Пряний і ароматний селера додасть будь-якої страви родзинку. Як приготувати смачні та прості салати з селери, читайте в статті! 7 чудових рецептів салату з селери.
Зміст
- З селерою, яблуком і виноградом
- З стеблового селери, яблука і пасти
- З куркою і селерою
- З кореневої селери, яблука і волоських горіхів
- З селерою і огірком
- З селерою і ананасом
- з кореневої селери, ананаса і кукурудзи
з селерою, яблуком і виноградом
Цей салат швидкий і смачний гарнір на обід або вечерю. Солодкий смак яблук відмінно поєднується з хрустким селерою. На 2-4 порції вам знадобиться:
- 3-4 стебла селери.
- 1 яблуко.
- 8 великих червоних виноградин.
- сік половини лимона.
- оливкова олія.
Приготування:
1. Нарізати стебла селери, яблуко порізати кубиками (Не обрізаючи шкірку), виноградини розрізати на половини або четвертини. Все викласти в салатник.
2. Полити соком лимона і оливковою олією. Акуратно перемішати.
Подавати такий салат краще відразу.
Цікаво знати! Цей салат має різні варіації, його основа — яблуко і селеру, виноград можна замінити на родзинки або чорнослив, додати горішки або гарбузове насіння.
З стеблового селери, яблука і пасти
Чудовий салат, що підходить як для звичайного сімейного вечері, так і для невеликого свята . Легка заправка а-ля Цезар надає м’який вершковий смак.
На 4 порції вам знадобиться:
- 2 склянки будь-пасти на ваш смак.
- 1 -2 яблука.
- 3 стебла селери.
- 200-300 гр. листя салату Айсберг (це невелика головка).
- 1/2 склянки волоських горіхів.
- 100 гр. сиру твердих сортів.
Для заправки вам потрібно:
- 100 гр. натурального йогурту.
- 1 ст.л. гірчиці.
- 1 ч.л. води.
- сіль, перець
Приготування:
1. Пасту відварюємо до готовності за інструкцією з упаковки. Коли вона звариться, злити воду і дати пасті охолонути.
2. Порізати яблуко на кубики, селера на невеликі шматочки, листя Айсберга порвати на шматочки 3-5 см. Викласти все в миску.
3. Якщо паста волога, то її потрібно обсушити паперовим рушником і викласти в салатник.
4. Додати волоські горіхи і натертий сир в миску.
5. Приготувати заправку, змішавши всі інгредієнти в невеликій мисці.
6. Заправити салат і перемішати. Салат із селери, яблука і пасти готовий!
З куркою і селерою
На 4 порції потрібно підготувати:
- 2 курячі грудки.
- 4 стебла селери.
- 2 червоних яблука.
- 1 пучок редиски
- пучок петрушки (опційно).
Заправка:
- 1 яєчний жовток.
- 2 ст.л. соку лимона.
- 1 ч.л. цільнозерновий гірчиці.
- 3-4 ст.л. оливкового масла.
Приготування:
1. Для початку приготуємо курку. Сковороду скропити оливковою олією, на середньому вогні обсмажити курячу грудку з двох сторін по 6-7 хвилин до готовності. Зняти з вогню, дати охолонути. Після того як курка охолоне, нарізати грудку скибочками по 1 см. Товщиною.
2. Готуємо заправку: жовток, лимонний сік і гірчицю змішати і на повільній швидкості почати збивати міксером. Поступово вливайте масло, поки маса не загусне. Збивати 1-2 хвилини. Додати сіль і перець.
3. Селера, яблуко і редиску порізати, петрушку подрібнити. Все змішати в мисці. При подачі розкладете овочі по тарілках, зверху викладіть курку і полийте заправкою.
З кореневої селери, яблука і волоських горіхів
На 4-6 порцій потрібно взяти:
- 1 середній корінь і 4 стебла селери.
- 1 яблуко середнього розміру.
- 2 ст.л. соку лимона.
- невеликий пучок петрушки.
- 30 гр. волоських горіхів (жменю)
Для заправки вам потрібно:
- 2 ч.л. діжонськой гірчиці.
- 2 ст.л. білого винного оцту.
- 4 ст.л. оливкового масла.
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
1. Для початку приготуємо заправку. У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти для заправки і збиваємо виделкою, щоб вони добре змішалися.
2. Корінь селери натерти на тертці (добре, якщо у вас є така, яка нарізає на тонкі довгі скибочки). Полити лимонним соком і відставити убік.
3. Яблуко також натерти на тертці. Перекласти в миску.
4. Тонко нарізати стебла селери і викласти в салатник.
5. Полити зверху заправкою і добре все перемішати. Посипати волоськими горіхами. Салат з кореневої селери і яблука готовий.
З селерою і огірком
Для салату з селерою і огірком вам потрібно:
- 4 стебла селери.
- 1 зелене яблуко.
- 1 цибулина червоної цибулі.
- 1 середній огірок.
- трохи петрушки.
- сік одного лимона.
- оливкова олія.
- насіння кунжуту для прикраси.
Приготування:
1. Порізати стебла селери і яблуко кубиками, огірок — четвертинками, цибулину — півкільцями. Викласти всі інгредієнти в миску.
2. Дрібно порізати петрушку і додати до овочів.
3. Змішати в невеликій мисці масло і сік лимона, збити виделкою і полити заправкою салат.
Салат з селери і огірка готовий!
З селерою і ананасом
Для цього рецепта вам знадобиться (всього 4-5 порцій):
- 4 стебла селери.
- 1 банка консервованих ананасів.
- 100 гр. сиру твердих сортів.
- жменя волоських горіхів.
Для заправки:
- 100 гр. натурального йогурту.
- 2 ч.л. майонезу.
Приготування:
1. Селера нарізати на невеликі шматочки. Якщо у вас консервовані ананаси кільцями, то поріжте їх на шматочки. Сік вам не знадобиться, але його можна використовувати для приготування смузі. Все викласти в салатник. Туди ж додати тертий сир і волоські горіхи.
2. Майонез і йогурт змішати. Додати сіль і перець. Заправити цією сумішшю салат і перемішати.
Салат з селери і ананаса готовий!
З кореневої селери, ананаса і кукурудзи
Для цього рецепта салату з селери вам знадобиться:
- 1 невеликий корінь селери.
- 1/2 банки консервованої кукурудзи.
- 3-4 кільця консервованих ананасів.
- 3 ст.л. майонезу або натурального йогурту.
Приготування:
1. Корінь селери натерти на тертці. З кукурудзи злити воду. Кільця ананаса нарізати на скибочки 2-3 см. Всі викласти в миску.
2. Додати майонез і перемішати. Посолити, поперчити на ваш смак.
Салат з селери готовий!