Рецепти

Що приготувати з гарбуза

Гарбузи зберігаються досить довго, тому завжди можуть закінчитися ідеї, що з них смачного приготувати. Сьогоднішня добірка рецептів присвячена тому, що можна приготувати з гарбуза, крім каші. Всі рецепти супроводжуються фотографіями і докладним описом, так що приготування буде тільки в радість.

Зміст

  • Гарбузові скибочки з сиром і розмарином
  • Суп-пюре з гарбуза
  • Салат з гарбуза і буряка
  • Рагу з гарбуза з овочами
  • Оладки з гарбуза з яблуками

Гарбузові скибочки з сиром і розмарином

Ці приголомшливі ароматні скибочки можна використовувати як гарнір до будь-якого м’яса. На 6 порцій вам потрібно:

  • 1 кг гарбуза, порізати на довгі скибочки товщиною 2 см;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 м сиру твердих сортів (наприклад, Пармезан);
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів;
  • гілочка свіжого розмарину;
  • сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Скибочки гарбуза викладіть на деко покритий пергаментом або фольгою, збризніть їх оливковою олією.

2. У мисці змішайте тертий сир, цедру лимона, сухарі, листя розмарину, сіль і перець. Цією сирної сумішшю посипаємо скибочки і відразу ставимо в духовку запікатися на 30-35 хвилин до готовності.

3. Гарбузове скибочки в духовці готові

Суп-пюре з гарбуза

Якщо стоїть питання, що приготувати з гарбуза, найчастіше першої виникає ідея про супі-пюре. Швидко і смачно — це як раз про це супі.

Як приготувати суп-пюре з гарбуза читайте в спеціальній збірці.

Цікаві статті:

  • Оладки з гарбуза;
  • Гарбузові каші;
  • Супи-пюре з гарбуза;
  • Гарбуз, запечена в духовці.

Салат з гарбуза і буряка

Для салату вам потрібно:

  • 500 г гарбуза;
  • 100-150 г листя шпинату або салатного міксу;
  • 200-250 г сиру фети;
  • жменю горіхів: волоські, кедрові або насіння соняшнику;
  • жменю маслин без кісточок (за бажанням);
  • 4-6 маленьких буряка, можна використовувати варену;
  • сік лимона, оливкова олія
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Весняні салати - 7 рецептів з фото

Приготування :

1. розігрійте духовку до 180 градусів. Гарбуз очистити від шкірки і порізати кубиками 3-4 см. Викладіть на деко, збризніть оливковим маслом, додайте спецій. Запікайте протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин як поставили деко в духовку, переверніть шматочки.

2. Буряк і сир порізати на кубики.

3. Викладаємо салатні листя в миску, додаємо печений гарбуз, буряк, маслини і сир фета. Акуратно перемішуємо, поливаємо оливковою олією і посипаємо горішками або насінням.

Салат готовий!

Також смачно в цей салат додати крутони або сухарики.

Рагу з гарбуза з овочами

Найпростіший варіант приготування овочів — це рагу, швидко і смачно, а м’яка консистенція замінює і суп, і гарнір. Для приготування рагу вам знадобиться:

  • невелика гарбуз, близько 1 кг;
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 2 великих помідора;
  • 3-4 картоплини;
  • 1 банку консервованої квасолі або нуту;
  • 1-1,5 склянки овочевого бульйону або води;
  • сіль, перець і ваші улюблені приправи.

1. На середньому вогні розігріти глибоку сковороду або каструлю і обсмажити на ній порізану цибулю до прозорого вигляду.

2. Всі овочі чистимо і нарізаємо кубиками однакових розмірів. Викладаємо в сковороду до цибулі, додаємо воду і тушкуємо протягом 30-35 хвилин. Потім додаємо консервовану квасолю, солимо, перчимо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.

3. Овочеве рагу з гарбузом готово!

Оладки з гарбуза з яблуками

На 4 порції (10-12 штук):

  • 1 яйце;
  • 1 склянка борошна, можна цільнозерновий;
  • 1 стакан молока;
  • 400 гр гарбуза;
  • 1-2 ст.л. цукру;
  • 1 ст. ложка розпушувача тесту;
  • 1 очищеної яблуко, очистити і вирізати серцевину;
  • мускатний горіх і кориця на ваш розсуд.

Приготування:

1. Для початку потрібно зробити пюре, для цього гарбуз почистити, порізати на кубики і відварити до готовності. За допомогою блендера збити в пюре і дати охолонути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Суп з кабачків - рецепти з фото

2. Яблука натерти на тертці, змішати з пюре, молоком, борошном і цукром, додати корицю і добре перемішати.

3. Розігріти добре сковороду, налити масло. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду і випікаємо млинці з кожного боку по 8-10 хвилин.

При подачі полити млинці сметаною або сиропом.

Більше рецептів оладок з гарбуза шукайте в спеціальній збірці.

Схожі статті

Рулетики з кабачків — рецепти з фото

Maria

Дієтичні салати — 9 кращих рецептів з фото

Tanya

Салат з авокадо і креветок — 3 простих рецепта з фото

Alfonso

Суп-пюре з цвітної капусти

Maxim

Дієтична куряча грудка — рецепти з фото

Alex

Суп-пюре з брокколі — рецепти з фото

Andrey

Дієтичне вівсяне печиво

Maxim

дієтичні млинці

Dmitry

Запіканка з кабачків в духовці: 9 кращих рецептів

Lamaxima

Залишити коментар