Рецепти

Тушкована капуста — рецепти з фото

Тушкована капуста — просто і смачний гарнір, який можна приготувати за лічені хвилини. Вона буде відмінною прикрасою як для запеченої курки в буденний вечерю, так і для сьомги в святковий обід.

Зміст

  • Тушкована капуста з м’ясом
  • Тушкована капуста з картоплею
  • Тушкована капуста з шинкою
  • Тушкована капуста з сосискою і картоплею

Тушкована капуста з м’ясом

Це одне з улюблених страв багатьох господинь. На 4 порції цього чудового блюда знадобиться:

  • 1 качан капусти середніх розмірів або половина великого.
  • 0,5 кг свинини, яловичини або іншого м’яса.
  • 1 цибулина середніх розмірів.
  • 1 велика морквина.
  • 2 ст. ложки сметани.
  • 2 ст. ложки кетчупу або томатної пасти.
  • сіль, перець і спеції на ваш смак.
  • трохи оливкового масла.

Як приготувати:

1. Для початку капусту потрібно порізати тонкими скибочками. Перекладіть її в велику миску, додайте 1/2 чайної ложки солі і перемішайте. Капустка можна пом’яти додатково руками і залишити її на хвилин 30, так вона стане м’якшою. Якщо вам потрібно приготувати страву якнайшвидше, то можете перейти до другого пункту, відразу як поріже качан.

2. Тепер потрібно нарізати цибулю і натерти моркву на тертці.

3. Беремо сковороду (вона повинна бути досить глибокою), наливаємо 2 ст.л. масла і розігріваємо на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю і терту моркву протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли овочі обсмажити, додати 2 столові ложки сметани, перемішати і викласти все в миску з капустою.

4. Тепер займемося м’ясом. Його потрібно нарізати на кубики по 3-4 см.

5. Беремо ту ж сковороду, додаємо масло, викладаємо м’ясо і обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні, щоб не залишилося рожевих або червоних місць. Викладаємо м’ясо в миску до капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Грибний суп-пюре - рецепт з фото

6. Всю цю масу тепер можна посолити, поперчити і додати кетчуп. І перемішати.

7. Тепер беремо глибоку сковороду або каструлю. На дно наливаємо трохи олії, підігріваємо на середньому вогні. Викладаємо з миски всю масу.

8. Накриваємо все кришкою і тушкуємо 35-40 хвилин, помішуючи кожні хвилин 10. Через 20 хвилин готування вогонь потрібно трохи зменшити. При бажанні можна додати трохи води або бульйону.

Тушкована капуста з м’ясом готова! Приємного апетиту!


Тушкована капуста з картоплею

Для цього рецепта вам знадобиться:

  • 1 качан капусти.
  • 2-3 моркви.
  • 5-6 картоплин.
  • 2 склянки курячого або іншого бульйону / 2 склянки води.
  • трохи свіжої зелені.
  • сіль, перець і спеції на ваш смак.

Для приготування цього рецепту краще відразу запастися великою каструлею або сковородою з високими бортами.

1 . Для початку чистимо овочі і нарізаємо: капусту нарізаємо на 8 великих часточок. Так, всі звикли, що капусту просто дрібно шаткують, ви можете зробити і так. Але така нарізка надає якусь оригінальність зовнішнього вигляду страви. Моркву чистимо і нарізаємо як на фото, картопля чистимо і нарізаємо на чотири частини. Якщо у вас молода картопля, то чистити немає необхідності.

2. Беремо каструлю і глибоку сковороду, качатницю також відмінно підійде, ставимо на середній вогонь, наливаємо туди масло і викладаємо часточки капусти. Потрібно трохи обсмажити часточки з обох сторін по 5-6 хвилин з кожного боку.

3. Потім додаємо картоплю і моркву.

4. У каструлю налийте 2 склянки бульйону або води. Посоліть, додайте спеції. Накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.

