Якщо вам цікаво як смачно запекти кабачки в духовці, то ось вам підбірка відмінних рецептів страв, зібраних з кухонь простих господинь до шеф-кухарів.
Хочете приготувати смачне й оригінальне блюдо? Тоді вам пропоную добірку страв з цукіні запечених в духовці, запіканки з кабачків або фаршировані кабачки.
Зміст
- Кабачки з сиром
- Цукіні запечені з яйцем і сиром
- кабачки з пармезаном
- кабачки з картоплею і помідорами в духовці
- Запечені кабачки з грибами і сиром
- Запіканка з кабачків
- Човники з кабачків з овочами і м’ясом в духовці
- Човники з фаршем
Кабачки з сиром
Найпростіший рецепт — це запечені кружечки з сиром. Вам не потрібні яйця, панірування або масло для смаження. Дієтично і смачно. Для приготування знадобиться (на дві порції):
- 2 невеликих кабачка або цукіні (загальна вага десь 500 гр).
- 50 гр сиру.
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
Для початку відразу ставимо духовку розігріватися до 180-200 градусів.
- Цукіні миємо й нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно 2-3 мл. Посипаємо трохи сіллю.
- Сир натираємо на середній тертці.
- Беремо металевий лист, краще накрити його силіконовим листом / фольгою / пекарської папером. Викладаємо скибочки на деко, зверху посипаємо сиром і спеціями (за бажанням).
- Ставимо в духовку запікатися на 10-15 хвилин до готовності кабачків.
Цукіні запечені з яйцем і сиром
Інгредієнти :
- 2 середніх цукіні,
- твердий сир (вибирайте такий, який добре потерти на тертку) — 30-50 гр,
- 3 курячих яйця .
Приготування:
- Моєму цукіні. Якщо вони молоді, то шкірку з них знімати не потрібно, якщо старі, потрібно їх почистити, так як шкурка може гірчити. Далі ріжемо їх кільцями або кубиками і викладаємо у форму, в якій ви плануєте запікати блюдо. Бажано, щоб форма була з краями, а не просто деко. Попередньо форму потрібно трохи змастити маслом і потім викласти кабачки.
- Переходимо до яєць, їх потрібно збити в окремій тарілці, можна посолити і додати трохи спецій, вилити яйця на кабачки.
- Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм зверху. Запікати страву потрібно в духовці при температурі 200-220 градусів близько 35-40 хвилин. При подачі можна посипати рубаною зеленню.
Ще одну відео-версію цього рецепта ви можете побачити нижче:
Кабачки з пармезаном
Вам знадобляться:
- кілька кабачків цукіні (2-3 штуки),
- 1 яєчний білок,
- панірувальні сухарі або подрібнений сухий хліб ,
- 50 грам сиру (можна Пармезан).
Як приготувати:
- Відокремте білок від жовтка: жовток нам не знадобиться , але якщо хочете, то можете використовувати ціле яйце. Налийте жовток в миску або тарілку середніх розмірів, щоб туди можна було вмочати шматки цукіні. До яйцю додати дрібку солі і злегка збити виделкою.
- В іншій неглибокій мисці змішайте панірувальні сухарі і половиною тертого пармезану. Ви можете додати солі і сухих трав.
- Кабачки потрібно розрізати на шматочки поздовжньо (як на картинці).
- Опустіть кожен шматочок спочатку в яєчний білок, а потім в сухарі . Покладіть шматочки на змащену маслом деко або пергамент. Запікати кабачки потрібно в розігрітій до 200 ° C духовці 15-20 хвилин. Через 10 хвилин після початку запікання, перевернути на іншу сторону.
Готову страву можна подавати з соусом з натурального йогурту, зелені і приправ. Приємного апетиту!
А ось ще одна версія цієї страви — палички з цукіні в паніровці з пармезаном — дуже смачна і оригінальна закуска
Кабачки з картоплею і помідорами в духовці
Потрібно:
- звичайно ж самі кабачок (можна взяти цукіні) — 1 штука,
- 5-6 картоплин середніх розмірів,
- 4-5 помідорів (помідори краще брати міцні, щоб можна було нарізати їх кільцями),
- зелень,
- 1 велика цибулина,
- 3 зубчики часнику,
- 30-40 гр сиру,
- трохи масла,
- сіль і спеції на ваш смак.
