Бутерброди або тости — відмінний варіант поснідати і перекусити. Щоб зробити тости смачними і корисними, ми зібрали добірку відмінних рецептів гарячих бутербродів. Швидкі, прості і смачні рецепти, готувати які одне задоволення!
Зміст
- C яйцем
- З яйцем і авокадо
- C яловичиною і сиром
- C грибами та сиром
- C авокадо і сьомгою в духовці
C яйцем
Почнемо з самого простого і звичного — гарячого бутерброда з яйцем. Для нього потрібно підготувати:
- 1 житній хлібець (краще взяти цільнозерновий тому калорійність такого хліба менше)
- 1 яйце
- трохи сири ( беріть будь-, що є в холодильнику)
- сіль, перець
Приготування:
1. Вся принадність цього рецепту в тому, як готується тост. Для початку ножем намічаємо квадрат (дивіться на фото), потім ложкою вдавлюємо м’якоть, щоб вийшло невелике заглиблення. Опис складне, але по фото все зрозуміло.
2. В серединку розбиваємо яйце, по краях викладаємо тертий сир.
3. Запікати цей бутерброд можна в духовці (при температурі 180 градусів хвилин 10-15) або в мікрохвильовці. Перед подачею посипати перцем або зеленню.
З яйцем і авокадо
На одні бутерброд вам потрібно буде:
- 1 шматочок тостового хліба.
- 1/2 стиглого авокадо.
- жменю руколи або іншої зелені.
- 1 яйце.
приготування:
Перш ніж приступити до приготування бутерброда, потрібно підсмажити яйце. Тепер збираємо бутерброд, беремо тостовий хліб, на нього викладаємо рукколу або іншу зелень, потім порізаний невеликими шматочками авокадо і на вершину укладаємо смажене яйце.
Бутерброд готовий!
C яловичиною і сиром
цей рецепт гарячого бутерброда є варіацією класичного croque-monsieur — це французький запечений тост з хамоном і сиром з соусом бешамель. Наш рецепт буде простіше, але не менш смачний.
На 2 порції вам знадобиться:
- 4 шматки тостового хліба.
- 50 гр. тертого сиру.
- 2-3 ст. ложки сметани або натурального йогурту.
- 4 шматки в’яленої яловичини або будь-якого в’яленого м’яса.
- кілька листя базиліка
Приготування:
1. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, приступимо до приготування. Змішаємо сир зі сметаною.
2. На хліб викладаємо нарізане мяско, зверху сир і злегка приправляємо перцем.
3. Ставимо запікати в духовку на 5 хвилин. Перед подачею бутерброди прикрашаємо листочками базиліку.
C грибами та сиром
На 2 порції по 2 хлібця вам знадобиться:
- 4 цільнозернових Тостовий хліб.
- 40 гр. сиру моцарелла.
- 7-8 печериць.
- сіль, перець і приправи
Приготування:
1. Печериці помити і порізати. Обсмажити їх на середньому вогні протягом 10 хвилин з приправами.
2. На хлібці викласти шматки сиру моцарелла, зверху на сир викласти обсмажені гриби, посипати орегано.
3. Запікати в духовці при 180 градусах 7-10 хвилин, щоб сир злегка розплавився.
C авокадо і сьомгою в духовці
Це, безумовно, смачний і корисний сніданок. До того ж до бутерброду ми приготуємо авокадо запечене з яйцем … м-м-м .. спробуйте, вам сподобається!
Найголовніше в цьому рецепті — це гарне, м’яке і стигле авокадо.
Як правильно вибрати авокадо?
його стиглість можна визначити тільки тактильно, візьміть його в руки і натисніть, стиглий плід повинен бути злегка м’яким, при натисканні повинні залишитися вм’ятини. Якщо ж плід авокадо тверді, значить він ще незрілий і йому потрібно кілька днів, щоб дозріти. Шкірка у незрілого плоду найчастіше яскраво-зелена, а от стиглий має відтінки коричневого.
Для приготування 1 порції бутерброда потрібно:
- 1 стиглий плід авокадо (1/2 піде на бутерброд, 1/2 запікатиметься з яйцем).
- 1 скибочка слабосоленої сьомги або форелі (розмір визначайте самі на свій смак)
- 2 цільнозернові тостового хлібець
- перець
- сік лимона
- 1 яйце (для запікання з авокадо)
Приготування:
1. Для початку чистимо авокадо, потрібно очистити шкірку акуратно (якщо плід стиглий, шкурка буде дуже легко зніматися). Потім розрізати його на 2 половини і дістати кісточку.
2. Ставимо розігрівати духовку до 180 градусів.
3. У першій половинки авокадо трохи вичистити центр ложкою, збризнуть її соком лимона і вбити в центр яйце і поставити запікатися в духовку на 10-12 хвилин.
4. З другої половини авокадо і решти м’якоті виделкою зробити пюре.
5. Намазати пюре на житній хліб, викласти зверху скибочки сьомги і поставити в духовку. Запікати 5 хвилин.
Смачного!
P.S. Є коментарі, поради або ваші власні рецепти. Діліться вашими думками в коментарях до статті!)