Здорова їжа

Грицики в кулінарії, несподівані рецепти страв

Грицики в кулінарії успішно застосовується деякими народами як альтернативу весняної зелені, приправ і гірчиці. А багатий зміст вітамінів в зелені, дозволяє впоратися з весняним авітамінозом і благотворно позначається на зміцненні здоров’я.

Рецепти страв з грициків відомі з давніх-давен. І в наші дні, індуси додають рослина при гасінні м’яса і овочів і навіть застосовують зелень в якості самостійного гарніру. Аромат, особливий смак і прянощі притаманні більше дорослим рослинам грициків, в порівнянні з молодою зеленню, тому при приготуванні овочевого бульйону використовують рослини з насінням.

Відмінним дієтичним блюдом є пюре із зелені грициків, яке часто використовують в якості начинки для вітамінних пирогів і пиріжків.

Зміст статті

  1. Які рецепти страв можна приготувати з грициків?

Висушену зелень і насіння застосовують як прянощі під м’ясо і рибу, яка надає стравам витончений гіркуватий смак і гірчичний аромат.

  • А в цієї статті, читайте: Кресс салат — продукт довгожителів

Які рецепти страв можна приготувати з грициків?

Фахівці радять для приготування супів, борщів і бульйонів використовувати розвинену зелень грициків з квітами і плодами. На такому періоді розвитку, рослина містить в собі більшу кількість корисних речовин і бульйони виходять більш насиченими і смак більш виражений.

А ось для салатів вибирають ніжну, весняну зелень. Більш дорослі рослини містять жорсткі волокна, які і смак погіршують і перетравлюються шлунком важче.

Цікаво, що … У Франції багато ресторанів застосовують грицики замість приправи до страв. Завдяки чому, деякі страви перетворилися на візитну картку цих закладів, секрет яких тримається в таємниці. Сумочник використовують і для приготування гірчиці, а свіжу зелень додають у салати.

Салат з грициків

Загальні поради:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У яких продуктах міститься селен

• збирають молоденьку свіжу зелень рослини, по можливості краще використовувати верхні листочки.
• добре їх промити, порізати на свій розсуд або порвати руками і змішати з іншими інгредієнтами.
• Листя грициків добре поєднуються в салаті з огірками, білокачанної капустою.
• Складові салату можна використовувати на свій розсуд, пробуйте самі будь-які поєднання і варіанти.
• Салат трохи підсолити і заправити олією, або сметаною, або низькокалорійним майонезом.

Рецепт салату. Порізати огірки і помідори по 60 г і укласти в салатницю. Молоді листочки грициків (100 г) дрібно порізати і посипати цієї зеленню огірки і помідори. Прикрасити зверху кружечками яйця, звареного круто. Перед подачею на стіл підсолити і покласти сметану.

Цікаво, що … Для багатьох грицики в кулінарії — незвичайне явище, але тим не менше — це овоч, визнаний багатьма народами східних країн. В Індії, Японії, Грузії, Вірменії її застосовують з давніх часів.

Дієтичний суп з грициків

Цей супчик принесе користь для всіх, він і очистить організм і допоможе скинути зайві кілограми , і наповнить необхідними вітамінами. Готується він легко і просто.

Варіант 1. Спочатку відварюємо картоплю, порізану звичайним способом для супу. Допускається відварювання і на воді і в м’ясному бульйоні (курячому або яловичому). І закладаємо в суп засмажку з цибулі, моркви і зелені грициків. Потомити хвилин 5 і зняти з вогню. Перед подачею на стіл, покласти сметану.

Варіант 2. Також готується на м’ясному бульйоні. Спочатку відваріть в бульйоні картопля, морква з цибулею. І за 3 хвилини до готовності супу покладіть в нього порізану зелень пастушої сумки. Перед подачею на стіл, в кожну тарілку покладіть сметану і половинку відвареного яйця. Супчик виходить і смачним, і корисним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Арахісова паста -Корисні продукт для здорового сніданку

Гірчиця з грициків

Приготовленная гірчиця з насіння грициків може стати вашою улюбленою приправою і замінити натуральну гірчицю. Щоб приготувати гірчицю, насіння пастушої сумки потрібно добре просушити і змолоти їх на кавомолці або розтерти в ступці.

Порошок залити до консистенції рідкої каші і додати сіль і цукор за смаком. Гірчиця з грициків має приємний аромат і м’який смак.

Гарнір до м’ясних страв

Зелень молодого рослини промийте і підсушіть, потім наріжте і злегка обсмажте на олії. Окремо посмажте морква з цибулею. Після все перемішайте, поперчіть і посоліть за смаком і пропустіть суміш через м’ясорубку. Овочеве пюре потім на слабкому вогні кілька хвилин і подавайте на стіл до рибних і м’ясних страв.

Схожі статті

Цілющі властивості молодильні яблук

elena elena

Розмарин — пряність, активізує роботу головного мозку

elena elena

Кисіль з гречки чистить організм і лікує судини

elena elena

Чай ройбуш — рідкісний африканський напій без кофеїну

elena elena

Кукурудзяне борошно — користь і шкода рецептів для здоров’я

elena elena

Рисовий гриб, корисні властивості

elena elena

Чи є різниця між оливками і маслинами і їх користь

elena elena

Ріпчасту цибулю лікує 15 недуга

elena elena

Рослинна молоко: рецепти приготування в домашніх умовах

elena elena

Залишити коментар