Рецепти

Пісні рецепти на кожен день

Поститися потрібно смачно!
Сьогоднішня добірка сповнена смачних рецептів, які підійдуть не тільки для ті, хто тримає піст, але і для вегетаріанців, а може ви просто хочете день-другий відпочити від м’яса чи молочних продуктів.

Зміст

  • Рецепти пісних супів
    • Пісний суп з сочевиці і гарбуза
    • Пісний суп з макаронами
    • Густий пісний овочевий бульйон
    • пісний суп-пюре «7 овочів»
  • Рецепти пісних салатів
    • овочевий салат з гірчичною заправкою
    • Освіжаючий салат з огірків з м’ятною заправкою
    • Пісний салат з кукурудзи з базиліком
    • Поживний салат
  • Пісні млинці — рецепти
    • Млинці без яєць і молока
  • Пісні котлети — рецепти
    • Картопляно-морквяні котлети
    • Капустяні котлети для поста

Рецепти пісних супів

Пісний суп з сочевиці і гарбуза

Для 8 порцій супу вам потрібно:

  • 3 стебла селери — порізати.
  • 1 цибулина, почистити і дрібно порізати.
  • 400 гр. гарбуза, очистити і порізати на шматочки по 3 см.
  • 200 гр. сочевиці.
  • 5 склянок води або овочевого бульйону.
  • сіль, перець, розмарин і інші приправи

Як приготувати: У каструлю влити воду або бульйон. Поставити на вогонь, довести воду до кипіння, додаватися всі інгредієнти по одному. Посолити, поперчити і варити суп до готовності хвилин 30-40.


Пісний суп з макаронами

На 4 порції супу вам потрібно:

  • 1 літр води або овочевого бульйону.
  • 1 стакан томатної пасти.
  • 350 гр свіжих або заморожених овочів на ваш смак.
  • 100 гр. тонких спагетті або будь-яких макаронів.

Приготування: в каструлю налити воду і змішати її з томатною пастою. Довести до кипіння на вогні, посолити, поперчити, додати макарони і варити хвилин 6 або до готовності макаронів. Після чого додати овочі і варити до готовності овочів. І можна подавати! Швидко, смачно і пісно!


Густий пісний овочевий бульйон

Для цього смачного бульйону вам потрібно буде:

  • 1 середня цибулина, нарізана.
  • 1 ст.л. оливкового масла.
  • 2 стебла селери.
  • 2-3 середніх картоплини, почистити і нарізати кубиками.
  • 2 моркви, натерті на тертці або нарізані.
  • 1 ст.л. борошна пшеничного.
  • 850 мл. овочевого бульйону або води.
  • сіль, перець.
  • зелень на ваш смак.

Приготування: в каструлю на дно налити масло, додати цибуля, злегка його обсмажити, додати селеру і моркву і обсмажувати ще хвилини 3. Потім додати борошно і добре перемішати Залити овочі бульйоном або водою, довести до кипіння. Посолити. У киплячу воду додати картоплю і варити хвилин 20-30 до готовності. Перед подачею суп посипати зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Курячі нагетси - рецепт з фото

Пісний суп-пюре «7 овочів»

Для супу вам потрібні такі інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 велика цибулина, нарізана.
  • 3 великі зубчики часнику, подрібнити.
  • 2-3 стебла селери, нарізати.
  • 2 невеликі моркви, почистити і порізати.
  • 1 невеликий качан брокколі.
  • 1 велика картоплина, нарізати кубиками.
  • 200-300 гр гарбуза, нарізати кубиками.
  • 6 склянок овочевого бульйону або води.
  • Сіль і перець за смаком (я використовував близько 1 чайної ложки солі)

як приготувати: беремо каструлю, наливаємо олії на дно і обсмажуємо цибулю, часник 1-2 хвилини. Після чого додаємо селера і моркву, броколі, гарбуз один за іншим. Гасити овочі хвилин 5. Потім додаємо воду або бульйон. Доводимо до кипіння. Солимо, перчимо. Потім в суп додаємо порізану картоплю. Суп потрібно варити ще хвилин 15, поки гарбуз і картопля не стануть м’якими. Коли овочі будуть готові, суп можна зняти з вогню, дати йому трохи охолонути і за допомогою блендера зробити пюре. За смаком додати приправи і суп можна подавати.


Якщо цих рецептів вам здалося мало, спеціальна добірка пісних супів з докладним описом і фото допоможе ще більше урізноманітнити ваше меню.

Рецепти пісних салатів

Овочевий салат з гірчичною заправкою

Для нього вам потрібно підготувати (2-3 порції салату):

  • 50 гр. руколи.
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 авокадо
  • 10 штук помідор черрі або 2-3 звичайних невеликих помідори.
  • 2 ст . л. французької гірчиці (та, що з зернятками) і оливкове масло

Приготування: Рукколу вимити і просушити, викласти в салатник. Червоний перець почистити, порізати невеликими кубиками, викласти до руколою. Авокадо почистити і порізати кубиками, також викласти в салатник. Помідори черрі порізати навпіл (якщо у вас звичайні, то порізати їх кубиками). Все викласти в тарілку. Перемішати. Заправку до салату готуємо з гірчиці і масла, змішуємо їх в невеликій тарілочці і поливаємо салат. Порційно салат перед подачею можна прикрасити горіхами кешью або кедровими горіхами.


Освіжаючий салат з огірків з м’ятною заправкою

На дві порції салату вам потрібно:

  • 2-3 огірка, нарізати півкільцями.
  • пучок м’яти, нарізати дрібно.
  • 1 червона цибулина невеликих розмірів, нарізати.
  • оливкова олія.
  • сік лимона.
  • сіль і трави на ваш смак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суп-пюре з гарбуза: рецепти з фото

Як приготувати: огірки, цибуля і порізану м’яту змішати в мисці. В окремій невеликій мисці змішати оливкове масло, сік лимона, сіль і пряні трави. Що вийшла заправкою полити салат.

