Святковий стіл на Новий рік — турбота для багатьох господинь. Що приготувати смачного й оригінального? Як порадувати гостей і догодити талісману приходить року? Зараз стає популярним готувати страви для свята на честь тварини, яка протегує Нового року. Сьогоднішня стаття допоможе вам вирішити це питання і приготувати все, так щоб і гості були ситі і талісман року — Вогняна мавпа — буде задоволений.
Зміст
- Закуски
- Проста закуска з сьомги з огірком
- Фаршировані гриби
- Міні-тости з авокадо і креветками
- Салати
- салат з шинкою, яйцями і редискою
- Картопляний салат з куркою і ананасами
- Гаряче
- Курка в гірчично-медовому соусі з картоплею в духовці
- Тріска запечена в духовці
Так як святковий стіл складається не тільки з салатів, раді запропонувати вам відмінну добірку новорічних рецептів закусок, салатів і гарячих страв, щоб питання «що приготувати на Новий рік» відпав повністю. Всі рецепти мають докладний опис і фото, так що процес їх приготування не складе проблем для вас.
Закуски
Проста закуска з сьомги з огірком
Для приготування вам потрібно:
- 100 м філе слабосоленої сьомги.
- 1 довгий огірок.
- 1/2 склянки м’якого сиру або грецького йогурту.
- 2 гілочки кропу.
- У невеликій мисці змішати м’який сир і кріп, сіль за смаком.
- Огірок нарізати на кружечки. 1 ч. Л. сирної суміші викласти на скибочку огірка, зверху покласти шматочок сьомги і прикрасити невеликий гілочкою кропу.
Час приготування: 15 хвилин.
Фаршировані гриби
Вам знадобиться:
- близько 20-25 печериць.
- 1 червоний перець.
- 2 зубчики часнику.
- 1/2 цибулини.
- 1/2 склянки волоських горіхів.
- стакан шпинату (опційно).
- сіль, перець
- Для початку печериці потрібно промити, просушити і видалити ніжки. Ніжки дрібно порубати, викласти в тарілку, змішати з рубаним луком, часником, і шпинатом (якщо ви його вирішили використовувати).
- Наповнити кожен капелюшок масою і викласти на деко.
- Деко поставити в духовку при 160-180 градусах, запікати близько 15 до готовності.
- При подачі прикрасити дрібно порубаним червоним перцем.
До речі! Також в якості начинки можна використовувати м’який сир, цибуля і порізані ніжки печериць.
Час приготування: 35 -40 хвилин.
Цікаві статті: закуски на Новий рік — смачні рецепти для святкового столу
Міні-тости з авокадо і креветками
Дуже простий рецепт закуски , для його приготування в даному варіанті використовується чорний хліб, але ви можете замінити його на красиві тарталетки або білий багет.
на 15 скибочок / тарталеток вам потрібно:
- 2 авокадо .
- 1 цибулина (червона або біла).
- 1 лимон.
- сіль, перець.
- креветки без панцира.
- чорний хліб.
- Для початку приготуємо креветки: їх потрібно відварити в киплячій воді хвилин 5.
- Авокадо почистити і порізати на кубики, цибуля — дрібно порубати, все викласти в чаші блендера, додати сіль, перець і збити до пастоподібної консистенції. В отриману пасту додати сік лимона, можна ще взяти рубану зелень (наприклад, шпинат, петрушку або кинзу) і перемішати.
- Перейдемо до хліба. Зрізати корочку і нарізати хліб на квадратики по 3-4 см.
- Зверху хліба викласти соус з авокадо, на кожну порцію покласти креветку.
Частування готово! Час приготування: 15-20 хвилин.
До речі! Скибочки хліба можна злегка підсушити в духовці буквально 5-7 хвилин при 180 градусах. Вийде смачна хрустка закуска.
Салати
Новорічний стіл ніяк не може обійтися без салатів, щороку господині шукають новий і цікаві рецепти, щоб порадувати і здивувати своїх гостей. Повелителька цього року любить легкі овочеві салати з нежирним м’ясом, тому наша добірка містить ті рецептики, що потішать гостей і не точно задобрять талісман року.
Салат з шинкою, яйцями і редискою
на 4-5 порцій салату знадобиться:
- 1 головка салату латук або 300-400 г. будь-яких листя салату.
- 150 м шинки.
- пучок петрушки.
- 1 зелене яблуко.
- 4 яйця.
Для заправки:
- натуральний йогурт.
- 2 ст.л. оливкового масла.
