Осінь — час збирати урожай, сади наповнені ароматними грушами. Що може бути смачніше, ніж грушевий пиріг з кухлем молока або теплого імбирного чаю. Як такий спекти — вибирати вам, 3 рецепта з докладними інструкціями і фото допоможуть приготувати його без зайвих проблем.
Зміст
- Грушевий пиріг з карамельної заливкою
- Грошовий пиріг з шоколадом
- Грушевий пиріг в мультиварці
- Перевернутий пиріг з грушею
- Грушевий пиріг з рікоттою
- Простий вегетаріанський рецепт
- Яблучно-грушевий пиріг
- пиріг з грушевим варенням
- Миндально-грушевий пиріг
- грушевий пиріг без яєць
- Гарбузово -грушевий пиріг
- Грушевий пиріг з безе
- Грушевий пиріг із заварним кремом
Грушевий пиріг з карамельної заливкою
Як же обійти увагою пиріг з карамеллю? Цей десерт можна вважати класичним, так як поширений він практично по всій планеті. Готувати його на основі бісквітного коржа простіше простого. Інгредієнти:
- 3 яйця.
- 3 великих груші.
- 150 гр. муки.
- 120 гр. цукру.
- 150 гр. вершкового масла.
- 1 \ 2 ч. л. розпушувача для тіста.
- 100 гр. цукрової пудри + сік з 1 \ 2 лимона + 2 ст.л. води (для карамелі).
Фото: finecooking.com
1. Насамперед потрібно приготувати карамель: змішати необхідні для неї інгредієнти, прогріти на малому вогні до проби на тонку нитку. Перемістити в форму для випічки.
2. Груші очистити і нарізати на красиві великі часточки, укласти широкої стороною вгору в карамель по колу, утворюючи подобу квітки.
3. Прогріти духовку до 190 градусів.
4. У чистому посуді збити яйця з цукром, додати борошно з розпушувачем і ретельно перемішати.
5. В кінці влити розтоплене масло, знову розмішати і вилити готове тісто на груші.
6. Помістити пиріг в духовку і випікати протягом 45 хвилин до готовності.
7. Ще гарячим його потрібно перевернути на блюдо для подачі, інакше карамель прилипне.
Калорійність становить 232 ккал на 100 грамовий шматочок, БЖУ = 3. 11. 31.
Грушевий пиріг з шоколадом
Грошовий пиріг за таким рецептом змусить переглянути свої смакові пристрасті, зробивши його фаворитом серед десертів. Він має середню калорійність 242 ккал, а БЖУ становить: 4,5 (Б), 13 (Ж), 26 (У).
Необхідні інгредієнти:
- 4 яйця .
- 3 груші.
- 200 гр. чорного шоколаду.
- по 80 гр. цукру і пшеничного борошна.
- 60 гр. вершкового масла.
- 1 п. розпушувача для тіста.
- 1 \ 2 ч.л. ванільного цукру.
Фото: strongertogether.coop
1. Розігріти духовку до 190 градусів.
2. Груші нарізати кубиками середнього розміру.
3. Збити жовтки від яєць з цукром і ваніллю до однорідної маси, додати борошно і розпушувач. Вимішати до гладкості.
4. Розтопити шоколад на водяній бані, змішати з борошняної масою.
5. Додати шматочки фруктів і обережно перемішати.
6. В окремому посуді збити білки від яєць до стійкої піни і наточити їх до основного тесту, перемішуючи знизу вгору.
7. Отримане тісто вилити в силіконову форму, випікати протягом 20 хвилин, потім знизити вогонь до 180 і продовжити випічку ще 10-15 хвилин.
Грушевий пиріг в мультиварці
В мультіварочной машині виходять відмінні пироги з фруктами, особливо якщо використовується тісто на кефірі.
Енергетична цінність такого блюда невелика: 212 ккал на 100 грам. БЖУ становить: 3 (Б), 6 (Ж), 36,6 (У). Необхідні інгредієнти:
- 3 яйця.
- 170 гр. муки.
- 4 великих груші.
- 130 мл кефіру.
