Коли гості стоять на порозі або просто лінь щось довго готувати — ідеальним варіантом завжди будуть швидкі страви. Сьогоднішня добірка присвячена швидким страв з кабачків, в літньо-осінній період вони живуть в наших холодильниках. Всі страви забезпечені докладним описом і фото, а загальна тривалість приготування не займе більше 30 хвилин, так що приготувати швидкі і смачно Вам не складе великих труднощів.
Зміст
- Паста з кабачками цукіні в вершковому соусі
- Кабачки, запечені в духовці
- Крем-суп з кабачків
- Гарнір з кабачків
- Рулетики з кабачків
- Оладки з кабачків
Паста з кабачками цукіні в вершковому соусі
Для цього рецепта можна взяти будь-які макарони, пасту або спагетті . Для приготування вам знадобиться:
- 400 гр будь-яких макаронів.
- 1 невеликий цукіні.
- 2-3 зубчики часнику.
- 1/2 склянки вершків.
- 50-60 гр будь-якого сиру — натерти на тертці.
- сік лимона і його цедра (за бажанням).
- 1 с.л. вершкового масла.
- 1 ст.л. оливкового масла.
- сіль, перець і улюблені приправи.
Приготування:
1. Пасту відварити до готовності, за інструкцією зазначеної на пакуванні.
2. Переходимо до кабачків, їх потрібно помити, відрізати кінці і порізати на шматочки, не більше 5 см. У великій сковороді на середньому вогні розтопити 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити кабачки хвилин 5-7 до м’якості. Додати сіль, перець на ваш смак.
3. Коли кабачки стали м’які, зменшити вогонь і додати вершки, нагрійте їх, але не дайте закипіти. Додайте сир і акуратно перемішайте, нехай сир почне танути. Якщо соус виходить густоват, можна додати ще вершків або води.
4. У готовий соус викладіть пасту і перемішайте, додайте сік і цедру лимона. І паста з кабачками у вершковому соусі готові! Швидко і смачно.
При подачі можна посипати пасту зеленню і додати приправи для макаронів.
Корисно! Замість звичайного сиру можна використовувати плавлений сир.
Кабачки, запечені в духовці
Найпростіший і швидкий в приготуванні рецепт з кабачків. Для нього вам потрібно:
- 2 кабачка середніх розмірів.
- 50-70 гр. вашого улюбленого сиру.
- сіль, сушений часник і будь-які ваші приправи.
1. Для початку поставимо розігріватися духовку до 180-200 градусів. Візьміть деко і викладіть на нього пергамент або інший папір для запікання.
2. Кабачки помити, відрізати кінці і нарізати їх тонкими кружальцями. Викладіть кружки на деко, посипте сіллю, спеціями і на кожен кружечок трохи тертого НЕ дрібній тертці сиру.
3. Поставте деко в духовку і запікайте 15-20 хвилин поки кабачки не стануть м’якими, а сир не розплавиться. Готово! Швидко, смачно і корисно!
Крем-суп з кабачків
Якщо потрібно приготувати щось вже дуже швидко, цей рецепт просто «метеор» серед рецептів. Такий суп можна їсти як гарячим, так і холодним. Для нього вам знадобиться:
- 1 середній кабачок або цукіні.
- 1 склянка вершків 10%.
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Кабачок потрібно помити, порізати на кубики і покласти в каструлю або чашу для блендера. За допомогою блендера збити пюре, додати вершки і ще раз перемішати до бажаної консистенції, посолити, поперчити. І холодний варіант супу готовий!
2. Для більш теплого варіанти вилийте пюре в каструлю і доведіть суп до кипіння, вимкніть вогонь. І гарячий супчик можна подавати!
Гарнір з кабачків
Такий гарнір ідеально підійде для будь-якого м’ясного або рибного блюда, і непоганий як варіант легкої вечері. Для нього вам знадобиться:
- 1 великий або 2 маленьких кабачка.
- 1 цибулина.
- 2 середніх помідора.
- 1 ст.л. свіжого або сушеного чебрецю.
- сіль, перець на ваш смак.
- масло оливкове.
Приготування:
1. Для початку підготуємо овочі: цибулину почистити і порізати. кабачок помити і порізати на кубики або півкола. помідори — кубиками.
2. На середньому вогні розігріти сковороду, налити масла. Викласти кабачки і цибулю, тушкувати 3-5 хвилин, поки кабачки не стануть злегка м’якими, потім додати помідори і тушкувати ще хвилин 5-7. Посолити, додати чебрець. Гарнір з кабачків готовий!
Рулетики з кабачків
Якщо ви думаєте, яке блюдо приготувати з кабачків швидко, то рулетики — то, що вам потрібно, смачно і корисно. Рулетики можуть бути як овочевими та вегетаріанськими, так і з м’ясом. Всі рецепти читайте в спеціальній збірці.
Оладки з кабачків
Більше рецептів оладок з кабачків в спеціальній збірці. На 6-8 оладок вам знадобиться:
- 1 великий або 2 маленьких кабачка, можна взяти цукіні.
- 1-2 морквини.
- 2 ст.л. ложки борошна.
- 1 яйце.
- сіль, перець.
Приготування:
1. Духовку поставити розігріватися до 180-200 градусів. Моркву почистити, кабачки помити і все натерти на тертці. З кабачків злити зайву воду.
2. Змішати в мисці кабачки, терту моркву, яйце і борошно. Додати сіль і перець.
3. На деко постелити пергамент або фольгу, змастити маслом і за допомогою ложки сформувати оладки, вони повинні бути близько 1 см завтовшки.
4 Поставити в розігріту духовку, запікати з одного боку близько 10-15 хвилин, акуратно перевернути лопаткою і запікати ще хвилин 10. Після дати охолонути і можна подавати.