Рулетики з кабачків з різними начинками — хороший варіант легкої закуски для святкового столу або для повсякденного вечері. Сьогоднішня добірка присвячена саме їм. Прості, смачні та оригінальні рецепти рулетиков з кабачків урізноманітнюють ваше меню. Всі рецепти супроводжуються фото і детальним описом, так що процес приготування не складе проблем.
Зміст
- Рулетики з кабачків з куркою і сиром
- Рулетики з кабачків з курячим м’ясом і морквою в духовці
- Рулетики з кабачків м’яким сиром
- Рулетики зі свіжих молодих кабачків
- Рулетики з кабачків з начинкою з крабових паличок
- Рулетики з кабачків з начинкою з шинки і сиру
Рулетики з кабачків з куркою і сиром
Для приготування вам знадобиться:
- 2 невеликих кабачка.
- 300 гр курячого філе.
- 50 гр сиру, натерти на тертці.
- 3 зубчики часнику.
- майонез або будь-який ваш улюблений соус.
- сіль, перець.
- шпажки або зубочистки.
Приготування:
1. Для початку нарізаємо м’ясо тонкими поздовжніми смужками. Кожну смужку розрізати навпіл і відбити.
2. Тепер потрібно замаринувати курку: викласти філе в тарілку, посолити-поперчити і додати дрібно порізаний часник. Все добре перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
3. Поки курка маринується, підготуємо кабачки. Для початку розігріємо духовку до 180 градусів, застилає пергаментним папером деко, змащуємо його олією. Кабачки нарізаємо на тонкі скибочки і викладаємо їх на деко, солимо і відправляємо в духовку на 5-7 хвилин, щоб кабачки стали м’якими.
4. Поки кабачки в духовці, натираємо сир на тертці.
5. Дістаємо кабачки, даємо їм злегка охолонути. Після чого можна готувати рулетики: скибочка змащуємо майонезом або соусом, посипаємо спеціями, викладаємо шматочки курки, посипаємо тертим сиром і закручуємо роли. Кожен рулетик закріплюємо зубочисткою.
6. Беремо форму для запікання. змащуємо її маслом і викладаємо в неї рулетики. Ставимо форму в духовку і запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Рулетики з кабачків з куркою і сиром готові! Можна подавати!
Рулетики з кабачків з курячим м’ясом і морквою в духовці
На 10 рулетиков Вам знадобиться:
- 1 невеликий кабачок.
- 2 курячі грудки.
- 1 велика морква.
- м’який сир.
- улюблені приправи.
- сіль, перець і зубочистки.
Приготування:
1. Кабачок помити відрізати кінці з обох сторін і порізати гострим ножем на тонкі скибочки (повинно вийти близько 10 штук).
2. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів. Беремо деко, змащуємо його масло і викладаємо скибочки.
3. У невеликій мисці змішуємо м’який сир з приправами та прянощами на ваш смак. Намазуємо кожну скибочку кабачка сиром.
4. Морква нарізати соломкою, найкраще за допомогою терки для моркви по-корейськи. По невеличкій пучку моркви викладаємо на один кінець кожного скибочки. Курячі грудки нарізаємо на шматочки по 5-6 см, викладаємо по шматку курки на моркву.
5. І закручуємо рулетики починаючи з того боку, де лежить курка і морква. Закріплюємо кожен рол за допомогою зубочистки і викладаємо на деко.
6. Запікати рулетики з кабачків в духовці хвилин 15-20 до готовності.
Рада! Готові рулетики можна подавати з соусом з 1 ст.л. бальзамічного оцту і 2 ч.л. рідкого меду.
Рулетики з кабачків м’яким сиром
Простий і швидкий рецепт рулетиків з кабачків: молодий кабачок і м’який сир прекрасно поєднуються і стануть хорошою закускою. Для приготування 8-10 ролів вам знадобиться:
- 1 великий кабачок — см 20-25 в довжину або пара маленьких.
- 200 гр будь-якого м’якого сиру (на ваш смак) .
- пряні трави і зелень (кріп, базилік, м’ята) — свіжі або сухі — 2 ч.л ..
- оливкова олія.
- маслини без кісточок / в’ялені помідори / цедра і сік лайма (опційно) — можна вибрати будь-який з цих інгредієнтів на додаток до основного складу для більш цікавого смаку страви.
Приготування:
1. Молодий кабачок порізати уздовж на довгі тонкі скибочки, попередньо відрізавши кінці з двох сторін. Скибочки повинні бути тонкі, що не більше 0,5 см. Якщо кабачок довгий, то краще розрізати скибочки навпіл по довжині.
