Рецепти

Рагу з овочів — рецепти з фото

Літньо-осінній період саме час для овочевих рагу, ринки і прилавки магазинів ломляться від кількості і різноманітності свіжих овочів. а як приємно зібрати невеликий урожай зі своєї дачі і приготувати щось смачне … м-м-м-… Сьогоднішня добірка допоможе вам приготувати смачні рагу з овочів, смачні і прості рецепти допоможуть нагодувати всю сім’ю.

Зміст

  • рагу з овочів
  • Овочеве рагу з баклажанами і кабачками
  • Овочеве рагу з капустою і квасолею
  • рагу з овочів з м’ясом

Рагу з овочів

Цей рецепт простий у приготуванні, а інгредієнти знайдуться у кожної господині. На 4-6 порцій вам знадобиться:

  • 1 цибулина — почистити і порізати.
  • 1 зубчик часнику — дрібно порубати.
  • 1 великий кабачок 0 порізати на кубики 2 см.
  • 2-3 середніх моркви — почистити і порізати на кубики.
  • 3-4 помідори — нарізати.
  • 200 мл води або овочевого бульйону.
  • 3 ст.л. томатної пасти / кетчупа.
  • сіль, перець і ваші улюблені спеції за смаком.

Приготування:

1. Для початку візьмемо глибоку сковороду або звичайну каструлю, розігріємо її і зліг приспустимо цибулю і часник.

2. Потім додаємо моркву, нарізані помідори, кабачок, заливаємо все водою і не забуваємо додати томатну пасту. Гарненько все перемішуємо, солимо перчимо і тушкуємо до готовності близько 40 хвилин.

3. Рагу з овочів готово! Подавати його можна з м’ясом або з картопляним пюре.

Корисно! Подібний рецепт можна приготувати і в мультиварці. Просто закладіть в чашу для мультиварки всі інгредієнти, виставте програму «Гасіння» і встановіть час приготування 40 хвилин.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

Секрет цього рагу полягає в тому, що спочатку овочі гасяться близько 10-15 хвилин, а потім запікаються у власному соку в духовці ще близько 30-40 хвилин. На 6 порцій вам знадобиться:

  • 2 баклажана.
  • 2 невеликих цукіні.
  • 1/2 червоного солодкого перцю.
  • 1/2 жовтого солодкого перцю.
  • 5-6 помідор.
  • 4-5 зубчиків часнику.
  • 1 цибулина.
  • свіжий чебрець, лавровий лист.
  • сіль, перець і ваші улюблені приправи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Курячі нагетси - рецепт з фото

Примітка! можна взяти найм’якші помідори для приготування, так як ніякої бульйон або вода не використовуються в рецепті, такі помідори при гасінні якраз створять ту саму рідину для гасіння.

приготування:

1. Миємо й нарізаємо овочі. Цікавий момент в приготуванні цієї страви, що всі овочі потрібно нарізати досить великими однаковими скибочками 2-3 см, тільки цибулю і часник потрібно дрібно нарізати. І зараз же ставимо розігріватися духовку до 180 градусів.

2. Беремо глибоку сковороду, можна взяти сковороду-вок, якщо немає ні того ні іншого, то підійде звичайна каструля. На дно наливаємо масло, розігріваємо і злегка обсмажуємо цибулю і часник, давши їм стати золотистими.

3. Потім викладаємо інші овочі, зверху посипаємо чебрецем, викладаємо лавровий лист. Солимо, перчимо і акуратно все перемішуємо. Даємо згасити овочів близько 10-15 хвилин.

4. Після чого викладаємо овочі в форму для запікання, змащену оливковою олією. Ставимо в духовку форму з напівготових овочевим рагу і запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах до готовності всіх овочів.

Овочеве рагу з кабачками і баклажанами готово! Подавати потрібно теплим з білим м’ясом або рибою.

Овочеве рагу з капустою і квасолею

Для приготування цього рагу вам потрібно:

  • 1 велика цибулина , дрібно порубати.
  • 3 стебла селери, порізати на шматочки.
  • 2-3 зубчики часнику, подрібнити.
  • 1/2 маленької головки капусти, тонко нарубати .
  • 2 моркви, почистити і порізати.
  • 3 картоплини, порізати кубиками.
  • 3 помідори, порізати кубиками.
  • 1 склянки квасолі / 1 банки консервованої квасолі.
  • 0,5 літра води або бульйону.
  • лавровий лист.
  • 1 ч.л. чебрецю.
  • сіль, перець

Примітка! Якщо для приготування ви будете використовувати звичайну квасоля замість консервованої, то заздалегідь ( краще на ніч) залийте її кип’яченою водою, інакше доведеться дуже довго гасити овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Літні салати - рецепти з фото

1. Беремо глибоку сковороду або каструлю, наливаємо трохи олії і поступово викладаємо туди овочі: на початку цибулю і часник, потім моркву, капусту, селеру, помідори і під кінець викладаємо боби.

2. Поступово все помішувати, додаємо сіль і спеції, наливаємо бульйон або воду і тушкуємо близько 30-35 хвилин до готовності овочів.

3. Коли рагу буде готове, дати охолонути хвилин 10 і можна подавати.

Рагу з овочів з м’ясом

Для приготування Вам знадобиться:

  • 4 морквини, почистити і порізати на шматочки.
  • 4 стебла селери, порізати на скибочки 2-3 см.
  • 1 цибулина, порізати.
  • 3 зубчики часнику, дрібно порубати.
  • 500-600 гр. картоплі, відмінно підійде молода картопля.
  • 0,5-0,7 кг яловичини.
  • 2 склянки бульйону або кип’яченої води.
  • 2 ст.л. муки.
  • 1 стакан сухого червоного вина (якщо ви не любитель вина або його немає, то можна готувати без нього).
  • сіль, перець, лавровий лист і ваші улюблені спеції і трави .

Приготування:

1. Овочі помити, почистити і порізати.

2. Нарізаємо яловичину на шматочки 5-6 см, посолити і поперчити. І обсипаємо м’ясо борошном (як на фото).

3. Беремо сковороду або сотейник, розігріваємо на середньому вогні, додаємо трохи олії і починаємо обсмажувати яловичину. Потрібно щоб всі шматочки стали коричневими з усіх боків, це займе близько 10 хвилин. Після викладаємо м’ясо з сковороди.

4. Потім обсмажуємо в цій сковороді овочі: морква, селера і цибулю близько 3 хвилин. Додаємо часник і картоплю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

5. Тепер повертаємо до овочів м’ясо, заливаємо вином, додаємо бульйон, спеції і лавровий лист. І всю цю красу залишаємо гаситися на 40 хвилин, після часу перевіряємо готовність м’яса. Якщо воно м’яке, можна вимикати, якщо немає, то потрібно дати ще 10 хвилин потомитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Корисні властивості і протипоказання кореня лопуха, народні рецепти застосування

Дайте рагу трохи охолонути і можна подавати!

Схожі статті

Сирна запіканка в мультиварці — рецепти з фото

elena elena

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Каша з гарбуза: 5 кращих рецептів з фото

Coolio

Тушкована капуста — рецепти з фото

Maria

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Сьомга в духовці — 5 смачних рецептів з фото

Marina

Фаршировані кабачки в духовці: 7 найкращих рецептів

Lamaxima

дієтичні млинці

Dmitry

Залишити коментар