Рецепт цього супу-пюре з цвітної капусти дуже простий, готується він навіть без вершків, а інгредієнтів для його приготування потрібно зовсім не багато. Підійде відмінно як варіант для обіду або легкої вечері. Взагалі, такі рецепти, як цей, або крем-суп з брокколі завжди повинні бути в арсеналі, особливо коли лінь готувати складні страви, а їсти хочеться і по швидше. Та й знайти кольорову капусту зараз не складно: в літньо-осінній сезон на ринках і на городах вистачає свіжої, а в осінь і зиму цілком згодиться заморожена версія.
Суп-пюре з цвітної капусти — рецепт з фото
Для приготування супу-пюре з цвітної капусти на 4 порції вам знадобиться:
- 1 / 2 головки цвітної капусти;
- 3 склянки води або курячого бульйону;
- сіль;
- сир твердих сортів
- трохи бекону опционно ( для прикраси і аромату)
Процес приготування:
1. Готуємо інгредієнти.
2. Цвітну капусту розрізаємо на невеликі суцвіття. Викладаємо її в каструлю, заливаємо водою або бульйоном, солимо і варимо до готовності.
3. Як тільки капуста зварилася, зливаємо воду, не забудьте залишити трохи рідини (можна в окремому склянці), щоб суп був не дуже густий. За допомогою блендера збийте капусту в пюре. Якщо суп здався густоват, можна додати трохи рідини.
4. Після чого суп ставимо на невеликий вогонь, підігріваємо не доводячи до кипіння.
5. Для прикраси і аромату можна додати трохи смаженого бекону. Для цього його дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді. Якщо ж бекон вам не до душі, суп-пюре з цвітної капусти можна прикрасити гарбузовим насінням або жменею крутонов.
6. При подачі суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо сиром і можна додати бекон.
Хочеться ще супів-пюре?
суп-пюре з брокколі
суп-пюре з печериць
суп-пюре з гарбуза
PS Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.