- 250 гр. цукру.
- 60 гр. кокосового масла (якщо немає, — використовуйте якісний маргарин).
- 1 ч. л. без гірки розпушувача для тіста.
- 1 ч.л. ванільного цукру.
- 2 3 ст. л. цукрової пудри для посипання готового блюда.
Щоб запобігти прилипання пирога на дно мультиварки (що іноді трапляється), необхідно вирізати з пергаменту коло відповідним діаметром, рясно змастити його олією з двох сторін і укласти на дно. Зверху щільно розташувати скибочки груш, очищені від шкіри.
Фото: recipes.sainsburys.co.uk
1. В окремому посуді змішати збиті яйця з цукром і ваніллю, розтопленої масло і кефір.
2. Борошно з’єднати з розпушувачем і наточити до основної маси, збиваючи блендером на низьких оборотах.
3. Вилити тісто зверху на груші, закрити кришку мультиварки і встановити режим «Випічка» на 60 хвилин.
4. По закінченню терміну перевірити готовність сірником, при необхідності додати час ще на 10 хвилин.
5. Готовий грушевий пиріг вийняти з чаші, видалити папір і рясно присипати випічку цукровою пудрою.
Перевернутий пиріг з грушею
Вам знадобляться:
- 1 пачка вершкового масла
- 1/2 склянки нарізаних волоських горіхів
- 1/2 склянки коричневого цукру, можна і білого
- 2 великих груші, очищені і нарізані
- 1 яйце
- 1,5 склянки борошна
- 3/4 чайної ложки кориці
- 3/4 чайної ложки мускатного горіха
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки розпушувача
- 1/2 склянки теплої води
Процес приготування:
1. Поки духовка розігрівається до 200 градусів, розтопіть в каструльці 1/2 пачки вершкового масла. Візьміть форму для випікання, вилийте масло на дно, зверху посипте 1/4 склянки цукру і горіхами. Груші поріжте і викладіть зверху, як на фото.
2. У великій мисці змішайте 1/2 пачки розм’якшеного вершкового масла і цукор. Додайте яйце. Окремо змішайте борошно, мускатний горіх, корицю, сіль і розпушувач. Додайте цю масу до маслу разом з теплою водою. Все ретельно перемішайте. Отримане тісто вилийте акуратно на груші.
3. Випікайте протягом 35-40 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки, якщо виходить без проблем і чиста, значить випічка готова. Після того, як дістанете пиріг з духовки, дайте йому охолонути хвилин 10 перед подачею.
Грушевий пиріг з рікоттою
Вам знадобляться для тіста:
- 2 яєчний жовтка
- 3/4 склянки цукру
- пачка маргарину (його краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб став м’яким)
- 3 ст .ложкі молока
- 2 склянки борошна
- ванілін і кориця на смак
Для начинки:
- 200 гр сиру Рікотта
- 1/5 склянки цукру
- 1 яйце
- ванілін
- 2 невеликих груші (можна взяти як свіжі, так і консервовані, з консервованими пиріг буде соковитіше).
Процес приготування:
1. Включаємо духовку заздалегідь, вона повинна розігрітися до 180-200 градусів.
2. Розм’якшує маргарин виделкою, додаємо цукор, жовтки, молоко і сіль. Все добре перемішуємо.
3. Додаємо борошно. Змішувати можна не тільки міксером, але і виделкою або навіть руками.
4. У вас повинно вийти щільне тісто.
5. Беремо форму для випічки. Металеву або скляну потрібно обмазати маслом і присипати борошном, силіконову ж просто змастити. Від тесту потрібно відокремити 1/4 частина, вона стане в нагоді для прикраси. Решта розподіліть по формі, найкраще це робити руками. Тісто потрібно трохи проколоти виделкою, як на фото.
6. Тепер готуємо начинку. Змішуємо сир Рікотта з цукром і ваніліном, додаємо 1 яйце.
7. Виливаємо начинку в форму для випікання.
8. У неї викладаємо часточки груші.
