Рецепти

Суп з сочевиці — рецепти з фото

Для приготування страв сочевицю використовують вже не перше сторіччя. Сьогоднішня добірка присвячена рецептами супів з сочевиці. Смачні, ароматні, зігріваючі. Це якраз те, що підійде під опис сьогоднішніх рецептів. Всі рецепти містять опис і фотографії, а значить приготувати супчик не складе великих труднощів.

Зміст

  • Суп з сочевиці з ковбасою
  • Суп з червоної сочевиці
  • Французький суп з сочевиці з овочами

суп з сочевиці з ковбасою

На 4 порції супу вам знадобиться :

  • 200 гр. ковбаси;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 невелика морква;
  • 2 невеликих картоплини;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 невеликий нарізаний помідор;
  • стакан сочевиці (тут на ваш вибір, можна взяти як червону, так зелену або чорну);
  • 1 ст.л. масла;
  • 1 літр води;
  • сіль, перець і спеції на ваш смак

Приготування:

1 . Ковбасу потрібно злегка обсмажити в невеликій сковороді, близько 2-3 хвилин з кожного боку. Використовуючи шумовку, викладіть ковбасу на тарілку, щоб стік зайвий жир.

2. У цій же сковороді обсмажити цибулю і моркву протягом 3 хвилин. Потім додайте порізаний помідор, приправте сіллю і перцем і тушкуйте хвилини 2-3.

3. Візьміть каструлю з водою, насипте туди сочевицю і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього, додайте овочеву суміш з сковороди, накрийте кришкою і варіть, поки сочевиця не звариш.

Пам’ятайте! Кожен вид сочевиці вариться різний час, червона може зваритися за хвилин 15-20, а зелена — до 45 хвилин.

4. Додайте в суп ковбасу і порізаний кубиками картоплю і варіть хвилин 15-20, поки картопля не буде повністю готовий.

5. При подачі в суп можна додати пару ложок вершків. Приємного апетиту!


Суп з червоної сочевиці

Для супу вам знадобиться:

  • 1-1,5 склянку червоної сочевиці;
  • пучок зеленої цибулі;
  • трохи каррі;
  • 1 см свіжого натертого імбиру;
  • 3-4 ст.л. томатної пасти;
  • сіль на ваш смак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рагу з овочів - рецепти з фото

1. Сочевицю потрібно промити. Беремо каструлю, наливаємо воду, додаємо сочевицю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо до середнього і варимо до готовності.

2. Коли сочевиця звариться, додаємо в неї Гострі страви, свіжий тертий імбир і томатну пасту і ще варимо хвилин 5.

3. Зніміть суп з вогню, візьміть блендер і трохи збийте суп так, щоб залишилися цільні зерна.

4. Після того як суп збили, потрібно додати порізану зелену цибулю. І можна подавати!


Французький суп з сочевиці з овочами

Це чудовий смачний суп, ароматний і дуже поживний. Для приготування 6 порцій вам знадобиться:

  • 1 велика цибулина;
  • 2 середніх моркви (нарізати кубиками);
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 стебло селери;
  • 2 помідори, порізаних кубиками;
  • 1 літр води або курячого бульйону;
  • 2 лаврові листки;
  • сіль, перець і інші спеції на ваш смак.

Приготування:

1. У каструлі на парі ложок оливкової олії обсмажуємо цибулю і селеру, поки цибуля не стане прозорим і м’яким, близько хвилин 5.

2. Додайте моркву і часник, постійно помішуючи, і обсмажуйте ще хвилину.

3. Додайте нарізані кубиками помідори, курячий бульйон, сочевицю, сіль, перець і лавровий лист. Доведіть суп до кипіння і варіть на повільному вогні хвилин 45.

4. Після того як сочевиця звариться, візьміть блендер, щоб перетерти суп, поки бульйон трохи не загусне або до бажаної вами консистенції. Краще не збивати повністю до пюре, так як суп стане дуже густим.

5. Перед подачею можете додати зелень! Приємного апетиту!

Схожі статті

Рецепти з Кероб

Alex

Суп-пюре з цвітної капусти

Maxim

Що можна приготувати з кольорової капусти

Dmitry

Салат з авокадо і креветок — 3 простих рецепта з фото

Alfonso

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Гарячі бутерброди — рецепти з фото

Murcia

Грибний суп-пюре — рецепт з фото

Lamaxima

Рулетики з кабачків — рецепти з фото

Maria

Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Megusta

Залишити коментар