Використання Кероб в приготуванні десертів все більше набирає обертів. Що можна приготувати з Кероб, читайте в добірці нижче. Млинці, кекси, цукерки і навіть шоколад. Всі рецепти мають докладний опис і фото.
Зміст
- Рецепт шоколаду з Кероб з кокосовою стружкою
- Шоколад з Кероб
- смузі з банана, кероб і фініків
- Гарячий напій з кероб
- Цукерки з кероб
- Кекси з кероб
- Кольорові млинці з кероб
Рецепт шоколаду з кероб з кокосовою стружкою
Для приготування вам знадобиться:
- 6 ст. л. кокосового масла (можна замінити на вершкове).
- 6 ст.л. порошку Кероб.
- 6 ст.л. кокосової стружки.
- мед або цукор за смаком.
- горіхи або сухофрукти (за бажанням).
Приготування:
1. На водяній бані розтоплюємо масло, щоб воно розтануло. Після чого зніміть масло і додайте до нього кероб і перемішайте.
2. Потім додайте кокосову стружку і трохи рідкого меду (максимум 1 столової ложки) і добре змішайте. Спробуйте на смак масу, якщо вам здасться наслідки, то додайте ще трохи меду.
3. Тепер формуючи шоколад, можна залити його в формочки для льоду або просто на дно будь-якої форми для запікання (попередньо покладіть пергамент). Вилийте акуратно масу в форму, можете додати горіхи або сухофрукти за бажанням, і поставте шоколад в холодильник або морозилку мінімум на 1 годину.
Шоколад з Кероб
Для цього рецепта вам потрібно:
- 1/2 склянки порошку кероб.
- 100 гр кокосового або вершкового масла.
- цукор або мед за смаком.
Приготування:
1. На водяній бані на невеликому вогні розтопити масло, змішати з Кероб. Якщо ви хочете шоколад по солодше, то краще додавати мед або цукор саме зараз, поки масло тепле і дозволить їм розтанути.
2. Отриману масу вилийте в форму для запікання (дно форми можна прокласти пергаментним папером), розрівняйте і поставте в холодильник на 1 годину або в морозильник на 30 хвилин мінімум.
3. Після того як шоколад замерзне, його потрібно дістати з форми, розрізати ножем або розламати руками.
Смузі з банана, Кероб і фініків
Для приготування напою вам знадобиться (2 порції):
- 1 банан.
- 5 фініків без кісточок.
- 2-3 ст.л. порошку Кероб.
- баночка натурального йогурту.
Приготування:
1. Банан поламати і викласти в чашу для блендера, туди ж додати фініки, кероб і йогурт. Збийте блендером до однорідної маси.
2. Розлийте смузі по склянках. Прикрасити можна шматочками порізаних фініків.
Гарячий напій з Кероб
На одну порцію цього простого, але дуже смачного напою з Кероб потрібно:
- 1 стакан молока.
- 2 ст.л. Кероб в порошку.
- ванілін і кориця на ваш смак.
Молоко налити в невелику каструльку, насипати кероб і добре розмішати, щоб весь порошок розчинився і не було грудочок (дуже зручно заважати віночком для тесту). Підігріває напій до потрібної вам температури.
Для солодощі можна додати 1 ч.л. меду або кленового сиропу.
Цукерки з Кероб
На 10 приголомшливо смачних цукерок вам знадобиться:
- 2 ст. фініків без кісточок.
- 1/2 склянки кокосової стружки.
- 2 ст.л. Кероб.
- 1-2 ст.л. води.
- ваніль і кориця на ваш смак.
Додатково для прикраси (на ваш смак):
- кероб.
- кокосова стружка.
- кунжут.
- подрібнені горіхи.
- кориця
Приготування:
1. Фініки потрібно помістити в кухонний комбайн або блендер і збити їх до однорідної маси. Якщо консистенція занадто суха, додаємо 1 ст.л. води і ще раз збити.
2. Після додати всі інші інгредієнти: кероб, стружку і ваніль. Ще раз добре збити, якщо потрібно додати ще 1 ст.л. води.
Важливо! Консистенція повинна бути щільною, нерідких, щоб з неї можна було формувати цукерки.
3. Всю масу дістаньте з чаші комбайна і викладіть в окрему тарілку.
4. Візьміть 1 ст.л. маси і скачайте руками кульку, обкатайте його в Кероб, кокосовій стружці або кунжуті і відкладіть в тарілку. Всього вийде близько 10 цукерок. Близько години цукерки повинні відлежатися при кімнатній температурі або в холодильнику.
Кекси з Кероб
М’який солодкі бананові кекси з Кероб стануть відмінним десертом і порадують ваших близький! На 10-12 кексів потрібно:
- 2 склянки борошна.
- 3/4 склянки цукрової пудри.
- 150 гр. вершкового масла.
- 1 ст. молока.
- 2 банана.
- 2 яйця.
- 3 ст.л. Кероб.
- 1 ст.л. несолодкого йогурту.
- 1/4 ч.л. соди або розпушувача.
- ваніль, кориця на ваш смак.
Приготування:
1. Для початку розігріємо духовку до 200 градусів. І підготуйте форму для кексів, не важливо що це буде, силіконова форма або паперові формочки.
2. Змішуємо борошно, цукор, кероб, соду і корицю у великій мисці, добре все перемішуємо.
3. У центрі зробимо поглиблення і вбиваємо в нього яйця, молоко, вершкове масло, йогурт і розм’якшені виделкою банани. Акуратно перемішуємо масу, щоб всі інгредієнти добре змішалися. Консистенція повинна бути як у густої каші.
4. Ложкою наповнити формочки для кексів на 2/3 форми. Поставити кекси в духовку і випікати близько 20-25 хвилин до готовності. Подавати можна як теплими, так і вже остиглими.
Кекси з Кероб готові!
Кольорові млинці з Кероб
Рецепт простий, але колір і смак какао здивує і порадує близьких. Для приготування ви можете використовувати свій рецепт тонких млинців, додатково додавши кероб, або можете скористатися описаним нижче. Для млинчиків знадобиться (2 порції, на більшу кількість інгредієнти множте пропорційно):
- 1 склянки молока.
- 1/5 склянки борошна.
- 1 яйце.
- 2-3 ст.л. Кероб.
- цукор, сіль за смаком.
- 1 ст.л. соняшникової олії.
Змішати в мисці всі інгредієнти, збити віночком, щоб не було грудочок. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді.
Подавати млинці з варенням, свіжими ягодами або улюбленими сиропами.
P.S. Є коментарі, поради або ваші власні рецепти. Діліться вашими думками в коментарях до статті!)