9. Тепер готуємо прикраса. Качалкою розгортаємо залишився шматочок тіста, розрізаємо на тонкі смужки і викладаємо їх зверху хрест-навхрест.
10. Випікати 45 хвилин до легкого золотистого кольору, потім дати охолонути.
Простий вегетаріанський рецепт
Цей пиріг вегетаріанський, так як в процесі приготування не використовуються яйця і молоко. Такий рецепт підходить для веганів і людей, які виключили дані продукти зі свого раціону. І, звичайно, такий варіант незамінний, якщо у вашому холодильнику просто немає яєць, а смачного дуже захотілося.
Вам знадобляться:
- 3 стиглі груші
- 170 грам борошна — пшеничного або житнього
- 60 гр мигдального порошку (його зробити дуже просто — потрібно в кавомолці змолоти ядра мигдалю)
- 1/4 ч.л. соди
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 150 гр. цукор (білий або коричневий)
- ванілін і кориця на смак
- пачка маргарину
Приготування:
1. Перед приготуванням включіть її (вона повинна розігрітися до 170 °) і підготуйте форму для випічки. Якщо у вас деко або скляна форма, то на них краще викласти пергаментний папір і змастити маслом. Якщо ж силіконова, просто змастіть дно маслом.
2. Беремо невелику каструлю, розтоплюємо в ній маргарин на слабкому вогні, після чого знімаємо.
3. В розтоплений маргарин додаємо цукор і все перемішуємо.
4. Туди ж кладемо борошно, мигдальний порошок, соду з розпушувачем, корицю і ванілін. Ретельно перемішуємо. Тісто має вийти досить густе, але не сухе. Якщо воно сухувато, можна додати трохи соєвого молока.
5. Чистимо і нарізаємо груші. Дві штуки нарізаємо дрібними кубиками, одну залишаємо для прикраси.
6. Перемішуємо тісто з нарізаними грушами.
7. Частину, що залишилася грушу нарізаємо скибочками, як на фото, для прикраси.
8. Виливаємо тісто в форму. Зверху викладаємо скибочки у вигляді сонечка. Зверху посипаємо корицею.
9. Ставимо в духовку, випікаємо протягом 45 хвилин до готовності, перевіряємо, щоб зубочистка з пирога виходила чистої.
10. Перед подачею потрібно дати випічці охолонути до кімнатної температури. Грушевий пиріг готовий!
Яблучно-грушевий пиріг
Просту випічку на основі листкового тіста можна приготувати за 40 хвилин, тобто коли гості «вже на порозі». Головне, щоб в морозилці був шматок замороженого тіста і трохи фруктів для начинки. Беремо такі пропорції:
- 300 гр. листкового тіста.
- 2 яблука.
- 3 груші середнього розміру.
- по 50 гр. вершкового масла і цукрового піску.
- щіпка ванілі або кориці (на свій смак).
Фото: femmeactuelle.fr
1. Листкове тісто для пирога такого типу можна використовувати як дріжджове, так і прісне. Розморожуємо його, розгортаємо до товщини в 2-3 мм і викладаємо у форму (краще роз’ємну). Обов’язково потрібно сформувати бортики для начинки висотою не менше 3 см. Проколоти тісто виделкою в декількох місцях, щоб не надулося.
2. Груші і яблука очищаємо від серцевини, шкірку видаляємо за бажанням — це не обов’язково.
3. Ріжемо фрукти на невеликі кубики і викладаємо на тісто, посипаємо цукром з корицею, а потім зверху викладаємо маленькі шматочки масла, розподіляючи їх рівномірно по всій площі пирога.
4. Випікаємо пиріг в духовці при 180 градусах протягом 30 40 хвилин.
Калорійність готового пирога 180 ккал на 100 грам, БЖУ = 2 (Б), 9,5 (Ж), 22 (У).
пиріг з грушевим варенням
Смачний пиріг за півгодини — це реально! Для цього беремо готове тісто, грушеве повидло і трохи фантазії. Пропорції складових:
- 300 гр. готового тіста на свій смак (дріжджове листкове, пісочне).
- 1,5 ст. густого повидла з груш.
