3 простих і смачних овочевих салату з авокадо і креветками: з грецької заправкою, зелений з томатами або оригінальний в’єтнамський Сат з апельсинами (такого ви точно не пробували).
Який приготувати, вибирати вам! Всі рецепти містять докладний опис і фото приготування.
Зміст
- Салат з авокадо і креветок з грецької заправкою
- Зелений салат з авокадо, томатами і креветками
- Помаранчевий салат з авокадо і креветками
Хочете більше рецептів? Відмінна добірка легких салатів і 7 рецептів весняних салатів.
Салат з авокадо і креветок з грецької заправкою
Для приготування вам знадобиться (6-7 порцій):
- 400-500 гр заморожених або свіжих креветок
- 10-12 помідор черрі
- кілька салатних листя для прикраси
- 2 авокадо
- 2 солодких перцю середніх розмірів (можна взяти різного кольору, так салат буде веселіше)
- 1 невеликий огірок
- зелень за бажанням (можна використовувати кінзу, рукколу або петрушку)
Для салатного заправлення:
- 1/2 склянки натурального йогурту
- 2 ч.л. яблучного оцту
- 1 зубчик часнику
- сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Авокадо чистимо і нарізаємо кубиками. Викладаємо в миску.
2. Креветки відварюємо. Для цього беремо каструлю середнього розміру, наливаємо воду, ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння, висипаємо туди креветки (воду можна трохи підсолити) і варимо: оброблені (вони світло рожевого кольору) варять 1-3 хвилини, необроблені (вони будуть сірого кольору) варять 2-10 хвилин (в залежності від розміру, чим більше — тим довше). Якщо ви вибрали креветки в панцирі, то після того, як вони зваряться, потрібно очистити від панцира. Даємо креветок охолонути і викладаємо в миску до авокадо.
3. Нарізаємо солодкий перець, огірок невеликими кубиками. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Викладаємо в миску до креветок і авокадо.
4. Готуємо заправку. Для цього в невеликій мисці змішуємо йогурт, яблучний оцет, часник (часник видавити через чеснокодавку), сіль і перець. Все добре перемішуємо.
5. Виливаємо заправку в миску. Все перемішуємо.
6. Салат готовий!
Зелений салат з авокадо, томатами і креветками
Це чудовий зелений і свіжий салат з нотками літа. Особливим інгредієнтом є соус з авокадо, який надає особливого смаку.
Рада! Заправляти салат найкраще безпосередньо перед подачею, так він не буде окислюватися і збереже гарний вигляд. Якщо ви приготуєте багато заправки, її можна зберігати кілька днів у холодильнику
Для приготування вам знадобиться:
- 4 помідори середнього розміру
- 3 авокадо (2 в салат і 1 для заправки)
- листя салату (можна використовувати латук, айсберг, в загальному, на ваш розсуд)
- 300 гр заморожених креветок
- 1 2 ч.л. лимонного соку
- 1 невелика цибулина
- оливкова олія — 2-3 ст.л.
- сіль, перець
- кінза (по вашому бажанням, вона використовується для заправки)
1. Готуємо інгредієнти.
2. Листя салату промиваємо та нарізаємо в салатницю.
3. Помідори помити, нарізати половинками або четвертинками і викласти в салатницю.
4. Авокадо почистити і порізати кубиками, викласти в салатницю до інших овочів.
5. Тепер готуємо заправку з авокадо. Для цього в блендер викладаємо нарізане авокадо і цибулю.
6. Додаємо оливкову олію, сік лимона і рубану кінзу, сіль, перець і 1/2 склянки кип’яченої води і все збиваємо.
7. Якщо заправка густуватої, то можна додати ще трохи води до потрібної вам консистенції.
8. Креветки відварити в підсоленій воді до готовності.
9. Перед подачею салат заправляємо.
10. Викладаємо готову страву індивідуально на тарілку. Креветки кладемо зверху. Зелений салат з авокадо, креветками і томатами готовий! Приємного апетиту!
Помаранчевий салат з авокадо і креветками
Оригінальна назва салату — Сат, родом з В’єтнаму. Барвистий, смачний і легкий він буде як відмінною прикрасою святкового столу, так і звичайним вечерею для всієї родини.
Для приготування знадобиться:
- 2 апельсина
- 1 авокадо
- 1 яблуко
- 200 гр креветок
Для заправки:
- гірчиця
- сіль, цукор і перець
1. Чистимо і нарізаємо кубиками авокадо.
2. Чистимо апельсин, часточки нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо з авокадо.
3. Яблуко очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо його в миску до авокадо і апельсину.
4. Креветки відварюємо в злегка підсоленій і киплячій воді до готовності (3-5 хвилин).
5. Готуємо заправку: потрібно змішати трохи гірчиці, сіль, 1/2 чайної ложки цукру, перець і 1 столову ложку апельсинового соку.
6. Заправляємо салат вийшла заправкою. Сат з креветками і авокадо готовий!
P.S. Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.