Рецепти

Цукіні запечені в духовці

Задумалися приготувати цукіні, щоб було швидко і смачно? Це найкраща добірка рецептів цукіні в духовці — прості і смачні рецепти на кожен день!

залежаний в холодильнику кабачки — з них теж можна зробити багато смачних страв: кабачки в духовці, запіканки з кабачків в духовці або оладки з кабачків .

Зміст

  • Рецепт цукіні в духовці з сиром і зеленню
  • цукіні запечені в духовці з помідорами
  • Пиріг з цукіні в духовці
  • цукіні запечені в духовці з сиром і часником
  • фаршировані цукіні з помідорами і фаршем в духовці
  • цукіні фаршировані яйцями або вежі-цукіні
  • цукіні з фаршем в духовці

Рецепт цукіні в духовці з сиром і зеленню

Щоб приготувати в духовці цукіні з сирів вам стане в нагоді:

  • цукіні — 2 штуки середніх розмірів
  • 50-60 гр. твердого сиру
  • пучок свіжих трав на ваш смак — розмарин, петрушка та ін.
  • оливкова олія
  • сіль і перець за смаком

Приготування: Перш ніж почати готувати, можете включити духовку на розігрів — до 200 градусів. У цукіні відрізати кінця і порізати їх поздовжньо, як показано на фото зліва. Скропити кожен шматочок маслом, щоб надалі вони не пригорали. Натерти на тертці сир. На деко покласти пергаментний папір, на неї в один шар викласти скибочки. Посипати зверху кожну скибочку сіллю і спеції на ваш смак. Кожен шматочок присипати сиром і рубаною зеленню. Випікати кабачки близько 20 хвилин в духовці, або поки кабачки НЕ приготований і сир розплавиться. Час приготування може варіюватися в залежності від товщини скибочок цукіні.


Цукіні запечені в духовці з помідорами

  • цукіні — 1-2 цукіні, в принципі кількість їх залежить від того скільки порцій вам потрібно.
  • 1 великий помідор — його потрібно нарізати кубиками
  • сіль і перець, а також свіжа зелень
  • 100-150 гр. сиру фета
  • півсклянки панірувальних сухарів або можна приготувати такі хлібні крихти самостійно з сухарів або черствого хліба.

Процес приготування : спочатку поставте духовку розігріватися — запікати цукіні будемо при температурі 180 ° C.
Для запікання краще вибрати блюдо або форму з високими краями, змастіть блюдо маслом. Далі переходимо до кабачків, їх потрібно нарізати скибочками або кільцями і викласти в кілька шарів в блюдо.
В окремій мисці перемішайте нарізаний кубиками помідор з 1 столовою ложкою олії, сіллю, перцем і травами. Отриману томатну суміш вилийте поверх кабачків. Випікати 25-30 хвилин при 180 ° C. Дістаньте з духовки форму і посипте кабачки фета і хлібними крихтами. Продовжуйте випікати близько 30 хвилин або поки овочі не стануть м’якими. Перед подачею дати страві трохи охолонути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суп з кабачків - рецепти з фото

Пиріг з цукіні в духовці

Для пирога з цукіні вам знадобиться:

  • 1 великий або середній цукіні
  • 1 цибулина
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 60-70 гр. сиру твердих сортів
  • 3 яйця
  • трохи свіжого базиліку
  • сіль (1 чайна ложка) і перець

Як приготувати : Цукіні почистити і натерти на середній терці, цибулину також почистити і дрібно порізати, змішати з кабачками. Вбити в отриману масу яйця, борошно, додати практично весь сир (трохи сиру залишаємо на потім), сіль, перець і спеції. Все перемішати і залити в форму для запікання (бажано щоб форма була з високими краями 5-7 см. Випікати пиріг в духовці при температурі 180 градусів хвилин 45-50 до золотистої скоринки на пирозі. Як пиріг буде готовий, дістати його з духовки і посипати з верху сиром, що залишився. Дати охолонути хвилин 10-15 і можна подавати на стіл! Смачного!
А ось варіант грецького пирога:


Цукіні запечені в духовці з сиром і часником

На 4 порції цього смачного страви знадобиться:

  • 4 маленьких цукіні або 2 цукіні середніх розмірів
  • 1 ст.ложка оливкової олії
  • сіль і перець за смаком
  • 50 гр. сиру твердих сортів — пармезан, гауда або будь-який інший
  • 3 зубчики часнику

Приготування : для початку потрібно помити цукіні, відрізати кінчики і порізати поздовжньо на великі, але не дуже товсті скибочки. Повинні вийде скибочки, як на фото страви.
Далі натираємо сир і в нього видавлюємо часник. Викл адиваем на деко (краще покрите папером для випічки) скибочки, скроплюємо їх маслом, солі і перчимо. Викладаємо на цукікі суміш сиру і часнику. Ставимо деко в духовку і запікаємо цукіні хвилин 15-20 до готовності при температурі 200 ° C.