- 1 яйце.
- 2 ст. л. цукрової пудри для посипання готового пирога.
1. Попередньо розморожені тісто ділимо на два рівних пласта, розгортаємо по діаметру форми (з невеликим запасом в пару см).
2. Викладаємо одну частину в форму, покриваємо повидлом.
Фото: domesticgothess.com
3. Другу частину оформляємо фігурними ножами, роблячи розрізи, дірочки або візерунки.
4. Обережно перемещаем цей пласт на повидло, защепляем краю щільно і змащуємо верх збитим яйцем.
5. Випікаємо до готовності при температурі 200 градусів, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Калорійність такого пирога буде змінюватися в залежності від типу тесту, саме калорійний — це варіант з пісочним: 301 ккал на 100 грам випічки.
Миндально-грушевий пиріг
Дуже цікавий рецепт грушевого пирога використовують в Бельгії і на сході Франції: тісто для нього не замішується традиційним способом, так як інгредієнти викладаються шарами в форму. Що потрібно:
- 90 гр. вершкового масла.
- 120 гр. молочного печива (Ювілейне, До чаю).
- 100 гр. білого шоколаду.
- 70 гр. мигдальної муки.
- 200 гр. згущеного молока.
- 2 груші.
- 50 гр. мигдальних пластівців.
Фото: taste.com.au
1. Подрібнити печиво в крихту, змішати з маслом і викласти масу на дно рознімної форми, щільно утрамбовувавши і формуючи невеликі бортики.
2. Зверху рівномірним шаром розподілити тертий шоколад, далі миндальную борошно і шматочки груш без шкірки.
3. Поверх фруктів вилити згущене молоко, посипати мигдалем і помістити форму з пирогом в духовку на 40 хвилин, встановивши температурний режим 190 градусів.
4. Перед нарізкою такий пиріг необхідно повністю охолодити.
Енергетична цінність десерту вище середнього: 322 ккал. БЖУ: 5,2. 19,4. 33,7.
Грушевий пиріг без яєць
Найпростіший пиріг з грушами можна приготувати з пісочного тіста без яєць — дуже актуально в дні поста і для веганів.
Калорійність 249 ккал на 100 грам. БЖУ: 2,4 (Б), 12,6 (Ж), 32,7 (У). Інгредієнтів небагато:
- 300 гр. муки.
- 150 грам кокосового масла (якщо пост не важливий, можна взяти вершкове).
- 100 мл води.
- пучку солі.
- 1 ст. л.сахара.
- 4-5 груш побільше.
- 4 ст. л. цукрової пудри.
Фото: butteredsideupblog.com
1. Борошно рубаємо з маслом до дрібної крихти, додаємо сіль, 2 ст. л. цукрової пудри і крижану воду.
2. Замішуємо тісто, формуючи кулю, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо в холод на годину або два. Якщо при замісі виявиться, що води недостатньо — додайте ще трохи, тільки не місите довго — пісочне тісто цього не любить.
3. Груші очистити від шкірки і серцевини, порізати на дольки, помістити в сотейник і залити 1 \ 2 склянки води, змішаної з цукром. Проварити до першого розм’якшення фруктів, не допускаючи порушення шматочків.
4. Тісто розділити на 2 частини, залишивши трохи для оформлення. Більшу частину розкачати в тонкий шар, викласти їм дно форми, зробити бортики, проколоти в декількох місцях.
5. Зверху викласти груші, а час, що залишився тісто розкачати і нарізати смужками, викласти поверх пирога, формуючи сітку.
6. Присипаємо зверху залишками цукрової пудри і поміщаємо в духову шафу на півгодини, встановивши температурний режим 200 градусів.
Якщо за цей час пиріг не зарум’яниться (зважаючи на особливості духовки), можна залишити його там ще на 10 хвилин.
Гарбузово-грушевий пиріг
Тісто на основі гарбуза для грушевого пирога — це цікава ідея! Пропорції прості:
- 500 гр. гарбузового пюре (подрібнити овоч блендером).
- 3 груші.
- 120 гр. цукру.
- 3 яйця.
