Рецепти

Баклажани в духовці: покрокові рецепти з фото

Баклажан — один з корисних і дієтичних овочів, містить в собі море цінних елементів: рослинні білки, а також калій, фосфор і залізо. Багато господинь звикли їх смажити, але це не найкращий спосіб зберегти корисність продукту, так як баклажани вбирають в себе весь жир і стають не найлегшим для травлення стравою. Зараз господині озброїлися духовками, аерогриль, грилями і мультиварки, які дозволяють без зайвого масла приготувати смачні страви.

Зміст

  • Баклажани запечені в духовці
  • Рецепт баклажанів в духовці з помідорами, сиром і грибами
  • Баклажани запечені з помідорами і фаршем

Сьогоднішня добірка присвячена рецептам баклажанів в духовці. Прості, смачні, ароматні і оригінальні рецепти з інструкціями та фото допоможуть приготувати чудові страви і порадувати близьких!
Корисні поради! Купуючи баклажани, перевагу краще віддати не найбільшим плодам, краще брати овочі середніх розмірів, однорідного кольору по всьому плоду, при цьому міцні і тверді, без плям. Якщо ви купили вже переспілі баклажани, то варто прибрати серцевину, а ось шкірку ніколи не зрізають.

Корисно знати! Важливий момент в готуванні баклажанів в духовці — прибрати гіркоту, так як вона може зіпсувати смак страви. Для цього баклажани потрібно нарізати (в залежності від того, що будете готувати, їх нарізають кільцями або поздовжніми скибочками), посипати сіллю і дати полежати хвилин 15, після чого промити або протерти паперовим рушником. За допомогою такого нехитрого способу ви позбудетеся від гіркоти.

Баклажани запечені в духовці

Для такого простого рецепту вам знадобляться:

  • 2 -3 баклажана середніх розмірів
  • сіль
  • спеції або пряні трави на ваш смак
  • 40-50 гр. сиру (за бажанням)

Приготування:

1. Моєму овочі, відрізаємо хвостики з обох кінців і нарізаємо кільцями (як на фото), або можна запікати в духовці поздовжніми скибочками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суп-пюре з гарбуза: рецепти з фото

2. Перед приготуванням потрібно позбутися гіркоти. Для цього викладаємо на паперові рушники порізані баклажани і солимо їх зверху. Залиште на хвилин 15-20. Після чого протріть або промийте від солі, так піде зайвий сік і гіркоту.

3. Ставимо духовку розігріватися на 200 градусів. В цей час починаємо викладати баклажани на деко або в форму для запікання. Зверху все часточки змащуємо маслом, щоб вони не пригорали. Після чого посипати зверху спеціями.

4. Ставимо в духовку і готуємо протягом 20 хвилин до готовності. Овочі повинні стати м’якими, а краю коричневими і хрусткими. За 5 хвилин до готовності можна посипати тертим сиром.


Рецепт баклажанів в духовці з помідорами, сиром і грибами

Чудовий рецепт, який має словацькі корені. Для цієї страви вам знадобиться:

  • 2 баклажана,
  • 4 або 5 помідорів,
  • 3 зубчики часнику (дрібно порубати),
  • Брі / Камамбер або інший м’який сир,
  • печериці — 200 гр.,
  • трохи панірувальних сухарів
  • 40-50 гр. твердого тертого сиру

Приготування:

1. Для початку баклажани моєму, відрізаємо хвостики і нарізаємо їх кільцями. Прибираємо гіркоту, посипаючи їх сіллю. Залишити на 15-20 хвилин, потім промийте.

2. Решта продукти нарізаємо. Поки баклажани «лікуються», підготуємо форму для запікання. Краще брати форму з високими бортами. Промащуємо форму оливковою олією і посипаємо дно панірувальними сухарями. Сухарики в процесі запікання поглинуть частина вологи. Духовку ставимо розігріватися на 200 градусів.

3. Починаємо викладати всі інгредієнти в форму. Половину баклажанів викладаємо на дно, другим шаром половину помідорів, потім весь часник, на часник викладаємо весь м’який сир (його потрібно порізати шматочками). Потім робимо ще один шар баклажанів, після помідори, і зверху гриби.

4.Всю цю красу запікати в духовці протягом 45 хвилин. Через 45 хвилин блюдо зверху посипати твердим сиром, потертим на тертці. Поставити ще на 10 хвилин. І готово! Приємного апетиту!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Компот із сухофруктів - користь і шкода для організму людини

Баклажани запечені з помідорами і фаршем

Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 кг. яловичого фаршу
  • 2-3 помідора
  • стакан томатної пасти
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • сіль і перець за смаком
  • базилік або петрушку — підлогу пучка
  • 100 гр твердого сиру, натерти на тертці

1. Перед початком приготування потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Баклажани миємо, нарізаємо кільцями і солимо, щоб позбутися гіркоти, на хвилин 15. У цей час займемося приготуванням фаршу.

2. Нагрійте велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Як тільки сковорода нагріється, додайте 1 ст. л. оливкового масла, нарізаний часник підсмажувати протягом 1 хвилини (будьте уважні, не дайте часнику стати коричневим), потім додайте фарш і готуйте його близько 5 хвилин, потім додайте томатну пасту. Добре перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. Додайте сіль і перець. Зніміть сковороду з вогню і додайте рубаний базилік або петрушку. Злийте зайву рідину з фаршу.

3. У форму для випічки змащуємо маслом, першим шаром викладаємо баклажани, потім шар фаршу, після помідори і один шар сиру. Повторіть і закінчите шаром баклажанів. Зверху все посипати сиром і випікайте протягом 30 хвилин до готовності. Приємного апетиту!

Вам будуть цікаві:

  • рулетики з баклажанів,
  • човники з баклажанів,
  • баклажани фаршировані в духовці
  • рагу


І на закуску рецепт від шеф-кухаря: фаршировані баклажанчики в духовці

Схожі статті

Морквяні котлети: кращі рецепти з фото

Andrey

Салати на Новий рік 2015 — рецепти з фото

Marina

Грибний суп-пюре — рецепт з фото

Lamaxima

Весняні салати — 7 рецептів з фото

Alex

Дієтичне вівсяне печиво

Maxim

Каша з гарбуза: 5 кращих рецептів з фото

Coolio

Пісні супи — рецепти з фото

Undershmidtther

Рецепти з Кероб

Alex

Човники з баклажанів — покрокові рецепти

Maxim

Залишити коментар