Рецепти

Каша з гарбуза: 5 кращих рецептів з фото

Гарбуз низькокалорійний продукт і відмінно підходить тим, хто стежить за своїм здоров’ям і зайвою вагою. Гарбузова каша стане відмінним сніданком для всієї родини, так як цей овоч містить безліч корисних речовин, а також вітамінів і мінералів, наприклад, калій, який корисний для серця, впливає на якість крові і зміцнює судини.

Зміст

  • Пшоняна каша з гарбузом
  • Рисова каша з гарбузом
  • Гарбузова каша з кукурудзяною крупою
  • Молочна каша з гарбуза
  • Молочна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці (+ відео)
  • Гарбузова каша в горщику
  • Вівсяна гарбузова каша (відео-рецепт)

для дітей і дитячого харчування гарбузова каша особливо корисна, так як в ній міститься каротин, який корисний для зору малюка, а також, завдяки вмісту клітковини і вітаміну Т (карнітину), поліпшується робота шлунково-кишкового тракту у дитини. Детально про користь гарбуза, вмісті вітамінів і калорійності (відкриється в новому вікні) .

Пшоняна каша з гарбузом

Вам знадобиться:

  • 2 ст. молока.
  • 3/4 ст. води або можна також взяти молоко.
  • 3 ст. нарізаної кубиками гарбуза.
  • 1 ст. пшоняної крупи.
  • 1 ч.л. солі.
  • 1 ст. ложка цукру / цукрозамінника (все на ваш смак).

Приготування:

1. Додайте 1 склянку молока і воду в каструлю, викладіть туди порізану кубиками гарбуз, накрийте кришкою. Варіть 15-20 хвилин.

2. Додайте в каструлю ще 1 склянку молока. Після чого висипте в пшоно, сіль і цукор. Готуйте, накривши кришкою, на середньому або малому вогні, поки пшоно не стане м’яким і в каструлі не залишиться мало рідини. В середньому вийде близько 45 хвилин.

3. Все добре перемішайте, додайте олію. Можна подавати!

Кілька порад!

  • якщо каша здається занадто сухий додайте ще води або молока, все залежить від консистенції, яку ви любите.
  • в якості підсолоджувача можна використовувати мед або кленовий сироп .
  • в кашу можна додавати різні сухофрукти і горіхи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Заправки для салатів - 15 смачних рецептів

Рисова каша з гарбузом

Такий варіант буде чудовим сніданків для всієї родини, в тому числі для дитини.

Вам знадобиться:

  • 300-350 гр гарбуза.
  • 7 ст. ложки рису.
  • вода.
  • сіль, цукор.

Приготування:

1. Попередньо замочіть рис на 3-4 години у воді, краще залишити на ніч.

2. Гарбуз нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, наливаємо воду, так щоб на повністю закрила овочі. Додаємо рис і варимо на середньому вогні хвилин 15-20.

3. Як тільки гарбуз звариться (вона повинна стати м’якою), зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути.

4. Після того як маса охолоне, збийте її з допомогою блендера. Щоб каша була пожиже, додайте трохи води або молока.

5. Після чого каструлю з кашею поставте на вогонь і, постійно помішуючи, підігрійте, додайте сіль, цукор за смаком.


Цікаві статті:

  • Гарбузові оладки — рецепти з фото.
  • Як смачно запекти гарбуз у духовці.
  • Супи-пюре з гарбуза — секрети смачного обіду.
  • Що ще приготувати з гарбуза?

Гарбузова каша з кукурудзяною крупою

Інгредієнти:

  • 1 ст . води
  • 1 ст. молока
  • гарбуз — 100 гр.
  • 1 ст. кукурудзяної крупи
  • 1 ст. води — додатково
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • ¼ чайної ложки кориці
  • щіпка солі

процес приготування:

1. Гарбуз почистити, порізати кубиками, викласти в каструлю, залити її молоком і водою. Поставити на середній вогонь і варити хвилин 15-20 до готовності. Зняти з вогню, остудити.

2. Остигнула гарбуз подрібнити за допомогою блендера в каструлі і поставити на маленький вогонь.

