Гарбузи зберігаються досить довго, тому завжди можуть закінчитися ідеї, що з них смачного приготувати. Сьогоднішня добірка рецептів присвячена тому, що можна приготувати з гарбуза, крім каші. Всі рецепти супроводжуються фотографіями і докладним описом, так що приготування буде тільки в радість.
Зміст
- Гарбузові скибочки з сиром і розмарином
- Суп-пюре з гарбуза
- Салат з гарбуза і буряка
- Рагу з гарбуза з овочами
- Оладки з гарбуза з яблуками
Гарбузові скибочки з сиром і розмарином
Ці приголомшливі ароматні скибочки можна використовувати як гарнір до будь-якого м’яса. На 6 порцій вам потрібно:
- 1 кг гарбуза, порізати на довгі скибочки товщиною 2 см;
- 1 зубчик часнику;
- 50 м сиру твердих сортів (наприклад, Пармезан);
- 1/2 склянки панірувальних сухарів;
- гілочка свіжого розмарину;
- сіль, перець на ваш смак.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Скибочки гарбуза викладіть на деко покритий пергаментом або фольгою, збризніть їх оливковою олією.
2. У мисці змішайте тертий сир, цедру лимона, сухарі, листя розмарину, сіль і перець. Цією сирної сумішшю посипаємо скибочки і відразу ставимо в духовку запікатися на 30-35 хвилин до готовності.
3. Гарбузове скибочки в духовці готові
Суп-пюре з гарбуза
Якщо стоїть питання, що приготувати з гарбуза, найчастіше першої виникає ідея про супі-пюре. Швидко і смачно — це як раз про це супі.
Як приготувати суп-пюре з гарбуза читайте в спеціальній збірці.
Цікаві статті:
- Оладки з гарбуза;
- Гарбузові каші;
- Супи-пюре з гарбуза;
- Гарбуз, запечена в духовці.
Салат з гарбуза і буряка
Для салату вам потрібно:
- 500 г гарбуза;
- 100-150 г листя шпинату або салатного міксу;
- 200-250 г сиру фети;
- жменю горіхів: волоські, кедрові або насіння соняшнику;
- жменю маслин без кісточок (за бажанням);
- 4-6 маленьких буряка, можна використовувати варену;
- сік лимона, оливкова олія
Приготування :
1. розігрійте духовку до 180 градусів. Гарбуз очистити від шкірки і порізати кубиками 3-4 см. Викладіть на деко, збризніть оливковим маслом, додайте спецій. Запікайте протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин як поставили деко в духовку, переверніть шматочки.
2. Буряк і сир порізати на кубики.
3. Викладаємо салатні листя в миску, додаємо печений гарбуз, буряк, маслини і сир фета. Акуратно перемішуємо, поливаємо оливковою олією і посипаємо горішками або насінням.
Салат готовий!
Також смачно в цей салат додати крутони або сухарики.
Рагу з гарбуза з овочами
Найпростіший варіант приготування овочів — це рагу, швидко і смачно, а м’яка консистенція замінює і суп, і гарнір. Для приготування рагу вам знадобиться:
- невелика гарбуз, близько 1 кг;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 2 великих помідора;
- 3-4 картоплини;
- 1 банку консервованої квасолі або нуту;
- 1-1,5 склянки овочевого бульйону або води;
- сіль, перець і ваші улюблені приправи.
1. На середньому вогні розігріти глибоку сковороду або каструлю і обсмажити на ній порізану цибулю до прозорого вигляду.
2. Всі овочі чистимо і нарізаємо кубиками однакових розмірів. Викладаємо в сковороду до цибулі, додаємо воду і тушкуємо протягом 30-35 хвилин. Потім додаємо консервовану квасолю, солимо, перчимо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.
3. Овочеве рагу з гарбузом готово!
Оладки з гарбуза з яблуками
На 4 порції (10-12 штук):
- 1 яйце;
- 1 склянка борошна, можна цільнозерновий;
- 1 стакан молока;
- 400 гр гарбуза;
- 1-2 ст.л. цукру;
- 1 ст. ложка розпушувача тесту;
- 1 очищеної яблуко, очистити і вирізати серцевину;
- мускатний горіх і кориця на ваш розсуд.
Приготування:
1. Для початку потрібно зробити пюре, для цього гарбуз почистити, порізати на кубики і відварити до готовності. За допомогою блендера збити в пюре і дати охолонути.
2. Яблука натерти на тертці, змішати з пюре, молоком, борошном і цукром, додати корицю і добре перемішати.
3. Розігріти добре сковороду, налити масло. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду і випікаємо млинці з кожного боку по 8-10 хвилин.
При подачі полити млинці сметаною або сиропом.
Більше рецептів оладок з гарбуза шукайте в спеціальній збірці.