5. Через 15 хвилин, перевірте протушкувати чи капуста, якщо так, то потрібно обережно дістати часточки. Решта овочі залиште варитися ще на 10 хвилин до готовності картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рослинна молоко: рецепти приготування в домашніх умовах

6. Як тільки овочі готові, можна додати свіжу зелень і подавати.

Цей гарнір з тушкованої капусти з картоплею чудовою підійде до будь-якого м’яса.


Тушкована капуста з шинкою

На 2-3 порції вам знадобиться:

  • 1 невеликий качан капусти.
  • цибуля-порей — 1 шт.
  • 200 -250 гр. шинки або бекону
  • 2-4 зубчики часнику, дрібно порізати.
  • 1 велика морква, почистити і натерти на тертці.
  • 1/2 склянки курячого бульйону або простої води.
  • 2 ч. л. свіжого чебрецю.
  • сіль, перець і спеції на ваш смак.

Приготування:

1. Підготовчі роботи — беремо цибулю-порей, відрізаємо корінець, темно-зелену частину викидаємо. Нарізаємо цибулю уздовж навпіл. Добре промиваємо під холодною водою, щоб змити бруд і пісок. Після чого нарізати кожну половину тонкими півкільцями.

2. Капусту потрібно дрібно нашаткувати. Шинку порізати на невеликі шматочки по 2-3 см.

3. У великій каструлі або глибокій сковороді нагріваємо оливкова масло на середньому вогні. Коли масло прогріється, зменшуємо вогонь і додаємо цибулю-порей, морква, обсмажуємо її протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо часник і продовжуємо обсмажувати ще 1 хвилину. Після закидаємо в сковороду шинку і готуємо ще 2-3 хвилини.

4. Викладаємо в сковороду капусту, відразу ж додаємо бульйон, чебрець, сіль і спеції. Все акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 7-10 до готовності.

Тушкована капуста з шинкою готова. Приємного апетиту!


Тушкована капуста з сосискою і картоплею

Цей рецепт простий, швидкий і смачний, ідеально підійде для повсякденного вечері, коли лінь довго готувати, а їсти хочеться все одно.

Для приготування цього рецепту вам знадобиться (на 4-5 порцій):

  • 3-4 соски, або одне кільце ковбаски.
  • оливкова олія.
  • пару гостей зеленої цибулі, або можна взяти 1 білу цибулину.
  • 2 зубчики часнику.
  • 3-4 картоплини.
  • 1 качан маленької капусти.
  • трохи менше склянки курячого бульйону або води.
  • свіжа рубана зелень.
  • сіль, перець і спеції для тушкованих овочів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Літні салати - рецепти з фото

Приготування тушкованої капусти з сосискою:

1. Для початку беремо сковороду, наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ній порізані сосиски протягом 2-3 хвилин. Потім додаємо порізану зелену цибулю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

2. Після чого додаємо дрібно порізаний часник і готуємо ще близько 2 хвилин.

3. Тепер додаємо овочі. Картоплю треба попередньо нарізати на кубики близько 3 см, а капусту нарізати. Овочі викладаємо в сковороду зверху сосисок, додаємо бульйон, сіль, спеції. Перемішуємо і накриваємо кришкою.

4. Готувати потрібно протягом 25 хвилин до готовності картоплі, періодично помішуючи.

5. Тушкована капуста з сосисками і картоплею готова!

Схожі статті

Сирна запіканка в мультиварці — рецепти з фото

elena elena

Човники з баклажанів — покрокові рецепти

Maxim

Дієтичні салати — 9 кращих рецептів з фото

Tanya

Рецепти для «Атаки» дієти Дюка

Megusta

Що можна приготувати з кольорової капусти

Dmitry

Салат з авокадо і креветок — 3 простих рецепта з фото

Alfonso

Рецепти з Кероб

Alex

Куряча грудка в духовці — 5 рецептів з фото

Maria

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Залишити коментар