Фаршировані цукіні з помідорами і фаршем в духовці

Для приготування фаршированих цукіні потрібно підготувати:

  • 0,5 кг фаршу — курячого або яловичого (на ваш кус)
  • 2 цукіні середніх розмірів
  • півсклянки панірувальних сухарів
  • 2 зубчики часнику
  • банка томатної пасти
  • 100 гр тертого сиру твердих сортів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієтичні салати - 9 кращих рецептів з фото

Як готувати: попередньо ставимо розігрівати духовку до 180 градусів. Потім переходимо до інгредієнтів. Фарш викладаємо на сковороду гаситися, всього гасить хвилин 10 постійно помішуючи. Після злити з фаршу зайвий жир і викласти в окрему миску.
Цукіні розріжте навпіл і за допомогою ложки дістаньте м’якоть, залишаючи товщину кабачка де то 1-1,5 см. М’якоть від цукіні дрібно порізати і додати до фаршу. Далі до фаршу додати томатну пасту, видавити часник і панірувальні сухарі і все ретельно перемішати. Наповнити половинки цукіні отриманим фаршем. Кожну половинку цукіні загорнути у фольгу.
Випікати в розігрітій духовці близько 45 хвилин. Потім вийняти з духовки і зняти фольгу, посипати зверху половинки сиром і поставити в духовку на один рівень нижче на 5 хвилин або поки сир не розплавиться.

Ще одна варіація в відео:


цукіні фаршировані яйцями або вежі-цукіні

Для веж-цукіні знадобиться:

  • 2-3 молодих невеликих кабачка цукіні
  • 2 яйця
  • 2 помідори середніх розмірів на різати кубиками або можна взяти томатну пасту
  • 1 столові ложки нежирного молока
  • сіль і перець за смаком
  • додатково: трохи тертого сиру (на ваш вибір)

Перед початком готування цукіні, духовку ставимо розігріватися на 200 градусів і переходимо до приготування. Цукіні однаково розрізаємо навпіл і вичищаємо серединку, щоб вийшли стаканчики, «башточки» з цукіні (подивіться як це виглядає на фото). Кінчики цукіні ми не обрізаємо, а трохи підрізаємо, щоб вони могли стояти і яйця з них при запіканні на витікали.
Яйця. У невеликій мисці збиваємо яйця, додаємо молоко, перець і сіль. Всю цю суміш збиваємо виделкою.
Вставляємо цукіні в форми для тістечок, після чого в усі кабачки-чашечки на дно викласти помідори або пасту, щоб було закрито дно. Потім обережно залити суміш з яєць на 2/3 кабачка, так як при запіканні вони будуть рости. Зверху можна при бажанні посипати сиром. Ставимо цукіні в духовку і запікаємо протягом 15 хвилин, поки яйце повністю не приготується усередині. Bon Appétit!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Баклажани в духовці: покрокові рецепти з фото

Цукіні з фаршем в духовці

Дані рецепт цукіні з фаршем розрахований на 6-8 порцій.

Для приготування знадобиться:

  • 2 великих цукіні
  • оливкова олія
  • велика цибулина — її потрібно дрібно нарізати
  • 1 зелений або червоний солодкий перець
  • 0 , 5 кг яловичого фаршу
  • 2 зубчики часнику
  • томатна паста 2 столові ложки
  • сіль, перець і зелень за смаком.
  • 70 гр. твердого сиру — його натираємо на тертці

Перед приготування ставимо духовку прогріватися на 180 градусів. Цибулю і перець нарізаємо кубиками. Наливаємо масло в сковороду і викладаємо туди обсмажувати цибулю і перець на 3-4 хвилини, туди ж додаємо подрібнений часник і смажимо ще хвилинку. Знімаємо суміш з вогню і викладаємо в окрему миску.
Тепер займемося фаршем. Фарш викладаємо на розігріту сковороду, додаємо сіль, спеції і смажимо на середньому вогні, поки м’ясо не підрум’яниться. Знімаємо з вогню, зливаємо зайвий жир. У сковороду до фаршу додаємо суміш перцю і цибулі, додаємо томатну пасту і тушкуємо 10 хвилин. Даємо м’ясу охолонути.

Поки м’ясо готується, потрібно підготувати кабачки, їх нарізати кільцями по 5 см завтовшки, вичистити серцевину потрібно так, щоб з одного кінця залишилося дно десь в 0,5 см завтовшки, щоб суміш не витікала з цукіні при запіканні.

На деко виставляємо отримані «стаканчики», кожен наповнюємо м’ясної сумішшю. Випікати цукіні з фаршем потрібно 20 хвилин. Дістати з духовки і посипати верхівки сиром і залишити ще на 10-15 хвилин. Цукіні з фаршем в духовці готові!


Відео-рецепт Юлії Висоцької — Рулет з цукіні, фарширований рисом і грибами:

Схожі статті

Річкова форель в духовці

Tanya

Що приготувати на Новий Рік 2019

Undershmidtther

Тушкована капуста — рецепти з фото

Maria

Скумбрія запечена в духовці — рецепти з фото

elena elena

Літні салати — рецепти з фото

Lamaxima

Пастуший пиріг — 3 рецепта з фото

Murcia

Морквяні котлети: кращі рецепти з фото

Andrey

Салати з консервованою квасолею — 7 рецептів з фото

Bobby

Каша з гарбуза: 5 кращих рецептів з фото

Coolio

Залишити коментар