Рецепти

Суп-пюре з брокколі — рецепти з фото

Легка і здорова їжа — незаперечна твердження, коли мова йде про супі з брокколі. Брокколі багата на вітамін С, А, залізом, вітамінами К і комплексом вітамінів B, цинком, фосфором і іншими корисними речовинами. У перерахунку на 100 калорій брокколі містить білка більше, ніж яловичина, а значить вживання брокколі підходить і тим, хто намагається схуднути або активно займається спортом.

Зміст

  • Суп-пюре з броколі
  • Суп-пюре з брокколі з куркою

Чи любите супи-пюре? Ще кілька рецептів:

  1. грибний суп-пюре
  2. суп-пюре з гарбуза
  3. суп-пюре з цвітної капусти

Всі рецепти забезпечені докладним описом і фото, так що приготувати суп-пюре з брокколі вам не складе труднощів.

суп-пюре з брокколі

Легкий і швидкий рецепт , який сподобається як дітям, так і дорослим, які віддають перевагу легку їжу.

на 8 порцій вам знадобиться:

  • 1 цибулина білого або червоного лука (на ваш розсуд), дрібно нарізати;
  • 1,5-2 літра курячого бульйону або води;
  • 1 кг броколі — можна взяти як свіжі суцвіття так і заморожені;
  • 1-2 склянки молока будь-якої жирності;
  • сіль і перець і приправи за смаком;
  • 30-40 гр сиру твердих сортів — для прикраси супу при подачі;
  • 1 столова ложка свіжого лимонного соку (опціонально, він підсилює смак і колір страви).

Калорійність супу: в 1-ій порції 69 ккал (4 м жиру, 7 м вуглеводів , 4 г. білка)
Загальний час приготування: 45 хвилин.

Приготування:

1. Беремо сковороду, ставимо її на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ній цибулю. Обсмажувати хвилини 3, поки цибуля не стане золотистим.

2. Поки цибуля обсмажується, беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду або бульйон і ставимо на вогонь. Коли цибуля обсмажився, викладаємо його в каструлю.

3. Нарізаємо брокколі на суцвіття по 4-5 см.

4. У каструлю викладаємо брокколі, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до низького і варимо хвилин 15-20 до готовності брокколі.

5. Як тільки брокколі приготується, вимикаємо вогонь. Даємо супу трохи охолонути і за допомогою блендера подрібнюємо суп в пюре.

6. Після чого ставимо вийшов суп-пюре на маленький вогонь. Додаємо молоко (кількість зазвичай залежить від того, який густоти ви хочете отримати готову страву). Довести суп до легкого кипіння. Вимкнути вогонь.

7. Суп-пюре з брокколі готовий! При подачі зверху в тарілку натріть трохи сиру, можна посипати сухариками.


Суп-пюре з брокколі з куркою

Для приготування супу-пюре вам знадобиться:

  • 1,5 кг броколі
  • 1 куряча грудка
  • 1 морква
  • 2 невеликі картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 склянка вершків
  • корінь селери за бажанням
  • сіль, перець за смаком

1. Готуємо інгредієнти, все моє і чистимо.

2. Беремо велику каструлю, наливаємо близько 2 літрів води. Ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Викладаємо в воду моркву і корінь селери (якщо ви вирішили його використовувати). Варити хвилин 10-15.

3. Потім нарізаємо картоплю невеликими кубиками і викладаємо їх в каструлю. Варимо хвилин 5.

4. Тепер переходимо до курки. Нарізаємо її шматками по 5-6 см. Викладаємо її в каструлю і варимо хвилин 15.

5. Брокколі моєму, відокремлюємо суцвіття.

6. Додаємо брокколі в каструлю, варити потрібно хвилин 10 при слабкому кипінні води. Всі інгредієнти в супі повинні бути готові.

7. Знімаємо каструлю з вогню. За допомогою блендера перемелює всю масу в пюре. Додаємо сіль, перець і спеції на ваш смак. Все добре перемішуємо.

8. Як тільки суп став однорідною масою, ставимо каструлю на слабкий вогонь. Додаємо вершки і підігріваємо, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння.

9. Суп-пюре з брокколі з куркою готовий! При подачі можна прикрасити готову страву тертим сиром, сухариками або зеленню петрушки.

P.S. Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.

Схожі статті

Фаршировані баклажани в духовці

Alex

Заправки для салатів — 15 смачних рецептів

Serega

Рулетики з баклажанів: рецепти з фото

Megusta

Морквяні котлети: кращі рецепти з фото

Andrey

Оладки з кабачків — 11 кращих рецептів з фото

Scooby

Салати з селери — 7 рецептів

Maria

Пісні рецепти на кожен день

Pasha

Легкі салати — рецепти з фото

Lamaxima

безалкогольний глінтвейн

Sasha

Залишити коментар