Рецепти

Овочеве рагу з баклажанами

Овочеве рагу з баклажанами — чудовий варіант легкої вечері для всієї родини. Тушковані овочі, в тому числі і баклажани, безумовно корисні, так як їх теплова обробка забезпечує легке засвоєння рослинних волокон і клітковини, а значить і шлунку не доведеться сильно «напружуватися» у вечірні години. Ця добірка включає в себе рецепти овочевого рагу з баклажанами.

А ще можна приготувати смачні рулетики з баклажанів, баклажани в духовці або фаршировані баклажани в духовці.

Зміст

  • Овочеве рагу з баклажанами і помідорів
  • рагу з овочів з баклажанами і кабачками
  • з баклажанами і сочевицею
  • Овочеве рагу з баклажанами і м’ясом
  • Відео-рецепти
    • з баклажанами і картоплею
    • з баклажанами і капустою
    • Рагу з овочів з баклажанами в мультиварці

Овочеве рагу з баклажанами і помідорів

Ця страва дуже просто готується і для нього вам знадобиться простий список продуктів. Таке рагу може бути як самостійною стравою, так і може подаватися з рисом або навіть макаронами і пастою. Наш фото рецепт допоможе приготувати таке овочеве рагу з баклажанів швидко і без проблем.
І так, вам знадобиться:

  • 1 баклажан середнього розміру, його можна відразу порізати кубиками.
  • 2 середніх помідора, нарізати кубиками.
  • 1 цибулина, дрібно нарізати.
  • 150 гр томатної пасти.
  • 1 ч.л. кмину.
  • сіль, перець і приправи на ваш смак.
  • 1/2 склянки води.

Приготування:
1. Спочатку готуємо овочі для готування: баклажани нарізаємо кубиками, помідори і цибулю дрібно ріжемо. Відкладаємо в сторону.

2. У великій сковороді або каструлі змішуємо томатну пасту, воду, сіль, спеції і добре перемішуємо. Ставимо на вогонь.

3. Додаємо овочі і доводимо всю масу до кипіння. Зменшуємо трохи вогонь. Накриваємо кришкою і тушкуємо рагу протягом 20-25 хвилин до готовності баклажанів.

4. Рагу з баклажанами готово! Приємного апетиту!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вівсяна каша на молоці

Подавати можна з рисом або пастою.

Рагу з овочів з баклажанами і кабачками

Ця страва дуже просте, не вимагає особливих інгредієнтів, загальне час приготування займе близько 1 години . Вам знадобиться:

  • 1 цибулина.
  • 2 середніх баклажана.
  • 2 невеликих кабачка цукіні.
  • 2 середніх картоплини.
  • 4 зубчики часнику.
  • 1 банка томатної пасти.
  • сіль і перець на ваш смак.
  • 1/4 склянки води або бульйону.

Приготування:
1. Всі овочі миємо й нарізаємо кубиками однакового розміру, тільки часник потрібно дрібно порубати.

2. Беремо велику каструлю, наливаємо оливкову олію і підігріваємо її на середньому вогні. Додаємо дрібно порізаний часник, цибулю і кубики баклажана і тушкуємо хвилин 15, поки баклажан не стане м’яким.

3. Додаємо томатну пасту і все добре перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5.

4. Потім додаємо кабачки, картопля, сіль і перець і все заливаємо бульйоном. Знижуємо вогонь до самого малого, накриваємо кришкою каструлю і готуємо 40-45 хвилин поки всі овочі не стануть м’якими.

Готово!

Подавати таку рагу можна з дрібно порізаною петрушкою і сметаною.

З баклажанами і сочевицею

Для приготування цього незвичайного і смачного рагу вам знадобиться (4-6 порцій):

  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибулина.
  • 2 зубчики часнику.
  • 3 помідори.
  • ½ склянки зеленої сочевиці
  • 1 баклажан середніх розмірів.
  • сіль, перець, червоний перець (близько ¼ чайної ложки кожного)
  • 1 столова ложка сушеної м’ятою
  • булгур, кускус або рис (1/4 склянки на людини)

Приготування:
1. Перш за все займемося сочевицею. В окремій невеликій каструлю відварити сочевицю. Для цього взяти сочевицю, залити її 1,5 склянками води, довести до кипіння і варити, поки вся вода не вбереться (час варіння дивіться на упаковці, так як сочевиця буває різна, і варіння може зайняти від 15 до 40 хвилин), до готовності сочевиці. Пропонуємо почитати про користь і шкоду сочевиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Салати з редиски - 12 простих рецептів з фото і відео

2. Поки сочевиця готується, ставимо каструлю або глибоку сковороду на середній вогонь, додаємо оливкову олію. Цибулину чистимо, нарізаємо і викладаємо в сковороду. Лук пасеруємо хвилини 3-4, помішувати, щоб він не підгорів. Ріжемо часник і також додаємо його до цибулі. Смажимо хвилини 2, так щоб часник не горів. Після чого нарізаємо томати і додаємо їх в сковороду і туші все за лічені хвилини 10.

