Прелесть таких супів якраз в тому, що готуються вони досить швидко і замочувати і довго варити квасолю не потрібно. Сьогоднішня добірка присвячена швидким і смачним рецептам таких супів. Щоб не виникало питань все рецептики супроводжуються докладним описом і фотографіями.
Зміст
- Суп з шинкою
- Вегетаріанський суп
- Суп пюре
Суп з шинкою
Це дуже простий, але дуже смачний рецепт. На середню каструлю вам знадобиться:
- 1 банка білої консервованої квасолі;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1-2 морквини;
- 3 стебла селери;
- 3 середніх помідора;
- 1,5-2 літра курячого бульйону або води;
- 100 г шинки;
- 2 ст.л. вустерського соусу (якщо є);
- лавровий лист;
- невеликий пучок петрушки;
- сіль, перець
приготування:
1. Овочі чистимо і нарізаємо кубиками. З квасолі зливаємо воду. Шинку нарізаємо на невеликі кубики.
2. Беремо каструлю, в якій будемо варити суп. Наливаємо масло і обсмажуємо цибулю і часник 2-3 хвилини, потім засипаємо морква і селера, обсмажуємо все ще 3-5 хвилин.
3. Тепер в каструлю додаємо квасоля і все заливаємо водою ульйоном.
4. Помідори натираємо на тертці, шкурку можна викинути і трохи їх тушкуємо в окремій сковороді. Додаємо їх в суп, доводимо його до кипіння і залишаємо варитися хвилин 30 на малому вогні.
5. Після 30 хвилин черпаком забираємо 2 склянки супу разом з гущею. Виливаємо їх в чашу для блендера і пюріруем і повертаємо назад в каструлю.
6. Додаємо порізану шинку, петрушку, лавровий лист, вустерский соус, сіль і перець і варимо ще 15 хвилин.
Готово! Перед подачею не забудьте дістати лавровий лист.
Вегетаріанський суп
На приготування знадобиться всього 30 хвилин, вийде гарна каструля аж на 6-8 порцій. Вам знадобиться:
- 2 червоних перцю;
- 2 невеликих цибулини;
- 2 середніх моркви;
- 2 палички стебла селери ;
- 2 літри води або овочевого бульйону;
- 1 банка консервованої квасолі;
- сіль, перець і приправи.
Приготування:
1. Овочі чистимо і нарізаємо на шматочки однакових розмірів.
2. Беремо велику каструлю, викладаємо туди перець, цибулю, моркву і селеру. Заливаємо все водою і доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо до малого і варимо хвилин 15, поки морква не стане м’якою.
3. Потім додаємо квасоля, солимо, перчимо і не забуваємо приправи. І продовжуємо варити на повільному вогні ще хвилин 10.
4. За допомогою блендера збити вміст в пюре, так щоб частина квасолі залишилася ціла. Тобто буквально 1-2 хвилини пюрировать суп, щоб не весь він перетворився в пюре. Цей крок необов’язковий, його можна спокійно пропустити.
5. Супчик можна подавати!
Суп-пюре
Для такого супу вам потрібно:
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1 велика картоплина;
- 2 банки білої консервованої квасолі (але можна взяти будь-яку);
- 1 літр води або бульйону;
- 1 ч.л. свіжого чебрецю;
- сік лимона;
- 4 невеликих скибочки бекону.
Приготування:
1. Беремо каструлю, розігріваємо її на середньому вогні, наливаємо 1 ст.л. масла. Додаємо дрібно порізану цибулю і часник. Обсмажуємо протягом 5 хвилин до м’якості. Додаємо нарізану кубиками картоплю і квасолю (з неї потрібно попередньо злити воду). Готуємо 2 хвилини, постійно помішуючи.
2. Наливаємо в каструлю бульйон або воду. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до малого. Варити суп потрібно хвилин 10-15 до готовності картоплі.
3. Знімаємо суп з вогню, за допомогою погружного блендера збиваємо суп в пюре. Додаємо сік лимона і свіжий чебрець, солимо. Ставимо на малий вогонь на 5 хвилин.
4. Поки суп розігрівається, бекон потрібно порізати на невеликі скибочки і обсмажити на сковороді протягом 3 хвилин.
5. Суп знімаємо з вогню, даємо охолонути і можна подавати. При подачі на суп-пюре викладаємо обсмажений бекон.