2. Розігріваємо сковороду-гриль, якщо у вас такої немає, підійде звичайна. Розігрійте сковороду на великому вогні, покладіть скибочки, стільки скільки влазить і обсмажте з кожного боку по 2-3 хвилини поки кабачок не стане м’яким. Після чого викладіть на тарілку остигати.
3. Готуємо начинку: змішуємо сир з пряними травами і одним з додаткових інгредієнтів (якщо у вас їх немає, чи не біда, рулетики і так будуть смачні). Солимо за бажанням.
4. Тепер займемося рулетиками: беремо скибочку кабачка, викладаємо на нього сир і закручуємо.
Рада! Якщо ваші рулетики не тримаються, можна закріпити їх за допомогою зубочистки.
Рулетики з кабачка з м’яким сиром можна подавати!
Рулетики зі свіжих молодих кабачків
Кольоровий, яскравий і свіжий — ось повний опис цього рецепти. Для приготування вам знадобиться:
- 1-2 невеликих цукіні.
- 1 червоний солодкий перець.
- 1 жовтий солодкий перець.
- 2 моркви середніх розмірів.
- рукола.
- зубочистки.
Для песто потрібно:
- 1 стакан базиліка.
- 1 стакан шпинату.
- 1 зубчик часнику.
- 1-2 ст.л. оливкового масла.
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Кабачки порізати на тонкі скибочки на всю довжину.
2. Перець порізати на довгі соломки товщиною близько 0,5-1 см, морква — на чверті, щоб вийшли палички. Рукколу просто вимити.
3. Готуємо песто: всі інгредієнти викладаємо в чашу для блендера, збиваємо до однорідної маси, солимо до смаку. Песто має бути щільне, консистенції пасти.
4. Робимо роли: скибочка цукіні покладіть на тверду рівну поверхню, змажте песто, додати руколу і кілька паличок перцю і моркви. Загорніть рулетик і скріпіть його за допомогою зубочистки. Можна подавати!
Рада! Замість або разом з песто можна додати м’який сир.
Рулетики з кабачків з начинкою з крабових паличок
Для приготування 6 ролів потрібно:
- 1 невеликий цукіні.
- 6 крабових паличок, дрібно порубати.
- 6 томатів черрі або 1 помідор, дрібно порізати.
- 1 невелика морква, потерти на тертці.
Приготування:
1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Нарізаємо цукіні на тонкі скибочки гострим ножем, можна використовувати ніж для чищення картоплі.
3. На деко налийте пару крапель оливкової олії і викладіть скибочки, збризніть маслом зверху, приправте сіллю-перцем. Поставте деко на 5 хвилин в духовку. Суть цього етапу — щоб скибочки кабачків стали м’якшими і можна було загорнути роли.
4. У невеликій мисці приготуємо начинку: змішуємо крабові палички, порізані томати і морква, збризніть все парою крапель соку лимона і посоліть. Все перемішайте.
5. Коли цукіні стали м’якими, дістаньте їх з духовки і дайте охолонути. Після чого можна почати закручувати рулетики. На один кінець покладіть столову ложку начинки і поверніть рулетик.
Рулетики з кабачків з начинкою з шинки і сиру
Для приготування ролів за цим рецептом потрібно (20 рулетиков):
- 2 середніх цукіні або молодих кабачка.
- 50-60 м сиру моцарелла або іншого сиру — натерти на тертці.
- сироварна шинка — по 1 скибочці шинки на кожен шматочок кабачка.
- 1/4 склянки панірувальних сухарів.
- 1/4 склянки тертого на дрібній тертці твердого сиру.
Приготування :
1. Розігрійте духовку до 180-200 градусів.
2. Кабачки потрібно нарізати на тонкі скибочки. Візьміть деко, збризніть оливковим маслом і викладіть скибочки, поставте деко в духовку на 5-7 хвилин, щоб кабачки стали м’якими. Розм’якшити кабачки можна обсмажити скибочки на сковороді-гриль.
3. Дайте скибочкам охолонути. Після чого можна почати загортати рулетики: беремо один скибочку цукіні, викладаємо на нього шинку, трохи тертого сиру, закрутіть рол і закріпіть зубочисткою. Скрутити всі рулетики.
4. Готові роли викладаємо у форму для запікання, зверху посипати тертим твердим сиром і сухарями. Запікайте в духовці близько 10-15 хвилин.
5. Рулетики з кабачків з шинкою готові!
P.S. Є коментарі, поради або ваші власні рецепти. Діліться вашими думками в коментарях до статті!)