Рецепти

Сьомга в духовці — 5 смачних рецептів з фото

Сьомга, приготована в духовці — безпрограшний варіант страви в будь-якій ситуації, будь то звичайний вечеря або краще інвестувати у святкову вечір з друзями. Немає іншого кращого претендента на звання смачною і корисною їжі, на приготування якої потрібно 5-10 хвилин часу і смак її буде гарантовано прекрасним незалежно від того, як добре чи погано ви готуєте. Неважливо який варіант ви оберете, буде це сьомга з лимоном або просто запечена сьомга зі сумішшю пряних трав, цю рибу важко зіпсувати.

Сьогоднішня добірка включає 5 смачних і простих рецептів приготування філе сьомги в духовці з докладним описом і фото.

Зміст

  • Сьомга в духовці з картоплею
  • Сьомга з помідорами в духовці
  • Сьомга з лимоном в духовці
  • Філе або стейки з сьомги з гірчицею
  • Запечена сьомга в маринаді з соєвого соусу

сьомга в духовці з картоплею

  • 500-600 гр картоплі (в цьому рецепти був взяти молода картопля, але цілком можна взяти і звичайний)
  • 1 цибулина (можна взяти червоний або звичайний білий лук)
  • шматочок вершкового масла або 1 ст.ложка оливкової
  • 200 гр помідор черрі
  • 4 філе лосося (природно, можна брати менше, в залежності на скількох чоловік ви готуєте)

Приготування:

1. Для початку розігріваємо духовку до 220 градусів.

2. Картоплю миємо, якщо потрібно чистимо і розрізаємо на половинки або четвертинки (залежно від розміру картоплі). Цибулю нарізати півкільцями. Викладаємо овочі в форму для випікання (підійде керамічна, скляна або звичайний лист).

3. Додати масло оливкове або вершкове. Якщо ви взяли холодне вершкове масло, то спочатку його потрібно розтопити в формі в духовці, а потім викласти в форму овочі і все перемішати, щоб масло покрило овочі.

4. Запікаємо картоплю в духовці 30-40 хвилин, поки картопля не стане м’яким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Курка в медово-гірчичному соусі в духовці

5. Дістаємо форму з духовки і додаємо помідори черрі цілком. Зверху овочів викладаємо сьомгу (сьомгу потрібно попередньо трохи посолити і обмазати приправою).

6. Повертаємо блюдо в духовку на хвилин 12-15 поки риба не буде готова.

7. Сьомга з картоплею в духовці готова!


Сьомга з помідорами в духовці

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • 400 гр. філе сьомги без шкіри (це 2 стейка середніх розмірів)
  • оливкова олія
  • 3-4 помідори
  • 1 невелика цибулина (за бажанням)
  • 2 ст.л лимонного соку
  • сіль, перець
  • чебрець, орегано та інші приправи за вашим бажанням
  • фольга для запікання

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Також готуємо фольгу, нарізаємо її на шматки по 30-40 см в ширину. Фольги потрібно стільки, скільки порцій ви збираєтеся готувати.

2. Переходимо до сьомги. Рибу солимо, змащуємо маслом і додаємо приправи.

3. Гарнір. Приготування в фользі ідеальний спосіб приготування риби з гарніром. Фольга допомагає зберегти більше вологи в сьомзі, при цьому риба добре вбираємо аромати овочів, з якими готується, що робить її ще більш смачною і ароматною. У нашому випадку ми готуємо простий гарнір з помідорів, цибулі та спецій. Нарізаємо помідори кубиками, дрібно рубаємо цибулю, все змішуємо в невеликій мисці, солимо і додаємо орегано і чебрець.

4. Викладаємо один шматок сьомги на фольгу. Загортаємо філе як цукерку (дивіться на фото). Кінці загортаємо, а в центрі повинен вийти кишеньку.

5. Зверху сьомги викладаємо частину суміші з помідорів і цибулі.

6. Закриваємо кишеньку і кінцями фольги, прикриваємо.

7. Ставимо рибу в духовку, запікаємо хвилин 25 до готовності риби.

8. Сьомга з помідорами в фользі готова. Подавати рибу потрібно прямо в фользі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Салати з селери - 7 рецептів

Сьомга з лимоном в духовці

Цей рецепт дуже швидкий і легкий, чудово підходить для тих, хто не любить довго морочитися з приготування страв, але хоче смачно і корисно поїсти.

