Рецепти

Річкова форель в духовці

Річкова форель — не тільки смачний, але і, безумовно, корисний продукт. Ця чудова риба містить Омега 3 жирні кислоти, які корисні для серця і нашої серцево-судинної системи, а також вітаміни B6 і B12. У 100 гр. форелі близько 19 гр. білка, що відносить цей продукт до рекомендованих для тих, хто сидить на дієті або просто воліє правильно і здорове харчування.

Зміст

  • Річкова форель в духовці
  • форель запечена в духовці з манго

Пара нескладних рецептів в сьогоднішній підбірці допоможуть приготувати річкову форель швидко, смачно, а найголовніше просто.

Річкова форель в духовці

Прості страви найчастіше ще й найсмачніші. І немає нічого простішого і смачніше, ніж ніжна і соковита запечена в духовці форель, що виділяють аромати пряних трав.

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 свіжі тушки форелі
  • орегано і всякі смачні приправи для риби (приправи краще вибирати без глютену і солі);
  • можна взяти петрушку і кріп;
  • сіль і перець;
  • трохи оливкового масла;
  • гілочка помідорів чері;
  • 1 цілий лимон.

Приготування:

1 . Форель потрібно промити, якщо вона не чищена, то почистити і дістати всі нутрощі і промити гарненько.

2. Після того як промили, солимо, гарненько обсипаємо її приправами з обох сторін.

3. Тепер ставимо духовку розігріватися до 200-220 градусів.

4. Беремо форму для запікання (будь-яку, скляну або керамічну), наливаємо трохи оливкового масла на дно. Викладаємо форель, посипаємо рубаною зеленню, поруч укладаємо гілочку помідорів чері і лимон, скроплюємо все оливковою олією.

5. Ставимо рибу в розігріту духовку і запікаємо хвилин 45-55 в залежності від величини річкової форелі.

Річкова форель в духовці готова

Щоб надати рибі ще більше соковитості, можна всередину порізати кільцями 1 цибулину і лимон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Цукіні запечені в духовці

Крім помідорів чері, разом з рибою можна запекти картоплю.


Форель запечена в духовці з манго

Чи не знаю, як Вам, а по мені вже сама назва рецепта звучить «соковито і смачно», таке блюдо явно вимагає романтичної вечері і келиха вина (або виноградного соку). Тому всі інгредієнти розраховані на двох персон. Вам знадобиться:

  • 2 тушки річкової форелі
  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка зерен гірчиці (можна просто взяти французьку)
  • сік половинки лимона
  • 1 червоний солодкий перець (нарізати невеликими кубиками)
  • 1 цибулина — нарізати дрібно
  • 1 манго, не дуже стиглий
  • листя руколи для сервірування

Приготування:

1. Видаляємо у риби хвіст і голову. Трохи солимо (Не соліть занадто сильно, так як рибу будемо маринувати в соєвому соусі).

2. Викладаємо форель в пластикову ємність або пакет для маринування, додаємо оливкову олію, соєвий соус, сік лимона і гірчицю. Ми залишаємо маринуватися протягом 1 години.

3. В цей час готуємо суміш з 1/4 манго (порізати невеликими кубиками), дрібно порізаної цибулі і червоного перцю.

4. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 210 градусів.

5. Беремо форму для запікання, на дно викладаємо фольгу. На неї укладаємо мариновану річкову форель. Зверху неї викладаємо нашу суміш з манго, цибулі і перцю, трохи суміші можна покласти і всередину самої риби. Зверху все поливаємо кількома ложками маринаду.

6. Час, що залишився манго нарізаємо великими скибочками і викладаємо його зверху риби.

7. Зверху накриваємо фольгою. У фользі з допомогою зубочистки зробіть кілька отворів.

8. Запікайте хвилин 25-30, після чого зніміть фольгу, і запікайте ще хвилин 7-10.

9. Подавати річкову форель запечену в духовці потрібно зі свіжим листям руколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кабачки кружечками з фаршем в духовці

Смачного!

Схожі статті

Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Megusta

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Пісні рецепти на кожен день

Pasha

Літні салати — рецепти з фото

Lamaxima

Запіканка з кабачків в духовці: 9 кращих рецептів

Lamaxima

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Вівсяна каша на молоці

Andrey

Смузі — 10 смачних і корисних рецептів

Alex

Цукіні запечені в духовці

Pasha

Залишити коментар