3. В окрему миску налити воду і висипати кукурудзяну крупу. Постійно помішуючи ложкою або віночком, влити кукурудзяну крупу в гарбуз, щоб не було грудок. Після того, як введете всю кукурудзяну крупу, додайте сіль, цукор, постійно помішуйте, поки каша не загусне. Варіть 5-7 хвилин до готовності крупи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Закуски на Новий рік

4. При подачі додайте шматочок вершкового масла.


Молочна каша з гарбуза

Вам знадобиться:

  • 3-4 ст . нарізаної гарбуза (попередньо очищеної).
  • манна крупа — 1 ст.
  • 1 яйце
  • 1/2 ст. молока
  • вода
  • 2 столові ложки цукру

Приготування:

1. Візьміть каструлю, викладіть в неї нарізану кубиками гарбуз, залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть 7-10 хвилин до готовності.

2. Після того як гарбуз приготується за допомогою толкушки або блендера подрібніть її в пюре до однорідної консистенції.

3. Після чого в пюре потрібно ввести манку. Поставте пюре на середній вогонь. Поступово засинаючи крупу, безперервно помішуйте, щоб в каші не утворювалися грудочки.

4. Після чого вогонь збавте до мінімального. В окремій чашці збийте яйце, 1/2 склянки молока і цукор разом. Цю суміш поступово влийте в каструлю і ретельно перемішайте. Варіть ще 2-3 хвилини і можна знімати з вогню.


Молочна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці (+ відео)

Вам знадобиться:

  • 1 ст. пшона.
  • 300 гр. м’якоті гарбуза.
  • 100 гр. цукру.
  • сіль — 1 чайна ложка.
  • 400 мл молока.
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте гарбуз на дрібні кубики або натріть на тертці.
  2. Пшоно ретельно промийте, можна замочити на 10-15 хвилин у воді (це прибере гіркота) і злийте.
  3. Дно чаші мультиварки змастіть вершковим маслом і покладіть гарбуз.
  4. Залийте водою, всипте пшоно і добре розмішайте, не залишаючи ніяких грудок.
  5. посахаріте, посоліть , залийте молоком і закрийте кришкою.
  6. У панелі керування виберіть режим «молочна каша». Якщо цієї функції немає, вибирайте режим «каша» і встановіть таймер на 30 хвилин.

Після приготування каші не відкривайте відразу кришку мультиварки. Зачекайте ще 30 хвилин, потім додайте масло і корицю. Перемішайте і страва готова! Так воно буде більш ароматним і смачним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Швидкі страви з кабачків

Ще одна варіація цього рецепта в відео:


Гарбузова каша в горщику

На 5-6 горщиків знадобиться:

  • 500 гр. гарбуза
  • 300 гр. пшона
  • 1 літр молока
  • сіль, цукор — за смаком
  • вершкове масло
  • сухофрукти — родзинки, курага, чорнослив, цукати і т. д.

Приготування:

  1. Промийте пшоно в прохолодній воді, потім замочіть на 10 хвилин. Це прибере гіркота.
  2. Наріжте гарбуз кубиками або натріть на тертці і варіть в молоці 5-10 хвилин.
  3. Додайте пшоно, трохи посоліть, додайте цукор і варіть на середньому вогні ще 10 хвилин .
  4. Перекладіть кашу в горщики. Зверху покладіть шматочок вершкового масла.
  5. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Готову кашу прикрасьте сухофруктами — родзинками, курагою, цукатами і т. Д .

Вівсяна гарбузова каша (відео-рецепт)

Схожі статті

Рецепти для «Атаки» дієти Дюка

Megusta

Що можна приготувати з сиру швидко і смачно

Dmitry

Куряча грудка в духовці — 5 рецептів з фото

Maria

Рулетики з кабачків — рецепти з фото

Maria

Салати на Новий рік 2016 — рецепти з фото

Axel

Грушевий пиріг — кращі рецепти з фото

Sasha

Що можна приготувати з кольорової капусти

Dmitry

Кабачки, запечені в духовці: кращі рецепти з фото

Maxim

Що приготувати на Новий Рік 2019

Undershmidtther

Залишити коментар