3. Тепер моєму баклажан і нарізаємо його як на фото. Посоліть кожну скибочку зверху, покладіть на паперові рушники і дайте баклажанів полежати хвилин 20, так піде частина води, а з нею і гіркоту. Після чого баклажани витираємо паперовим рушником і нарізаємо кубиками.

4. Додаємо баклажани до помідорів і цибулі, солимо, додаємо спеції і все добре перемішуємо.

5. Як тільки сочевиця готова, додаємо її в сковороду і все перемішуємо. Овочеве рагу з кабачками і сочевицею готово! До речі, якщо ви хочете спробувати ще страви з сочевицею, то пропонуємо ознайомитися з рецептом котлет з сочевиці.

Подавати можна як окремо блюдо, або подавати разом з булгуром, рисом або кускус.

Овочеве рагу з баклажанами і м’ясом

Воно стане відмінним легким вечерею для всієї родини. Якщо ви хочете зробити вегетаріанський варіант страви, просто приберіть з рецепта м’ясо.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг пісного яловичого фаршу, можна замінити на курячий.
  • 3 баклажана середнього розміру .
  • 1 маленький кабачок.
  • 1 невелика цибулина.
  • 1,5 склянки рису басматі.
  • 2 великих помідора.
  • 1 ст. ложку томатної пасти.
  • трохи лимонного соку.
  • 1 чайну ложку куркуми
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 3-4 столові ложки оливкової олії
  • вода

Приготування:
1. Для початку займемося рисом. Наповніть каструлю водою і доведіть до кипіння, як тільки вода закипить, можна в неї засипати рис. Розмішайте його і залиште варитися. В цей час приступимо до приготування самого рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна приготувати з сиру швидко і смачно

Ризик досить калорійний, але це залежить від виду рису. Пропонуємо почитати нашу статтю про те, скільки калорій в залежності від виду рису і способу готування.

2. Беремо сковороду, розігріваємо і наливаємо трохи олії. Викладаємо на неї фарш, смажимо до тих пір, поки фарш весь не стане коричневим. Після чого викладіть фарш на тарілку.

3. У тій же сковороді наливаємо трохи олії, і обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Не забувайте перевіряти готовність рису! Якщо рис вже готовий, злийте з нього воду і поставте охолоджуватися.

4. Поки цибуля обсмажується, нарізаємо баклажани і кабачок кубиками, тушкуйте хвилин 10, після чого додайте томатну пасту і порізані помідори, сіль, перець, куркуму, сік лимона і 1/4 склянки води (якщо вважаєте що цього мало, можете додати ще). Сюди ж викладаємо фарш і тушкуємо все хвилин 10-15 до готовності овочів.

Подавати таку рагу можна з рисом!

5. Овочеве рагу з баклажанами готово!

Відео-рецепти

Бонусом для Вас буде добірка відео-рецептів овочевого рагу.

З баклажанами і картоплею

вам знадобиться:

  • 3 бульби картоплі
  • 2 баклажана
  • 1 шт. лука
  • 1 шт перець
  • 2 шт. помідори
  • 1 шт морква

З баклажанами і капустою

Інгредієнти:

  • 2 шт. кабачка
  • 2 шт. баклажани
  • 2 шт. лука
  • качан капусти
  • 1 шт. морква
  • 4 шт. перцю болгарського
  • 7-8 шт. помідорів
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений
  • лист лавровий
  • олія соняшникова

рагу з овочів з баклажанами в мультиварці

Для приготування знадобиться:

  • 2 шт. баклажана
  • 1 шт. солодкий перець
  • 3 шт. помідора
  • 1 шт. морква
  • 3 головки цибулі
  • 3 гілочки петрушки
  • сіль за смаком
  • олія соняшникова або оливкова
  • спеції : перець, кріп за смаком

Схожі статті

Закуски на Новий рік

Axel

Вода з лимоном для схуднення

Marina

Вівсяна каша на молоці

Andrey

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Що приготувати з гарбуза

Bobby

Дієтичні рецепти для схуднення

Dmitry

Імбирний чай — користь і рецепти

Axel

Скумбрія запечена в духовці — рецепти з фото

elena elena

Тушкована капуста — рецепти з фото

Maria

Залишити коментар