Процес приготування:
- Чистимо і ріжемо дрібно цибулю, і підсмажуємо його на сковороді, до нього видавлюємо почищений часник, прожарюємо все до легкого золотистого кольору. Викладаємо цибулю на дно дека або форми, в якій збираєтеся готувати. Обов’язково попередньо трохи змастіть форму.
- Переходимо до картоплі, цукіні і помідорів — їх все потрібно нарізати кільцями (картоплю попередньо почистити). Викладаємо на цибулю, чергуючи шматочки: картопля-помідор-кабачок або як вам зручно. Посолити, додати улюблених спецій. Запікати в розігрітій духовці хв 50 при температурі 200-220 градусів.
- Коли картопля буде готовий, посипати все блюдо сиром і дати йому пару хвилин підрум’яниться в духовці. Запечені кабачки з помідорами в духовці готові!
Ще одна версія цього рецепта представлена нижче:
Запечені кабачки з грибами і сиром
Інгредієнти:
- пара кабачків (цукіні, патисони тощо на ваш смак),
- 200-300 гр. свіжих грибів (тут відмінно підійдуть печериці),
- 1 цибулина,
- 30-40 грам сиру,
- сіль, спеції і зелень на ваш смак.
- нарізаємо кабачки (можна кільцями, кубиками, півкільцями, як вам зручно).
- Промиваємо гриби і нарізаємо їх, цибулину чистимо і дрібно нарізаємо.
- Беремо форму для запікання, змащуємо дно маслом і викладаємо кабачки, гриби і цибулю, солимо і додаємо спеції. Зверху все посипаємо сиром і зеленню. Після форму накрити фольгою.
- Запікати в духовці при температурі 220 градусів хвилин 20. Після чого прибрати фольгу і запікати до готовності овочів.
Запіканка з кабачків
Для запіканки потрібно:
- 2-3 кабачка (краще молодих, старі почистити від шкірки і насіння),
- сир зерновий — 200 гр ,
- сир твердий — 40-50 гр,
- 3 зубчики часнику,
- 2 курячих яйця,
- трохи соняшникової олії.
Приготування:
- Натерти кабачки, посолити і дати постояти, щоб вони дали сік. Після чого віджати і злити весь сік.
- Сир потерти на крупній тертці, після чого його потрібно змішати з зерновим сиром і посолити, видавити часник в цю суміш.
- Для запікання беремо деко або форму, змащуємо маслом дно, викладаємо кабачкову масу і заливаємо її яєчно-сирною сумішшю, щоб суміш повністю покрила кабачки. Додати зелені.
- Запікати в духовці потрібно при температурі 250 градусів 30-40 хвилин до готовності.
Човники з кабачків з овочами і м’ясом в духовці
Потрібно:
- 2 великих кабачка-цукіні.
- шинка або ковбаса без шкірки (250 300 гр),
- 50 гр сиру твердих сортів або моцарели,
- 1 цибулина,
- 2 зубчики часнику,
- 2 помідори (нарізаних).
Готуємо:
- Розріжте кабачки уздовж навпіл і виріжте середину. Цю центральну м’якоть дрібно порубати і відкласти в сторону.
- Нагрійте масло в сковороді, наріжте кубиками ковбасу і підсмажте її трохи на сковороді. Після чого додайте цибулю і смажте до готовності. До всієї маси вичавіть часник і обсмажуйте до появи аромату.
- Кабачкову м’якоть, яку раніше порубали, викладаємо на сковороду і трохи тушкуємо, додаємо помідори, зелень, сіль і перець і перемішуємо. Гасити хвилин 5-7. Зняти з вогню, додати ковбасу і дати охолонути суміші.
- Натерти сир і змішати його з «фаршем» з овочів і м’яса. Наповніть «човники» начинкою і зверху посипте сиром, що залишився. Випікати в попередньо розігрітій духовці 250 градусів, поки кабачки не стануть м’якими і сирна скоринка буде золотисто-коричневого кольору, за часом це близько 20 хвилин.
Човники з фаршем
У вас є цікаві рецепти ?! Діліться ними в коментарях до статті