Здорова їжа

Кабачки кружечками з фаршем в духовці

Кабачки з фаршем готують практично у всіх сім’ях. Овочі з м’ясом — прекрасний дует. Блюдо легко засвоюється, воно поживне, та ще й смачне. Недарма існує величезна кількість перевірених рецептів, за суміщенням воєдино цих двох продуктів. Навіть тих, хто вважає за краще готувати молоді фаpшірованние кaбачкі, я спробую здивувати, запропонувавши свій варіант.

Корисніше овочі запікати, а не обсмажувати на сковороді. Вдома ми вважаємо за краще овочі запікати в духовці, нарізавши їх попередньо кружечками. Здавалося б, що тут незвичайного. Але ваша думка зміниться, як тільки ви скуштуєте овочеве частування з м’ясним прошарком.

Господині люблять подібні страви за простоту приготування, а їх домочадці за неповторний смак. Вийнявши частування з дуxовкі, прямо в формі можна подати другу страву зібралася за столом сім’ї. Чи не прогадаєте, якщо запропонуєте його на свято. А тут, ви дізнаєтеся про користь стручкової квасолі.

Доповнити цей поширений дует можна іншими інгредієнтами. Найчастіше, між шарами кабaчков і м’яса розміщують помідори. А зверху, кулінарне творіння засипається тертим сиром.

Кабачки з фаршем в духовці кружечками

Починаємо знайомство з кaбачково-м’ясною стравою. З такою роботою впорається і починаюча господиня, а скільки компліментів вона почує на адресу своїх кулінарних здібностей. А між тим, готується все просто і швидко. Треба лише скласти гармошкою порізані овочі і фарш, а потім запекти цю красу в духовці.

Інгредієнти:

Для приготування страви, заздалегідь приготуємо продукти, зазначені в списку:

  • 1-3 кабачка середніх розмірів;
  • 3-4 помідора;
  • 2 головки цибулі ріпчастої;
  • 0,5 кг свинячого фаршу;
  • 100 г сиру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • зелень кропу (за смаком);
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль, спеції.

як заливки, нам більше подобається сметана, яка додає ніжності. Ви, зрозуміло, можете зробити по своєму. До страви підходить не тільки сир і метану, але також майонез, або соус бешамель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Каші з роздробленої крупи - ліки від недуг

Готуємо кабачки з фаршем в духовці кружечками, з помідорами і сиром

Крок 1. Спочатку підготуємо фаpш . Свинину перекручуємо через м’ясорубку заздалегідь. До неї додаємо цибулю, порізану дрібно зелень. За смаком, сиплемо сіль і чорний перець. Можна присипати свої улюблені приправи: паприку або коріандр.

Все вимішати, дуже ретельно руками і дамо кілька хвилин постояти, щоб аромати злилися воєдино, переплелися.

Крок 2. Займемося овочами. Кабачки нарізаємо шайбочками, товщина яких 0,5-0,8 см, помідори ріжемо кільцями трохи тонше — 0,4-0,5 см. Трохи посолити їх і присмачити меленим перцем.

Шматочки болгарського перцю, внесені в блюдо, оттенят його своїм смаком, додадуть особливу пікантність.

Крок 3. Починаємо збірку нашого страви в формі, в якій воно буде запікатися в духовці. Беремо кружечок кaбачка, укладаємо на ребро. З фаршу робимо невелику коржик-котлетку і прикладаємо поруч, щільно притиснувши. Наступним йде помідор.

Так повторюємо, поки не заповнимо форму підготовленими продуктами.

Якщо у вас залишилися нарізані кaбачкі, просто розкладіть їх у стінок форми.

Крок 4. Переходимо до приготування заливки. У сметану натираємо часник, перемішуємо. Зверніть увагу, що воду додавати не треба, так як кабачки — дуже соковиті овочі. Вони пустять натуральнsq сік в процесі приготування.

Для більш яскравого смаку, замість сметани можна взяти майонез.

В цьому випадку, зміняться не лише смакові відчуття. Блюдо стане більш калорійним і соковитим.

Крок 5. На тертці подрібнюємо обраний сир. Можете терти відразу над формочкой або спочатку відправити його в миску, а потім розподілити поверх кабачків з фаршем і помідорами. Заливаємо поверх сиру сметаною з часником.

Крок 6. Фінальним акордом стане запікання кабачків з фаpш в розігрітій до 190º. Час готування орієнтовний — 40 хвилин. Не забувайте в процесі приготування поглядати на станом м’яса і овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Куряча грудка в духовці - 5 рецептів з фото

У кожного з нас електротехніка різна, тому можливі деякі розбіжності в часі. Дамо після виключення духовки 10-15 хвилин постояти блюду в теплі. Воно стане ще більш соковитим.

Ось такі чудові кабачки з фаршем і помідорами під легкої сирної скоринкою у нас вийшли в підсумку. Кожну порцію посипаємо зеленою цибулею, щоб освіжити овочі, привернути увагу. Можна при подачі подати додатково сметану в соуснику.

Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте зберегти його на своїй сторінці соціальної мережі. До нових зустрічей!

Схожі статті

Корисні властивості пшёнкі у відновленні здоров’я

elena elena

Чайний гриб. Як виростити чайний гриб вдома

elena elena

Суперфуд довголіття. Користь соку вітграсс

elena elena

Рисовий гриб, корисні властивості

elena elena

Цілющі властивості молодильні яблук

elena elena

Кукурудзяне борошно — користь і шкода рецептів для здоров’я

elena elena

Ячна крупа — не їжа, а ліки

elena elena

Риб’ячий жир — вірний засіб від старості

elena elena

Куркума. Ліки або добавка

elena elena

Залишити коментар