Наближення Новий рік — ще не привід сумувати тим, хто не закінчив курс схуднення. Гастрономічні витребеньки можна приготувати і смачно, і корисно, і не калорійно. Ваш святковий стіл буде тільки корисніше, ніж у всіх, а рецепт найцікавішою закуски на новий рік, фото якої ви викладете в соціальних мережах, будуть питати не тільки гості.
Зміст
- Новорічна закуска-канапе «Ялинка»
- Проста закуска з м’яким сиром і зернами граната
- салат із сьомгою «Спокуса»
- Легкий салат «Вітамінка»
- Закуска на новий рік «Оливкові кульки»
Не варто сильно засмучуватися, якщо ви на дієті. Настає рік мавпи, значить, ця святкова ніч належить вам! Мавпа любить натуральні продукти, свіжі і нежирні страви, і ваш дієтичний стіл їй дуже сподобається! Просто не забудьте все вкусняшки красиво «упакувати».
Новорічна закуска-канапе «Ялинка»
Абсолютно проста, але цікава закуска для святкового столу. Для приготування вам потрібно (вийде близько 40-50 шт):
- 1 пачка (ок 150 м) крем-сиру або будь-якого м’якого сиру.
- 1/2 склянки тертого червоного перцю.
- банку маслин без кісточок.
- 1/4 склянки порізаних листя базиліка.
- 30-40 м сиру (потерти на дрібну тертку) .
- 4 тортильи або лаваша зі смаком шпинату (вони зеленого кольору)
Приготування:
1. У невеликій мисці змішати всі інгредієнти, крім тортильи і оливок. Отриману масу намазати на тортильи і щільно скачати в трубочки, загорнути в плівку і пальцями надати форму трикутника. Покласти в холодильник на не менше ніж 2 години.
2. Перед подачею на стіл розрізати трубочки на скибочки 1,5-2 см завтовшки.
3. У оливок відрізаємо кінчики, протикаємо зубочисткою, потім насаджує «ялинки» з тортильи (як на фото) і готово! Гарну закуску можна подавати до столу!
Проста закуска з м’яким сиром і зернами граната
Невеликі брускетти з м’яким сиром і зернами граната стануть оригінальною прикрасою столу. Для приготування потрібні:
- 1 багет.
- 5-6 ст. л. м’якого вершкового сиру.
- 1 ст.л. апельсинового соку.
- 2 ч.л. рідкого меду.
- зерна 1 граната
Приготування:
1. Багет порізати на бруски товщиною 1-1,5 см. Покласти бруски на деко і поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 180-200 градусів.
2. Поки хліб підсушується, в невеликій мисці змішати разом сир, апельсиновий сік і мед і добре змішати до однорідної консистенції.
3. Після того як хліб підсох в духовці, дістати його і дати йому охолонути кілька хвилин. Намазати кожен шматочок багета сирної сумішшю і посипати зернами граната. Викласти готові бруски в тарілку і готово!
Салат із сьомгою «Спокуса»
В закуски на Новий рік можна включити рибу, з нею новорічний стіл буде не тільки красивим , але і смачним. Для приготування потрібно підготувати:
- Слабосолона сьомга або форель — 150-200 г.
- 3 яйця.
- 1 свіжий огірок.
- 1 цибулина середніх розмірів.
- Знежирений кефір або натуральний йогурт для заправки — 200 г.
- Сіль і зелень на ваш смак.
Приготування:
1. Яйця потрібно відварити круто і нарізати кубиками.
2. Цибулю почистити і порізати, викласти в піалу. Щоб прибрати гіркоту цибулі, залийте його окропом на 5 хвилин.
3. Рибу нарізати кубиками і викласти в салатник. У цю ж миску додати порізані яйця, огірок і цибулю (без води).
4. Готуємо заправку для салату: перемішуємо кефір із зеленню, трохи солимо. І масою заправляємо салат.
Кілька корисних порад при приготуванні салату:
- Магазинная форель має сильнішу просолкі, ніж сьомга і лосось. Орієнтуйтеся на це при покупці. Солону можна замінити рибою холодного копчення, але калорійність продукту буде вище.
- Щоб зайва вода з лука не потрапила в салат, а перець не залишився в чашці, дуже зручно зливати цибулю, відкидаючи його на ситечко.
- Якщо бентежить кислуватий смак кефіру, візьміть натуральний йогурт або ряжанку. Вони відрізняються більш ніжним смаком і консистенцією.
Легкий салат «Вітамінка»
Цей рецепт стане відмінною закускою на Новий рік для тих, хто зараз на дієті. Він не вимагає багато часу на приготування і дуже смачний. Салат по праву займе своє місце і на святковому столі, і в вашому повсякденному меню. Особливо до смаку він доведеться «сироїдам».
Інгредієнти:
- 2 моркви середніх розмірів.
- 1 велика буряк.
- 100 гр волоських горіхів.
- 1 велике яблуко.
- натуральний йогурт для заправки.
1. буряк, морква і яблуко потрібно натерти на крупній тертці або нарізати великою соломкою.
2. Волоські горіхи роздрібнити в блендері або кавомолці.
3. Всі інгредієнти перекласти в салатник, перемішати. Заправити йогуртом, можна трохи посолити.
Кілька секретів:
- Прелесть салату в тому, що відварити овочі немає необхідності.
- Нарізати овочі соломкою можна легко за допомогою спеціальної терки для корейських салатів — легко і просто.
- Якщо немає кавомолки або блендера, подрібнити горіхи просто, поклавши їх в міцний пакет і постукавши по ним молотком для м’яса.
Закуска на новий рік «Оливкові кульки»
Для приготування цієї чудової і оригінальної новорічної закуски знадобиться:
- 250 гр вершкового сиру або будь-якого м’якого сиру.
- банка оливок фаршированих помідорами.
- сіль.
- подрібнені горіхи, краще якщо це будуть волоські, бразильські горіхи або пекан .
Приготування кульок:
1. Для початку в мисці перемішайте вершковий сир, трохи солі і 2 столові ложки рідини з банки з оливками. Все добре перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин.
2. Коли сирна суміш трохи ущільнитися, дістаньте її з холодильника. Візьміть оливку, і навколо обкатайте її у вершковому сиру, щоб вийшов гарний кульку. Після чого умочіть кульку в подрібнені горіхи. Зробити кульки з усіма оливками.
3. Всі кульки покласти ще на пів години в холодильник. Після чого їх можна дістати і розрізати навпіл. Тепер можна подавати.