 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Ядра арахісу розкласти на деку і відправити в духову шафу. Підрум’янювати горіхи 6-7 хв. при t = 200 ° C. Потім ядра очистити від лушпиння.
  2. Остиглий арахіс скласти в чашу блендера і подрібнити.
  3. Масло вершкове розтопити на водяній бані.
  4. Кокосову стружку, вершкове масло і сіль з піском ввести в чашу блендера з арахісової крихтою. Продовжити перемішування маси.
  5. У процесі роботи порціями додавати до суміші рослинне масло. Продовжувати подрібнення, поки маса не досягне однорідності.
  6. Готовий продукт помістити в банку для зберігання.

Відгуки про виробників і марках

Купівля готового продукту — найпростіший спосіб насолодитися улюбленим смаком. Сьогодні арахісову пасту можна купити і в Росії. Середня мінімальна вартість — 120 руб. (Продукція марки La Pina в гіпермаркеті мережі «Магніт»).

Найбільший асортимент — в каталогах інтернет-магазинів спортивного та здорового харчування.

В мережевих супермаркетах на зразок «Пятерочки» і « перехрестя »паста теж присутня. Однак вибір смаків і брендів тут скромніше. Зазвичай в мережевому магазині представлені 1-2 бренду.

З огляду на кількість відгуків, росіян, охочих спробувати американський peanut butter, багато.

Учасники оцінюють вартість, яскравість смаку і безпеку складу. Що подобається вітчизняним покупцям і які мінуси найбільш популярних паст?
Бренд Плюси Мінуси Crunch Brunch

  • Відсутня цукор.
  • натуральний склад без консервантів.
  • Ложка в комплекті
  • Сильне відшарування масла.
  • рідка консистенція.
  • невиразний смак.

Edite Bibite

  • Насичений смак смажених горіхів.
  • немає нудотно солодощі.
  • Рівномірне текстура

Гідрогенізована масло в складі HY Top

  • Продається в мережевих супермаркетах.
  • ситний продукт
  • Гідрогенізована масло в складі.
  • слабовиражений смак.
  • неприродно жирна текстура

La Pina (бренд ТОВ «Альпойл»)

  • Помірна ціна.
  • зручна упаковка-ванночка.
  • ніжний солодкий смак.
  • немає консервантів
  • Незрозуміле «рослинне масло »в складі.
  • при кімнатній температурі стає рідкою і маслянистої

MantEca

  • Натуральність.
  • оригінальні смаки: є варіант з білим шоколадом
  • Рідка текстура.
  • слабка поширеність

Natty’s

  • Якісний склад.
  • мед в якості підсолоджувача
  • Жирна консистенція.
  • медовий смак на любителя

Nutbutter

  • Ідеальний склад.
  • відсутність цукру.
  • класичний смак
  • Висока ціна.
  • маленька упаковка

Nutley

  • Натуральні підсолоджувачі — мед і шоколад.
  • якісний склад.
  • до смаку краще шкідливої ​​«Нутеллою»
  • Висока ціна.
  • складно знайти в продажу

Vasco

  • Класичний смак.
  • натуральність.
  • відсутність цукру.
  • є варіант для спортсменів з підвищеним вмістом білка
  • Продає ся тільки в інтернет-магазинах.
  • прісний смак

Vicenta

  • Поживність.
  • бюджетна ціна.
  • легко знайти в продажу
  • Соєва олія і емульгатор в складі.
  • гіркий присмак

Агент-продукт

  • помірна вартість.
  • гладка консистенція.
  • смак нагадує батончик «Снікерс»
  • надлишок солі.
  • гідрогенізовані жири в складі

Благодар

  • Хороша для приготування страв.
  • натуральний склад.
  • різноманітність рецептур
  • Сильне розшарування речовини.
  • можлива алергія

Бомбар (Bombbar)

  • Ідеальне співвідношення смаку і користі.
  • доступна ціна.
  • натуральний склад
  • Складно знайти в продажу

Вкусвілл

  • Натуральність.
  • прийнятна ціна.
  • хороший смак
  • Якість нестабільно.
  • маленький про ‘ем.
  • рідка консистенція

Всі хочуть горіхів

  • Різноманітність смаків (кокос, сухофрукти, шоколад)
  • натуральність.
  • паста з добавками вистачає солодощі.
  • рідка текстура

Король горіх

  • Натуральні інгредієнти.
  • помірна калорійність.
  • відсутність цукру
  • Висока ціна.
  • неприємний присмак підсолоджувача (стевії)

Урбеч (бренд «Біопродукти»)

  • Ідеальний склад.
  • густа консистенція.
  • економічність використання
  • щільна структура подобається не всім.
  • невиразний смак

Арахисовая паста — справжній Суперфуд зі смаком улюблених солодощів. Вона проста в приготуванні і універсальна у використанні. Ласощі з горіхів підвищить поживну цінність дієтичного меню і принесе задоволення. Єдина проблема — вчасно зупинитися при дегустації.

Останні статті

Постійний (довгий) сухий кашель

За своєю природою кашель є рефлекторним скороченням м'язів, розташованих у За своєю природою кашель є…

4 месяца тому назад

Мукалтін від сухого чи вологого кашлю?

Існує безліч протикашльових засобів, що застосовуються у складі комплексних терапевтичних заходів. Існує безліч протикашльових засобів,…

4 месяца тому назад

ГЕРХ: лікування народними засобами

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання під час, якого у стравохід Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба хронічне захворювання…

4 месяца тому назад

Як заспокоїти сухий кашель

На відміну від вологого, сухий кашель значно небезпечніший для здоров'я, На відміну від вологого, сухий…

4 месяца тому назад

Причини сухого кашлю у дитини без температури

Сухим або непродуктивним вважається кашель, при якому зовсім не виділяється Сухим або непродуктивним вважається кашель,…

4 месяца тому назад

Трахеобронхіт

Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох захворювань – трахеїту та бронхіту. Трахеобронхіт – поєднання одночасно двох…

4 месяца тому назад