- 250 гр. муки.
- 100 гр. густої сметани.
- пакетик розпушувача для тіста.
Фото: italianfoodforever.com
1. Змішати всі інгредієнти за допомогою блендера, додати груші, порізані середніми шматочками і вилити тісто в силіконову форму.
2. Випікати протягом 30-40 хвилин в духовці при температурі 200-210 градусів.
3. Пиріг можна подавати до столу ще теплим, злегка посипати зверху корицею.
Калорійність дуже низька: всього 150 ккал на 100 грам готового пирога. БЖУ: 3,7. 4. 25.
Грушевий пиріг з безе
Пиріг з безе відрізняється особливою ніжністю, властивої французької кухні, тому обов’язково спробуйте приготувати по цим рецептом. Енергетична цінність 173 калорії, БЖУ = 3,3. 7,8. 23.
Необхідні пропорції продуктів:
- 300 гр. замороженого тіста (пісочне або листкове бездріжджове).
- 3-4 груші.
- по 150 мл молока і вершків.
- 2 яйця + 2 яєчних білка.
- 50 гр. цукру.
- 100 гр. цукрової пудри + ванілін.
Фото: istockphoto.com
1. Готове размороженное тісто розкачати по діаметру форми, залишивши трохи для бортів, викласти їм форму, ретельно притискаючи до стінок.
2. Груші очистити і нарізати красивими скибочками, викласти по тесту у вигляді симетричного малюнка.
3. В окремому посуді змішати вершки і молоко, додати жовтки з цукром.
4. Отриману суміш вилити на груші і поставити пиріг в попередньо розігріту духовку (180 градусів).
5. Випікати до першого рум’янцю (близько 40 хвилин).
6. Решта 4 білки збити в міцну піну з ваніллю. Поступово підсипаючи цукрову пудру.
7. Отримане безе викласти красивими завитками на зарум’яниться пиріг і продовжити термообробку ще 3-5 хвилин при температурі 220 градусів.
8. Перед тим як розрізати пиріг з безе необхідно повністю охолодити.
Грушевий пиріг із заварним кремом
Якщо ви пробували французькі Тарту з заварним кремом та фруктами — ви їх ніколи не забудете. За їх мотивами можна приготувати грушевий пиріг, додатково покривши його меренгою. Для цього використовуємо такі продукти:
- 3 яйця + 250 мл молока + 50 гр. цукрової пудри + 20 гр. кукурудзяного крохмалю для заварного крему.
- 5 груш.
- 1 лайм.
- 1 лимон.
- 300 гр. готового пісочного тіста.
- 30 гр. вершкового масла.
- 4 білка + 100 гр. цукрової пудри для меренги.
1. Заздалегідь слід приготувати заварний крем: змішати яйця, крохмаль і цукрову пудру, додати трохи молока і ретельно розтерти. Влити залишок молока, розмішати і поставити на водяну баню нагріватися. Обов’язково помішувати вінчиком! Коли маса загусне, зняти її з вогню і в уже охолоджений до кімнатної температури, додати сік одного лайма.
2. Тісто розкачати, викласти у форму, залишивши борти не менше 3 см, проколоти в декількох місцях.
Фото: instructables.com
3. Запекти в духовці при 190 градусах до легкого рум’янцю.
4. Викласти на нього готовий заварний крем.
5. Груші очистити, розрізати на 4-6 часточок і викласти в масло, розтоплене на сковороді.
Фото: instructables.com
6. Протушкувати на сильному вогні до зміни кольору і потім викласти часточки фруктів на крем, злегка натискаючи, щоб наполовину їх втопити в ньому.
7. Повернути пиріг в духовку і продовжити випічку ще 15-20 хвилин, далі розташувати на ньому збиті білки і знову запекти при 250 градусах не більше 5 хвилин.
8. Дати пирогу охолонути і потім розрізати на порційні шматочки.
Калорійність становить 160 ккал, а БЖУ в цифрах: 3,4. 6,3. 22.
Сподобалися рецепти або хочете поділитися своїм ?! Залишайте коментарі після статті.