На 4 порції страви вам знадобиться:

  • 4 філе сьомги
  • 1-2 лимона
  • свіжий базилік (за бажанням)
  • оливкова олія
  • сіль, перець
  • пергаментний папір або фольга (в цьому рецепті використовувався пергамент)

Час на підготовку страви: 10 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.

1. Розігріваємо попередньо духовку до 200 градусів. Готуємо 4 шматки пергаментного паперу (кожен шматок повинен бути см 30-40 шириною, щоб повністю закривати 1 шматок філе).

2. Лимон нарізаємо кільцями. На кожен шматок філе сьомги знадобиться по 2 скибочки лимона.

3. Тепер беремо лист пергаменту (або фольги), викладаємо на нього філе (якщо на ньому є шкіра, то шкірою вниз), змащуємо оливковою олією. Солимо, перчимо, додаємо приправи. Викладаємо на сьомгу пару листочків базиліка, потім 2 скибочки лимона.

4. Пергамент з сьомгою всередині скручуємо в кульок (як на фото) і закріплюємо ниткою. Всі ті ж кроки робимо з іншими шматками філе.

5. Викладаємо кульки на деко або в форму для випікання. Ставимо в духовку і запікаємо 20 хвилин до готовності риби.

6. Коли риба готова, дістаємо її з духовки, обережно розкриваємо пергамент, викладаємо рибу на тарілки. Відмінним гарніром будуть парові овочі, рис або кускус.

Смачного!


Філе або стейки з сьомги з гірчицею

На 4 порції страви вам знадобиться:

  • 1/4 склянки французької гірчиці (це та, яка з цільними зернятками)
  • 1 ст.ложка оливкової олії
  • трохи зелені (її можна взяти за бажанням або наявності, в цьому випадку підійде зелена цибуля або базилік)
  • 4 шматки філе сьомги
  • сіль, перець і приправи на ваш смак
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що приготувати з гарбуза

1. Попередньо включаємо духовку розігріватися до 220 градусів. У цьому рецепті можна використовувати два варіанти приготування: відкритий — коли все шматки філе на деку не закриваються, в такому випадку риба буде більш сухою. другий варіант — закритий, кожен шматочок філе загортається окремо в фольгу, так риба буде соковитіше. Як готувати — вибирати вам. У цьому рецепті використовується відритий варіант.

2. В окремій мисці змішайте гірчицю, оливкову олію і рубану зелень і пряні трави.

3. Викладаємо на деко фольгу, на фольгу викладаємо філе сьомги. Кожен шматочок філе промазуємо сумішшю з гірчиці.

4. Деко ставимо в духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин до готовності риби.

5. Філе сьомги з гірчицею готово! Подавати можна з рисом або відвареної брюссельською капустою.


Запечена сьомга в маринаді з соєвого соусу

На три порції цього простого, але смачного страви вам знадобиться:

  • 4 філе сьомги
  • 1/3 склянки соєвого соусу
  • 2 ч. л. цукру
  • 1/3 склянки води
  • трохи оливкового масла
  • 2-3 зубчики часнику (попередньо очистити і подрібнити)
  • лимонний сік

1. Готуємо маринад. Для цього в окремій глибокій мисці змішайте соєвий соус, воду, цукор, лимонний сік і рубаний часник.

2. У миску з маринадом викласти сьомгу. Маринуватися риба повинна мінімум 1 годину, максимум можна залишити на ніч.

3. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 220 градусів.

4. Викладаємо скибочки сьомги на фольгу. Поливаємо зверху маринадом.

5. Запікати сьомгу в духовці близько 15-20 хвилин в залежності від товщини.

6. Філе сьомги в маринаді з соєвого соусу готово! Подавати з рисом або кускус. При подачі можна полити філе маринадом.

Смачного!

Схожі статті

Салати з селери — 7 рецептів

Maria

Дієта Протасова — рецепти

Maria

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Тушкована капуста — рецепти з фото

Maria

Суп-пюре з брокколі — рецепти з фото

Andrey

Що можна приготувати з кольорової капусти

Dmitry

Що приготувати на Новий Рік 2019

Undershmidtther

Салати з консервованою квасолею — 7 рецептів з фото

Bobby

Річкова форель в духовці

Tanya

Залишити коментар