Річкова форель — не тільки смачний, але і, безумовно, корисний продукт. Ця чудова риба містить Омега 3 жирні кислоти, які корисні для серця і нашої серцево-судинної системи, а також вітаміни B6 і B12. У 100 гр. форелі близько 19 гр. білка, що відносить цей продукт до рекомендованих для тих, хто сидить на дієті або просто воліє правильно і здорове харчування.
Зміст
- Річкова форель в духовці
- форель запечена в духовці з манго
Пара нескладних рецептів в сьогоднішній підбірці допоможуть приготувати річкову форель швидко, смачно, а найголовніше просто.
Річкова форель в духовці
Прості страви найчастіше ще й найсмачніші. І немає нічого простішого і смачніше, ніж ніжна і соковита запечена в духовці форель, що виділяють аромати пряних трав.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 свіжі тушки форелі
- орегано і всякі смачні приправи для риби (приправи краще вибирати без глютену і солі);
- можна взяти петрушку і кріп;
- сіль і перець;
- трохи оливкового масла;
- гілочка помідорів чері;
- 1 цілий лимон.
Приготування:
1 . Форель потрібно промити, якщо вона не чищена, то почистити і дістати всі нутрощі і промити гарненько.
2. Після того як промили, солимо, гарненько обсипаємо її приправами з обох сторін.
3. Тепер ставимо духовку розігріватися до 200-220 градусів.
4. Беремо форму для запікання (будь-яку, скляну або керамічну), наливаємо трохи оливкового масла на дно. Викладаємо форель, посипаємо рубаною зеленню, поруч укладаємо гілочку помідорів чері і лимон, скроплюємо все оливковою олією.
5. Ставимо рибу в розігріту духовку і запікаємо хвилин 45-55 в залежності від величини річкової форелі.
Річкова форель в духовці готова
Щоб надати рибі ще більше соковитості, можна всередину порізати кільцями 1 цибулину і лимон.
Крім помідорів чері, разом з рибою можна запекти картоплю.
Форель запечена в духовці з манго
Чи не знаю, як Вам, а по мені вже сама назва рецепта звучить «соковито і смачно», таке блюдо явно вимагає романтичної вечері і келиха вина (або виноградного соку). Тому всі інгредієнти розраховані на двох персон. Вам знадобиться:
- 2 тушки річкової форелі
- 4 столові ложки соєвого соусу
- 4 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка зерен гірчиці (можна просто взяти французьку)
- сік половинки лимона
- 1 червоний солодкий перець (нарізати невеликими кубиками)
- 1 цибулина — нарізати дрібно
- 1 манго, не дуже стиглий
- листя руколи для сервірування
Приготування:
1. Видаляємо у риби хвіст і голову. Трохи солимо (Не соліть занадто сильно, так як рибу будемо маринувати в соєвому соусі).
2. Викладаємо форель в пластикову ємність або пакет для маринування, додаємо оливкову олію, соєвий соус, сік лимона і гірчицю. Ми залишаємо маринуватися протягом 1 години.
3. В цей час готуємо суміш з 1/4 манго (порізати невеликими кубиками), дрібно порізаної цибулі і червоного перцю.
4. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 210 градусів.
5. Беремо форму для запікання, на дно викладаємо фольгу. На неї укладаємо мариновану річкову форель. Зверху неї викладаємо нашу суміш з манго, цибулі і перцю, трохи суміші можна покласти і всередину самої риби. Зверху все поливаємо кількома ложками маринаду.
6. Час, що залишився манго нарізаємо великими скибочками і викладаємо його зверху риби.
7. Зверху накриваємо фольгою. У фользі з допомогою зубочистки зробіть кілька отворів.
8. Запікайте хвилин 25-30, після чого зніміть фольгу, і запікайте ще хвилин 7-10.
9. Подавати річкову форель запечену в духовці потрібно зі свіжим листям руколи.
Смачного!