Примітка! Цей салат не варто залишати на ніч в холодильнику на ніч, огірки стають водянистими і блюдо втрачає свій смак. Краще з’їдати його відразу.


Пісний салат з кукурудзи з базиліком

Для салату вам потрібно:

  • банка консервованої кукурудзи .
  • 1 червона цибулина, нарізати.
  • оливкова олія для заправки.
  • сіль, перець.
  • пучок листя базиліка.

Приготування: беремо велику салатну миску, викладаємо в неї консервовану кукурудзу (попередньо злити воду), порубані листя базиліка і заправляємо все маслом.

до речі! Якщо ви заморожуєте кукурудзу на зиму, то для салату вона також підійде. Просто відваріть кукурудзу в злегка підсоленій воді.

Поживний салат

Чудовий поживний салат, як раз те, що потрібно в пост або для вегетаріанського харчування, так як авокадо і горіхи багаті рослинними жирами. для салату вам знадобиться:

  • 50 гр. зелені (будь-яка на ваш смак: шпинат, рукола, салат фризі або будь-який інший).
  • жменю мигдальних горіхів, бажано не смажених.
  • 1 велика морква, порізати кружальцями.
  • 1 авокадо, почистити і порізати кубиками.
  • 1 стакан відвареного нуту (його цілком можна замінити на консервовану квасолю).
  • 2 огірка невеликих розмірів, порізати півмісяцем.
  • невеликий пучок редиски, помити і порізати.

Приготування: зелень викласти на дно салатник, зверху викласти овочі: морква, нут, авокадо, огірки і редиску. Все перемішати. Прикрасити горіхами. В якості заправки можна використовувати 1) оливкова олія і сік лимона. 2) трохи натурального знежиреного йогурту.


Пісні млинці — рецепти

Млинці без яєць і молока

Для млинчиків потрібно:

  • 2 склянки борошна.
  • 2 склянки води або соєвого молока.
  • сіль, цукор за смаком
  • 1 ст.л. рослинного масла

Приготування: влити воду або соєве молоко в каструльку і поступово вводити борошно, помішуючи віночком, щоб не утворювалися грудочки. Тісто має бути як рідка сметана. Додайте сіль, цукор за смаком і масло. Смажити потрібно на добре розігрітій сковороді, як звичайні млинці.

Крім того, замість яєць для приготування млинців часто використовують банани, вони відмінно пов’язують тісто. Рецепт млинців з банана і мигдалю зробить ваш пост не таким нудним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Оладки з кабачків - 11 кращих рецептів з фото


Пісні котлети — рецепти

Котлети з сочевиці

Для таких котлеток вам потрібно:

  • 1 стакан чечевиці (червоного, зеленого, на ваш смак).
  • 2 середні цибулини.
  • сіль, спеції.
  • вівсяні висівки

Приготування: сочевицю замочуємо в окропі на ніч. Перед початком готування цибулю чистимо і обсмажуємо на сковороді. Сочевицю з цибулею перемішуємо, солимо, перчимо і пропускаємо фарш через м’ясорубку. Після з фаршу формуємо котлетки. Вівсяні висівки використовуємо в якості панірувальних сухарів. Обсмажуємо котлети по 5 хвилин з кожного боку або можна запекти їх в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 15 хвилин.


Картопляно-морквяні котлети

Для котлет вам потрібно:

  • 2 великі морквини.
  • 2 картоплі.
  • зелень на ваш смак (зелена цибуля, кінза, петрушка або будь-яка інша).
  • панірувальні сухарі (їх можна замінити вівсяними висівками) — 3/4 склянки
  • сіль, перець
  • і масло для смаження, якщо вирішите смажити (так як такі котлети можна запекти в духовці)

Приготування: картоплю треба почистити і відварити, поки він вариться, моркву натерти на тертці і обсмажити на сковороді. Коли картопля буде готовий, остудити його і розім’яти виделкою, додати до нього морква, посічену зелень. Сюди ж додати панірувальні сухарі, сіль, перець і добре перемішати. З отриманої маси виліпити котлети і обсмажити на сковороді по 4-5 хвилин з кожного боку / запекти в духовці при 180 градусах хвилин 15.


Капустяні котлети для поста

Для капустяних котлеток вам знадобиться:

  • маленький качан звичайної або цвітної капусти (близько 0,5, 07 кг).
  • сіль , перець, сухий часник за смаком
  • 2-3 ст.л. борошна
  • масло для смаження
  • панірувальні сухарі

Як правильно приготувати: капусту потрібно відварити, якщо ви взяли звичайну білокачанну, то її потрібно варити листям, тобто знімаємо листя капусти і відварюємо їх в каструлі. Якщо взяли кольорову, то ділимо на суцвіття і також відварюємо в каструлі. Коли капуста зварилася, пропускаємо її через м’ясорубку, таким чином отримуємо фарш для наших пісних котлет. Додаємо у фарш борошно, сіль, спеції і добре перешиваємо. Формуємо котлети, обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини.

P.S. Є коментарі, поради або ваші власні рецепти. Діліться вашими думками в коментарях до статті!)

Схожі статті

Смузі — 10 смачних і корисних рецептів

Alex

Човники з баклажанів — покрокові рецепти

Maxim

Пастуший пиріг — 3 рецепта з фото

Murcia

Суп-пюре з брокколі — рецепти з фото

Andrey

Коктейлі для схуднення

Lamaxima

Гарбуз запечена в духовці: 15 найкращих рецептів

Pasha

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Салати з селери — 7 рецептів

Maria

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Залишити коментар