- 1 с.л. соку лимона.
- сіль, перець
Або можна замінити просто на майонез.
Приготування:
- Яйця відварити круто, почистити і порізати навпіл або на чверті.
- Салатні листя порвати руками або порізати, редис нарізати кружечками, яблуко — на тонкі часточки, шинку — соломкою. Викласти все в салатник і перемішати.
- Приготувати заправку, якщо ви вибрали її замість майонезу.
- При подачі на новорічний стіл викласти в салат яйця і полити заправкою або майонезом.
Картопляний салат з куркою і ананасами
Свіжий, хрусткий, смачний салат порадує всіх гостей. На 3-4 порції салату вам потрібно взяти:
- 400 г картоплі.
- 1 куряче філе.
- 1 огірок.
- 1 яблуко.
- 3-4 скибочки свіжого або консервованого ананаса.
- листя салату Айсберг або інші салатні листя.
Для заправки:
- 100 мл. сметани.
- 75 мл. майонезу.
- 2 ст. л. гірчиці.
- сіль, перець.
- Картоплю відварити до готовності, остудити і нарізати на кубики.
- Куряче філе також відварити до готовності близько 15 хвилин. Остудити і нарізати на шматочки, пропорційно картоплі.
- Поки картопля і курка варяться, можна приготувати заправку: змішайте всі інгредієнти для заправки в невеликій мисці.
- Огірок, ананас і яблуко нарізати на кубики за розміром картоплі. Листя салат порвати руками.
- Викласти всі інгредієнти у великій салатник, полити заправкою і акуратно перемішати. Новорічний рецепт салату з куркою і ананасом готовий!
Цікаві статті:
Салати на Новий 2016 рік — найкращі рецепти для застілля
Легкі салати — рецепти для тих, хто не хоче поправитися!
Гаряче
Курка в гірчично-медовому соусі з картоплею в духовці
Цим рецептом ви точно скорите всіх, приголомшливо смачний соус з ніжною курочкою. Готується він швидко, інше за вас зробить духовка.
На 5 порцій потрібно:
- 1 кг. картоплі, почистити і порізати на шматочки 2-3 см.
- 5 курячих стегенець.
- 1 цибулина.
- 2 зубчики часнику.
Для гірчичного соусу:
- 3/4 склянки білого вина.
- 3 ст.л. діжонськой гірчиці.
- 2 ст. л. меду.
- 1 ч.л. сушеного чебрецю.
- 2 ст. л. вершків.
Примітка! Вино можна замінити на бульйон (воду) з 1 ст. л. оцту і 1 ч.л. цукру.
Приготування:
- Очищений і порізану картоплю залити холодною водою і поставити варити, після закипання відварити картоплю протягом 5 хвилин, зняти з вогню, злити воду.
- У форму для запікання викласти картоплю, полити оливковою олією і посипати сіллю.
- Стегенця обсмажити на сковороді близько 3-4 хвилин з кожного боку, поки вона не підрум’яниться. Зняти зі сковороди і викласти їх у форму до картоплі.
- У ній же обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору, потім додати вино, довести його до кипіння і тушкувати поки не пропаде запах алкоголю. Додати інші інгредієнти для соусу, перемішати, згасити 1-2 хвилини і полити цим соусом картопля з куркою.
- Поставити форму в духовку і запікати 40-50 хвилин до готовності.
- Перед подачею посипати страву свіжою зеленню.
Цікаві статті:
Рецепти смачної курячої грудки — пальчики оближеш!
Сьомга запечена в духовці — відмінний варіант для святкового столу
Тріска запечена в духовці
Для 4 порцій вам знадобиться:
- 3 ст. л. лимонного соку.
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла.
- 1/4 склянки борошна.
- близько 600-800 г. філе тріски.
- 2 ч. л. цедри лимона.
- 2. л. рубаної петрушки.
- сіль, перець і улюблені рибні приправи.
- Для початку поставити розігріватися духовку до 180 градусів.
- В окремій мисці змішати сік лимона і вершкове масло, в іншій змішати борошно і приправи.
- Відразу підготувати форму для запікання, змастити її маслом.
- Філе порізати на шматки близько 10 см, кожен спочатку вмочити в лимонний сік з обох сторін, замет в борошняну суміш і покласти на дно форми. Так зробити з усіма шматками, зверху полити лимонним соком.
- Запікати філе близько 15 хвилин до готовності, перед подачею змішайте цедру лимона і рубану петрушку і посипте нею рибу.
PS Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті!