На кистях рук людини є дві чарівні рефлексогенні точки: заспокійлива і збудлива одночасно, при впливі на які, ви можете заспокоїти свою нервозність або навпаки, підвищити свій життєвий тонус.
Під впливом внутрішніх і зовнішніх подразників ми відчуваємо: веселощі, смуток, радість, смуток, роздратування або гнів — знайомі всім емоції і відчуття.
Гарний настрій ми отримуємо, відчуваючи позитивні емоції, які підвищують працездатність. Повна апатія може наступити від впливу негативних емоцій, які діють гнітюче.
Від емоцій залежить не тільки настрій, але і здоров’я всього організму. Згадайте, коли вам радісно — ви відчуваєте, що пульс і дихання частішає, підвищується тиск, в очах з’являється блиск, хочеться стрибати або танцювати.
Зміст статті
- Як допомогти собі в подібних ситуаціях?
- Точковий масаж
Смуток, особливо горе, викликають протилежні зміни в організмі — порушення діяльності органів, йде придушення всіх життєвих процесів.
Руйнівну силу для здоров’я людини несе стан афекту, яке викликається переживаннями великої сили. Це крайня ступінь збудження людини, коли він не в змозі себе контролювати і робить необдумані вчинки.
Як допомогти собі в подібних ситуаціях?
C одного боку, в подібній ситуації можна нічого і не вживати. Будь що буде. Жити в залежності від обставин, які підкидає життя: веселитися або вдаватися до смутку.
А може бути краще навчитися володіти собою і своїми емоціями? Чи не втрачати мужності і стійкості в складних життєвих ситуаціях, не псувати оточуючим життя, коли у вас поганий настрій …
- Зберегти жіночу молодість і привабливість допоможе точка молодості для жінок.
Як навчитися контролювати свої емоції?
найважливіше, треба засвоїти, що поганий настрій, не повинно бути приводом для того, щоб псувати здоров’я і життя своїх близьких і оточуючих вас людей. Це також важливо, якщо ви займаєте керівну посаду або є старшим за посадою.
Часто виникає спокуса розвантажитися психологічно, відчитавши підлеглого або влаштувавши «рознос» колективу, зло пожартувавши над знайомим, або накричавши на дітей. Тим самим, ви отруюєте настрій багатьом людям.
Вихід один — краще набратися мужності і перетерпіти своє роздратування. Як і яким чином, запитаєте ви? Багато хто бачить в цій ситуації один спосіб — прийняти заспокійливий засіб.
Але дія лікарських препаратів не завжди приносить користь, воно може допомогти, але часто лікарські препарати мають протипоказання, негативно позначаючись на роботі інших функцій організму. Як кажуть: «Одне лікуємо, інше калічимо».
Точковий масаж
Краще вдатися до випробуваного і перевіреного засобу — точкового масажу.
Заспокійливий метод масажу
Виконується при сильної втоми, якщо ви відчуваєте підвищену збудливість і нервозність. Точка Ге ху, яка розташовується між великим і вказівним пальцями, вважається тонізуючим точкою.
Але різними методами впливу на неї, можна домогтися як збудливого ефекту, так і заспокійливого, читайте основи точкового масажу.
Заспокійливий масаж точки надає болезаспокійливий ефект, розсіює застійну енергію, заспокоює зайву чутливість, підвищену рухову і секреторну функції.
Техніка виконання масажу:
- Визначте по малюнку рефлексогенні точки на кистях рук.
- Масаж виконуйте кінчиками пальців, спочатку робіть погладжування, потім розминка зазначених точок.
- Сила, з якою ви будете впливати на зону, повинна збільшуватися поступово, до відчуття сильного натиску.
- Процедуру натискання в одній зоні повторюйте 4-5 разів. Тривалість дії на зазначені точки до 2 хвилин.
Такий масаж можна робити з метою профілактики, якщо ви припускаєте, що вам належить нервова струс або хвилюючий розмова.
Якщо ви не можете впоратися зі своїми емоціями і напруга не спадає, підкріпите його прийомом цілющих трав.
Заспокійливий настій з цілющих трав
Дієвим засобом для заспокоєння нервів є водний настій цілющих трав, який готують з рівних частин трав:
- чебрець,
- пустирник
- корінь валеріани лікарської,
- сухоцвіт болотна.
Для приготування водного настою, береться 1 столова ложку трави, заливається 250 мл окропу, і нагрівається 10 хвилин на водяній бані. Після охолодження настою до кімнатної температури, можна приймати його перед їжею по півсклянки.
Хвилюючий святкового столу, ми розглянемо цей спосіб заготівлі більш детально.
Успіх маринування білих грибів безпосередньо залежить від самого маринаду, який ви будете використовувати для приготування. Не менш важливу роль відіграє і якість самих боровиків, тому перед приготуванням їх потрібно ретельно сортувати і чистити.
Маринад для білих грибів
Способів приготування маринаду для боровиків існує досить багато. Для цього можна використовувати будь-який консервант, наявний на вашій кухні. З цією метою відмінно впорається оцет, лимонна кислота і звичайна сіль.
Примітка: Завдяки такій різноманітності маринадів, ви зможете без проблем приготувати смачну і корисну заготовку відповідно до своїх уподобань.
В першу чергу слід розібратися, що собою являє сам процес маринування. Фактично, це заготовка з грибів або будь-якого іншого продукту, який консервується за допомогою оцтової або лимонної кислоти, а приємний насичений смак забезпечують спеції і сіль (рисунок 1).
Маринад для боровиків можна приготувати кількома способами. Перший — варити гриби безпосередньо в цій рідині. В даному випадку і смак самого продукту, і маринаду для нього виходить дійсно насиченим і ароматним. Однак сама рідина не дуже приваблива зовні. Вона трохи каламутна і тягуча, а всередині можуть зустрічатися шматочки, які відвалилися в процесі варіння.
Малюнок 1. Мариновані боровики
Другий варіант підходить для тих, хто цінує не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви. У процесі приготування боровики попередньо відварюють і опускають в киплячий маринад вже готовими. В даному випадку рідина буде більш прозорою і красивою, але її смак і аромат не будуть такими насиченими, як при приготуванні першим способом. Нижче ми наведемо найпопулярніші рецепти маринаду для білих грибів, але перед цим потрібно приділити увагу самим Боровик, призначеним для консервування.
Як вибирати білі гриби для маринаду
Щоб заготовка вийшла по- справжньому смачною і корисною, потрібно правильно підібрати і підготувати білі гриби (малюнок 2).
Примітка: Збирати їх краще самостійно і в екологічно чистих місцях. Купуючи боровики на ринку, ви не будете повністю впевнені в тому, що вони не містять радіонуклідів або важких металів.
Підготовка до маринування
перед тим як робити розсіл для маринованих грибів, їх потрібно правильно вибрати і підготувати. Для маринування відмінно підійдуть такі гриби:
Читайте також: На варення з’явилася цвіль: що робити? Чи шкідлива біла і зелена цвіль на варення? Цвіль зверху на варення: чи можна їсти, переварити? При якій температурі гине цвіль на варення? Як зак
- білі.
- маслюки.
- підберезники.
- підосичники.
- опеньки.
- лисички.
- рижики.
- сироїжки.
Після того як ви купили або зібрали гриби, потрібно їх ретельно перебрати і відсортувати . Це необхідно зробити для того, щоб кінцевий продукт вийшов однаково смачним і ароматним.
Підготовка до маринування не обмежується однією сортуванням. Після того як ви відсортували гриби, їх потрібно добре промити і почистити. Цей процес відрізняється для кожного виду і може включати в себе зняття шкірки, відрізання кінчика ніжки, відділення капелюшки.
Рижики на зиму
Чи приведуть в захват гостей, присутніх за столом, чудові пряні рижики, рецепт засолювання яких описаний нижче.
Для приготування потрібно:
— 1 кг рижиків. — 2 лаврові листки. — 20 листя чорної смородини. — 40 гр солі. — 4 горошини запашного чорного перчика.
Рижики очищають, двічі обдають окропом, помістивши їх в сито або друшляк.
Гриби промивають в проточній воді, укладають в підготовлену посуд капелюшками вгору.
На дно посуду і поверх грибів розкладають листя лавра і чорної смородини, додають перець. Шари рижиків пересипають сіллю і встановлюють їх під гніт. Зберігають посуд з рижики в холоді.
Прохолодна засолювання
В цьому випадку сировину миють і навіть вимочують (особливо молочні судини), після чого поміщають в ємність для засолювання упереміш з приправами (хріном, кропом, часником і т. д. — склад прянощів залежить від смаку їдця). Гриби пересипають сіллю з розрахунку приблизно 40-50 г на 1 кг сировини.
Потім ємність кладеться під гніт, через 2-3 дня допустимо закладати нову партію.
Терміни готовності:
- Валуї — 60 днів.
- Волнушки і грузді білої різновиди — 45 днів.
- Рижики і сироїжки — 10-12 днів.
Термін вважається з дня, коли була закладена остання партія.
Засолка грибів.