Рецепти

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Легкі салати з нотками весни і тепла: 7 чудових і простих рецептом, які урізноманітнюють ваше меню.

Зміст

  • Весняний салат з редискою і апельсинової заправкою
  • салат з яблуком, редискою і червоною капустою
  • Весняний салат з огірком і йогуртную заправкою
  • Середземноморський салат
  • салат з редискою, салатом Айсберг і авокадо
  • Весняний салат з редискою і блакитним сиром
  • Весняний салат з полуницею і козячим сиром

Весняний салат з редискою і апельсинової заправкою

Рецепт цього салату простий, але вся магія смаку в його заправці. На 4 порції вам потрібно:

  • 14-16 редисок, промити і нарізати на великі часточки (як на фото салату).
  • 100 гр сиру фета, порізати або поламати на невеликі шматочки.
  • 2 ст.л. нарізаних листя м’яти.

Для заправки:

  • 1 стакан апельсинового соку.
  • 1 ст.л оливкової олії.
  • 1/2 ч.л. порошку каррі.
  • сіль на ваш смак.

Приготування:

Порізані редис викладаємо в салатник, змішуємо з сиром фета і м’ятою.

Тепер приготуємо заправку: сік вилити в невелику каструльку або сковороду, поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Варити його хвилин 8-10, потім змішати з каррі і оливковою олією. Вилити в соусник і дати охолонути.

Заправляти салат при подачі.

Салат з яблуком, редискою і червоною капустою

Свіжий, соковитий і весняний салат з овочів на кожен день. Для нього вам знадобиться:

  • 2 склянки дрібно нарізаної червоної капусти.
  • 8-10 нарізаний редисок.
  • 2 середніх яблука, почистити від шкірки і вирізати серцевину.
  • 1 невелика червона цибулина.
  • пучок петрушки.

Яблука порізати соломкою, цибулю порізати півкільцями. Змішати нашатковану капусту, редиску, яблука і цибулю у великій мисці.

Весняний салат з огірком і йогуртную заправкою

На 4 порції цього освіжаючого салату знадобиться:

  • 3 невеликих огірка, нарізати часточками.
  • 0,5 кг томатів черрі, порізати навпіл.
  • половинка червоної цибулі, нарізати півкільцями.
  • 1 зубчик часнику, дрібно порубати.
  • 2 ст.л нарізаної м’яти.
  • 2 ст.л. нарізаною дрібно петрушки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Грибний суп-пюре - рецепт з фото

Для заправки:

  • 100 мл. натурального йогурту.
  • 1 ч.л. соку лимона.
  • сіль, перець на ваш смак.

Приготувати такий салат дуже просто: всі інгредієнти перемішати в салатник. Заправка теж нескладна: змішати йогурт з соком лимона і додати «перчинку». Заправити салат і швиденько приступати його є!

Середземноморський салат

Елегантний і легкий — цей салат зі звичайних овочів стане відмінним супутником будь-якого обіду або вечері. Для 4-6 порцій вам потрібні такі інгредієнти:

  • 4 склянки будь-яких салатних міксів (благо, в магазинах їх зараз вистачає).
  • 2 невеликих томата.
  • 3 середніх огірка.
  • 1 червона цибулина.
  • 100 гр сиру Фета

Приготування нескладне: всі інгредієнти порізати і перемішати в великій мисці. А ось в якості заправки можна вибрати зазвичай оливкова олія з соком лимона або щось по-цікавіше в нашій добірці «15 рецептів салатних заправок».

Салат з редискою, салатом Айсберг і авокадо

Для салату потрібно взяти:

  • невелика головка салату Айсберг.
  • 8-10 редисок (найсвіжіших), нарізати кружальцями.
  • пару стебел зеленої цибулі, дрібно порізати.
  • 1 авокадо, почистити і нарізати часточками.
  • трохи кропу.

Салат Айсберг порізати або порвати руками на невеликі скибочки. Змішати салатні листя з нарізаним редисом, зеленою цибулею і кропом. При подачі прикрасити салат часточками авокадо і полити гірчичною заправкою.

Весняний салат з редискою і блакитним сиром

Чудовий салат для обіду або вечері — легкий, хрусткий і такий весняний. На 4 порції вам знадобиться:

  • 2 моркви, почистити і помити.
  • 15 редисок, помити.
  • 100 гр. сиру з блакитною цвіллю.
  • невелика головка салату Айсберг

Заправка, яка приємно збагатить салат:

  • 4 ст.л. майонезу.
  • 4 ст.л. сметани.
  • 1 ст.л. червоного винного оцту.
  • 1/4 ч.л. Вустершірского соусу (можна замінити на соєвий соус)
  • сіль і перець за смаком

Займемося приготуванням:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кукурудзяне борошно - користь і шкода рецептів для здоров'я

Морква нарізати брусками або кільцями, як вам подобається більше. Редис порізати на тонкі гуртки. Сир поламати руками на невеликі шматочки. Листя салату порвати руками на шматки по 5-6 см.

Викладаємо овочі в салатницю і все змішуємо. Зверху посипаємо сиром.

Для приготування заправки всі складові потрібно змішати в одній мисці. Салат поливати заправкою потрібно безпосередньо перед подачею.

Весняний салат з полуницею і козячим сиром

Оригінальний салат із зелені і полуниці, їм ви зможете здивувати своїх гостей і домочадців.

На 4 порції салату вам потрібно:

  • 3 ст. бебі шпинату.
  • 3 склянки крес салату.
  • 2,5 склянки свіжої полуниці, нарізати.
  • 1/3 ст. зеленої цибулі, дрібно нарізати.
  • жменю горіхів пекан, нарізати на невеликі шматочки.
  • 70 гр. козячого сиру

Для заправки:

  • 1 столову ложку чистого кленового сиропу або коричневого цукру.
  • 2 столові ложки червоного винного оцту .
  • 1 столова ложка оливкової олії.
  • 1/4 чайної ложки солі.
  • мелений перець за смаком.

Приготування:

Збийте кленовий сироп (або коричневий цукор), оцет, масло, сіль і перець у великій мисці.

Кресс салат, шпинат і полуницю змішати в мисці. При подачі розкласти салат по тарілках. Посипати порційно козячим сиром і горіхами, і полити заправкою.

Рада! Якщо хочете, щоб горішки в салаті були хрусткими, обсмажте їх на сухій сковороді на середньому вогні близько 2-4 хвилин .

Схожі статті

Річкова форель в духовці

Tanya

Грушевий пиріг — кращі рецепти з фото

Sasha

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Овочеве рагу з баклажанами

elena elena

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Гарбуз запечена в духовці: 15 найкращих рецептів

Pasha

Фаршировані баклажани в духовці

Alex

Рагу з овочів — рецепти з фото

Alfonso

Коктейлі для схуднення

Lamaxima

Залишити коментар